Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

În Franţa e lege! Elevii nu au voie cu telefoanele mobile la şcoală!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://metro.se)

În Franţa, elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la şcoală. Parlamentul francez a adoptat o lege care stabileşte clar acest lucru.

Practic, nu se permite utilizarea niciunui dispozitiv conectat, respectiv tablete, telefoane şi ceasuri, în instituţiilor de învăţământ unde copiii au vârsta până la 15 ani.

Se pare că vor exista excepţii de la lege, dar numai cu caracter educaţional. Elevii francezi nu vor avea voie cu smartphon-urile nici la cursurile care se desfăşoară în aer liber, respectiv orele de sport sau lecţiile aplicative.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Bibliotecile Titu și Moreni vor participa la faza națională a concursului de programare CODE Kids

Publicat

pe

36 de copii și tineri din județul Dâmboviţa, membri ai cluburilor de programare CODE Kids din cadrul bibliotecilor publice, au prezentat 19 proiecte inedite din sfera științei și a tehnologie în cadrul Târgului Județean de Știință CODE Kids Fest. Creațiile au fost apreciate de public, iar membrilor juriului le-a fost foarte greu să le departajeze. Din acest motiv, toate proiectele au fost premiate, iar două dintre ele vor participa la etapa națională a competiției, respectiv „Arduino & Modul Joystick” realizat de Clubul MICII IT-iști de la Biblioteca Municipală Moreni și „Scratch – o lume mai curată” realizat de IT GENERATION CODE KIDS de la Biblioteca Orășenească Titu.

Cluburile CODE Kids care au participat în concursul județean au fost: IT GENERATION CODE KIDS – Biblioteca Orășenească Titu, CRAYFISH – Biblioteca Comunală Raciu, MICII IT-iști – Biblioteca Municipală Moreni, Cool Friends Code – Biblioteca Comunală Doicești, Clubul Inimoșilor – Biblioteca Comunală Cobia, BiblioCoders – Biblioteca Comunală Conțești și Micii programatori – Biblioteca Comunală Gura Ocniței, Filiala Adânca.

smart

Târgul Județean de Știință CODE Kids Dâmbovița 2022 s-a desfășurat în cadrul proiectului „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”, dezvoltat de Fundația Progress. Partenerii evenimentului, precum și ai Târgurilor Regionale de Știință CODE Kids 2022 sunt: Romanian-American Foundation, Societe Generale Global Solution Centre și Thoughtworks.

Principalul obiectiv al proiectului a fost ca, prin activitățile de formare și atelierele organizate, să se deschidă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare. Cu această ocazie, peste 300 de copii din județul Dâmbovița, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, au fost încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Târgului Județean de Știință pentru Copii „CODE Kids Fest” Dâmbovița 2022 a fost organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” instituție aflată în subordinea CJ Dâmbovița, în parteneriat cu Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Școala Nr. 4 Moreni, partener într-un proiect ERASMUS+ pentru dezvoltarea competențelor digitale

Publicat

pe

de

Șase profesori de la Școala Nr. 4 Moreni au participat recent la cursul de formare „Digital Platforms: Using apps and e-learning soluționa”, organizat de Europass Teacher Academy din Valencia, Spania, în cadrul unui Proiect ERASMUS+ care vizează dezvoltarea competențelor digitale.

Cursanții au fost invitați să acceseze instrumentul de management al proiectului: „Trello”, care este ușor de utilizat. După crearea board-ului și setarea nivelului de confidențialitate, se adaugă carduri asemănătoare notelor Post-it, care pot fi accesate de membrii echipei de proiect. De asemenea, utilizatorii pot adăuga comentarii și materiale proprii. Totodată, profesorii participanți la curs au învățat să utilizeze diferite platforme informatice de lucru. Deplasarea în Spania a cuprins, totodată, și mai multe vizite culturale.

Mădălina Zamfir

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats