Connect with us

Dâmboviţa

Deciziile se iau în Parlament, nu bătând în asfalt cu sticla de plastic!

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda consideră că modificările aduse Codului de Procedură Penală de reprezentanţii PSD, ALDE şi UDMR reprezintă un dezastru pentru justiţia română, dar şi pentru parcursul european al României.

„Ei nu au nici un scrupul. Aşa cum anticipam, vor să-şi rezolve problemele pe care le au, invocând anumite abateri şi abuzuri săvârşite în îndeplinirea actului de justiţie, dar, după părerea noastră, a Partidului Naţional Liberal, lucrurile acestea au mers într-un punct care a depăşit absolut orice limită în ceea ce priveşte subordonarea justiţiei politicului aflat vremelnic la putere.

PNL a spus clar că nu susţine asemenea modificări al Codului de Procedură Penală, că nu va admite ca acest cod să intre în vigoare şi pentru acest lucru va sesiza la Curtea Constituţională toate prevederile acestui cod.

Fiecare cetăţean al României trebuie să înţeleagă că o decizie a unei majorităţi poate fi oprită, dar nu de o minoritate, indiferent că se cheamă PNL, USR sau PMP. Doar Curtea Constituţională din România poate să facă acest lucru. Povara pe care o are Curtea Constituţională, atât de blamată în condiţiile în care şi ea este acuzată de politizare, este o povară grea. Doar CCR poate să oprească abuzurile unei majorităţi”, a spus Cezar Preda.

Deputatul nu înţelege de ce unii de prin PNL s-au ofuscat din cauza faptului că, la votul pe modificăriale Codului de Procedurră Penală, unii parlamentarii ai partidului au plecat.

„Eu am făcut parte dintre cei care am considerat că, după ce ne-am spus punctul de vedere, prezenţa noastră acolo legitimează, dă senzaţia că acolo există lume multă în Parlament, că sunt dezbateri reale. Ori, nu era nicio dezbatere reală, ci numai anumite luări de cuvânt ale unor colegi, ca să se vadă la televizor.

Este incorect să începi să acuzi parlamentarii PNL care nu au fost prezenţi la vot, ca şi cum ar fi votat pentru. Este incorect să acuzi pe cineva care îşi alege o politică de a devoala o majoritate pe care România trebuie să o vadă în plenitudinea ei. Ţara trebuia să vadă că, la zece seara, 134 de oameni schimbă soarta justiţiei româneşti”, a precizat demnitarul PNL.

Cezar Preda este de părere că, în mare parte, vinovaţi de ceea ce se întâmplă acum sunt cei care, la alegerile din 2016, au legitimat o majoritate de 46%, cei care au avut încredere în graficile pe care PSD le prezenta în campania electorală.

„Când noi le spuneam că mint şi nu este adevărat, lumea zicea că au dreptate şi vor face ceea ce au promis”, a completat deputatul.

Parlamentarul liberal, adept al consumării actului curat, democratic, a spus că nu este de acord cu ieşirile violente ale unora, cu notele de forţă manifestate în stradă.

„Deciziile, într-o ţară democratică, se iau în Parlament, nu se iau bătând cu sticla de plastic în asfalt, nu se iau nici îmbrâncind parlamentari, nu se iau nici ţipând şi tăvălindu-te pe jos în Parlament. Dar, în Parlament trebuie să ajungă o voinţă populară adevărată. Iar acum, voinţa populară adevărată a fost compusă din oameni care au crezut în promisiunile mincinoase şi din oamenii care nu s-au prezentat la vot. Şi aşa s-a creat acest monstru”, a declarat Cezar Preda.

Deputatul este convins că judecătorii Curţii Constituţionale vor tăia foarte multe dintre prevederile aberante ale Codului de Procedură Penală introduse de majoritatea parlamentară PSD-ALDE.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Pucioasa: Un bărbat de 58 de ani și-a dat foc din cauza unei executări silite

Publicat

pe

Disperarea conduce, de multe ori, la producerea unor adevărate drame. Astăzi – 6 octombrie 2022, un bărbat de 58 de ani, afectat din cauza unei executări silite, a găsit de cuviință să protesteze față de această măsură, dându-și foc.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale, care, după ce i-au acordat primul ajutor, l-au transportat la spital.

Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ANUNŢURI

Anunț de mediu Primăria Valea Mare, județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

COMUNA VALEA MARE anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Modernizare drumuri de interes și sisteme de scurgere și evacuare ape pluviale în comuna Valea Mare, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în județul Dâmbovița, comuna Valea Mare.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consulate pe site-ul A.P.M. Dambovita http://www.anpm.ro/web/apm-dambovita/anunturi-publice.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats