Connect with us

POLITIC

Victor Ponta critică dur înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii!

Publicat

pe

Victor Ponta, fost premier al României şi fost şef al social-democraţilor, nu crede în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Liderul Pro România consideră că este vorba de un mega-aranjament, prin care cele mai importante active deţinute de stat să fie vândute fără probleme. A punctat Ponta că, în 2016, s-a spus altceva despre înfiinţarera acestui fond care trebuia să fie folosit pentru realizarea unor mari proiecte de infrastructură.

„Ce s-a spus în 2016 şi ce a ieşit în 2018 este total diferit. S-au luat toate companiile care au devenit profitabile, vacile sănătoase, cu lapte, se scot de la Guvern, de la Parlament, de la Curtea de Conturi, se pun într-o instituţie privată, acea instituţie este condusă de nişte oameni numiţi de domnul Dragnea. Şi acea instituţie, care primeşte Hidroelectrica, Transelectrica, Aeroportul, Portul, aproape tot, are un aliniat în lege care spune că poate să vândă, prin excepţie de la Legea Privatizării, participaţiile respective”, a mărturisit Victor Ponta.

Preşedintele Pro România a făcut şi o dezvăluire din perioada în care era premier.

„Mi s-a întâmplat să vină la mine tot felul de oameni, din America din Israel, din Franţa… Domnule, vrem să cumpărăm Hidroelectrica. Am auzit că, din compania cu pierderi care era în 2011, acum are profit 500 de milioane. Le-am zis. Foarte bine. O listăm la bursă şi cumpăraţi de acolo. Aaa, păi, nu vrem la bursă… Nu putem să cumpărăm aşa… Vrem direct. Le-am spus, mulţumesc, nu se poate. În primul rând, nu vă vând pachetul majoritar şi, în al doilea rând, nu facem afaceri cum sunteţi voi învăţaţi, veniţi până la mine, eventual daţi şi voi ceva într-un cont. Nu. Veniţi la bursă, frumos, unde are toată lumea acces. Aaaa… Păi aşa nu vrem. Foarte bine, altfel nu facem. Şi au plecat. S-au întors când a venit domnul Dragnea…”, a povestit fostul preşedinte PSD.

Susţine Ponta că, în acest mod, datorită Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, o să aflăm într-o bună zi că s-a vândut 10% sau 50% din Hidroelectrica, spre exemplu.

„Mai este ceva în lege care iarăşi nu v-a prezentat nimeni. Dau de la buget 9 miliarde de lei, adică 2 miliarde de euro. Imediat, la înfiinţare, se alocă 200 de milioane de lei, cică pentru organizare. Păi, vă spun de acum, cu aceşti bani se vor cumpăra sedii, maşini, birouri, se vor plăti secretare, deplasări în străinătate, pentru oamenii ăia pe care îi pune domnul Dragnea. Venim la putere în 2020 şi zicem, hai, să desfiinţăm fondul. Păi, desfinţaţi-l. Dar, nu mai aveţi nimic. S-au vândut”, completează liderul Pro România.

Ponta spune, cu părere de rău, că a trăit cu convingerea că s-a terminat cu privatizările dubioase, ca în anii 90, şi că vor fi protejate companiile statului, cele profitabile, nu înstrăinate.

„Acum, domnul Dragnea zice că vorbeşte cu aceste fonduri de investiţii cărora le vinde pe sub masă ce mai avem noi prin energie şi ăia i-au promis şi ei că o să-l ajute să facă o poză cu Trump. Eu vreau ca România să facă afaceri cu acele ţări cu care a semnat convenţia prin care nu ai voie să mituieşti oficialii publici. America nu are voie, Europa la fel. Alte ţări mai mici, cu oameni deştepţi, au voie să dea mită la oficiali”, a mai adăugat Victor Ponta.

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Merităm să fim primiți în spațiul Schengen. Am îndeplinit tot ce ni s-a cerut!

Publicat

pe

În această perioadă întreaga, clasă politică românească este în fierbere. România se află, din nou, la o răscruce de vânturi, de interese ascunse, sau prinsă în menghina orgoliilor apusene.

Intrarea țării noastre în spațiul Schengen se află iarăși sub semnul incertitudinii și asta fiindcă acolo, undeva, în Europa, sunt unii care zic că nu suntem încă pregătiți, că mai avem multe lucruri de pus la punct.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu, considerat că, dacă pe 8 decembrie, nu pășim în Europa, liber, fără graniță și controale, suntem de fapt supuși nedreptății. Marginalizați.

„Ne-am achitat de toate obligațiile. Am pus la punct instituțiile. Justiția funcționează la parametrii normalității. Drepturile și libertățile cetățeanului sunt respectate. S-a investit enorm pentru securizarea granițelor. Am îndeplinit tot ceea ce ni s-a cerut pentru a intra acolo unde ne este locul, în marea familie europeană. Sper ca pe 8 decembrie să fim în spațiul Schengen, să beneficiem și noi de această imensă oportunitate în plan social și economic”, a declarat, pentru incomod-media.ro, deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa: Cel care trebuia să facă un Plan Strategic pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public!️

Publicat

pe

O țară care are în frunte conducători slabi, doar supraviețuiește. Așa se întâmplă cu noi acum. De ani de zile, ne tot chinuim să ducem la îndeplinire muncile sisifice impuse de Occident și, când zicem și noi că, gata, am scăpat de belele, că intrăm în rândul lumii, așa cum ar fi fost normal, fără alte și alte condiționări, există unii care ne dau cu flit. De ce? Fiindcă nu avem reprezentanți adevărați.

După cum bine a punctat deputatul PSD Radu Popa, merităm pe deplin ca pe 8 decembrie să primim oficial dreptul de a circula liber în spațiul Schengen, chiar dacă șeful statului, Klaus Iohannis, care ar fi trebuit să lupte pentru atingerea acestui important deziderat, este aproape nevăzut în ultima vreme.

„Din păcate, cel care trebuia să facă un Plan Strategic Integrat pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public. Toată vara a fost mut. Toamna a făcut revista presei, dar nici o ședință cu specialiștii care puteau sprijini România. Abia vineri, în ceasul al 12-lea, Kldys Werner Iohannis s-a întâlnit cu cancelarul austriac, însă presa vieneză spune că poziția Austriei rămâne neschimbată: nu acceptă România și Bulgaria.

Mircea Geoană a avut perfectă dreptate: “între politica externă și cea internă exista o relație biunivocă, se potențează reciproc. E nevoie de folosirea tuturor elementelor de putere națională – diplomație, politică industrială și economică, cooperare internațională, servicii de informații și apărare națională”. Dar liderii vin după lideri. Pentru a-i convinge pe cei mai buni să lucreze pentru cei mai mulți trebuie să le respectăm valoarea și să le recunoaștem meritele”, a spus Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats