Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Burse de merit pentru cei mai buni elevi ai şcolilor din comuna Ludeşti

Publicat

pe

Sunt câţiva ani de când premierea celor mai buni elevi ai Şcolii Gimnaziale Teleşti-Ludeşti, din judeţul Dâmboviţa, înseamnă o adevărată sărbătoare în comună. Îndrumaţi de profesorii diriginţi, copiii reuşesc să-şi surprindă de fiecare dată părinţii cu momente artistice interpretate cu talent şi multă bucurie.

Anul acesta, serbarea organizată la căminul cultural, în data de 15 iunie, a fost parcă mai frumoasă ca niciodată. Scenetele amuzante şi momentele de cântec şi dans au făcut deliciul publicului.

VIDEO

A fost cea de-a doua acţiune de acest fel în mai puţin de două săptămâni. De „Ziua Învăţătorului” – 5 iunie, elevii de la Şcoala Gimnazială Teleşti-Ludeşti au ales această modalitate să-şi arate recunoştinţa faţă de cei care le-au îndrumat paşii în primii ani de şcoală. De altfel, toate zilele importante de peste an sunt marcate printr-un program artistic special conceput.

Cât priveşte recompensarea celor mai buni elevi, Şcoala Gimnazială Teleşti-Ludeşti este între puţinele unităţi de învăţământ din judeţul Dâmboviţa care nu se limitează la o diplomă şi o carte.

Conform unei decizii a Consiliului de Administraţie, este al doilea an când se acordă şi premii în bani: 300 de lei copiilor care au obţinut media 10, 250 de lei celor cu medie peste 9,90 şi 180 de lei celor cu medie peste 9,80. La sfârşitul anului şcolar 2017-2018, au primit burse de merit 22 de elevi din comună (9 de la Şcoala Teleşti-Ludeşti şi 13 de la Şcoala Scheiu de Jos).

Suplimentar, elevii care vor avea media generală 10 în toţi anii de studiu V-VIII vor primi câte 1.000 de lei. Aceste recompense se vor acorda prima dată la finalul anului şcolar 2019-2020, având în vedere că hotărârea Consiliului de Administraţie se aplică începând cu anul şcolar 2016-2017.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT