Conectați-vă cu noi

OPINII

Cenuşiul, ca o respiraţie în România!

Publicat

pe

Ţara asta a noastră are multe probleme rămase pe agenda celor nerezolvate şi nu se ştie dacă li se va da vreodată de cap. Suntem slabi la infrastructura rutieră, agricultura încă şchioapătă, forţă de muncă lipsă, salarii în sistemul privat, cel pe care se pune accentul în capitalismul adevărat, încă mediocre, ură cât cuprinde, pe ultimul loc la respectarea drepturilor şi libertăţilor omului, politica a devenit de neînţeles, doctrine ioc, apatie, tinerii tot cu gândul pe ducă, satele româneşti rămân doar în grija bătrânilor, porcii pe cale de dispariţie, nu sunt sigure nici oile şi caprele, roborul se joacă cu viaţa noastră, urcă şi coboară…

Filozofii şi-au schimbat sistemul de valori, acum ar pune mâna pe rangă şi le-ar da în cap celor care nu gândesc ca ei. Poliţiştii îi numesc pe cotribuabilii care cotizează şi pentru salariul lor, destul de bun, pulifrici. Jandarmii, pe care îi cinstim şi aplaudăm când ne iau în cârcă la inundaţii şi ne scot autoturimele din zăpadă şi noroi, au devenit acum nişte monstruleţi care nu vor să te lase să pui foc Guvernului, în mod democratic.

Şi noi, în tot acest noian de tristeţi, avem de câteva zile ca ţintă informaţională, ca problemă dificil de digerat, povestea cu asasinarera lui Liviu Dragnea. Nu contest, o fi fost ceva. Orice adiere naşte un complot! Şi eu aş putea spune că mă tot urmăresc unii, unul mă hărţuieşte la telefon, îmi trimite mesaje, îmi strică liniştea, mă ameninţă… Încă nu îmi arată semnul cu mâna la gât, că nu l-am văzut, dar mai ştii de ce e în stare? Supoziţii. Conflicte. Păreri. Scenarii.

Îmi este jenă să mai spun în ce an solemn se descarcă tot acest venin. Dar nici nu putem ascunde total momentul care, în loc să ne unească, ne dezbină. Poate că este un blestem, un semn. A fost pusă sigla România 100 pe certificatele medico-legale, pe citaţii la poliţie, pe ordine de percheziţie, pe mandate de arestare, pe orice document de stat care îţi dă fie o veste bună, fie una care te dărâmă. Aşa suntem noi. Exagerăm. Îmbinăm frumosul cu urâtul şi vrem să iasă ceva tare. Şi bătaia cu flori o putem transforma într-una cu victime!

Poate Dragnea are dreptate, dar de ce a trebuit să ne spună şi nouă necazul lui ţinut secret până acum? Să ne stresăm şi noi de problemele lui cu sistemul, să ne încarce negativ, să ne facă să înţelegem că suntem şi mai mici decât el, mai vulnerabili, mai pui de găină, pe care poate să-i calce o maşină oricând şi nimeni nu păţeşte nimic?

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  august 24, 2018 at 5:18 am

  1) din aceeași stirpe cu cei care incendiau autobuze în ’90 și chiar cu cei care „afumau” (primarul îi zicea incendiere) mașina hingherilor din Târgoviște, fac parte și cei care vroiau să pună foc guvernului în 10 august a.c.
  2) dacă Danjarmeria dragnistă, pentru „spălarea” căreia am auzit că mîine se iese în stradă, nu va fi urgent desființată și constituită o Jandarmerie nouă, de „rit” european, vax democrație!, vom rămîne cu demokratura instituită de cleptocrații guvernanți ce ne-au adus în nici doi ani să fim catalogați oaia neagră a Europei
  3) cu asasinarea lui, delirantul lider infractor al PSDragnea nu a făcut decît o altă diversiune, știind că „sindromul Stockholm” e viu printre cei mancurtizați (și nu-s puțini)
  4) este mare nevoie astăzi de „cîinele de pază al democrației”, dar se pare că hingherii l-au înșfăcat și pe ăsta 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Se dărâmă șandramaua

Publicat

pe

Am spus, cu câteva luni în urmă, că această coaliție de tip „anus contra naturii” nu va rezista până în toamnă. Semnele deschiolării acestei alianțe dintre PNL, USR PLUS și UDMR au început să apară. Faptul că încercă să mai reziste la putere, deși în casa lor este mereu tărăboi, nu le face deloc bine la imagine. I-a spart. Nu mai crede nici ăla, Spătaru, în ei.

În primul rând, liberalii au ajuns precum bărbatul căruia i s-a urcat în cap nevasta USR și soacra PLUS. Nașul, Klaus Iohannis, care a avut ambiția de a aduce această familie nefastă la putere dintr-un moft, din cauza urii pe care o manifestă față de PSD, tace. Ce să zică? Așteaptă să-i curgă mandatul! Oricum, a făcut-o lată cu astfel de fini care nu sunt în stare să conducă o comună, darămite o țară.

Gafele se țin lanț. Pandemia asta îi ajută din plin să-și etaleze mediocritatea, nivelul de pregătire și forța de reacție în situații speciale. Sunt mai preocupați actualii conducători de împărțit funcții, caută tot ce se mai poate hali prin instituții. Știți care este necazul lor cel mare? Nu prea au oameni! Așa de umplutură sunt o grămadă. Din ăștia au trimis și în Parlament și în Guvern. Și, după cum s-a văzut, au blocat proiecte, au anihilat programe, au făcut bugetul harcea-parcea. Acum, nu știu cum o să o scoată la capăt. Virusul nepriceperii i-a pălit rău. Și, serios, nici nu s-a inventat vaccin pentru incompetență.

Așa că, după cum stau lucrurile, nu este exclus ca PSD să fie obligat să preia cârma corăbiei aflate în derivă. Poate că ei nu vor, au alte calcule, dar o impune situația. O să le ceară țara acest lucru. Nu se mai poate guverna la cacialma! Până la urmă, social-democrații au câștigat alegerile. Ce a fost după… Un ghiveci politic pregătit de Iohannis care, acum, s-a acrit. Liberalii și reziștii de la USR PLUS nu pot fi pe aceeași unda. Încearcă ei, dar nu se poate. Și ce vină avem noi să îi suportăm?

Citește în continuare

OPINII

Democrația, ca un vaccin…

Publicat

pe

Nesimțenia pământului! Aceasta ar putea fi titulatura actualului Guvern, PNL – USR PLUS și umplutura de conjunctură UDMR, care a rămas pe poziție și după episodul jenant, de neimaginat, aproape apocaliptic, de la Spitalul Foișor, unde bolnavii au fost scoși în stradă, la umbra întunericului, trimiși acasă cu perfuziie agățate de brațe. Nu s-a mișcat nimeni. Nu a căzut nici măcar un fir de păr de pe capetele lui Cîțu, Arafat și Voiculescu. Sunt bine mersi pe poziție. Tari. Te întrebi cine îi tot ține în funcții? Cine are grijă de ei?

Uite, șeful SMURD-ului a comis o mulțime de gafe și este tot în picioare. Pe rezistul Voiculescu pare să îl doară la bască de popor. Criticăm încă, după 30 de ani, regimul comunist. Și s-au comis într-un an atâtea gafe cât Ceaușescu în 20!

Păi, băi, fanți ai democrației închipuite, dictatorul, cum îi ziceți voi, nu am auzit să fi scos oamenii de prin spitale și să îi trimită acasă cu acele înfipte în vene! Apropo, de ce spitalele superbugetarilor, ale celor cu salarii de mii de euro lunar și beneficiari de pensii speciale nu sunt transformate în unități suport COVID? Tăbărâți numai pe alea unde merg de obicei amărăștenii cu banii în batistă pentru a-și plăti serviciile? Am înțeles, le-ați făcut și centre speciale de vaccinare. Strategie națională de tipul cine poate oase roade.

Metodele astea fac parte din democrație. Egalitate în drepturi nu mai au decât puii de la Avicola, când sunt puși pe banda de prelucrare.

Revenind la nemernicia petrecută la Spitalul Foișor, sincer, mă așteptam, după un asemenea moment incalificabil, să văd România în stradă. De unde! Nu s-a întâmplat nimic. Ceva vuiet prin televiziuni, prin presă, un soi de vaccin obținut din aceeași tulpină pentru a tempera spiritele. E și asta o soluție. Refulează cetățeanul în fața televizorului, apoi se liniștește. Nici dinspre opoziție nu am văzut cine știe ce nori negri. Așa, ceva ușor, o boare, încadrată în șabloanele firii politice universale. Tonuri normale, texte de citit în aulă, ce țin mai mult de datorie.

S-a manifestat săptămânile trecute în toată țara că nu mai vrem restricții, că vrem libertate de mișcare și alte chestii din astea, ușor demontabile. Dar, când au fost bolnavii luați din pat din spitale și trimiși acasă noaptea, fără nicio explicație, nu am mai văzut nicio mișcare. Este un mod așa ciudat de a-și alege manifestanții subiectele unor proteste încât te duce gândul imediat la faptul că este o regie mare în spate. Când se adună presiune prea mare pe țeavă și dă să explodeze, cineva deschide supapa de refulare. Cam așa funcționează democrația românească.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT