Connect with us

ACTUALITATE

Sunt dezamăgit de modul cum este gestionat turismul în Bucegi! Cezar Preda, deputat PNL

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Suntem în plin sezon turistic, dar asta nu este deloc o bucurie pentru iubitorii de munte care vor să ajungă pe culmile Bucegilor, în zona Padina-Peştera. Drumurile de acces spre aceste locuri încărcate de aer curat, energii nebănuite şi legende încă nespuse sunt aproape impracticabile.

Traseul care pleacă din DN71, de la Cota 1000, spre Dichiu, Zănoaga-Bolboci-Padina-Peştera este închis din data de 23 iulie. În această perioadă în care turiştii năvălesc spre munte, se lucrează la unele podeţe de traversare a zonelor cu torenţi şi pâraie. Autorităţile judeţene au înştiinţat publicul că drumul va fi redeschis în 22 septembrie, când practic se cam încheie sezonul turistic.

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, este sceptic că va fi respectat acest termen. Are informaţii că sunt aproape de finalizare lucrările la primul pod şi trebuie realizate patru! Dacă într-o lună de zile a fost construit un singur pod, este greu de crezut că se vor face celelalte trei în următoarea lună!

De altfel, nu este prima dată când demnitarul liberal atrage atenţia în spaţiul public asupra situaţiei jalnice în care se află zona turistică dâmboviţeană a Munţilor Bucegi. Cezar Preda nu înţelege de ce nu s-a reuşit, în atâta amar de ani, definitivarea lucrărilor de investiţii la infrastructura rutieră care duce pe platoul Padina-Peştera şi nici de ce nu s-au creat măcar condiţii minime pentru desfăşurarea unui turism civilizat.

„Nu pot să pricep ce se întâmplă acolo, ce face Consiliul Judeţean Dâmboviţa. De ce se tolerează această stare de fapt care aduce numai pierderi judeţului, frumuseţilor montane, oamenilor care investesc în turism.

Este absurd ca, în această perioadă în care cetăţenii vor să meargă la munte, să se bucure de aer curat, de răcoare, de linişte, să nu existe posibilitatea să ajungi în zona Padina-Peştera în condiţii de siguranţă şi de confort.

Drumul pe Dichiu este închis, încă se lucrează… Pe cealaltă cale de acces, pe la Sanatoriul Moroeni, pot circula numai curajoşii, cei care au maşini puternice sau care se încumetă să supună la supraefort autoturismul personal, cu riscul de a-l distruge.

Am vorbit cu oameni care iubesc muntele. Mi-au spus că ar dori să ajungă în Bucegi, dar nu ştiu cum să procedeze, fiindcă le este teamă să se aventureze pe acest drum judeţean. Spun că arată ca o pistă de off-road, cu denivelări, cu zone nesigure şi mult praf, nicidecum ca un drum pentru o deplasare normală, de relaxare, în condiţii optime de circulaţie”, precizează deputatul Cezar Preda.

Culmea, pe platoul Padina-Peştera, nu se poate ajunge nici cu telecabina! Segmentul de transport pe cablu Babele-Peştera este închis în această perioadă sub motivaţia că ar exista probleme tehnice. Aşa că, turiştii care sunt contra-timp şi ar dori, totuşi, să viziteze Peştera Ialomiţei, Cheile Tătarului şi alte puncte de atracţie din partea dâmboviţeană a Bucegilor, fie renunţă, fie n-au decât să coboare pe jos de la Babele spre Peştera şi apoi să urce, tot pe jos, pentru a se întoarce cu telecabina la Buşteni.

Deputatul liberal atrage atenţia autorităţilor dâmboviţene şi asupra faptului că, în zona Padina-Peştera, lipsesc şi dotările minime care să le asigure turiştilor confort şi o undă de civilizaţie, dacă tot se încumetă să ajungă aici. În perimetrele de campare nu există toalete ecologice, cabine de duşuri, iar gunoiele zac pe unde nu te aştepţi fiindcă lipsesc tomberoanele sau sunt golite prea rar.

Cezar Preda propune ca reprezentanţii Parcului Natural Bucegi sau cei ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa să le distribuie turiştilor, contra-cost, saci pentru gunoiul menajer, iar la întoarcere, când îi vor restitui plini, oamenii să-şi recupereze jumătate din taxa plătită. Această initiativă este uşor de realizat şi n-ar mai rămâne gunoaiele pe munte.

Sursa foto: Facebook

„Sunt complet dezamăgit de modul în care se implică autorităţile în gestionarea problemelor din zona montană dâmboviţeană. Dispunem de o comoară unică în nordul acestui judeţ, dar nu ştim să profităm de ea. Nu ştim cum să creăm plus valoare, să asigurăm condiţii celor care vor să ajungă aici, să îi uimim, să îi determinăm să se întoarcă cu plăcere, ba chiar să îi aducă şi pe alţii.

Am constatat că, în multe zone turistice ale ţării, se acţionează cu profesionalism, cu tact, se ştie clar cum trebuie promovate frumuseţile, pitorescul, legendele locului. În Dâmboviţa, din păcate, nu se întâmplă nimic. Parcă o forţă nevăzută încearcă să ţină în umbră aceste locuri legendare şi pline de frumuseţe.

Îl întreb pe preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, pardon, Adrian Ţuţuianu, de ce nu s-au construit podurile în extrasezon? Cum poţi să mimezi că acţionezi? Cum poţi să nu lupţi pentru punerea în valoare a unei zone deosebit de atractive? Cum poţi să fii nepăsător? Este de neconceput.

Asigură cineva ghid montan însoţitor? Cine explică gradele de dificultate a traseelor? Cine le spune turiştilor cum trebuie să se comporte în munte? Mai putem vorbi despre parc natural, în condiţiile în care este suprapoluat cu dejecţii umane şi gunoaie menajere? S-a dat autorizaţie vreunei firme din Dâmboviţa să urce turiştii în munte, cu maşini 4X4, având în vedere că drumurile sunt aşa cum sunt?”, întreabă deputatul Cezar Preda.

Sursa foto: Facebook

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. tass

    august 23, 2018 at 4:48 pm

    domnule preda m-ai dat pe spate.du-te bre la buzau ca e mai frimos ca la dambovita.c-ai facut pentru noi.toti pdl.istii au pus burta pe pnl.v-ati decolorat portocalelor?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CAS Dâmbovița, sesiune de contractare servicii medicale în ambulatoriu

Publicat

pe

de

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa organizează, în luna decembrie 2022, sesiune de contractare pentru încheierea de contracte cu furnizorii de servicii medicale din asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice.

Sesiunea de contractare se va desfășura conform următorului calendar de contractare:

„Documentele necesare încheierii contractelor / actelor adiționale se transmit în format electronic asumate fiecare în parte prin semnătură electronică extinsă / calificată a reprezentantului legal al furnizorului. Reprezentantul legal al furnizorului răspunde de realitatea și exactitatea documentelor necesare încheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractării pentru fiecare tip de asistență medicală poate fi consultată accesând pagina web a CAS Dâmbovița, www.casdb.ro în sectiunea FURNIZORI – CONTRACTARE 2021”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Moș Crăciun vine la Târgoviște pe 16 decembrie și le împarte copiilor daruri trei seri la rând

Publicat

pe

Moș Crăciun va sosi la Târgoviște, vineri – 16 decembrie 2022, și, împreună cu alaiul său, va porni în paradă pe străzile din zona de centru a orașului, așa cum de altfel se întâmplă de câțiva ani buni, până în „Orășelul copiilor” din Piața Tricolorului.

Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, timp de trei seri, respectiv pe 16, 17 și 18 decembrie, Moșul va împărți daruri copiilor. În acest sens, este nevoie ca părinții să meargă la scena din Piața Tricolorului, începând cu ora 16:00, și să-i înscrie pe cei mici pe lista care va fi întocmită în ziua respectivă.

De precizat că administrația publică locală a pregătit pentru această acțiune câteva mii de cadouri.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats