Connect with us

OPINII

Cu mâna la burtă…

Publicat

pe

Era exact ce ne mai trebuia! După ce că, în anul Centenarului, suntem uniți precum focul și apa, dezbinați și învăluiți în ură pană la refuz, mai veniră peste noi și niscaiva pestă porcină zisă și africană. Populațiile de porcine din câteva județe au fost decimate, la grămadă, şi combinatele de creștere a grofeiilor, băgate în faliment. Gospodarii plâng pe la porți și se roagă de jandarmi și de veterinari să nu le ucidă animalele, fiindcă sunt sănătoase, iar ei vor rămâne muritori de foame. Prin alte județe, unde molima cea de temut și de nevăzut nu a răzbătut până acum, oamenii, pe la sate, se gândesc să-și pună porcul la oală de pe acum. Să nu aștepte să se dea alarma de pestă africană! Și, uite aşa, România are toate șansele să rămână fără porci adevărați. Bucurie pe occidentali, pe colegii de Uniune, vom lua, în condițiile date de la ei, carne la greu. Vor creşe și prețurile!

Politicienii noștri tac și urmăresc fenomenul. Nu este momentul să deschidă gura. Te conformezi și gata. Cu pestă, fără pestă. Ceva de genul cu mască, fără mască. Doar ministrul Daea a murmurat ceva şi, gata, a fost taxat imediat. Omul, mai român decât alții, probabil din durere față de ceea ce se întâmplă, a vrut să spună ceva legat de situație. Nu i-a ieșit prea bine și imediat a fost pus la punct. Acum tace. Cum tac toți. Ferme de zeci de mii de porci sunt trecute prin foc. Spun specialiștii că, dacă o ținem tot așa, ne distrugem zootehnia, golim țara de porcine, de matca noastră, iar apoi aducem cu bani grei de la alții. Cine mai știe care mai sunt resorturile acestei lumi. Unde începe și unde se termină normalitatea…

Bulgarii, ca să fie siguri că nu au probleme, trag gard la graniță. Să nu scape la ei vreun porc virusat. Noi dăm înainte cu omorâtul. Ne supunem normelor în materie. Cu riscul de a rămâne cu mâna la burtă. De fapt, suntem obișnuiți să fim lăsați în această poziție… geostrategică.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. BURTESCU AURICA

    29 iulie 2018 at 21:45

    FELICITARI !!!!!DAR AUDE CINEVA????

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Feudalism… 5G!

Publicat

pe

Suntem o minune de țară. Cam fiecare cu treaba și cu interesul său. Bine că măcar vorbim aceeași limbă!

Unii stau în țară și se chinuie, săracii, să facă rost de bani de pensii. Cu riscul de a ne proțăpi pe toți la jug, cu fum de ardei iute în nări și în dos.

Alții ies la cumpărat legături de ceapă și praz din piață, purtând la mână, ostentativ, ceasuri de zeci de mii de euro și țipând în gura mare că le pasă de popor. Hai, sictir!

Și, mai avem o persoană cu responsabilitate imensă, cel puțin în teorie, care se află în safari prin Kenya. Da. Ați ghicit! Este vorba despre dezamăgitorul de la Cotroceni. Numitul Klaus Iohannis, care, de ceva vreme, în timp ce țara se zbate la marginea unei prăpastii despre al cărui fund nu știm nimic mai mult, se plimbă cu soața pe varii meridiane. Evident, cu multă cheltuială.

Concluzia ar fi că ne aflăm nu doar la granița unei crize economice, ci și într-o oribilă criză politică. Nu prea mai avem lideri. Nu știm în cine să ne mai încredem. În numele cui să ne mai amanetăm speranțele. Ascultăm de peste tot povești. Scenarii. Naivități. Extavaganțe electorale. Se dă o luptă acerbă pentru a se rămâne cu orice preț proțăpit în funcții. Pentru a se suge din seva prosperității până la capăt. Eventual, se abatorizează și vaca!

Vezi cazul mizerabil al primarului de la Crevedia, care și-a mărit salariul haotic, extrem, bolnav, nepăsându-i de comunitate. Trage omul tare. La anul poate nu mai câștigă alegerile. Așa că dă la rupere în bugetul local. Și dacă ar fi singurul…

Nu știu ce soi de stat mai suntem. Parcă trăim într-o orânduire feudală electrică și supercomputerizată, 5G, unde poporul este mințit cu televizorul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

A zburat democrația călare pe card!

Publicat

pe

Vremea muritorilor de rând a cam trecut. Prin voia actualului Guvern, devenim cu toții persoane importante. Ne coasem buzunarele și ne agățăm de gât, eventual cu un șnur multicolor, cardul bancar. Ne pregătim să intrăm în era în care nu mai contăm nici cât o ceapă degerată. Suntem coduri de bare. Devenim ficțiuni. Nonsensuri.

Votăm ca proștii din 4 în 4 ani așa, ca o aflare în treabă. Ce este stabilit de alții, pe care îi doare în cur de voturile noastre, merge înainte. Procesul de votare, un moft al perimatei și bătrânei democrații! Sunt curios cât o mai ține așa, măcar la nivel de teorie, că practic nu mai există. S-a dus puiul cu praștia!

Dacă mâine, în numele unui concept, al unei soluții de avarii, ni se impune, prin ordonanță de urgență, să ne vopsim toți albastru în cap, o facem. Se vociferează un pic prin studiourile televiziunilor așa, de imagine, vin miniștrii și corifeii partidelor cu explicații că de ce este bine, că gestul este unul patriotic, de suflet și alte bla-bla-uri, iar noi ne cumpărăm supuși vopseaua. Ca acum, cu limitarea plăților cu bani lichizi!

Renunțarea la cash. Facem un pic de zgomot, dar ne așezăm liniștiți la cozi în fața bancomatelor sau scanăm prețurile la roșii și brânză, strângând între degete cardul cu bruma noastră de venit pe care în nici un caz nu îl mai gestionăm noi.

Și, uite așa, din necesitate în necesitate, din ordonanță în ordonanță, intrăm cu adevărat în soiul acela de comunism viclean și perfid care ne uniformizează existența.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite