Connect with us

POLITIC

Victor Ponta critică dur înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii!

Publicat

pe

Victor Ponta, fost premier al României şi fost şef al social-democraţilor, nu crede în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Liderul Pro România consideră că este vorba de un mega-aranjament, prin care cele mai importante active deţinute de stat să fie vândute fără probleme. A punctat Ponta că, în 2016, s-a spus altceva despre înfiinţarera acestui fond care trebuia să fie folosit pentru realizarea unor mari proiecte de infrastructură.

„Ce s-a spus în 2016 şi ce a ieşit în 2018 este total diferit. S-au luat toate companiile care au devenit profitabile, vacile sănătoase, cu lapte, se scot de la Guvern, de la Parlament, de la Curtea de Conturi, se pun într-o instituţie privată, acea instituţie este condusă de nişte oameni numiţi de domnul Dragnea. Şi acea instituţie, care primeşte Hidroelectrica, Transelectrica, Aeroportul, Portul, aproape tot, are un aliniat în lege care spune că poate să vândă, prin excepţie de la Legea Privatizării, participaţiile respective”, a mărturisit Victor Ponta.

Preşedintele Pro România a făcut şi o dezvăluire din perioada în care era premier.

„Mi s-a întâmplat să vină la mine tot felul de oameni, din America din Israel, din Franţa… Domnule, vrem să cumpărăm Hidroelectrica. Am auzit că, din compania cu pierderi care era în 2011, acum are profit 500 de milioane. Le-am zis. Foarte bine. O listăm la bursă şi cumpăraţi de acolo. Aaa, păi, nu vrem la bursă… Nu putem să cumpărăm aşa… Vrem direct. Le-am spus, mulţumesc, nu se poate. În primul rând, nu vă vând pachetul majoritar şi, în al doilea rând, nu facem afaceri cum sunteţi voi învăţaţi, veniţi până la mine, eventual daţi şi voi ceva într-un cont. Nu. Veniţi la bursă, frumos, unde are toată lumea acces. Aaaa… Păi aşa nu vrem. Foarte bine, altfel nu facem. Şi au plecat. S-au întors când a venit domnul Dragnea…”, a povestit fostul preşedinte PSD.

Susţine Ponta că, în acest mod, datorită Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, o să aflăm într-o bună zi că s-a vândut 10% sau 50% din Hidroelectrica, spre exemplu.

„Mai este ceva în lege care iarăşi nu v-a prezentat nimeni. Dau de la buget 9 miliarde de lei, adică 2 miliarde de euro. Imediat, la înfiinţare, se alocă 200 de milioane de lei, cică pentru organizare. Păi, vă spun de acum, cu aceşti bani se vor cumpăra sedii, maşini, birouri, se vor plăti secretare, deplasări în străinătate, pentru oamenii ăia pe care îi pune domnul Dragnea. Venim la putere în 2020 şi zicem, hai, să desfiinţăm fondul. Păi, desfinţaţi-l. Dar, nu mai aveţi nimic. S-au vândut”, completează liderul Pro România.

Ponta spune, cu părere de rău, că a trăit cu convingerea că s-a terminat cu privatizările dubioase, ca în anii 90, şi că vor fi protejate companiile statului, cele profitabile, nu înstrăinate.

„Acum, domnul Dragnea zice că vorbeşte cu aceste fonduri de investiţii cărora le vinde pe sub masă ce mai avem noi prin energie şi ăia i-au promis şi ei că o să-l ajute să facă o poză cu Trump. Eu vreau ca România să facă afaceri cu acele ţări cu care a semnat convenţia prin care nu ai voie să mituieşti oficialii publici. America nu are voie, Europa la fel. Alte ţări mai mici, cu oameni deştepţi, au voie să dea mită la oficiali”, a mai adăugat Victor Ponta.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Președintele PNL Dâmbovița recunoaște imixtiunea statului paralel în viața politică

Publicat

pe

Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița, merge pe aceeași linie deschisă de Ludovic Orban, dând de înțeles că serviciile de informații s-au implicat în campania internă premergătoare alegerii unui nou președinte al partidului, la congresul din septembrie 2021. Evident, de partea lui Florin Cîțu care pare agreat de toată lumea din sistem!

„În România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice și… hai să zicem anumiți oameni care dețin informații reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forțeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeți, mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril deocamdată. Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică”, a declarat senatorul Guran pentru Radio France International.

Liderul PNL Dâmbovița a recunoscut faptul că și în trecut s-au consumat astfel de imixtiuni ale unor structuri ale puterii în viața partidelor politice cu intenția de a instala la conducere oameni fideli sistemului, de a-i pune la punct pe cei care ies din formație.

„Eu spun și am curajul să spun că au existat în trecut astfel de implicări și s-a dovedit, ce să mai… că ați văzut cazuri de notorietate în privința DNA-ului și a serviciilor, cu anumiți conducători de acolo, care au fost și destituiți la un moment dat și acest lucru trebuie să înceteze, pentru că într-o țară normală nu se întâmplă așa ceva și de asta au ajuns să se dezvolte, să existe o democrație.

La noi, în România, din păcate, câte un om care are personalitate, care încearcă să facă ceva, i se găsește imediat ceva, ca să fie denigrat, chiar dacă se dovedește peste un anumit timp că nu este real, de multe ori îi întrerupe cariera politică sau chiar omul renunță, fiind efectiv scârbit de ceea ce se întâmplă”, a mai precizat Virgil Guran.

Citește în continuare

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița cere măsuri care să contracareze valul de scumpiri

Publicat

pe

Primele șase luni ale lui 2021 au adus cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani și, din nefericire, nu există niciun semn că această tăvălug al scumpirilor se va opri – se precizează într-un comunicat de presă transmis de conducerea PSD Dâmbovița.

Social-democrațiii dâmbovițeni îl somează pe premierul Florin Cîțu, ocupat în aceste momente cu bătălia internă împotriva lui Ludovic Orban, dar și pe liderii coaliției aflate la guvernare, PNL-USRPLUS-UDMR, să coboare în lumea reală și să adopte rapid măsuri prin care să-i ajute pe românii care nu mai pot sau nu vor mai putea face față valului de scumpiri.

„Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. PSD insistă ca acest proiect să fie înscris pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților care urmează să fie convocată.

Partidul Social Democrat a avertizat că liberalizarea pieței energiei, fără pregătirile necesare, naște monștri. Toate prețurile cresc nestăvilit și mușcă nemilos din puterea de cumpărare, ca urmare a sarabandei de scumpiri din zona utilităților esențiale: energie electrică, gaze naturale și combustibil.

Ce se întâmplă acum arată cât de toxică, nocivă și ticăloasă este actuala guvernare. A liberalizat piața energiei cu justificarea că astfel prețurile vor scădea. Acum, când românii se sufocă sub impactul scumpirilor, dau dovadă de un cinism inegalabil, afirmând că România are „printre cele mai mici prețuri din Europa” la energia electrică, fără să scoată însă niciun sunet despre faptul că românii au cele mai mici salarii din Europa.

Deja, pe piața liberă, prețurile energiei electrice doboară record după record! În luna iulie, prețul mediu pe piața spot a fost de 462 de lei/MWh, DE DOUĂ ORI ȘI JUMĂTATE MAI MARE decât acum un an și cel mai mare preț lunar înregistrat vreodată”, se arată în comunicatul PSD Dâmbovița.

Social democrațiii sunt de părere că se impune promulgarea și aplicarea urgentă a legii consumatorului vulnerabil.Iar acest lucru să se întâmple acum, nu din toamna anului viitor, așa cum vrea guvernul Cîțu.

„La iarnă, milioane de români care trăiesc din salariul sau pensia minimă pe economie vor ajunge în situații dramatice – ori să înghețe în case, ori să consume, să fie debranșați și să fie aruncați în stradă pentru neplată”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT