Connect with us

Dâmboviţa

Deciziile se iau în Parlament, nu bătând în asfalt cu sticla de plastic!

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda consideră că modificările aduse Codului de Procedură Penală de reprezentanţii PSD, ALDE şi UDMR reprezintă un dezastru pentru justiţia română, dar şi pentru parcursul european al României.

„Ei nu au nici un scrupul. Aşa cum anticipam, vor să-şi rezolve problemele pe care le au, invocând anumite abateri şi abuzuri săvârşite în îndeplinirea actului de justiţie, dar, după părerea noastră, a Partidului Naţional Liberal, lucrurile acestea au mers într-un punct care a depăşit absolut orice limită în ceea ce priveşte subordonarea justiţiei politicului aflat vremelnic la putere.

PNL a spus clar că nu susţine asemenea modificări al Codului de Procedură Penală, că nu va admite ca acest cod să intre în vigoare şi pentru acest lucru va sesiza la Curtea Constituţională toate prevederile acestui cod.

Fiecare cetăţean al României trebuie să înţeleagă că o decizie a unei majorităţi poate fi oprită, dar nu de o minoritate, indiferent că se cheamă PNL, USR sau PMP. Doar Curtea Constituţională din România poate să facă acest lucru. Povara pe care o are Curtea Constituţională, atât de blamată în condiţiile în care şi ea este acuzată de politizare, este o povară grea. Doar CCR poate să oprească abuzurile unei majorităţi”, a spus Cezar Preda.

Deputatul nu înţelege de ce unii de prin PNL s-au ofuscat din cauza faptului că, la votul pe modificăriale Codului de Procedurră Penală, unii parlamentarii ai partidului au plecat.

„Eu am făcut parte dintre cei care am considerat că, după ce ne-am spus punctul de vedere, prezenţa noastră acolo legitimează, dă senzaţia că acolo există lume multă în Parlament, că sunt dezbateri reale. Ori, nu era nicio dezbatere reală, ci numai anumite luări de cuvânt ale unor colegi, ca să se vadă la televizor.

Este incorect să începi să acuzi parlamentarii PNL care nu au fost prezenţi la vot, ca şi cum ar fi votat pentru. Este incorect să acuzi pe cineva care îşi alege o politică de a devoala o majoritate pe care România trebuie să o vadă în plenitudinea ei. Ţara trebuia să vadă că, la zece seara, 134 de oameni schimbă soarta justiţiei româneşti”, a precizat demnitarul PNL.

Cezar Preda este de părere că, în mare parte, vinovaţi de ceea ce se întâmplă acum sunt cei care, la alegerile din 2016, au legitimat o majoritate de 46%, cei care au avut încredere în graficile pe care PSD le prezenta în campania electorală.

„Când noi le spuneam că mint şi nu este adevărat, lumea zicea că au dreptate şi vor face ceea ce au promis”, a completat deputatul.

Parlamentarul liberal, adept al consumării actului curat, democratic, a spus că nu este de acord cu ieşirile violente ale unora, cu notele de forţă manifestate în stradă.

„Deciziile, într-o ţară democratică, se iau în Parlament, nu se iau bătând cu sticla de plastic în asfalt, nu se iau nici îmbrâncind parlamentari, nu se iau nici ţipând şi tăvălindu-te pe jos în Parlament. Dar, în Parlament trebuie să ajungă o voinţă populară adevărată. Iar acum, voinţa populară adevărată a fost compusă din oameni care au crezut în promisiunile mincinoase şi din oamenii care nu s-au prezentat la vot. Şi aşa s-a creat acest monstru”, a declarat Cezar Preda.

Deputatul este convins că judecătorii Curţii Constituţionale vor tăia foarte multe dintre prevederile aberante ale Codului de Procedură Penală introduse de majoritatea parlamentară PSD-ALDE.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Liceul Nucet a trecut la cursuri online

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmbovița a adoptat, ieri – 17 ianuarie 2022, suspendarea cursurilor cu prezență fizică și desfășurarea acestora online pentru Liceul Tehnologic Nucet.

Măsura se aplică pentru o perioadă de 10 zile, pentru întreaga unitatea de învățământ, până la data de 26.01.2022, inclusiv.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Senatorul Titus Corlățean, apărător al familiei tradiționale și al moralei creștine

Publicat

pe

L-am urmărit, zilele acestea, pe senatorul Titus Corlățean, președintele executiv al PSD Dâmbovița, într-un dialog liber, curat, la un post de televiziune din București, pe teme pe care, de obicei, majoritatea oamenilor politici nu le abordează, fiindcă nu se pricep sau nu îi interesează, preferând să pedaleze pe bicicleta statică a demagogiei.

Fostul ministru de Externe al României a intrat pe tărâmul credinței, al tradiției familiei creștine așa cum o cunoaștem de peste două mii de ani, prin unirea, la bine și la rău, dintre un bărbat și o femeie.

Titus Corlățean care, față de alți politicieni de anvergură, recunoaște că este un creștin adevărat, un practician, un om care pune mai presus de orice loialitatea față de Dumnezeu, față de cuvântul Său și față de familie, a vorbit despre aceste vremuri încărcate de superficialitate în ceea ce privește lucrurile profunde, despre manipulare și minciună. A dat ca exemplu momentul organizării referendumului pentru familie când, deși trei milioane de români au subscris la introducerea în Constituție a sintagmei „familia este formată din unirea dintre un bărbat și o femeie”, în ton cu morala creștină, la vot, textul respectiv nu a trecut. A spus Corlățean că românii s-au lăsat înșelați de cel rău. O dezamăgire pe care senatorul social-democrat o simte și astăzi. Familia, unitatea dintre un bărbat și o femeie, elementul de bază al societății, fundamentul existenței noastre este în pericol.

„Am ratat o șansă uriașă din nepăsare și din lașitate. Am ratat o șansă uriașă de a ne pune la adăpost de răul care vine din zona externă, din acele centre de gândire, de non-valoare, care l-au uitat pe Dumnezeu”, a spus senatorul Titus Corlățean.

Discursul limpede al demnitarului a fost fascinant. Nu îți este dat mereu să vezi un politician care pledează pentru norme simple ale vieții, care reușește să trăiască după percepte sănătoase, biblice, în compromisul aproape firesc generat de politică. A mărturisit Corlățean că oamenii uită că „necesitatea spirituală este mai profundă și mai importantă decât orice. Am văzut oameni săraci care sunt mult mai fericiți decât bogații României”.

Senatorul Corlăţean a prezentat, cu foarte multe amănunte, informații despre soții Bodnariu care au trecut printr-un coșmar din cauza autorităților norvegiene care, invocându-se false motivații din suita de reglementări privind drepturile celor mici, le-au luat copiii. Titus Corlățean este unul dintre puținii politicieni români care a luat poziție împotriva acestui abuz comis de reprezentații statului norvegian. A inițiat demersuri pe lângă autoritățile din Norvegia, a făcut lobby în sprijinul familiei Bodnariu. Modest, senatorul Titus Corlățean a spus că meritul pentru reîntregirea familiei Bodnariu aparține Bunului Dumnezeu.

Titus Corlățean a făcut numeroase diligențe și în cazul familiei Furdui din Germania, unde șapte copii au fost despărțiți de părinții lor pe aceleași considerente ușor interpretabile de funcționari reci: nerespectarea unor norme privind protectia copilului. Senatorul PSD a participat la proteste, la mitinguri organizate în țară și în toate colțurile lumii, unde s-a cerut reîntregirea familiei Furdui.

„În societatea vest-europeană, în state democratice, în state prospere, aceste instituții au ajuns să devină niște monștri. Pentru că, în general, o instituție al oricărui stat democratic, dacă nu este supusă unui control democratic, acumulează tot mai multă putere, acumulează bani, devine independentă”.

A povestit senatorul Titus Corlățean despre răceală cu care a fost tratată familia Furdui de către autoritățile germane, care nu au admis nici măcar copiiilor mai mari să vină în România pentru a participa la funeraliile bunicii lor.

„Înainte de Crăciun, părinții au cerut să li se permită copiilor să petreacă sărbătorile alături de ei. Nu au dat niciun răspuns autoritățile. În instanța de judecată, judecătorul german a fixat termenul de judecată pe 13 ianuarie. Asta pentru a judeca cererea ca ei să fie acasă de Crăciun! O batjocură. Copiii au fost separați, duși în alte locații. Au fost separați și băieții între ei. Nu au voie să se viziteze între ei. Este foarte greu să explic de ce atâta lipsa de umanitate. Au fost încălcate chiar și tratatele internaționale în materie de drepturi, de familie”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Demnitarul a mărturisit că a solicitat sprijin, implicare pentru rezolvarea acestui caz și președintelui Klaus Iohannis, dar aceasta a rămas insensibil, nu a făcut nimic pentru familia de români despărțită de orgoliile și pretențiile unor funcționari reci.

„Am cerut public președintelui României să se implice în acest caz din Germania. Din păcate, a fost profund dezinteresat. Președintele României ar fi putut să pună mâna pe un telefon și să vorbească cu autoritățile germane. Nu l-a interesat. Pentru domnia sa, schiul și golful sunt mai interesante decât soarta a șapte copii despărțiți de părinții lor. Știu cazuri în state europene unde, în astfel de situații, s-au implicat președinți, premieri, pentru a fi rezolvate”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT