Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deciziile se iau în Parlament, nu bătând în asfalt cu sticla de plastic!

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda consideră că modificările aduse Codului de Procedură Penală de reprezentanţii PSD, ALDE şi UDMR reprezintă un dezastru pentru justiţia română, dar şi pentru parcursul european al României.

„Ei nu au nici un scrupul. Aşa cum anticipam, vor să-şi rezolve problemele pe care le au, invocând anumite abateri şi abuzuri săvârşite în îndeplinirea actului de justiţie, dar, după părerea noastră, a Partidului Naţional Liberal, lucrurile acestea au mers într-un punct care a depăşit absolut orice limită în ceea ce priveşte subordonarea justiţiei politicului aflat vremelnic la putere.

PNL a spus clar că nu susţine asemenea modificări al Codului de Procedură Penală, că nu va admite ca acest cod să intre în vigoare şi pentru acest lucru va sesiza la Curtea Constituţională toate prevederile acestui cod.

Fiecare cetăţean al României trebuie să înţeleagă că o decizie a unei majorităţi poate fi oprită, dar nu de o minoritate, indiferent că se cheamă PNL, USR sau PMP. Doar Curtea Constituţională din România poate să facă acest lucru. Povara pe care o are Curtea Constituţională, atât de blamată în condiţiile în care şi ea este acuzată de politizare, este o povară grea. Doar CCR poate să oprească abuzurile unei majorităţi”, a spus Cezar Preda.

Deputatul nu înţelege de ce unii de prin PNL s-au ofuscat din cauza faptului că, la votul pe modificăriale Codului de Procedurră Penală, unii parlamentarii ai partidului au plecat.

„Eu am făcut parte dintre cei care am considerat că, după ce ne-am spus punctul de vedere, prezenţa noastră acolo legitimează, dă senzaţia că acolo există lume multă în Parlament, că sunt dezbateri reale. Ori, nu era nicio dezbatere reală, ci numai anumite luări de cuvânt ale unor colegi, ca să se vadă la televizor.

Este incorect să începi să acuzi parlamentarii PNL care nu au fost prezenţi la vot, ca şi cum ar fi votat pentru. Este incorect să acuzi pe cineva care îşi alege o politică de a devoala o majoritate pe care România trebuie să o vadă în plenitudinea ei. Ţara trebuia să vadă că, la zece seara, 134 de oameni schimbă soarta justiţiei româneşti”, a precizat demnitarul PNL.

Cezar Preda este de părere că, în mare parte, vinovaţi de ceea ce se întâmplă acum sunt cei care, la alegerile din 2016, au legitimat o majoritate de 46%, cei care au avut încredere în graficile pe care PSD le prezenta în campania electorală.

„Când noi le spuneam că mint şi nu este adevărat, lumea zicea că au dreptate şi vor face ceea ce au promis”, a completat deputatul.

Parlamentarul liberal, adept al consumării actului curat, democratic, a spus că nu este de acord cu ieşirile violente ale unora, cu notele de forţă manifestate în stradă.

„Deciziile, într-o ţară democratică, se iau în Parlament, nu se iau bătând cu sticla de plastic în asfalt, nu se iau nici îmbrâncind parlamentari, nu se iau nici ţipând şi tăvălindu-te pe jos în Parlament. Dar, în Parlament trebuie să ajungă o voinţă populară adevărată. Iar acum, voinţa populară adevărată a fost compusă din oameni care au crezut în promisiunile mincinoase şi din oamenii care nu s-au prezentat la vot. Şi aşa s-a creat acest monstru”, a declarat Cezar Preda.

Deputatul este convins că judecătorii Curţii Constituţionale vor tăia foarte multe dintre prevederile aberante ale Codului de Procedură Penală introduse de majoritatea parlamentară PSD-ALDE.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Actuala putere nu-și mai poate acoperi incompetența!

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa, membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie din cadrul Parlamentului României, cunoaşte problemele din sistemul medical, neajunsurile cu care se confruntă personalul din domeniu dar şi pacienţii, cei care au de suferit din cauza politicilor deficitare, proaste, aplicate de actualul guvern.

Spune Carmen Holban că actualii reprezentanţi ai puterii iau decizii absurde, fiindcă au ajuns la punctul în care nu îşi mai pot acoperi incompetenţa. Ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor din Capitală, când bolnavii au fost scoşi noaptea din saloane sub supravegherea jandarmilor şi trimişi acasă fiindcă s-a dat un ordin prin care unitatea medicală a fost transformată în centru suport COVID 19, este strigător la cer.

„Am să încep cu două mesaje primite pe o reţea de socializare în noaptea de vineri spre sâmbătă. Primul este venit de la o rudă a târgoviştencei aflate printre pacienţii evacuaţi din Spitalul Foişor în care mi se spunea că femeia a fost trimisă acasă cu maşina fiului său în condiţii necorespunzătoare pentru o persoană operată recent. În al doilea mesaj, mi se transmite că pacienţii cu probleme ortopedice pot fi rezolvaţi oriunde şi că este total nejustificată condamnarea deciziei de a scoate noaptea din Spitalul Foişor oamenii operaţi.

Ministrul Sănătăţii a emis două ordine. Primul, în 26 martie, prin care Spitalul Foişor era inclus pe lista unităţilor sanitare pentru pacienţi Covid 19, iar al doilea ordin, emis pe 2 aprilie, prin care se modifica anexa cu lista spitalelor Covid, listă în care Spitalul Foişor nu mai apărea.

Vineri, pe 9 aprilie, Raed Arafat emite un ordin avizat de ministrul Sănătăţii, prin care unitatea medicală este operaţionalizată ca să primească pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Nimeni nu neagă presiunea tot mai mare pe care sistemul sanitar o resimte în momentul de faţă din cauza acestui virus păcătos, dar acest lucru nu justifică tratamentul inuman la care au fost supuşi pacienţii de la Spitalul Foişor.

Este nevoie ca acest spital să fie transformat în unitate Covid? Da, este nevoie! Problema este cine trebuie să facă acest lucru şi mai ales cum să realizeze acest lucru. S-au ocupat de acestă treabă cei care au adus România pe locul 10 în lume la mortalitatea provocată de pandemie.

Din martie 2020, de la debutul pandemiei în România, au murit 2.100 de oameni la fiecare milion de locuitori, faţă de anii precedenţi. Studiul făcut de „Financial Times” vorbește de un exces de mortalitate, în care pot fi incluşi şi cei afectaţi indirect de pandemie, adică oamenii care au murit de alte boli pe care nu le-au mai putut trata din cauza crizei sistemului medical din România.

În tot acest timp, când date clare şi concrete puse la dispoziţie de OMS şi publicate de presa internaţională în analize riguroase ale modului în care guvernele gestionează criza pandemică, autorităţile române, prin vocea lui Raed Arafat, ne anunţă că România se numără printre ţările cu cele mai mici rate de mortalitate cauzate de Covid-19. Repet, date care situează România pe locul 10 în lume la morţi de Covid.Sunt date pe care OMS le furnizează şi le face publice. Aceştia sunt oamenii care au decis evacuarea unui spital întreg. Iau decizii absurde pentru că au ajuns la punctul în care nu-şi mai pot acoperi incompetenţa. De un an de zile improvizează, fug de răspundere, dar în acelaşi timp mint şi manipulează grosolan în interesul politic al actualei guvernări”, a precizat Carmen Holban.

Parlamentara social-democrată a povestit, cu tristeţe şi indignare, drama trăită de o femeie care trebuia să fie supusă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Foişor şi care acum se vede pusă în imposibilitatea de a se trata din cauza deciziilor ameţite şi aberante ale guvernanţilor.

„O mamă cu un copil minor, programată pentru o intervenţie la coloană la Spitalul Foişor, riscă să rămână paralizată pentru că acesta a fost transformat în spital Covid. În ţară, la spitalele private, operaţia costă 10.000 de euro, iar la alte spitale de stat nu mai are timpul necesar să ajungă având în vedere programările foarte târzii din cauza pandemiei, plus că nu orice spital poate rezolva implantul de care are nevoie. Aşa că pacienţii cu probleme din acest spital nu pot fi rezolvaţi oriunde.

Soluţii se puteau găsi şi pentru cei care au suferit din cauza Covid, dar şi pentru cei care au alte probleme de sănătate la fel de grave. Nu are însă cine să le gândească şi să le pună în practică.

Suntem în această situaţie nu doar din cauza pandemiei scăpate de sub control, ci pentru că în mod aberant au refuzat testarea masivă a populaţiei, au luat decizii care au dus la lipsirea de tratament a pacienților cronici, au greșit grav în privința pregătirii secțiilor de ATI”, a mai spus deputatata PSD Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT