Connect with us

ACTUALITATE

Flori Bungete a cucerit publicul cu volumele „Maria” şi „Muză şi poet”

Publicat

pe

Eveniment cultural trăit la intensitate maximă, miercuri – 25 iulie 2018, la Cercul Militar Târgovişte! Scriitoarea Florica Bungete şi-a prezentat în faţa publicului volumele „Maria” (roman) şi „Muză şi poet” (poezie), apărute la editura Naţiunea, sub îndrumarea lui Romeo Tarhon.  Cuvântul de deschidere a fost rostit într-o manieră inconfundabilă de maestrul culturii dâmboviţene, George Coandă.

Au fost alături de autoare prieteni, rude şi reprezentanţi de seamă din arealul a tot ceea ce înseamnă cuvânt, sunet şi culoare: George Canache, Constantin Voicu, Tănase Dan, George Piteş, Michelle şi George Bârligeanu, Marcel Morărescu, col. Sandu Stroe, bibliotecarele Carmen Călinescu şi Mihaela Voicu, precum şi directorul adjunct al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa – Cerasela Roşoiu.

Directorul Cercului Militar Târgovişte – Dorina Radu şi locţiitorul comandantului Garnizoanei Târgovişte – Marius Stroe au creat pentru acest eveniment cultural o atmosferă deosebită, întregită de Ansamblul Folcloric „Zestrea Satului”, coordonat de prof. Daniela Șerban, secondată îndeaproape de „Omul zilei” – Flori Bungete, viitor membru cu drepturi depline al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni. Copiii au fost aplaudați la scenă deschisă.

„Am simțit că fac parte dintr-o poveste. O poveste de viață, o poveste cu și despre mine, o poveste în care m-am regăsit, ascultându-l pe domnul George Coandă, maestrul povestitor. După această minunată… alocuțiune, îmi este greu să-mi găsesc cuvintele, limitându-mă să spun numai atât: MULȚUMESC”!

Așteptăm cu interes următoarele apariții editoriale ale autoarei Flori Bungete.

„Cine sunt eu? Să nu mă-ntrebi,
Ghicește din priviri:
Eu sunt și muză, și poet,
Trăiesc din amintiri”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A murit Ghiorghi Zotic, patronul Ziarului Dâmbovița. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

Am aflat cu durere că astăzi, cu doar câteva ore în urmă, a încetat din viață într-un spital din Capitală cunoscutul om de afaceri Gheorghi Zotic, patronul Ziarului „Dâmbovița”. Avea doar 68 de ani, dar se lupta de mai multă vreme cu o boală cruntă…

Gheorghi Zotic a investit masiv și în sportul rege, fotbalul, ținând în viață, într-o perioadă dură din punct de vedete economic, Fotbal Club Municipal Târgoviște. La Șotânga, comuna sa natală, înființase Academia de Fotbal, unde încuraja și pregătea tinerele talente.

Gheorghi Zotic a cochetat și cu politica, dar s-a retras din această zonă. În ultimii ani, afaceristul s-a detașat și de viața publică, preferând să-și vadă de sănătate, să stea mai mult în preajma familiei.

L-am cunoscut foarte bine pe Gheorghi Zotic în perioada în care am lucrat ca reporter de investigații la Ziarul Dâmbovița. Tipul șefului care ținea la oameni, îi prețuia și dojenea părintește atunci când greșeau. Avea mereu pregătite sfaturi pentru fiecare om din echipa sa. Prin trecerea la cele veșnice a domnului Gheorghi Zotic, „șefu”, cum îi ziceam cu toții, golul rămas în peisajul public dâmbovițean, în sufletele noastre, s-a adâncit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trooper a făcut senzație la Festivalul Peștera-Padina

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a organizat, în acest sfârșit de săptămână, Festivalul „Peștera – Padina”, eveniment desfășurat în Munții Bucegi, zona „Telecabina Peștera”.

„Fiecare dintre cele trei zile ale festivalului (23 – 25 iulie) a promovat câte un gen muzical, cu sprijinul talentului unor mari artiști români, în mijlocul naturii și al atracțiilor turistice oferite de zona Masivului Bucegi.


Astfel, în prima zi a festivalului, în cadrul spectacolului folcloric susținut de Orchestra Populară Chindia, sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu, publicul s-a putut bucura de cântecul popular prin invitații săi, artiști de seamă ai folclorului românesc: Ionuț Dolănescu, Florentina Mîinea, Simona Dinescu, Niculina Stoican, Constantin Enceanu și Nicoleta Vasile.


În a doua zi a festivalului, în zona Telecabina Peștera au răsunat ritmuri de rock simfonic. Orchestra Simfonică Muntenia, condusă de apreciatul dirijor Daniel Jinga, a susținut un concert extraordinar, urmat de un al doilea concert al serii, oferit de tenorul Florin Georgescu, solistul Alin Dincă și formația Trooper.

Ultima zi a Festivalului „Peștera-Padina” va fi dedicată muzicii ușoare și de petrecere, atmosfera de bunăvoie și distracție din inima munților Bucegi fiind asigurată de cunoscutul solist Nelu Vlad și formația Azur”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Sâmbătă – 24 iulie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost prezent în mijlocul turiștilor.

„Mă bucur că, în acest an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, a readus în atenția publicului iubitor de muzică Festivalul „Peștera – Padina”, un eveniment care își propune pe lângă actul cultural să promoveze Munții Bucegi și turismul la mare altitudine.

Zona montană a județului Dâmbovița este una deosebită, cu peisaje absolut fascinante, fiind o alternativă excepțională pentru petrecerea timpului liber sau a concediilor.

Așa cum am mai spus, voi susține toate demersurile menite să aducă popularitatea binemeritată acesei zone și voi promova la nivelul aparatului Consiliului Județean Dâmbovița, acele proiecte care să pună în valoare potențialul acesteia”, ne-a declarat președintele CJ Dâmboviţa  – Corneliu Ștefan. 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT