Connect with us

ECONOMIE

Banca Europeană de Investiții sprijină construirea fabricii Arctic de la Ulmi!

Publicat

pe

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice Arctic pentru finanțarea construcției unei fabrici de mare capacitate axată pe producția de mașini de spălat, cu ajutorul unor tehnologii avansate de fabricație și a eficienței date de automatizare – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

După finalizarea procesului de construcție, în 2019, noua fabrică, situată în comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, va produce anual aproximativ 2,2 milioane de mașini de spălat. Acest lucru va permite companiei Arctic – în prezent, liderul pieței de produse electrocasnice din România, cu o cotă de piață de peste 40% – să răspundă cererii tot mai mari de pe piața europeană. Arctic face parte din Grupul Arçelik – al treilea cel mai mare producător de aparate electrocasnice din Europa și al șaptelea din lume.

„Acest proiect extrem de inovator, susținut de Planul de investiții pentru Europa, va crea 480 de locuri de muncă directe și 900 de oportunități suplimentare de ocupare la nivel de furnizori. Fabrica va fi localizată în regiunea Sud-Muntenia, care se confruntă cu provocări economice structurale după închiderea fabricilor din industria siderurgică și este caracterizată de o rată ridicată a șomajului și un grad redus de producție tehnologică. Din acest motiv, investiția are o mare valoare pentru regiune”, a declarat vicepreședintele BEI, Andrew McDowell.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa prezintă firmelor prima soluție de plată instanță a avansului salarial

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița organizează, miercuri – 22 septembrie 2021, la sediul instituției, de la ora 12:00, o întâlnire în cadrul căreia vor fi prezentate agenților economici din județ Salarium – prima soluție de plată instantă a avansului salarial și de educație financiară din România. Platforma a fost lansată la începutul acestui an

Companiile care optează pentru această soluție vor reduce la zero birocrația asociată avansurilor din salariu – fără cereri, hârtii, aprobări, transferuri individuale – și impactul asupra fluxului de numerar. În cazul angajaților, este nevoie doar de instalarea unei aplicații pe smartphone pentru a putea gestiona propriul salariu, așa cum consideră.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni, ocupat acum în proporție de 100%, își extinde capacitatea

Publicat

pe

Peste 900 de persoane și-au găsit de lucru în Parcul Industrial Moreni, unitate în care activează 44 de societăți comerciale, gradul de ocupare fiind în acest moment de 100%. Și pentru că în continuare vin cereri pentru închirierea de spații, directorul Gabriel Purcaru este preocupat să extindă capacitatea Parcului.

Astfel, în această toamnă, urmează să înceapă construcția altor două hale, cu o capacitate de 500 mp fiecare și toate utilitățile necesare. Odată ce vor fi puse în funcțiune, se vor crea în Parcul Industrial Moreni încă 30-40 de locuri de muncă.

Tot pentru extinderea unității, s-au demarat tratative cu Primăria Moreni, pentru achiziționarea unei suprafețe de teren de aproximativ 18.000 mp, unde, de asemenea, vor fi construite hale de diferite dimensiuni, care să fie apoi închiriate firmelor doritoare să deschidă capacități de producție.

Reamintim și faptul că, pentru a veni în sprijinul investitorilor, conducerea Parcului Moreni a decis să organizeze, începând cu această vară, diferite cursuri de calificare profesională. Totodată, se preocupă să atragă studenți de la Universitatea Valahia din Târgoviște, dar și absolvenți de la liceele din Moreni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT