Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

FOTO: La Potlogi, Corbii Mari şi Ulieşti se lucrează din plin la infrastructura locală

Publicat

pe

După o perioadă mai lungă de linişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi-a propus să scoată din nou presa la o vizită în judeţ, în localităţile unde sunt în plină desfăşurare lucrările de execuţie a unor obiective de infrastrucrtură educaţională, sanitară, rutieră, canalizare şi construirea de locuinţe pentru tineri.

Preşedintele Consililui Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, i-a avut alături în această incursiune de lucru pe senatorul Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte al Senatului şi pe deputata Oana Vlăducă.

Au fost trecute în revistă lucrările de pe şantierele blocurilor ANL din Potlogi şi Româneşti. Primarul Nicolae Catrina a precizat că locuinţele vor fi închiriate tinerilor din comună cu vârstă de până la 35 de ani, familişti şi care au loc de muncă pe teritoriul localităţii sau în împrejurimi. Proiectele sunt finanţate prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

De la Potlogi s-a ajuns la Corbii Marii, localitate unde s-au produs foarte multe transformări în bine de când administraţia publică a fost preluată de echipa coordonată de primarul Ionuţ Bănică. Proiectele derulate sunt multe. Astăzi, s-a verificat stadiul lucrărilor la trei obiective: grădiniţa care se construieşte de la zero în centrul localităţii, sistemul de canalizare şi drumurile comunale aflate în proces de reabilitare şi asfaltare.

Senatorul Adrian Ţuţuianu, deputata Oana Vlăducă şi preşedintele CJ Dâmboviţa Daniel Comănescu au asistat şi la un moment emoţionant consumat în incinta Primăriei Corbii Mari. Edilul Ionuţ Bănică a acordat premii în bani celor 25 de elevi din comună care au avut rezultate bune la învăţătură.

Ultima oprire în periplul de astăzi a fost la Ulieşti. Şi aici sunt în stadiul de implementare mai multe proiecte, respectiv: reabilitare şi modernizare grădiniţe în satelele Croitori, Hanu lui Pală, Jugureni, Mânăstirea şi Ulieşti. Mai sunt în program înfiinţarea unei creşe şi asfaltarea a 8,2 km de drumuri comunale.

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Stadiul lucrărilor de la Cinematograful Independența. FOTO

Publicat

pe

La Cinematograful Independența din Târgoviște sunt în plină desfășurare lucrările de amenajare a sălii. S-a montat în mare parte mocheta, a început montarea scaunelor și se lucrează la fațadă și la holuri.

„Suntem foarte aproape de finalul unui proiect foarte important prin care o pată pe obrazul municipiului Târgoviște va fi ștearsă. Discutăm de o investiție în valoare de aproximativ 8 milioane de lei. Este o investiție finanțată prin CNI, pe un proiect realizat de Primăria Târgovişte. Suntem la peste 80% pe ceea ce înseamnă progresul fizic al lucrărilor și sunt convins că aceasta clădire-simbol a municipiului Târgoviște va arăta foarte bine și va întregi investițiile pe care Primăria Târgoviște le realizează în zona centrală a municipiului.

Aș mai adăuga aici investiția finalizată de la Piața Tricolorului, investițiile în curs de desfășurare de la Parcul Mitropoliei, de la Piața Revoluției, iar în perioada următoare, cel târziu în primăvară, vor începe investiții semnificative pe ceea ce înseamnă reabiltarea tramei stradale. Aș aminti, spre exemplu, lucrările de reabilitare a bulevardului Mircea cel Bătrân, lucrări care vor fi finanțate pe fonduri europene pe proiectul privind modernizarea transporturilor public în comun. De asemenea, strada Gării și bulevardul Carol I, care reprezintă, de asemenea, străzi importante din municipiu care urmează să fie reabilitate pe fonduri europene.

Menționez și faptul că, începând din luna noiembrie până în martie, vor veni la Târgoviște, etapizat, cele 28 de autobuze în baza contractului pe care Primăria Târgoviște l-a încheiat cu Mercedes Benz. Este vorba de autobuzul numărul 1 în lume anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public. Investițiile însă nu se opresc aici.

În perioada imediat următoare, vor fi finalizate câteva proiecte importante, atât pe infrastructura educațională – creșele 14, 13, școala 8. De asemenea, discutăm de finalizarea unor investiții cum ar fi Skate Park-ul sau parcul de la UM Gară, investiții care sunt finanțate din fonduri nerambursabile. Investițiile, în perioada următoare, vor avea un ritm și mai susținut, în comparație cu ceea ce avem până acum”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Centru de zi tip club și teren de sport, inaugurate în satul Adânca

Publicat

pe

Realizările primarului social-democrat de la Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniţă, au curs pe bandă rulantă. Comuna şi-a schimbat pe deplin înfăţişarea, iar edilul Ioniţă îi asigură pe concetăţenii săi că acest proces de înnoire şi dezvoltare a localităţii va continua în mandatul 2020-2024 cu şi mai multă amploare.

Astăzi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, a vicepreşedinţilor Luciana Cristea şi Alin Manole, a liderului PSD Dâmboviţa – Corneliu Ştefan, candidat pentru funcţia de şef al CJD, a deputatei Carmen Holban şi a vicepreşedintelui PSD Radu Popa, au fost inaugurate în satul Adânca un Centru de zi de tip club pentru toate categoriile sociale din comuna Gura Ocniţei, „Sfântul Ilie Tesviteanul”, şi un teren de sport sintetic, dotat cu nocturnă şi vestiare.

Prima investiţie, de aproape 90.000 de euro, a fost finanţată prin AFIR, programul Leader, şi, bineînţeles de către Primăria Gura Ocniţei, care a contribuit cu 38.000 de euro. Centrul de zi, în afară de sălile destinate îngrijirii, recreerii şi odihnei, dotate cu calculatoare şi tot ceea ce este necesar, mai are în componenţă şi o sală de fitness. Terenul sintetic de minifotbal dotat cu nocturnă şi vestiare a fost realizat numai cu fonduri de la bugetul local, respectiv 410.000 lei.

Primarul Sorin Vasile Ioniţă a mulţumit celor prezenţi pentru faptul că s-au aflat în comună în acest moment important şi pentru sprijinul pe care l-au acordat în materializarea unor proiecte de interes pentru comunitate. Edilul a mai spus că intenţionează să construiască și un teren de sport în comună, dar și o sală pentru desfăşurarea activităţilor şi evenimentelor sportive.

Preşedintele Cosiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat că apreciază eforturile pe care primarul Sorin Vasile Ioniţă le-a depus în mandatul 2016-2020 pentru dezvoltarea localităţii, pentru implementarea unor proiecte importante pentru economia şi viaţa socială, educativă şi culturală a localităţii.

„Cred că este un exemplu de bună practică pentru orice administraţie publică comunală. Îmi aduc aminte cu plăcere că Gura Ocniţei a fost prima comună care a găzduit o expoziţie de artă plastică. Ba chiar aveţi şi o simeză în interiorul Centrului Cultural din localitate. Primarul s-a preocupat, de asemenea, pentru dezvoltarea şi dotarea bibliotecilor şcolare. S-a preocupat pentru tot ceea ce înseamnă viaţă socio-culturală”, a declarat Alexandru Oprea.

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, l-a felicitat pe edilul Sorin Vasile Ioniţă şi întreaga echipă a Primăriei pentru tot ceea ce au înfăptuit în comună în toţi aceşti ani.

„Îi felicit şi pe locuitorii comunei Gura Ocniţei, pe cei din Adânca, pentru că au avut încredere în dumneavoastră, şi-au pus speranţele în dumneavoastră şi, iată, nu i-aţi dezamăgit. Îi asigur că şi noi vom fi totdeauna alături de Gura Ocniţei, de oamenii care trăiesc aici. Duminică, vă invit pe toţi să mergeţi la vot şi să votaţi cu cei care au demonstrat, care au au avut rezultate, să votaţi cu cele mai puternice şi serioase echipe. Acelea sunt ale Partidului Social Democrat! Trebuie să ne mobilizăm să aducem în prim plan oamenii care au demonstrat în aceste vremuri că s-au implicat în problemele tuturor comunităţilor locale”, a spus candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa Corneliu Ştefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!