Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

ALDE, numărul doi în judeţul Dâmboviţa la capitolul încredere!

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, poate fi mândru, după rezultatul sondajului realizat de Avangarde, renumita casă de sondaje condusă de reputatul sociolog Marius Pieleanu. Conform datelor publicate aseară, ALDE a crescut considerabil în ochii electoratului din judeţul Dâmboviţa. Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu se află pe locul doi, după PSD, în intenţia de vot a cetăţenilor.

Social-democraţii dâmboviţeni au o cotă de încredere de 39%, în timp ce ALDE a ajuns la 25%. Un procent important, desosebit de mare, pe care nu l-a atins în Dâmboviţa nici măcar PNL. Acest rezultat obligă organizaţia condusă de Ionel Petre să facă şi mai mult pentru consolidarea poziţiei de numărul doi în politica dâmboviţeană.

„Cifrele din studiul Avangarde ne arată că am demonstrat, în toată această perioadă, că suntem serioşi şi ne ţinem de cuvânt. Vă asigur, ca preşedinte al filialei ALDE Dâmboviţa, că luptăm pentru tot ceea ce înseamnă stat de drept şi valori democratice. De asemenea, credem în principiul reprezentării, în suveranitatea poporului şi în ideea de societate civilă.

Sondajul Avangarde este un succes de moment, este de ajuns pentru reputaţie, dar nu şi pentru glorie. De aceea, succesul pentru viitoarele bătălii stă, în mare parte, în voinţa noastră de a învinge. Nu ne oprim aici”, ne-a declarat Ionel Petre – preşedintele ALDE Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Zorba Grecul, montare inedită pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte

Publicat

pe

Pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, în curând, va erupe plăcut, zgomotos, împrăştiind fiori dramatici, încă un experiment regizoral unic, marca Mc Ranin. Maestrul a stat şi s-a gândit un pic şi, în lipsa marelui spectacol de public „Gaiţele”, a găsit un înlocuitor pe măsură: „Zorba Grecul”. Să nu credeţi că a fost vorba de o înlocuire uşoară, fără probleme, fără durerile facerii artistice!

Zorba Grecul, pe care îl ştim doar din celebrul film interpretat de regretatul Anthony Quinn, nu a mai fost transpus niciodată scenic. Doar cei care au mai mers pe la CluJ şi iubesc baletul, l-au putut vedea într-un spectacol de acest gen.

Acum se lucrează. Ore, zile întregi de repetiţii. Momente în care se şlefuieşte, se improvizează, se caută soluţia cea mai bună, se interacţionează, se munceşte cu sufletul, cu instinctul, cu harul într-un peisaj compoziţional alb-negru, cum a spus Mc Ranin, pentru a fi respectată genialitatea şi celebritatea renumitului film.

Personajele principale ale adaptării scenice, Zorba Grecul şi Bubulina, vor fi interpretate de Toma Cuzin, cunoscut pentru rolul Firicel din „Las Fierbinţi” şi de artista lirică Daniela Vlădulescu. Pentru ambii actori rolurile reprezintă o mare provocare, o căutare a propriilor valenţe interpretative, a ceea ce au în suflet, în structura lor, poate neexploatat până acum.

Mc Ranin este mulţmumit de interacţiunea cu cei doi interpreţi, de modul cum relaţionează şi se modelează conform percepterelor sale regizorale.

Zorba Grecul, în concepţia regizorală a lui Ranin, respectă scheletul de bază al scenariului, cel petrecut pe însorita Cretă. O poveste de viaţă, de dragoste, un omagiu deplin adus filmului, ca izvor al acestei intrigi vizuale.

Ranin ne invită să vedem piesa, să trăim în acelaşi ritm cu personajele. Nu este vorba de o copiere a filmului. Vom vedea pe scena de la Tony Bulandra, ne promite producătorul, un Zorba Grecul diferit, o altă viaţă, un alt dinamism, umor amestecat cu dramă. O compoziţie proprie. Un remember în alb şi negru. O fotografie veche, vie, caldă…

Citește în continuare

Dâmboviţa

Mediul nu este de unică folosinţă! Proiect ALDE Dâmboviţa de conştientizare a populaţiei

Publicat

pe

Liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, propune o serie de măsuri concrete pentru protejarea mediului înconjurător şi mizează pe faptul că populaţia, dar şi autorităţile vor conştientiza că depinde doar de noi să avem o viaţă curată. Lista de propuneri rămâne deschisă pentru cetăţeni – spune Ionel Petre.

– Deșeurile menajere nu vor mai fi ridicate de colectori dacă nu sunt selectate. Astfel, cetățenii vor fi sprijiniți prin acordarea de saci de unică folosință, precum și prin stabilirea unor costuri minime sau reduceri la abonamente pentru colectare. Mai mult decât atât, cerem triplarea amenzilor pentru cei care depozitează deșeurile în zonele neautorizate! Este bine ştiut faptul că amenzile pentru depozitarea deşeurilor de orice fel sunt foarte mici, iar acest lucru trebuie să se schimbe, pentru ca cei care încalcă legea să se gândească mai bine înaite să o facă!

– Energia verde produsă de parcurile fotovoltaice sau eoliene trebuie să ajungă, în maximum 10 ani, la o pondere de cel puțin 50% din producția națională!

– Obligația tuturor societăților cu cifra de afaceri mai mare de 1 milion de euro de a-și ține amprenta de carbon neutră prin achiziția de pe piețe specializate de certificate de reducere a emisiilor în urma unor audituri energetice specializate.

– Renovarea clădirilor vechi, prin programe finanțate de Guvern sau prin fonduri europene, în vederea reducerii consumului de energie. De asemenea, mizăm pe construcții noi eficiente în ceea ce privește iluminatul și încălzirea cu resurse naturale.

– Modernizarea transportului public, prin achiziționarea de mașini ecologice. Această soluție poate fi aplicată foarte ușor, datorită sprijinului Uniunii Europene. Este nevoie doar de iniţiativă în acest sens!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT