Connect with us

Dâmboviţa

Deciziile se iau în Parlament, nu bătând în asfalt cu sticla de plastic!

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda consideră că modificările aduse Codului de Procedură Penală de reprezentanţii PSD, ALDE şi UDMR reprezintă un dezastru pentru justiţia română, dar şi pentru parcursul european al României.

„Ei nu au nici un scrupul. Aşa cum anticipam, vor să-şi rezolve problemele pe care le au, invocând anumite abateri şi abuzuri săvârşite în îndeplinirea actului de justiţie, dar, după părerea noastră, a Partidului Naţional Liberal, lucrurile acestea au mers într-un punct care a depăşit absolut orice limită în ceea ce priveşte subordonarea justiţiei politicului aflat vremelnic la putere.

PNL a spus clar că nu susţine asemenea modificări al Codului de Procedură Penală, că nu va admite ca acest cod să intre în vigoare şi pentru acest lucru va sesiza la Curtea Constituţională toate prevederile acestui cod.

Fiecare cetăţean al României trebuie să înţeleagă că o decizie a unei majorităţi poate fi oprită, dar nu de o minoritate, indiferent că se cheamă PNL, USR sau PMP. Doar Curtea Constituţională din România poate să facă acest lucru. Povara pe care o are Curtea Constituţională, atât de blamată în condiţiile în care şi ea este acuzată de politizare, este o povară grea. Doar CCR poate să oprească abuzurile unei majorităţi”, a spus Cezar Preda.

Deputatul nu înţelege de ce unii de prin PNL s-au ofuscat din cauza faptului că, la votul pe modificăriale Codului de Procedurră Penală, unii parlamentarii ai partidului au plecat.

„Eu am făcut parte dintre cei care am considerat că, după ce ne-am spus punctul de vedere, prezenţa noastră acolo legitimează, dă senzaţia că acolo există lume multă în Parlament, că sunt dezbateri reale. Ori, nu era nicio dezbatere reală, ci numai anumite luări de cuvânt ale unor colegi, ca să se vadă la televizor.

Este incorect să începi să acuzi parlamentarii PNL care nu au fost prezenţi la vot, ca şi cum ar fi votat pentru. Este incorect să acuzi pe cineva care îşi alege o politică de a devoala o majoritate pe care România trebuie să o vadă în plenitudinea ei. Ţara trebuia să vadă că, la zece seara, 134 de oameni schimbă soarta justiţiei româneşti”, a precizat demnitarul PNL.

Cezar Preda este de părere că, în mare parte, vinovaţi de ceea ce se întâmplă acum sunt cei care, la alegerile din 2016, au legitimat o majoritate de 46%, cei care au avut încredere în graficile pe care PSD le prezenta în campania electorală.

„Când noi le spuneam că mint şi nu este adevărat, lumea zicea că au dreptate şi vor face ceea ce au promis”, a completat deputatul.

Parlamentarul liberal, adept al consumării actului curat, democratic, a spus că nu este de acord cu ieşirile violente ale unora, cu notele de forţă manifestate în stradă.

„Deciziile, într-o ţară democratică, se iau în Parlament, nu se iau bătând cu sticla de plastic în asfalt, nu se iau nici îmbrâncind parlamentari, nu se iau nici ţipând şi tăvălindu-te pe jos în Parlament. Dar, în Parlament trebuie să ajungă o voinţă populară adevărată. Iar acum, voinţa populară adevărată a fost compusă din oameni care au crezut în promisiunile mincinoase şi din oamenii care nu s-au prezentat la vot. Şi aşa s-a creat acest monstru”, a declarat Cezar Preda.

Deputatul este convins că judecătorii Curţii Constituţionale vor tăia foarte multe dintre prevederile aberante ale Codului de Procedură Penală introduse de majoritatea parlamentară PSD-ALDE.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Ce ați făcut pentru județul Dâmbovița, domnule Guran?

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, invitat aseară la România TV, nu a pierdut prilejul de a-l interpela în direct pe deputatul liberal Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, ce a făcut pentru județ, nu neapărat de când îi reprezintă în Parlament pe locuitorii acestui teritoriu, ci, acum, în ultimele zile, când Dâmbovița a fost afectată de furtuni și de reversările de ape.

„Chiar dacă discuția era despre alt subiect, credeti că puteam să tac și să nu îl întreb ce a făcut pentru localitățile din nordul județului Dâmbovița, în special pentru stațiunea Padina-Peștera, atât de afectată de ploile de săptămâna trecută?

Însă, tipul e demonizat de o patologie a minciunii (sau a prostiei) pentru că la întrebările mele repete și insistente legate de lipsa lui de interes pentru situația dramatică a infrastructurii rutiere din zona afectată, el încerca să’mi spună că “a înaintat hârtii și a chemat experți.”

În realitate, la ora la care el scotea panglicile astea pe gaura gurii, guvernul PNL/USR deja alocase banii și ședința de guvern fusese cu două zile înainte. Așa că hârtiile nu mai avea cui să le înainteze iar specialiștii erau pe Radio Erevan”, a scris Radu Popa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Primar PNL: Premierul Cîțu cumpără voturi în partid cu banii țării!

Publicat

pe

Teodora Anghelescu, primarul comunei Bezdead, din județul Dâmbovița, a avut un discurs dur la adresa premierului Florin Cîțu, în cadrul Comitetului de Coordonare Județean al PNL Dâmboviţa.

A spus Teodora Anghelescu că primul ministru folosește banii țării să cumpere voturi în partid, pentru a ajunge președinte al PNL, la congresul din această toamnă.

„Sunt 17 județe care au primit bani pe calamități, noi nu am primit nimic. Este primul an în care nu se întrevede nicio linie de finanțare. Este primul an în care noi, primarii, șomăm”, a explicat edilul de la Bezdead.

Cu toate acestea, a concluzionat Teodora Anghelescu, îl va susține pe Ludovic Orban pentru a continua mandatul de președinte al PNL.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT