Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

VIDEO: Proiecte în implementare în comuna Răzvad, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Sunt unii care s-au grăbit să spună, în iunie 2016, când cetăţenii din comuna Răzvad, judeţul Dâmboviţa, au instalat la cârma localităţii, prin vot, un tânăr de doar 27 de ani, că o greşeală mai mare nici că s-ar fi putut! Astăzi, nu mai este niciun dubiu că răzvedenii au tras lozul câştigător atunci când l-au creditat cu încredere pe Emanuel Spătaru. Vârsta edilului se dovedeşte a fi un atuu, nicidecum un dezavantaj. Da, este cel mai tânăr primar din România, dar este tot pe atât de activ!

Şi, uite aşa, abia în mandatul său ajung la Răzvad primele fonduri europene nerambursabile. În sesiunea financiară trecută (2007-2013), comuna Răzvad a fost între puţinele unităţi administrativ-teritoriale din România care n-au reuşit să atragă nici măcar un euro! Să ne mai mirăm atunci de ce a rămas localitatea în urmă la capitolul dezvoltare?

Ambiţios, primarul Emanuel Spătaru, având sprijinul viceprimarului Ionela Şerban şi al Consiliului Local, nu vrea să rateze vreo oportunitate de finanţare nerambursabilă, conştient fiind că numai în acest fel se poate dezvolta comuna, se pot schimba condiţiile de trai. Bugetul local este mult prea mic pentru a permite implementarea unor proiecte mari! Important este că edilul are viziune, putere de muncă şi nu se dă bătut când se află în faţa unui obstacol. Localnicilor le cere să înţeleagă că n-are cum să rezolve toate problemele odată. Zi de zi apare ceva nou, banii sunt puţini şi, în plus, procedurile legale cer timp…

“Am tras concluzia că durează de două-trei ori mai mult să scrii proiectul, să iei avizele necesare şi să organizezi licitaţiile, decât să lucrezi efectiv, să construieşti”.

Chiar şi în aceste condiţii, investiţiile nu sunt deloc puţine în comuna Răzvad şi cuprind toate domeniile: drumuri, apă, canalizare, învăţământ, sănătate, cultură, sport etc.

“Sunt multe lucruri bune care se întâmplă în comuna Răzvad, la jumătate de mandat. Sunt roadele muncii celor 2 ani care au trecut. Sunt proiecte pentru care am muncit foarte mult, pentru care a trebuit să luăm foarte multe avize”.

VIDEO

Proiecte finanţate din bugetul local, 2018:
– Asfaltare străzile Gătejeşti, Luca, Peco (Răzvad), Bisericii, Poiana Mare (Gorgota) şi preot Goglea (Valea Voievozilor).
– Extindere reţea de apă pe străzile Gării, Principală, Livada cu Pruni şi Gura Văii.

Proiecte finanţate din fonduri europene, 2018:
– Construire pod Gorgota (strada Poiana Mare)
– Construire loc de joacă, amenajare sistem evacuare ape pluviale şi împrejmuire Centrul de Zi pentru Copii Răzvad
– Modernizarea stăzilor Gării, Feţe, Bisericii (Răzvad de Jos), lt. Marinescu, ing. Bruneanu (Valea Voievozilor) şi DC 16 (Răzvad-Gorgota)
– Reabilitare, modernizare şi dotare Şcoala Răzvad. Proiectul urmează să fie depus la ADR Sud Muntenia

Proiecte finanţate din fonduri guvernamentale, 2018:
– Extindere reţea de canalizare Valea Voievozilor-Răzvad
– Extindere reţea de apă sat Gorgota.
– Reabilitare, modernizare şi dotare Şcoala Valea Voievozilor
– Construire Centru Cultural

„Pentru prima dată, comuna Răzvad a achiziţionat o suprafaţă de teren, nu a vândut. Este vorba despre 5.500 mp teren, cumpărat de la OMV Petrom, cu 1 euro/mp, pentru a construi un Centru Cultural. Documentaţia a fost deja depusă la Compania Naţională de Investiţii. În prezent, comuna Răzvad nu beneficiază de un astfel de centru sau măcar de un cămin cultural, cum mai toate comunele au”, a precizat primarul Emanuel Spătaru.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a primit finanţare pentru modernizarea iluminatului public stradal

Publicat

pe

Sistemul de iluminat public stradal în municipiul Târgovişte va fi schimbat radical, prin implementarea unui proiect cu fonduri europene nerambursabile în valoare de aproape 22 de milioane de lei. Contractul de finanţare cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia a fost semnat, astăzi – 19 februarie 2020.

Cu acest prilej, primarul Daniel Cristian Stan a prezentat principalele coordonate ale acestei investiţii, una inovativă la nivelul municipiului Târgovişte, în sensul că iluminatul public va fi programat dintr-un dispecerat, în funcţie de tipul şi de clasa străzilor, cu un control foarte strict asupra aprinderilor şi stingerilor şi cu intensitate luminoasă mai ridicată în zona trecerilor de pietoni.

„Este un proiect foarte ofertant, un proiect care tinde mult spre zona de smart city, un proiect inovativ, un proiect cum nu a mai existat la nivelul municipiului Târgovişte. Mă bucur că am ajuns la faza de semnare a contractului de finanţare. Licitaţia pentru execuţie este deja în desfăşurare”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a precizat că este cel de-al optulea contract de finanţare semnat cu Primăria Târgovişte în actuala sesiune de finanţare europeană şi că, până la sfârşitul lunii martie, vor urma cele două proeicte care vizează modernizarea sistemului de transport public local şi achiziţia de autobuze noi. De asemenea, urmare unei decizii luate la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, municipiul Târgovişte va primi finanţare şi pentru o investiţie care fusese trecută iniţial, din lipsă de resurse financiare, pe lista de rezervă: Şcoala Tudor Vladimirescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Traseul „apă din munte” pentru Pucioasa şi comunele limitrofe, verificat pas cu pas

Publicat

pe

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa efectuează, astăzi – 19 februarie 2020, o deplasare de verificare pe traseul surselor de apă care vor alimenta aducţiunea construită de Primăria Pucioasa şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, procedură necesară în vederea emiterii autorizaţiei în baza căreia apa captată din munte va putea fi livrată populaţiei din oraş şi din comunele limitrofe, cel mai probabil începând cu luna martie 2020.

Cu alte cuvinte, se rezolvă o problemă veche de zeci de ani, alimentarea din barajul de acumulare Pucioasa, o „bombă cu ceas” – cum s-a exprimat primarul Constantin Ana, la care se va renunţa în sfârşit! După ce inspectorii DSP îşi vor da avizul, în staţia de tratare Pucioasa va ajunge apă potabilizabilă cu o puritate de 95%, provenind din Munţii Bucegi.

„Analizele efectuate cu un laborator autorizat ne-au convins că avem o apă de o calitate extraordinară, în parametrii de o sută de ori mai jos decât ceea ce se întâmplă în lacul de acumulare astăzi. Ba, mai mult de atât, surpriza a venit din faptul că apa este mai curată chiar şi decât cea de la 7 Izvoare, una dintre sursele ce alimentează această conductă. Probabil datorită faptului că se oxigenează, se aerează prin cele patru turbine, apa ajunge în condiţii optime în aducţiunea noastră”, ne-a declarat Constantin Ana – primarul oraşului Pucioasa.

Edilul este dispus să îi ducă pe „traseul apei” pe toţi cetăţenii care doresc să vadă, la firul ierbii, că, odată pusă în funcţiune aducţiunea, nu mai au motive să-şi facă griji cu privire la potabilitatea apei pe care o primesc la robinet.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT