Connect with us

POLITIC

Victor Ponta critică dur înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii!

Publicat

pe

Victor Ponta, fost premier al României şi fost şef al social-democraţilor, nu crede în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Liderul Pro România consideră că este vorba de un mega-aranjament, prin care cele mai importante active deţinute de stat să fie vândute fără probleme. A punctat Ponta că, în 2016, s-a spus altceva despre înfiinţarera acestui fond care trebuia să fie folosit pentru realizarea unor mari proiecte de infrastructură.

„Ce s-a spus în 2016 şi ce a ieşit în 2018 este total diferit. S-au luat toate companiile care au devenit profitabile, vacile sănătoase, cu lapte, se scot de la Guvern, de la Parlament, de la Curtea de Conturi, se pun într-o instituţie privată, acea instituţie este condusă de nişte oameni numiţi de domnul Dragnea. Şi acea instituţie, care primeşte Hidroelectrica, Transelectrica, Aeroportul, Portul, aproape tot, are un aliniat în lege care spune că poate să vândă, prin excepţie de la Legea Privatizării, participaţiile respective”, a mărturisit Victor Ponta.

Preşedintele Pro România a făcut şi o dezvăluire din perioada în care era premier.

„Mi s-a întâmplat să vină la mine tot felul de oameni, din America din Israel, din Franţa… Domnule, vrem să cumpărăm Hidroelectrica. Am auzit că, din compania cu pierderi care era în 2011, acum are profit 500 de milioane. Le-am zis. Foarte bine. O listăm la bursă şi cumpăraţi de acolo. Aaa, păi, nu vrem la bursă… Nu putem să cumpărăm aşa… Vrem direct. Le-am spus, mulţumesc, nu se poate. În primul rând, nu vă vând pachetul majoritar şi, în al doilea rând, nu facem afaceri cum sunteţi voi învăţaţi, veniţi până la mine, eventual daţi şi voi ceva într-un cont. Nu. Veniţi la bursă, frumos, unde are toată lumea acces. Aaaa… Păi aşa nu vrem. Foarte bine, altfel nu facem. Şi au plecat. S-au întors când a venit domnul Dragnea…”, a povestit fostul preşedinte PSD.

Susţine Ponta că, în acest mod, datorită Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, o să aflăm într-o bună zi că s-a vândut 10% sau 50% din Hidroelectrica, spre exemplu.

„Mai este ceva în lege care iarăşi nu v-a prezentat nimeni. Dau de la buget 9 miliarde de lei, adică 2 miliarde de euro. Imediat, la înfiinţare, se alocă 200 de milioane de lei, cică pentru organizare. Păi, vă spun de acum, cu aceşti bani se vor cumpăra sedii, maşini, birouri, se vor plăti secretare, deplasări în străinătate, pentru oamenii ăia pe care îi pune domnul Dragnea. Venim la putere în 2020 şi zicem, hai, să desfiinţăm fondul. Păi, desfinţaţi-l. Dar, nu mai aveţi nimic. S-au vândut”, completează liderul Pro România.

Ponta spune, cu părere de rău, că a trăit cu convingerea că s-a terminat cu privatizările dubioase, ca în anii 90, şi că vor fi protejate companiile statului, cele profitabile, nu înstrăinate.

„Acum, domnul Dragnea zice că vorbeşte cu aceste fonduri de investiţii cărora le vinde pe sub masă ce mai avem noi prin energie şi ăia i-au promis şi ei că o să-l ajute să facă o poză cu Trump. Eu vreau ca România să facă afaceri cu acele ţări cu care a semnat convenţia prin care nu ai voie să mituieşti oficialii publici. America nu are voie, Europa la fel. Alte ţări mai mici, cu oameni deştepţi, au voie să dea mită la oficiali”, a mai adăugat Victor Ponta.

ACTUALITATE

„Caravana educației” derulată de tinerii din PSD a poposit la Titu și Aninoasa

Publicat

pe

Organizația de Tineret a Partidului Social Democrat a gândit și pus în practică, acum, în preajma marilor examene, a pregătirii drumului către viitor al copiilor noștri, o idee deosebită, menită să îi consilieze, să îi sprijine pe elevi în procesul de pregătire educațională și profesională. Așa s-a născut „Caravana Educației”, care a pornit prin țară în rostul deosebit de a fi alături de adolescenți în această fază dificilă a orientării către ziua de mâine.

La solicitarea președintelui PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și a liderului interimar al TSD Dâmbovița, Andrei Tudora, autobuzul educației a sosit și în județul nostru. Stațiile acestei „școli pe roți” s-au făcut în orașul Titu și în comuna Aninoasa. De precizat că, la acest inedit eveniment derulat de TSD în parcul orășenesc din Titu, au fost prezenți Corneliu Ștefan, președintele social-democraților dâmbovițeni, Andrei Tudora – șeful TSD Dâmbovița, Laurențiu Costache – liderul organizației PSD Titu, Andreea Iohana Ancuța – șefa tineretului social-democrat din Titu și, bineînțeles, reprezentanți ai TSD – organizația centrală, precum și 30 de tineri social-democrați din Titu.

Cu acordul părinților, au participat la aceste lecții desfășurate în incinta autobuzului „Caravana Educației” amenajat exact ca o sală de cursuri 50 de elevi de la Școala „Nicolae Grigorescu” din Titu. Sub titulatura „Activitate remedială pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, doi profesori de la unitatea de învățământ din Titu, unul de matematică și celălalt de limba română, au ținut cursuri suplimentare, au discutat cu elevii și i-au consiliat pe diferite teme educaționale. Pe același format, s-a desfășurat și acțiunea de la Aninoasa.

„Caravana Educației, o idee extraordinară a tineretului social-democrat! Orele suplimentare de matematică și limba română la care cei 70 de elevi din Titu și Aninoasa au participat astăzi, în autocarul-clasă pus la dispoziție de organizația națională a TSD, sunt parte a unui proiect la care trebuie să adere cât mai mulți tineri și profesori.

Dâmbovița are nevoie de tineri bine pregătiți, iar viitorul lor este treaba noastră, a tuturor. Felicit TSD Dâmbovița pentru că se implică în viața comunităților locale și pentru că a arătat, încă o dată, că tinerii social-democrați sunt pregătiți să vină în sprijinul celor care au nevoie de ei”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Primăria, un edificiu pentru generațiile care construiesc prezentul și viitorul!

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, vicepreședintele PSD Dâmbovița, l-a felicitat pe primarul comunei Potlogi, social-democratatul Nicolae Catrina, pentru ultima mare investiție finalizată în localitate: sediul administrației publice locale.

Un prieten îl recunoști după sfaturile pe care ți le dă, iar un gospodar se cunoaște după casa pe care o lasă urmașilor săi, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa, după ce a participat la inaugurarea noului sediu de Primărie de la Potlogi, construit în inconfundabilul stil Brâncovenesc.

„Momentul a fost un prilej de sărbătoare pentru toți potlogenii. Primaria e casa tuturor cetățenilor din comuna lor, un edificiu pentru generațiile care construiesc prezentul și viitorul localității.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Stefan,a salutat locuitorii din Potlogi și mesajul său a dat asigurări liniștitoare celor prezenți: “suntem alături de dumnevoastră, sprijinim toate investițiile de la Potlogi, continuăm împreună, aici e PSD, pe noi vă puteți baza”!

Este a treia investiție care schimbă complet fața comunei aflată în proximitatea Bucureștiului, după căminul cultural și Palatul de la Potlogi, un spațiu propice pentru petrecerea unui agreabil sfârșit de săptămână”, a mai spus parlamentarul social-democrat Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT