Conectați-vă cu noi

ECONOMIE

ANAF: 16 iulie 2018, termenul limită pentru depunerea Declarației Unice!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.monitorulcj.ro)

Termenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16 iulie 2018.

Declarația se depune de cãtre persoanele care au obligația declarãrii veniturilor realizate din România sau/și din strãinãtate în anul 2017, declarãrii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 și de către persoanele care au obligația declarãrii venitului estimat pentru încadrarea ca plãtitor de contribuții sociale și, dupã caz, a declarãrii contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declarației online, pânã la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordã o bonificație de 5% din impozitul pe venit plãtit integral pânã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificației diminueazã impozitul pe venitul net anual plãtit și se aplicã corespunzãtor și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Declarația se poate depune și în format hârtie la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Formularul și instrucțiunile de completare pot fi descărcate online de pe portalul www.anaf.ro, (la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/DU_PF_OPANAF_1155_2018.pdf.)

Informații detaliate pot fi obținute prin accesarea secțiunii Asistență Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica „Despre impozite și taxe – Despre impozitul pe venit” sau apelând la numãrul 031.403.91.60. De asemenea, specialiștii structurilor de asistență pentru contribuabili oferă la sediile ANAF informațiile necesare în vederea completării și depunerii Declarației Unice.

Declarația Unică poate fi rectificată de către contribuabili din proprie inițiativă.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Fiscul începe stabilirea din oficiu a contribuţiilor CAS şi CASS

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.monitorulcj.ro)

Preşedintele ANAF a aprobat procedura de stabilire din oficiu a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice care aveau obligaţia declarării venitului în vederea stabilirii CAS şi CASS, respectiv persoanele cărora le-a fost stabilit din oficiu impozitul pe venitul net anual impozabil, pentru anii 2016 şi 2017 – informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa.

VEZI ORDINUL PREŞEDINTELUI ANAF

Stabilirea din oficiu a contribuţiilor sociale obligatorii se efectuează de către compartimentul cu atribuţii în administrarea impozitului pe venit din cadrul organului fiscal central competent.

În situaţia în care, în termen de 60 de zile de la data comunicării „Deciziei privind stabilirea din oficiu a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru persoane fizice” (670), contribuabilul îşi îndeplineşte obligaţiile declarative, decizia se anulează.

Citește în continuare

ACTUALITATE

INFO FISCAL: Norme de aplicare CASS redus pentru persoane scutite de impozit

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.ziaruldeiasi.ro)

Preşedintele ANAf a aprobat normele de aplicare a prevederilor OUG nr. 3/2018, prin care a fost stabilită, prin derogare de la Codul fiscal, o modalitate diferită de calcul a contribuţiei de sănătate (CASS) pentru persoanele fizice scutite de la plata impozitului pe salarii:
– persoane fizice cu handicap grav sau accentuat;
– persoane fizice care desfăşoară activităţi de creare de programe pentru calculator;
– persoane fizice care desfăşoară activităţi de cercetaredezvoltare şi inovare;
– persoane fizice care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu persoane juridice române care desfăşoară activităţi sezoniere dintre cele prevăzute la art. 1 al Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, în cursul unui an.

Pentru aceste categorii de persoane, CASS pentru anul 2018 se va calcula după următoarea formulă: CASS reţinută = venit brut2018 – CAS datorată în 2018 – salariu net decembrie 2017, informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa.

„Valoarea reprezentând diferenţa pozitivă dintre CASS datorată şi calculată potrivit prevederilor Codului fiscal şi CASS reţinută potrivit formulei de mai sus se stabileşte de către angajator şi se evidenţiază distinct ca sumă dedusă în Declaraţia 112.

ATENŢIE! Contribuabilii interesaţi să afle informaţii suplimentare pot participa la întâlnirea lunară dedicată informării fiscale, pe care o va organiza Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa în data de 5 iulie 2018, de la ora 10:00, la sediul instituţiei din Târgovişte, Calea Domnească, nr. 166 (zona 2 Brazi), în Sala de conferinţe de la mezanin.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!