Connect with us

OPINII

Cenuşiul, ca o respiraţie în România!

Publicat

pe

Ţara asta a noastră are multe probleme rămase pe agenda celor nerezolvate şi nu se ştie dacă li se va da vreodată de cap. Suntem slabi la infrastructura rutieră, agricultura încă şchioapătă, forţă de muncă lipsă, salarii în sistemul privat, cel pe care se pune accentul în capitalismul adevărat, încă mediocre, ură cât cuprinde, pe ultimul loc la respectarea drepturilor şi libertăţilor omului, politica a devenit de neînţeles, doctrine ioc, apatie, tinerii tot cu gândul pe ducă, satele româneşti rămân doar în grija bătrânilor, porcii pe cale de dispariţie, nu sunt sigure nici oile şi caprele, roborul se joacă cu viaţa noastră, urcă şi coboară…

Filozofii şi-au schimbat sistemul de valori, acum ar pune mâna pe rangă şi le-ar da în cap celor care nu gândesc ca ei. Poliţiştii îi numesc pe cotribuabilii care cotizează şi pentru salariul lor, destul de bun, pulifrici. Jandarmii, pe care îi cinstim şi aplaudăm când ne iau în cârcă la inundaţii şi ne scot autoturimele din zăpadă şi noroi, au devenit acum nişte monstruleţi care nu vor să te lase să pui foc Guvernului, în mod democratic.

Şi noi, în tot acest noian de tristeţi, avem de câteva zile ca ţintă informaţională, ca problemă dificil de digerat, povestea cu asasinarera lui Liviu Dragnea. Nu contest, o fi fost ceva. Orice adiere naşte un complot! Şi eu aş putea spune că mă tot urmăresc unii, unul mă hărţuieşte la telefon, îmi trimite mesaje, îmi strică liniştea, mă ameninţă… Încă nu îmi arată semnul cu mâna la gât, că nu l-am văzut, dar mai ştii de ce e în stare? Supoziţii. Conflicte. Păreri. Scenarii.

Îmi este jenă să mai spun în ce an solemn se descarcă tot acest venin. Dar nici nu putem ascunde total momentul care, în loc să ne unească, ne dezbină. Poate că este un blestem, un semn. A fost pusă sigla România 100 pe certificatele medico-legale, pe citaţii la poliţie, pe ordine de percheziţie, pe mandate de arestare, pe orice document de stat care îţi dă fie o veste bună, fie una care te dărâmă. Aşa suntem noi. Exagerăm. Îmbinăm frumosul cu urâtul şi vrem să iasă ceva tare. Şi bătaia cu flori o putem transforma într-una cu victime!

Poate Dragnea are dreptate, dar de ce a trebuit să ne spună şi nouă necazul lui ţinut secret până acum? Să ne stresăm şi noi de problemele lui cu sistemul, să ne încarce negativ, să ne facă să înţelegem că suntem şi mai mici decât el, mai vulnerabili, mai pui de găină, pe care poate să-i calce o maşină oricând şi nimeni nu păţeşte nimic?

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  august 24, 2018 at 5:18 am

  1) din aceeași stirpe cu cei care incendiau autobuze în ’90 și chiar cu cei care „afumau” (primarul îi zicea incendiere) mașina hingherilor din Târgoviște, fac parte și cei care vroiau să pună foc guvernului în 10 august a.c.
  2) dacă Danjarmeria dragnistă, pentru „spălarea” căreia am auzit că mîine se iese în stradă, nu va fi urgent desființată și constituită o Jandarmerie nouă, de „rit” european, vax democrație!, vom rămîne cu demokratura instituită de cleptocrații guvernanți ce ne-au adus în nici doi ani să fim catalogați oaia neagră a Europei
  3) cu asasinarea lui, delirantul lider infractor al PSDragnea nu a făcut decît o altă diversiune, știind că „sindromul Stockholm” e viu printre cei mancurtizați (și nu-s puțini)
  4) este mare nevoie astăzi de „cîinele de pază al democrației”, dar se pare că hingherii l-au înșfăcat și pe ăsta 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Fiecare interes cu fesul său galben!

Publicat

pe

Florin Cîțu, premierul României, cel care folosește în bătălia pentru câștigarea șefiei PNL funcția pe care o ocupă vremelnic, s-a făcut din nou că nu vede județul Dâmbovița. Nu a vrut acest imberb ins, lansat pe orbita politicii mari datorită unor jocuri de conjunctură și a calculelor unora care dirijează țara din umbră, să dea niciun leuț pentru rezolvarea măcar parțială a problemelor generate de calamități în Dâmbovița. S-a făcut că nu vede acest județ. L-a sărit. Intenționat, firește!

A avut două motive clare. Primul, care are că substanță aroganța liberală și ura ancestrală pe care o au purtătorii săgeții albastre pe fundal galben față de PSD, iar al doilea ține de lupta fratricidă din sânul PNL. La Dâmbovița liberalii, cu mici excepții, nici acelea împărtășite direct, sunt de partea lui Ludovic Orban. Așa că la ce să le făceam bine soldaților lui Ludovic? Mai bine îi lăsăm să fiarbă, să vadă cât de neînsemnați sunt.

Credeți că se întâmplă ceva? Cer parlamentarii PNL Dâmbovița explicații pentru această manevră ostilă marca Florin Cîțu? Nu au treabă domniile lor cu alunecările de teren din județ, cu gospodăriile izolate, cu drumurile rupte din munte. Sunt boemi, duși departe cu gândul. Sunt într-un alt strat.

Nu am auzit ca maestrul reconcilierii de suprafață, al învăluitului prin vorbe mieroase, echilibratul politician Virgil Guran să fii avut vreo luare de poziție împotriva premierului care a ciuntit de la alocări județul unde a fost ales senator. Nici deputatul Plăiașu nu a scos o vorbă. La ce bun? Să îl ia în vizor Cîțu? Liviu Balint, nici atât! Are treabă cu județul ăsta cum am eu cu Madagascar! Probabil încă rupe la fire din mătură, exclamând „cu Orban sau Cîțu, cu Orban sau Cîțu?”. Mai are până la congres. Numai să fie mătura bogată!

S-a auzit că Liviu Balint ar dori poziția de prim vicepreședinte al Organizației PNL Dâmboviţa. Greu de obținut, dar, dacă este o condiție pentru loialitate, poate reușește. În rest, județul este doar o circumscripție electorală pentru liberali. Mai sunt prin partid destui care ar fi putut să aibă o opinie corectă, verticală, vizavi de poziția mizerabilă a premierului. Nu o fac. De ce să-l deranjeze pe Cîțu? Este în stare să îi dea afară de pe unde sunt conectați și cocoțați.

Am auzit că domnul Grozavu Gabriel încasează o căruță de bani de prin anumite consilii de administrație. E tătuc la capitolul ăsta. Șade liniștit. Județul îl conduc social-democrații. Liberalii stau cloșcă pe anumite funcții și scot pui în conturi. O să le vedem declarațiile de avere la final de mandat, acum sunt încă neconcludente. Unii taie frunză la câini prin varii deconcentrate. Nu am auzit nimic despre ei și despre conceptele lor cu privire la managementul organizării. Au ocupat funcția, iese banul, ce mai contează? Cîțu poate să facă ce vrea. Nu-l stârnim, că rămânem fără slujbe, dar suntem cu Orban. Strâng din buci acum liberalii dâmbovițeni și se gândesc dacă o fi bine ceea ce fac, să te împotrivești curentului. Județul și problemele sale, mai la urmă…

Parlamentarii USRPLUS, la fel, capul la cutie. Au uitat de pancartele cu care se afișau pe bulevarde. Nu mai concordă cu poziția lor. Haștagul a făcut burta mare, a dat de prosperitate. Râgâie a bine. Rezistul din ei nu are treabă cu infrastructura județului, cu economia, cu viața oamenilor. Nici pe la Parlament nu prea prestează. Vedem și noi. Ne uităm zi de zi doar o apărea vreo luare de poziție, declarații, interpelări, ceva… Ăștia sunt politicienii noștri! Comportament de soldăței pe care îi întorci cu cheia. Totul pentru o soldă bună.

Citește în continuare

OPINII

Ludovic Orban și scaunele goale…

Publicat

pe

Ceea ce am văzut la adunarea liberalilor de la Cluj mi s-a părut a fi unul dintre cele mai jenante spectacole politice din România ultimilor ani. Ludovic Orban, prezent la această ședință de alegeri în calitate de încă președinte al PNL, a fost pur și simplu abandonat de colegi, sfidat în cel mai nepoliticos mod.

Sincer, parcă mi s-a făcut milă de el când l-am văzut singur, pe un întreg rând de scaune, părăsit de toți liberalii de frunce, care au urcat pe scenă pentru a-l susține pe Cîțu.

Culmea, printre cei care l-au trădat mulți îi datorează lui Orban cariera politică, treptele înalte pe care au ajuns, limuzinele pe care le au la scară… Dar, ce mai contează! În politică, trădarea se poartă, plătitul polițelor, la fel. Liderul liberal, cam ultimul dintre bătrânii elefanți ai partidului, neiubit clar de componenta PDL a partidului, a fost părăsit chiar și de președinte Klaus Iohannis.

Ceea ce s-a petrecut la Cluj este semnalul schimbării lui Orban. Nu am înțeles încă de ce vrea Klaus Iohannis să îl înlăture pe Orban de la șefia PNL. Ce greșeli a săvârșit Ludovic, astfel încât șeful statului vrea să îl piardă? Urmărind cu atenție evenimentul lamentabil de la Cluj, poziționarea unor membri ai Guvernului, discursurile unor liberali cu ștaif, ironice, răutăcioase, chiar nedemne pentru poziția lor, la adresa lui Orban, gestul cu iz de fanar de a-l lăsa singur, ca pe un general părăsit de propria armată pe câmpul de luptă, demonstrează că PNL nu mai este partidul acela simandicos, cu aer boem, civilizat, pe care mulți îl credeau a fi. Este o simplă adunătură politică ce își urmărește interesul și care, atunci când i se dă liber, își devorează conducătorii, digerându-i apoi încet și cu plăcere.

Ludovic Orban a fost izolat. E gătat! Emil Boc, primarul Clujului, fost premier PDL-ist, în loc să fie politicos, cum îi șade ardeleanului, mai cumsecade cu șeful PNL, dimpotrivă, l-a ținut parcă la împins tava, tratându-l pe Orban cu un fel de sictir. Ăștia sunt liberalii! Acum… cîțuie cu toții de bucurie că îl văd pe Orban înconjurat doar de scaune goale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT