Connect with us

OPINII

Liviu Dragnea ne îndeamnă la resemnare?

Publicat

pe

Nu am fost un fan Liviu Dragnea. Nu am devenit nici după interviul de aseară dat la Antena 3. Doar îi dau dreptate în multe probleme pe care le-a expus cu mult curaj şi care macină şi duce la tulburarea continuă a societăţii româneşti.

Nu ştiu cât a fost poveste de sensibilizat electoratul şi cât a fost adevăr în dezvăluirea cu privire la încercarea unora de a-l asasina. Nu mai cred total nici în sintagma că vor reuşi să-şi ducă toate programele şi proiectele la capăt.

Mă opresc îngândurat şi nervos la mărturisirile lui Dragnea cu privire la statul paralel, la funcţionarea acestui sistem obscur de conducere şi compromitere a unor oameni, folosindu-te de indivizi cu funcţii din mai toate instituţiile statului.

Ceea ce a spus al treilea om în stat este deosebit de grav, arată clar că oricine, oricând, dacă se dă un ordin, un semnal pe varii canale, intră în malaxorul statului paralel şi este excutat, compromis, discreditat. Dezvăluirile despre statul paralel, care acţionează în opinia lui Dragnea ca o mafie, sunt alarmante.

Faptul că PSD şi ALDE se află la putere de doi ani şi, totuşi, nu au reuşit să dezmembreze acest sistem diabolic nu îţi crează un confort deosebit. Nu simţi că trăieşti într-o adevărată democraţie, că drepturile şi libertăţile îţi sunt respectate de organele de forţă.

Când comunici ţării, la o oră de maximă audienţă, un mesaj de acest calibru, ori vrei să arăţi că lupţi împotriva acestei anomalii, că vrei să o destructurezi, ori vrei să menţii teroarea, speriindu-i pe cetăţeni, arătându-le că nu mai este nimic de făcut şi că trebuie să ne resemnăm…

Indiferent unde a bătut Liviu Dragnea, a fost sincer. Se simţea acest lucru umărindu-i mimica, cursivitatea mesajului, stăpânirea de sine, modul în care puncta.

Te gândeşti serios dacă PSD, ca partid, ar fi putut rezista pe această scenă politică furtunoasă fără Liviu Dragnea la cârmă, în noianul de comploturi şi scenarii iscate din toate părţile. Cred că nu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Vrea Europa să ne pună încă o dată piedică?

Publicat

pe

Alo! Stimați guvernanți, stați puțin și rumegați blând! Parcă ăștia care ne refuză intrarea în ceea ce se cheamă Spațiul Schengen nu au devenit proprietarii uneia dintre cele mai mari resurse și bogății ale țării noastre? Parcâ nu ei sunt abonați la aurul verde românesc? Nu lor le-am făcut noi, ca stat, ca popor atâtea favoruri? Nu și la ei îi slugăresc prin case, ferme, pe șantiere, românii noștri? Parcă ne apreciau până mai ieri de mamă, mamă!

Ce le veniră de așa, tam-nisam, se treziră să ne pună piedică? Cine i-a îmboldit de la spate, că se vede treaba că este cineva la curul lor cu bățul? Le-a venit austriecilor pe chelie să se pună de-a curmezișul drumului pe care am apucat-o și noi cu destulă încredere și speranță? Nu cred. Ori rușii, ori americanii, poate chiar nemții sau, de ce nu, luminatele minți de pe la Comisia Europeană! Am văzut că, de multe ori, li se năzare așa, câte o minunăție… Cert este că este urât ceea ce ni se întâmplă.

Colegii de Uniune ne-au dovedit că puțin le pasă de noi și de țărișoara noastră. Au demonstrat și acum că ne vor doar slugi. Atât. Să mai vorbim despre superba noastră clasă politică? Despre reprezentanții nevăzuți de la vârf? Nu are rost. Mi-e lehamite. Încovoiați până la pământ. Nu mai zic de putere, dar nici opoziția nu are vlagă. Simion? USR și ce-o mai fi? Tăcuți. Bat în copacul scorburos precum ciocănitoarea. Sunet calm, care nu neliniștește pe nimeni. Nu provoacă niciun fior. Nicio schimbare.

Avem parcă și ambasador în Austria? Unul tare. Analist și luptător anticomunist pierdut prin culoarele puterii. A mișcat ceva? Se simte pe undeva prezența ghizdavă a dumnealui? Ioc.

Dacă dăm rate la Schengen acum, cred că mulți dintre cei care sunt prin funcții înalte trebuie să plece acasă. Chiar și omul de la Cotroceni! Dar el sigur nu va pleca. Va găsi ceva scuze, folosind graiul său inconfundabil. Și îl vom mai rabda un an-doi. Și apoi, cu flitul pe care ni-l dă Europa, îi vom șterge rușinea! Doar azi nu este 8 decembrie. Mâine, vedem dacă suntem cu adevărat considerați parteneri sau doar… umplutură cu motivații de tot soiul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

La mulți ani, România! La mulți ani, popor frumos!

Publicat

pe

Este 1 Decembrie, români! Suntem mai triști. Suntem mai fericiți. Sau doar suntem. Și încercăm să fim mai departe, chiar dacă timpurile sunt hâde! Chiar dacă patriotismul se ascunde sub interese, funcții, salarii imense și câte alte ghișefturi despre care cei care au pierit pe baricade în 1989, dacă ar fi auzit atunci, ar fi râs amar și poate ar fi plecat acasă dezamăgiți.

Este ziua noastră, a celor care respirăm cu fața aproape de glodul bătucit în istorie de cotropitori. A celor care și-au semănat propriul sânge, pentru ca noi să avem astăzi rod bogat. Este ziua olarului, a dăltuitorului în piatră, a lucrătorului de pe ogoare, a brutarului și zidarului. Este ziua valului care a rezistat pe marea istoriei zbuciumate.

Să nu o lăsăm să fie doar a lor, a dispozitivelor stereotipe, a insignelor, a însemnelor, a gesturilor de vitrină și a discursurilor reci, linerare, în care, de la an la an, vezi doar o virgulă schimbată și un pas de defilare mai antrenat!

Este ziua noastră, români! A celor care nu mai marșăluim în opinci până la Alba Iulia, dar care avem aceiași răbdare și încredere că mâine, poate, va fi mai bine.

1 Decembrie deschide poarta speranțelor, bucuriilor și încrederii. O zi de sfârșit și început. Un dar copt prin jertfa străbunilor și oferit nației române. Să luăm și noi câte o bucățică din această împlinire istorică a Unirii și să ne ungem cu ea sufletele ostoite de neîmplinire și dezamăgire. Să credem mai mult în Dumnezeu și să fim mai atenți la mersul vremurilor și la cei ce vor să le stăpânească!

Este 1 Decembrie, români. Rugați-vă divinității pentru binele neamului nostru și priviți curat, liber, curajos, dincolo de tribunele ticsite de conducători trecători. La mulți ani, România! La mulți ani, popor frumos!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats