Conectați-vă cu noi

POLITIC

Interesele economice ale partenerilor europeni ţin România departe de Schengen!

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda este convins că nu o să ne vedem prea curând în Spaţiul Schengen, fiindcă există, în primul rând, interese economice să nu ne aflăm acolo.

Consideră demnitarul că unor ţări puternice din Uniunea Europeană nu le-ar conveni ca viteza de deplasare a mărfurilor produse în România să se tripleze, fiindcă, mărindu-se viteza de transport, creşte productivitatea, iar România ar deveni un jucător important pe piaţa europeană, un concurent serios.

Aşa că, din punctul acesta de vedere, partenerilor noştri europeni le pică mai bine vămile, controlul, timpul pierdut de transportatori la ieşire şi intrare în ţară. Orele, ba chiar şi zilele pierdute în faţa vămilor de coloanele de TIR-uri încărcate cu mărfuri!

Nu este vorba aici de libertatea de mişcare a individului, conchide Cezar Preda. Ca persoană, treci fără probleme cu cartea de identitate.

„Problema o constituie mărfurile noastre, când pleacă şi cât de repede trec prin vamă”, precizat deputatul PNL.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

PMP face demersuri pentru abrogarea pensiilor speciale!

Publicat

pe

De apreciat hotărârea reprezentanţilor Partidului Mişcarea Populară de a porni o campanie de atenţionare a opiniei publice şi a puterii din România cu privire la alterarea principiilor democratice, a echităţii şi echilibului social, prin existenţa unor acte normative care au dus la polarizarea societăţii, la crearea unor privilegii nemăsurate pentru unii reprezentanţi ai statului.

Deputatul Eugen Tomac, preşedintele PMP, s-a aflat la Târgovişte pentru a demara, alături de colegii din filiala PMP Dâmboviţa, campania naţională intitulată generic „Pensiile speciale sunt furt”.

Liderul PMP spune că trebuie eliminate pensiile speciale enorme pe care le primesc anumite categorii socio-profesionale fără să fie deloc luat în calcul principiul contribuităţii, aşa cum se întâmplă la românul de rând. Numim aici magistraţii, persoanalul Curţiilor de Conturi, membrii Corpului Diplomatic, deputaţii şi senatorii, funcţionarii publici parlamentari, personal aeronautic civil navigant profesionist, poliţiştii, jandarmii etc.

Tomac consideră că legea care prevede acordarea unor astfel de favoruri discriminatorii ar trebui abrogată. Deputatul PMP susţine că statul român ar trebi să-şi îndrepte atenţia şi să-i recompenseze doar pe invalizii şi veteranii de război şi pe văduvele acestora. de asemenea, ar trebui răsplătit sacrificiul personalului armatei, participant la acţiuni militare curente în teatrele de operaţii şi al urmaşilor acestuia.

Nu este posibil ca în România, stat membru al Uniunii Europene, un magistrat, fost director de penitenciar, să încaseze o pensie specială de aproape 50.000 de lei lunar, iar un cetăţean simplu, care a trudit 35-40 de ani într-un sector de activitate economic şi a creat plus valoare, să se trezească la bătrâneţe cu o pensie de maxim 1.000-1.500 de lei! Şi exemplele ar putea continua…

Citește în continuare

POLITIC

USR: Guvernul Dăncilă trebuie să plece! Târăşte România în afara Europei

Publicat

pe

Uniunea Salvaţi România susţine că este obligatorie, acum, după rezoluţia din Parlamentul European şi raportul MCV, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE, care târăşte România în afara Uniunii Europene.

„Este inadmisibil ca, în anul Centenar, România să fie obligată să suporte această umilință majoră în fața Europei. Rezoluția din Parlamentul European și raportul MCV nu sunt împotriva României, ci împotriva Guvernului și a majorității PSD-ALDE din Parlament, care, de doi ani de zile, subminează independența justiției și vrea să scoată România din Uniunea Europeană. Guvernul Dăncilă trebuie să plece! În momentul de față târăste România în afara Europei”, se arată într-un comunicat remis de USR.

Dumitru Lupescu, deputat USR de Dâmboviţa, punctează că nu se poate să greşească toate organismele internaţionale şi europene. Este clar, aşadar, că România trebuie salvată din direcţia distructivă spre care o îndreaptă PSD şi ALDE, care deţin majoritatea politică.

„USR a depus deja proiecte de lege pentru a transpune recomandările Comisiei de la Veneția în legile justiției, va propune corectarea Codurilor Penale, în acord cu deciziile CCR, dar și ale instituțiilor europene și va lupta pentru respectarea drepturilor și libertăților din România”, explică deputatul Dumitru Lupescu – preşedintele USR Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!