Conectați-vă cu noi

ECONOMIE

ANAF: 16 iulie 2018, termenul limită pentru depunerea Declarației Unice!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.monitorulcj.ro)

Termenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16 iulie 2018.

Declarația se depune de cãtre persoanele care au obligația declarãrii veniturilor realizate din România sau/și din strãinãtate în anul 2017, declarãrii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 și de către persoanele care au obligația declarãrii venitului estimat pentru încadrarea ca plãtitor de contribuții sociale și, dupã caz, a declarãrii contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declarației online, pânã la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordã o bonificație de 5% din impozitul pe venit plãtit integral pânã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificației diminueazã impozitul pe venitul net anual plãtit și se aplicã corespunzãtor și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Declarația se poate depune și în format hârtie la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Formularul și instrucțiunile de completare pot fi descărcate online de pe portalul www.anaf.ro, (la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/DU_PF_OPANAF_1155_2018.pdf.)

Informații detaliate pot fi obținute prin accesarea secțiunii Asistență Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica „Despre impozite și taxe – Despre impozitul pe venit” sau apelând la numãrul 031.403.91.60. De asemenea, specialiștii structurilor de asistență pentru contribuabili oferă la sediile ANAF informațiile necesare în vederea completării și depunerii Declarației Unice.

Declarația Unică poate fi rectificată de către contribuabili din proprie inițiativă.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Învaţă să utilizezi serviciile ANAF online sub îndrumarea funcţionarilor fiscali!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: aradon.ro)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pune la dispoziţia contribuabililor, în 98% dintre sediile sale, calculatoare în sistem self service (auto servire), pentru ca aceştia să se poată familiariza cu utilizarea serviciilor online, având în vedere că, de la 1 ianuarie 2019, comunicarea cu ANAF se va realiza exclusiv pe internet.

Lista sediilor în care este disponibil acest nou serviciu poate fi accesată la următorul link:  https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/listeselfservice.htm

La cerere, contribuabilii vor fi îndrumați direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale. De asemenea, vor fi sprijiniţi pentru familiarizarea cu orice serviciu online pus la dispoziție de ANAF: înscrierea în Spațiul Privat Virtual, depunerea de declarații, consultarea ghidurilor și informațiilor existente pe site-ul ANAF etc.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Donatori fără voia lor! Mii de formulare 230 depuse în Argeş sunt suspecte!

Publicat

pe

Sursa foto: Adevărul

Suspiciuni de fraudă în judeţul Argeş, prin completarea, fără ştirea contribuabililor, a formularelor privind redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către asociaţii non-profit, scrie Adevărul.

Potrivit legii, angajaţii de la ANAF sunt obligaţi să-i informeze pe cetăţeni, atunci când formularele 230 au fost depuse „la pachet”. Urmare acestor notificări, peste 50 de contribuabili au comunicat că n-au depus documentele respective.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş a suspendat viramentele către cele două entităţi de cult care ar fi trebuit să beneficieze de redirecţionarea a 2% din impozitul pe profit.

Până acum, AJFP Argeş a verificat 75.000 de cereri înregistrate în judeţ anul acesta şi a identificat neclarităţi în 9.750 de cazuri. Situaţia s-ar putea încheia cu dosare penale pentru fals şi uz de fals.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!