Connect with us

ECONOMIE

Banca Europeană de Investiții sprijină construirea fabricii Arctic de la Ulmi!

Publicat

pe

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice Arctic pentru finanțarea construcției unei fabrici de mare capacitate axată pe producția de mașini de spălat, cu ajutorul unor tehnologii avansate de fabricație și a eficienței date de automatizare – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

După finalizarea procesului de construcție, în 2019, noua fabrică, situată în comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, va produce anual aproximativ 2,2 milioane de mașini de spălat. Acest lucru va permite companiei Arctic – în prezent, liderul pieței de produse electrocasnice din România, cu o cotă de piață de peste 40% – să răspundă cererii tot mai mari de pe piața europeană. Arctic face parte din Grupul Arçelik – al treilea cel mai mare producător de aparate electrocasnice din Europa și al șaptelea din lume.

„Acest proiect extrem de inovator, susținut de Planul de investiții pentru Europa, va crea 480 de locuri de muncă directe și 900 de oportunități suplimentare de ocupare la nivel de furnizori. Fabrica va fi localizată în regiunea Sud-Muntenia, care se confruntă cu provocări economice structurale după închiderea fabricilor din industria siderurgică și este caracterizată de o rată ridicată a șomajului și un grad redus de producție tehnologică. Din acest motiv, investiția are o mare valoare pentru regiune”, a declarat vicepreședintele BEI, Andrew McDowell.

ACTUALITATE

Reține! Camera de Comerț este singura instituție din România abilitată să avizeze existența cazului de forță majoră

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a organizat, astăzi – 22 noiembrie 2023, în format fizic și online, seminarul interactiv „Reguli generale de avizare a existenței cazului de forță majoră”, susținut de Elisabeta Perșinaru – director Direcția Juridică a Camerei de Comerț și Industrie a României.

Au fost dezbătute următoarele subiecte:

✅ Forța majoră – cadru legal, prezentarea legislației naționale și internaționale;
✅ Avizarea cazurilor de forță majoră – competenţa exclusivă a Camerelor de Comerț;
✅ Reguli de avizare;
✅ Implicațiile juridice ale invocării Forței majore;
✅ Clauza de forță majoră recomandată în contracte;
✅ Forța majoră vs. Caz fortuit;
✅ Forța majoră vs. Impreviziune;
✅ Studii de caz, networking;

Atentie! Camera de Comerț este unica instituție din România abilitată să avizeze, la solicitarea scrisă a companiilor, existența cazului de forță majoră, situație care atrage, după caz, încetarea de drept a valabilității contractelor semnate, dacă există imposibilitatea totală și definitivă de executare a obligațiilor asumate, respectiv suspendarea executării obligațiilor contractuale, dacă există imposibilitate temporară de executare a obligațiilor.

Serviciul Juridic și Consultanță Societăți al Camerei de Comerț Dâmbovița vă stă la dispoziție cu informații privind clauzele contractuale obligatorii și specifice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

O nouă certificare internațională pentru Arctic SA. „Best Places to Work” în 2023, în România

Publicat

pe

Arctic SA, liderul pieței de electrocasnice din România, a obținut certificarea internațională „Best Places to Work 2023”, fiind recunoscut drept angajator de top în țara noastră – se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

„Best Places to Work” este un program global de certificare în domeniul resurselor umane. Distincția este oferită în baza unui sondaj anonim, derulat cu participarea angajaților, dar și a unei evaluări complexe a practicilor de HR, în funcție de opt factori: leadership, practici de HR, beneficii, muncă în echipă, compensație, implicarea angajaților, condiții de muncă și responsabilitate socială corporativă (CSR).

Scorul total obținut de Arctic a fost 87%. Compania a avut peste 80% la toate cele opt categorii analizate. Mai mult, la patru dintre capitole – CSR, lucrul în echipă, leadership și condiții de muncă, scorul a depășit 90%.

Arctic deține în România două fabrici, de frigidere și de mașini de spălat, situate la Găești și Ulmi, în județul Dâmbovița. Fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi, inaugurată în 2019, este singura unitate de producție Industry 4.0 din România și una dintre puținele de acest fel din Europa.

„Suntem foarte mândri să fim recunoscuți ca angajator de top în România, o confirmare a faptului că la Arctic am creat un mediu de lucru motivant și inspirațional”, a declarat Murat Büyükerk – Chief Executive Officer Arctic.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite