Connect with us

OPINII

Defăimare la comandă?

Publicat

pe

Nu am fost întotdeauna un apărător al instituțiilor de forță. De-a lungul carierei de jurnalist de aproape 25 de ani, m-am lovit de multe abuzuri ale instituțiilor statului de drept. Nu eu ca persoană, ci cetățenii care au reclamat faptul ca unii au sărit calul. Acolo unde a fost cazul, am relatat faptele, am criticat, am scos la suprafață comportamentul unor indivizi în uniformă care, crezându-se semizei, au dus răutatea, ancheta abuzivă la normă democratică. Astfel de slujbași ai statului există și acum. Fac și desfac legea după părerile lor subiective sau, cum a fost moda ultimilor ani, la comandă….

Dar, nu pot fi de acord cu ceea ce se întâmplă acum, cu înfierarea jandarmilor, a militarilor care apară ordinea și liniștea în statul nostru de drept, aflat încă într-o fază plăpândă de consolidare. Jandarmii care au acționat, pe 10 august, în Piață Victoriei și-au făcut cu prisosință datoria. Au eliminat elementul anarhic care plutea otrăvitor deasupra României și care, dacă s-ar fi instaurat, ne-ar fi adus destule probleme pe plan social și economic. Grav este faptul că unii reprezentanți de frunte, aleși care au menirea de a apară statul de drept, au avut o reacție furibundă, acuzatoare la adresa unei structuri care asigură echilibrul democratic, care intervine atunci când libertatea adevărată este contaminată cu ură, sălbăticie și anarhie. Alți colegi de minister ai jandarmilor, care nu mai au statut de militari, au avut curajul, neomenia, neprofesionalismul, de a ieși pe rețelele de socializare, pactizând cu protestatarii.

Trăim într-un stat democratic, dar parcă, totuși, nu trebuie compromise rosturile unor entități. Dar, despre treaba asta, cu altă ocazie. Nu sunt neapărat un apărător al Jandarmeriei, al acțiunilor de forță întreprinse, deși, s-a văzut, au fost momente când nu au avut încotro, a trebuit să intervină cu simț militar, dur. Să criticăm acum jandarmii, mi se pare penibil, nedrept și nedemn. Hai să răsfoiam un pic paginile internetului! Să căutam simplu intervenții ale organelor de forță în Germania, Franța, Belgia, Italia, Grecia, chiar și Statele Unite. Dacă urmărim cum se acționează acolo în faţa protestatarilor violenți sau chiar împotriva celor pașnici, ne apucă groaza. Acolo, nu se mai pornesc anchete. Nu iese președintele statului să acuze Jandarmeria de abuz împotriva manifestanților etc. Se întâmplă doar la noi, unde manipularea, atacul, ancheta la ordin, defăimarea unor oameni și instituții continuă cu sârg la umbra statului paralel…

Citește mai departe
Reclamă
2 Comentarii

2 Comments

 1. moshu49

  august 19, 2018 at 6:37 am

  fake! nu despre Jandarmerie este vorba, ci despre Danjarmerie, niște ciomăgari în haină militară
  Danjarmeria (pretoriană) este cea care și-a făcut de cap în piață, despre ea se poate spune că „și-a făcut cu prisosință datoria” (și minerii panseluțe plantau!)
  pentru „devotamentul” arătat, această Danjarmerie (pretoriană) se impune urgent desființată (dăunează grav sănătății nației) și anchetată
  prin prezența acestor „diasporeni sau muiengiști?” – cum se întreabă popa Tănăsescu de la C-ța, purtătorul de înjurături al lui Teodosie – în vinerea neagră tot s-a realizat și ceva pozitiv: PSDragnea a pierdut alegerile din 20-20!
  iar lătrătorii/lătrătoarele lui Dragnea care aruncă cu vorbe în ventilator, trebuie să știe că Daddy a murit pe 10 august 2018 și să facă bine să pună de un PSD european, viața o cere!

 2. tass

  august 20, 2018 at 8:01 am

  frumos comentariu.da.desfiintati politia si jandarmeria iar ordinea de drpt va fi mentinuta de strada.nu avem nevoie de parlament.iar daca vrem parlament sa fie ales de presedinte.oricare ar fi el.tot presedintele scoate in strada tinerii frumosi si liberi sa aprobe sau nu legile.iar restul?stam in colonii.nu de pinguini dar aproape.dar de ce sa nu fie doar partidul care-i place presedintelui.care o fi la vremea respectiva presedinte.noi nu avem sau avut in casa un ciumat roșu?si mai da-le o bere la pet ca vor face deranj mare.miting neautorizat interventia normala.ce legatura au jandarmii cu minerii?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

ROMÂNIA, ţară de Ciocoi?

Publicat

pe

de

Motto: NOI din greu muncim, EI cu drag huzuresc…

Cine sunt EI? Nişte neica-nimeni. O şleahtă de lichele, de Ciocoi de tot felul – farfuze şi domnişorei, soţi, soţii şi amante, gineri şi nurori, fini şi baroni mai mult sau mai puţin locali, coropişniţe transpartinice infame şi câte și mai câte alte specimene de incompetenţi notorii trândavi, aroganţi şi plini de arginti, dar într-o perpetuă foame de bani, pentru ei şi în profitul mai-marilor Europei, aşa cum li se ordonă nevertebraţilor lingăi naţionali de către alde Zeiţa von der Leyen. Strâns legaţi de tenebroasa caracatiţă a Marii Finanţe, a Interlopimii autohtone plătitoare de tribut, dar şi de haimanalele din Ciordi-spora votantă. Doar banii n-au miros…

EI sunt cocoţaţi în funcţii şi posturi de conducere. De regulă, bugetari. La Stat. Dacă nu, aciuiaţi măcar pe lângă o sinecură parazitară descentralizată ori vreo altă căpuşo-lipitoare unde se adăpostesc vremelnic pentru a sifona banii poporului, în aşteptarea febrilă a vreunei oportunităţi şi mai bănoase. Bineînţeles, cu salarii enorme, cu indemnizaţii aiuristice şi sporuri de… rânjet, cu avantaje în natură de ordinul miilor de Euro. Fără să facă nimic, fiindcă oricum, habar n-au…

Pe lângă toate acestea, EI se dedau de zor la obişnuitele lor „afaceri oneste”, adică iau şpăgi grase din contracte supra-supra-evaluate. Unele, absolut inutile, ca de pilda, faimoasele studii de PRE-fezabilitate, reactualizate ciclic, prin care se plătesc milioane ca să fie întrebaţi „specialiştii” ce a fost mai înainte, oul sau găina… Acum, cu COVIDIA, afacerile prosperă! Scopul este acela de a încasa comisioane, nimic altceva. Din ce bani? Din banii Ţării. Adică din banii de la NOI.

EI au pensii ameţitoare. Dacă se poate – si cum în Tara asta se poate orice – în acelaşi timp cu salariile lor uriaşe! Ies la pensie în floarea vârstei. Chipurile, extenuaţi de muncă. Ca prin farmec, a doua zi se refac subit. Apoi sunt angajaţi din nou. Tot în funcţii mari. Cum? Pentru EI, foarte simplu: prin relaţii inter-ciocoieşti, de partid ori trans-partinice, rudenii sau cumetrii, pile, bani… I-a apucat cumva, dintr-o dată, ca niciodată, dorul de muncă? Nicidecum! Doar ca să le iasă „bănuţii”…

Hoardele de Ciocoi vor mereu Bani, cât mai mulţi. Îşi întemeiază neo-dinastii ciocoieşti. Îşi pregătesc progeniturile imberbe să ne conducă.
Cine suntem NOI? Oamenii normali. Exploataţii. Anonimii. Sărăcimea. Cei ce muncim cinstit pe bani puţini. Fără plata orelor suplimentare. Fără drepturi nici recunoaştere. Plătitorii de biruri, tot mai multe, mai apăsătoare, instituite pentru NOI de către guvernanţii autohtoni şi de către atotputernica Zeiţă von der Leyen.

CIOCOILOR, vreţi BANI? Aţi uitat Blestemul lor? Va fi vai şi-amar de voi…

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește în continuare

OPINII

Fiecare interes cu fesul său galben!

Publicat

pe

Florin Cîțu, premierul României, cel care folosește în bătălia pentru câștigarea șefiei PNL funcția pe care o ocupă vremelnic, s-a făcut din nou că nu vede județul Dâmbovița. Nu a vrut acest imberb ins, lansat pe orbita politicii mari datorită unor jocuri de conjunctură și a calculelor unora care dirijează țara din umbră, să dea niciun leuț pentru rezolvarea măcar parțială a problemelor generate de calamități în Dâmbovița. S-a făcut că nu vede acest județ. L-a sărit. Intenționat, firește!

A avut două motive clare. Primul, care are că substanță aroganța liberală și ura ancestrală pe care o au purtătorii săgeții albastre pe fundal galben față de PSD, iar al doilea ține de lupta fratricidă din sânul PNL. La Dâmbovița liberalii, cu mici excepții, nici acelea împărtășite direct, sunt de partea lui Ludovic Orban. Așa că la ce să le făceam bine soldaților lui Ludovic? Mai bine îi lăsăm să fiarbă, să vadă cât de neînsemnați sunt.

Credeți că se întâmplă ceva? Cer parlamentarii PNL Dâmbovița explicații pentru această manevră ostilă marca Florin Cîțu? Nu au treabă domniile lor cu alunecările de teren din județ, cu gospodăriile izolate, cu drumurile rupte din munte. Sunt boemi, duși departe cu gândul. Sunt într-un alt strat.

Nu am auzit ca maestrul reconcilierii de suprafață, al învăluitului prin vorbe mieroase, echilibratul politician Virgil Guran să fii avut vreo luare de poziție împotriva premierului care a ciuntit de la alocări județul unde a fost ales senator. Nici deputatul Plăiașu nu a scos o vorbă. La ce bun? Să îl ia în vizor Cîțu? Liviu Balint, nici atât! Are treabă cu județul ăsta cum am eu cu Madagascar! Probabil încă rupe la fire din mătură, exclamând „cu Orban sau Cîțu, cu Orban sau Cîțu?”. Mai are până la congres. Numai să fie mătura bogată!

S-a auzit că Liviu Balint ar dori poziția de prim vicepreședinte al Organizației PNL Dâmboviţa. Greu de obținut, dar, dacă este o condiție pentru loialitate, poate reușește. În rest, județul este doar o circumscripție electorală pentru liberali. Mai sunt prin partid destui care ar fi putut să aibă o opinie corectă, verticală, vizavi de poziția mizerabilă a premierului. Nu o fac. De ce să-l deranjeze pe Cîțu? Este în stare să îi dea afară de pe unde sunt conectați și cocoțați.

Am auzit că domnul Grozavu Gabriel încasează o căruță de bani de prin anumite consilii de administrație. E tătuc la capitolul ăsta. Șade liniștit. Județul îl conduc social-democrații. Liberalii stau cloșcă pe anumite funcții și scot pui în conturi. O să le vedem declarațiile de avere la final de mandat, acum sunt încă neconcludente. Unii taie frunză la câini prin varii deconcentrate. Nu am auzit nimic despre ei și despre conceptele lor cu privire la managementul organizării. Au ocupat funcția, iese banul, ce mai contează? Cîțu poate să facă ce vrea. Nu-l stârnim, că rămânem fără slujbe, dar suntem cu Orban. Strâng din buci acum liberalii dâmbovițeni și se gândesc dacă o fi bine ceea ce fac, să te împotrivești curentului. Județul și problemele sale, mai la urmă…

Parlamentarii USRPLUS, la fel, capul la cutie. Au uitat de pancartele cu care se afișau pe bulevarde. Nu mai concordă cu poziția lor. Haștagul a făcut burta mare, a dat de prosperitate. Râgâie a bine. Rezistul din ei nu are treabă cu infrastructura județului, cu economia, cu viața oamenilor. Nici pe la Parlament nu prea prestează. Vedem și noi. Ne uităm zi de zi doar o apărea vreo luare de poziție, declarații, interpelări, ceva… Ăștia sunt politicienii noștri! Comportament de soldăței pe care îi întorci cu cheia. Totul pentru o soldă bună.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT