Conectați-vă cu noi

POLITIC

Victor Ponta critică dur înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii!

Publicat

pe

Victor Ponta, fost premier al României şi fost şef al social-democraţilor, nu crede în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Liderul Pro România consideră că este vorba de un mega-aranjament, prin care cele mai importante active deţinute de stat să fie vândute fără probleme. A punctat Ponta că, în 2016, s-a spus altceva despre înfiinţarera acestui fond care trebuia să fie folosit pentru realizarea unor mari proiecte de infrastructură.

„Ce s-a spus în 2016 şi ce a ieşit în 2018 este total diferit. S-au luat toate companiile care au devenit profitabile, vacile sănătoase, cu lapte, se scot de la Guvern, de la Parlament, de la Curtea de Conturi, se pun într-o instituţie privată, acea instituţie este condusă de nişte oameni numiţi de domnul Dragnea. Şi acea instituţie, care primeşte Hidroelectrica, Transelectrica, Aeroportul, Portul, aproape tot, are un aliniat în lege care spune că poate să vândă, prin excepţie de la Legea Privatizării, participaţiile respective”, a mărturisit Victor Ponta.

Preşedintele Pro România a făcut şi o dezvăluire din perioada în care era premier.

„Mi s-a întâmplat să vină la mine tot felul de oameni, din America din Israel, din Franţa… Domnule, vrem să cumpărăm Hidroelectrica. Am auzit că, din compania cu pierderi care era în 2011, acum are profit 500 de milioane. Le-am zis. Foarte bine. O listăm la bursă şi cumpăraţi de acolo. Aaa, păi, nu vrem la bursă… Nu putem să cumpărăm aşa… Vrem direct. Le-am spus, mulţumesc, nu se poate. În primul rând, nu vă vând pachetul majoritar şi, în al doilea rând, nu facem afaceri cum sunteţi voi învăţaţi, veniţi până la mine, eventual daţi şi voi ceva într-un cont. Nu. Veniţi la bursă, frumos, unde are toată lumea acces. Aaaa… Păi aşa nu vrem. Foarte bine, altfel nu facem. Şi au plecat. S-au întors când a venit domnul Dragnea…”, a povestit fostul preşedinte PSD.

Susţine Ponta că, în acest mod, datorită Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, o să aflăm într-o bună zi că s-a vândut 10% sau 50% din Hidroelectrica, spre exemplu.

„Mai este ceva în lege care iarăşi nu v-a prezentat nimeni. Dau de la buget 9 miliarde de lei, adică 2 miliarde de euro. Imediat, la înfiinţare, se alocă 200 de milioane de lei, cică pentru organizare. Păi, vă spun de acum, cu aceşti bani se vor cumpăra sedii, maşini, birouri, se vor plăti secretare, deplasări în străinătate, pentru oamenii ăia pe care îi pune domnul Dragnea. Venim la putere în 2020 şi zicem, hai, să desfiinţăm fondul. Păi, desfinţaţi-l. Dar, nu mai aveţi nimic. S-au vândut”, completează liderul Pro România.

Ponta spune, cu părere de rău, că a trăit cu convingerea că s-a terminat cu privatizările dubioase, ca în anii 90, şi că vor fi protejate companiile statului, cele profitabile, nu înstrăinate.

„Acum, domnul Dragnea zice că vorbeşte cu aceste fonduri de investiţii cărora le vinde pe sub masă ce mai avem noi prin energie şi ăia i-au promis şi ei că o să-l ajute să facă o poză cu Trump. Eu vreau ca România să facă afaceri cu acele ţări cu care a semnat convenţia prin care nu ai voie să mituieşti oficialii publici. America nu are voie, Europa la fel. Alte ţări mai mici, cu oameni deştepţi, au voie să dea mită la oficiali”, a mai adăugat Victor Ponta.

Dâmboviţa

“Ghioceii” din PSD Dâmbovița nu mai recunosc scrisoarea către preşedinta Viorica Dăncilă!

Publicat

pe

Președinta PSD Dâmbovița, europarlamentara Rovana Plumb, joacă tare. Se vede treaba că este un politician hârşit și capabil să întoarcă orice luptă, pe față sau de culise, în interesul său. Ca să faci ceea ce s-a întâmplat aseară la ședința Comitetului Executiv Județean al PSD Dâmbovița, îți trebuie curaj, forță politică și tenacitate extraordinară.

Rovana Plumb a transmis presei, opiniei publice interesată de ceea ce se întâmplă în ograda social-democraților dâmbovițeni, un comunicat de presa asemănător unei grenade cu fragmentare, adică să rupă tot. Se precizează în document că CJEx-ul a hotărât, la propunerea liderei Rovana Plumb, să organizeze o conferință județeană de alegeri pe 6 septembrie, aşa cum, de altfel, s-a decis la nivelul central al partidului. Ba mai mult, membrii acestei structuri de conducere, 83 la număr, și-au dat cu siguranță acordul de a mai fi inserat în comunicat alt mesaj, care întărește poziția, cel puțin morală, a politicienei Rovana Plumb.

Este vorba de scrisoarea semnată de 50 de PSD-işti din Dâmbovița, oameni de bază și cu poziții care, conform comunicatului, nu își mai asumă conținutul scrisorii, spunând că ei, săracii, nu au citit documentul, au semnat fără să știe ce scrie acolo, credeau că este vorba doar de organizarea unei conferințe de alegeri, nu de o întreagă poveste.

Foarte tare! Rovana Plumb are aplomb și tărie, nu glumă! În final, au rămas doar doi colegi țapi ispășitori, restul imaculați și… aliniați! Ne aducem aminte că aşa s-a procedat şi, anul trecut, la nivel central, când cu scrisoarea lui Adrian Țuțuianu. Pare, aşadar, că este o modă printre PSD-işti să bagi capul în nisip şi să trădezi.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Deputatul Cezar Preda explică de ce este istorică vizita preşedintelui Iohannis în SUA

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmbovița Cezar Preda, care este puternic racordat la politica europeană şi mondială, consideră că preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a îndeplinit cu succes misiunea de şef al statului şi pe aceea de prim-emisar al diplomației româneşti.

Spune Cezar Preda că preşedintele Klaus Iohannis îşi va încununa primul mandat cu o misiune istorică, cu ocazia vizitei în Statele Unite ale Americii din data de 20 august.

„România este la ora actuală un pol de creștere economică într-o Europă divizată și cu viteze diferite.
Pierdem pe două paliere:
– Lipsa apartenenței la Spațiul Schengen;
– Lipsa apartenenței la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică;

Statele Unite ale Americii, împreună cu președintele Donald Trump, pot rezolva situația lipsei la apartenența Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Sunt convins că, pe agenda președintelui României, este acest deziderat și va solicita președintelui Statelor Unite ale Americii acest obiectiv de maximă importanță pentru țara noastră.

Misiunea Președintelui României, Klaus Iohannis în vizita, pe care o va efectua în Statele Unite ale Americii în data de 20 august, este istorică deoarece poate asigura României cel de al treilea obiectiv de țară, după aderarea la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și la Uniunea Europeană.

Aceasta ne va conferi drepturi egale cu toate țările Europei și ale întregii lumi”, a scris deputatul Cezar Preda pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!