Connect with us

OPINII

Defăimare la comandă?

Publicat

pe

Nu am fost întotdeauna un apărător al instituțiilor de forță. De-a lungul carierei de jurnalist de aproape 25 de ani, m-am lovit de multe abuzuri ale instituțiilor statului de drept. Nu eu ca persoană, ci cetățenii care au reclamat faptul ca unii au sărit calul. Acolo unde a fost cazul, am relatat faptele, am criticat, am scos la suprafață comportamentul unor indivizi în uniformă care, crezându-se semizei, au dus răutatea, ancheta abuzivă la normă democratică. Astfel de slujbași ai statului există și acum. Fac și desfac legea după părerile lor subiective sau, cum a fost moda ultimilor ani, la comandă….

Dar, nu pot fi de acord cu ceea ce se întâmplă acum, cu înfierarea jandarmilor, a militarilor care apară ordinea și liniștea în statul nostru de drept, aflat încă într-o fază plăpândă de consolidare. Jandarmii care au acționat, pe 10 august, în Piață Victoriei și-au făcut cu prisosință datoria. Au eliminat elementul anarhic care plutea otrăvitor deasupra României și care, dacă s-ar fi instaurat, ne-ar fi adus destule probleme pe plan social și economic. Grav este faptul că unii reprezentanți de frunte, aleși care au menirea de a apară statul de drept, au avut o reacție furibundă, acuzatoare la adresa unei structuri care asigură echilibrul democratic, care intervine atunci când libertatea adevărată este contaminată cu ură, sălbăticie și anarhie. Alți colegi de minister ai jandarmilor, care nu mai au statut de militari, au avut curajul, neomenia, neprofesionalismul, de a ieși pe rețelele de socializare, pactizând cu protestatarii.

Trăim într-un stat democratic, dar parcă, totuși, nu trebuie compromise rosturile unor entități. Dar, despre treaba asta, cu altă ocazie. Nu sunt neapărat un apărător al Jandarmeriei, al acțiunilor de forță întreprinse, deși, s-a văzut, au fost momente când nu au avut încotro, a trebuit să intervină cu simț militar, dur. Să criticăm acum jandarmii, mi se pare penibil, nedrept și nedemn. Hai să răsfoiam un pic paginile internetului! Să căutam simplu intervenții ale organelor de forță în Germania, Franța, Belgia, Italia, Grecia, chiar și Statele Unite. Dacă urmărim cum se acționează acolo în faţa protestatarilor violenți sau chiar împotriva celor pașnici, ne apucă groaza. Acolo, nu se mai pornesc anchete. Nu iese președintele statului să acuze Jandarmeria de abuz împotriva manifestanților etc. Se întâmplă doar la noi, unde manipularea, atacul, ancheta la ordin, defăimarea unor oameni și instituții continuă cu sârg la umbra statului paralel…

Citește mai departe
Reclamă
2 Comentarii

2 Comments

 1. moshu49

  august 19, 2018 at 6:37 am

  fake! nu despre Jandarmerie este vorba, ci despre Danjarmerie, niște ciomăgari în haină militară
  Danjarmeria (pretoriană) este cea care și-a făcut de cap în piață, despre ea se poate spune că „și-a făcut cu prisosință datoria” (și minerii panseluțe plantau!)
  pentru „devotamentul” arătat, această Danjarmerie (pretoriană) se impune urgent desființată (dăunează grav sănătății nației) și anchetată
  prin prezența acestor „diasporeni sau muiengiști?” – cum se întreabă popa Tănăsescu de la C-ța, purtătorul de înjurături al lui Teodosie – în vinerea neagră tot s-a realizat și ceva pozitiv: PSDragnea a pierdut alegerile din 20-20!
  iar lătrătorii/lătrătoarele lui Dragnea care aruncă cu vorbe în ventilator, trebuie să știe că Daddy a murit pe 10 august 2018 și să facă bine să pună de un PSD european, viața o cere!

 2. tass

  august 20, 2018 at 8:01 am

  frumos comentariu.da.desfiintati politia si jandarmeria iar ordinea de drpt va fi mentinuta de strada.nu avem nevoie de parlament.iar daca vrem parlament sa fie ales de presedinte.oricare ar fi el.tot presedintele scoate in strada tinerii frumosi si liberi sa aprobe sau nu legile.iar restul?stam in colonii.nu de pinguini dar aproape.dar de ce sa nu fie doar partidul care-i place presedintelui.care o fi la vremea respectiva presedinte.noi nu avem sau avut in casa un ciumat roșu?si mai da-le o bere la pet ca vor face deranj mare.miting neautorizat interventia normala.ce legatura au jandarmii cu minerii?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Drosophila de Facebook…

Publicat

pe

Nu mai este o noutate faptul că spațiul virtual a devenit și o tribună a nebunilor, a incompetenților și a tot soiul de refulați sau elemente marginale ale societății, care încearcă să își facă loc în memoria colectivă cultivând bălării și mitraliind, folosind invective și rahatul mintal pe care îl produc din belșug, pe toți cei care stau în calea mediocrității lor, amestecată cu o doză nemăsurată de răutate.

Cum spunea un maestru al presei românești, „prostul satului, ajutat de rețelele de socializare, a devenit influencer” și, din această postură, ldă sfaturi, îi jignește la greu pe cei care nu îi împărtășesc ideile mizerabile, incită la ură și își varsă lăuturile produse de creierul său pe aleile civilizației fără să îi pese.

Cad victime acestui preistoric coborât din copac direct pe Facebook chiar și oamenii pe care nu i-a văzut în viața lui, cu care nu a interacționat niciodată. Încearcă să fie vizibil. Pozează în salvatorul nației, în eroul uliței. El care s-a aflat într-un continuu naufragiu pe valurile vieții, iar țintele și scopul lui existențial sunt să murdărească imaginea altora…

Pe ăștia trebuie să îi suportăm atâta timp cât există Facebook-ul. Acolo au ei cuib. În această junglă ciudată unde binele se amestecă cu răul, ca într-un turn Babel modern, unde se folosesc like-uri și comentarii mincinoase. Cu asemenea ființe care trăiesc în peșterile întunecate ale Facebook-ului nu ai cum să comunici. Nu le poți schimba limbajul, gândirea, conduita. Nu îi poți pune pe drumul cel bun, fiindcă ei trăiesc din scuipat oamenii. Fără această ură ancestrală mor, se dezintegrează, devin nimeni.

Cel mai bine este să nu îi bagi în seamă, să îi ocolești, să nu le dai nicio atenție. Să nu le dai aer. Sunt precum musca de bălegar, cu cât o agiți mai tare, cu atât te sâcîie mai mult. Indiferența este cel mai eficient insecticid pentru o astfel de „Drosophila de Facebook”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

Spațiul Schengen… aproape departe!

Publicat

pe

În politică nu se produc ciudățenii, ci lucruri stabilite din timp, calculate. Nimic nu este la voia întâmplării în acest domeniu ultrasensibil unde intră cine vrea, dar rămân pe funcții, în față, doar cei cărora li se permite. Fiecare politician vizibil, scos pe frontul acțiunii și al deciziei, are în spate un ins, doi sau chiar un sistem întreg. Noi, din afară, ne dăm cu părerea, ne lansăm în comentarii, arătăm că ne pricepem la politică la fel ca și la fotbal, dar nu intuim dedesubturile și poate nu le vom dibui niciodată. Există un ritm impus, iar cel ce iese din cadență și nu mai respectă pasul, este eliminat. Și, pentru asta, se folosește așa-zisa mătură a democrației. O unealtă confuză, modernă, cu multe butonașe ale presupunerii.

Vezi un caz recent de formulă europeană! Admiterea României în Schengen. Reprezentanții de frunte ai Comisiei Europene au ieșit în spațiul public și au afirmat că țara noastră îndeplinește criteriile de aderare, că nu mai este nicio barieră pentru a intra în rândul Europei libere. În decembrie, suntem intrați în rândul lumii. Dar opiniile liderilor europeni s-au dovedit a fi apă de ploaie pentru reprezentanții Olandei, apoi pentru cei ai Austriei și a mai apărut și Suedia. Parcă am căzut într-un vârtej al timpului. Totul a curs șnur. Noi am făcut totul pentru Europa, de aici din această zonă neprielnică, a marilor furtuni, iar unele state europene, parcă la o comandă ascunsă, ne dau cu flit. Ne țin mai departe la poartă. Ne uităm printre uluci. Așa cum facem de veacuri. Nu ni se permite mai departe de intrarea servitorilor…

Ce fac în acest răstimp politicienii români? Mai nimic. Declarații anemice. Luări de cuvânt slăbuțe. Se vede, din text și exprimare, că nu vor să deranjeze prea mult. Au înțeles din mers ideea. Există posibilitatea să fim primiți, de silă, de milă, dar cu o listă de condiții în coadă. Sau să nu ne accepte deloc. Se dă înainte că la noi este corupție, că nu funcționează democrația, justiția… Se caută papura, că nodurile sunt prefabricate. Probabil nu am satisfăcut toate interesele economice ale unora și acum ni se arată cotul, nouă și gloatei de europarlamentari români care nu știm ce mișcă pe la Bruxelles. Fiindcă noi nu simțim. Vedem doar decorul.

Și, uite așa, mai marii Comisiei Europene se pot scuza că ei au vrut, dar nu pot impune parlamentelor țărilor membre UE să fie de acord cu intrarea noastră în spațiul Schengen. Probabil vom fi îmbărbătați, felicitați că am făcut pași importanți și că va trebui să mai așteptăm doi ani. Ni se va spune să nu fim triști, că nu este prea mult. Mai dereticăm prin casă. Stricăm ce am făcut și construim din nou. Așa, să treacă timpul. Și o mână o spală pe alta prin înaltele foruri europene. Iar ai noștri, cu voie sau fără, le toarnă apă din cană…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats