Conectați-vă cu noi

POLITIC

Victor Ponta critică dur înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii!

Publicat

pe

Victor Ponta, fost premier al României şi fost şef al social-democraţilor, nu crede în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Liderul Pro România consideră că este vorba de un mega-aranjament, prin care cele mai importante active deţinute de stat să fie vândute fără probleme. A punctat Ponta că, în 2016, s-a spus altceva despre înfiinţarera acestui fond care trebuia să fie folosit pentru realizarea unor mari proiecte de infrastructură.

„Ce s-a spus în 2016 şi ce a ieşit în 2018 este total diferit. S-au luat toate companiile care au devenit profitabile, vacile sănătoase, cu lapte, se scot de la Guvern, de la Parlament, de la Curtea de Conturi, se pun într-o instituţie privată, acea instituţie este condusă de nişte oameni numiţi de domnul Dragnea. Şi acea instituţie, care primeşte Hidroelectrica, Transelectrica, Aeroportul, Portul, aproape tot, are un aliniat în lege care spune că poate să vândă, prin excepţie de la Legea Privatizării, participaţiile respective”, a mărturisit Victor Ponta.

Preşedintele Pro România a făcut şi o dezvăluire din perioada în care era premier.

„Mi s-a întâmplat să vină la mine tot felul de oameni, din America din Israel, din Franţa… Domnule, vrem să cumpărăm Hidroelectrica. Am auzit că, din compania cu pierderi care era în 2011, acum are profit 500 de milioane. Le-am zis. Foarte bine. O listăm la bursă şi cumpăraţi de acolo. Aaa, păi, nu vrem la bursă… Nu putem să cumpărăm aşa… Vrem direct. Le-am spus, mulţumesc, nu se poate. În primul rând, nu vă vând pachetul majoritar şi, în al doilea rând, nu facem afaceri cum sunteţi voi învăţaţi, veniţi până la mine, eventual daţi şi voi ceva într-un cont. Nu. Veniţi la bursă, frumos, unde are toată lumea acces. Aaaa… Păi aşa nu vrem. Foarte bine, altfel nu facem. Şi au plecat. S-au întors când a venit domnul Dragnea…”, a povestit fostul preşedinte PSD.

Susţine Ponta că, în acest mod, datorită Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, o să aflăm într-o bună zi că s-a vândut 10% sau 50% din Hidroelectrica, spre exemplu.

„Mai este ceva în lege care iarăşi nu v-a prezentat nimeni. Dau de la buget 9 miliarde de lei, adică 2 miliarde de euro. Imediat, la înfiinţare, se alocă 200 de milioane de lei, cică pentru organizare. Păi, vă spun de acum, cu aceşti bani se vor cumpăra sedii, maşini, birouri, se vor plăti secretare, deplasări în străinătate, pentru oamenii ăia pe care îi pune domnul Dragnea. Venim la putere în 2020 şi zicem, hai, să desfiinţăm fondul. Păi, desfinţaţi-l. Dar, nu mai aveţi nimic. S-au vândut”, completează liderul Pro România.

Ponta spune, cu părere de rău, că a trăit cu convingerea că s-a terminat cu privatizările dubioase, ca în anii 90, şi că vor fi protejate companiile statului, cele profitabile, nu înstrăinate.

„Acum, domnul Dragnea zice că vorbeşte cu aceste fonduri de investiţii cărora le vinde pe sub masă ce mai avem noi prin energie şi ăia i-au promis şi ei că o să-l ajute să facă o poză cu Trump. Eu vreau ca România să facă afaceri cu acele ţări cu care a semnat convenţia prin care nu ai voie să mituieşti oficialii publici. America nu are voie, Europa la fel. Alte ţări mai mici, cu oameni deştepţi, au voie să dea mită la oficiali”, a mai adăugat Victor Ponta.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Din nou, şedință cu scandal la PSD Dâmbovița!

Publicat

pe

Dacă liberali au preluat puterea și încă nu știu ce să facă cu ea, în PSD se duc lupte aprige pe ciolan, având ca rezultat distrugerea structurii puternice, dure, care a reușit ani de-a rândul să reziste năvălirilor venite din cele patru vânturi ale scenei politice românești. Ne referim acum doar la Dâmbovița. Luăm ca etalon această organizație PSD care, de mai bine de un an, este supusă unor perversiuni cum nu s-a mai întâlnit, ajungând, acum, dintr-o filială serioasă într-una ruptă în imagine.

Aseară, pănă târziu în noapte, la inițiativa Rovanei Plumb, căreia nu prea i-a păsat de demisia “in corpore” a membrilor BPJ, a avut loc o şedință apriape fără temă a acestei structuri politice de conducere. De data asta, am aflat că au fost prezenți și Alexandru Oprea și fostul deputat Radu Popa, dar au fost şi absenți. Discuțiile au fost dure. Din toată intriga acestei adunări, a reieșit faptul că lidera Rovana Plumb, aşa cum am mai spus, nu are de gând să cedeze. Își regrupează forțele, pregătind un nou atac care vizează câștigarea funcției de președinta a PSD Dâmbovița la conferința din data de 10 ianuarie 2020. Lucru ușor de înfăptuit, ținând cont de diversiunile pregătite, de comportamentul ghioceilor din partid.

Am aflat că a fost conflict mare între Radu Popa și Alexandru Oprea. Nu s-a ajuns la bătaie, dar nici mult nu mai era. Reproșurile ar fi curs gârlă de ambele părți. Scandalul nu ar fi trebuit să se producă, știind că europarlamentara se hrănește și se întărește din astfel de situații. E bine că nu s-a schimbat, încă, data conferinței. S-au numit iar vicepreședinți de zonă, în vederea pregătirii alegerilor și s-a bătut mult apa în piuă. VOM REVENI.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Şedinţă cu scântei la PSD Dâmboviţa. Rovana Plumb l-a tocat mărunt pe preşedintele CJ Alexandru Oprea

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.caleaeuropeana.ro

Joi-seară, s-a mai consumat un episod din istoria post Ţuţuianu a PSD Dâmboviţa, un drum sinos, conflictual, plin de neprevăzut, în coborâre de imagine, de procente, de credibilitate şi care a culm inat la alegerile prezidenţiale cu obţinerea unui scor sub aşteptări, cu pierderea alegerilor în faţa PNL pentru prima dată în cei 30 de ani de democraţie.

Din câte am aflat, Rovana Plumb, o politiciană abilă, dibace în a-şi conserva capitalul, imaginea, nu s-a lăsat angrenată în dialoguri tensionante, nu a dat replici acide celor care au venit la şedinţa CJEx cu gândul clar al schimbării conducerii, al resetării din temelii a organizaţiei. Doar a ascultat cu zâmbetul pe buze, sincer sau fals, nu mai contează…

Primarul de la Corbii Mari a cerut dizolvarea BPJ-ului

Şedinţa a pornit cu o întârziere de 30 de minute, la 18:30. Deşi cam tardiv, s-a început cu o analiză a rezultatelor alegerilor europalamentare şi a celor prezidenţiale, care a alimentat curajul celor pregătiţi deja să ia atitudine politică. Au fost atinse şi problemele interne, administrative, cotizaţii etc., după care a început runda cea mai aşteptată.

Din câte am fost informaţi, primul la cuvânt a fost Constantin Pătru – primarul comunei Tătărani, care, simţind ce este în aer şi neavând încă definită apartenenţa la o anumită tabără, a pledat pentu unitate, înţelegere şi mobilizare. Bomba a fost amorsată de Ionuţ Bănică, edilul de la Corbii Mari, care, direct, a solicitat demisia tuturor membrilor BPJ şi a actualei conduceri executive şi organizarea de urgenţă a unei conferinţe de alegeri. Până atunci, Bănică a propus numirea unei conduceri interimare formată din mai mulţi primari.

Tonul fiind dat, pe aceiaşi linie au mers şi deputatul Corneliu Ştefan – fost preşedinte executiv, care a fost vehement şi dur în aprecieri, senatorul Titus Corlăţean, primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan, primarul de la Gura Şuţii – constantin Dinu şi primarul de la Voineşti – Gabriel Dănuţ Sandu, care a punctat, cronologic, decăderea organizaţiei din 2016 încoace.

Conferinţă judeţeană de alegeri în data de 10 ianuarie 2020

S-a solicitat conducerii centrale a PSD să stabilească o echipă interimară de coordonare până la organizarea conferinţei extraordinare de alegeri. Au fost unii edili, apropiaţi Rovanei Plumb, care au încercat, fără succes însă, să pună batista pe ţambal. La un moment dat, grupul de susţinători ai europarlamentarei a părăsit sala. În cele din urmă, s-a hotărât organizarea unei conferinţe de alegeri în data de 7 ianuarie. ulterior, probabil realizând că atunci românii sărbătoresc de Sfântul Ion, s-a ales data de 10 ianuarie 2020. Sarcina pregătirii şi coordonării a căzut pe umerii primarului Cristian Daniel Stan – preşedinte PSD Târgovişte. Rovana plumb, încă preşedintă a filialei PSD Dâmboviţa, a spus că ea nu are timp să se ocupe de pregătirea conferinţei. Şi-au anunţat, la minut, demisia din BPJ Corneliu Ştefan, Titus Corlăţean, Cristian Daniel Stan, Luisa Bărboiu şi Cătălin Rădulescu.

Rovana Plumb l-a criticat dur pe şeful CJ – Alexandru Oprea

Ei, bine, Rovana Plumb nu a tăcut chiar până la final. Nu acesta îi este stilul. Europarlamentara l-ar fi criticat dur pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alexandru Oprea, plecat în aceste zile la Bruxelles. Plumb a spus că îi pare rău că l-a sprijinit să obţină funcţia de şef al judeţului. I-a adus acuze dure, că coordonează instituţia în stil comunist, că îşi urmăreşte angajaţii, pe toţi care intră şi ies din instituţie pe camere video, că nu respectă hotărârile luate de BPJ. Nu a uitat să-i reproşeze nici faptul că are la CJ un excedent bugetar de aproximativ 1000 de miliarde de lei vechi, bani rămaşi necheltuiţi, deşi există multe nevoi în judeţ. Este clar, dacă s-a întâmplat chiar aşa, că Rovana Plumb a vrut să-i taie avântul lui Oprea de a mai încerca să candideze pentru vreo funcţie în partid.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web