Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Atenţie! Falşi veterinari umblă prin sate şi ridică porcii oamenilor!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: covasnamedia.ro)

Pesta porcină africană a creat un nou tip de răufăcători. Ne comunică autoritățile că, prin unele localități, au început să circule anumiți indivizi îmbrăcați în combinezoane albe, care fac pe veterinarii. Aceștia, cu mare stăpânire de sine, se opresc la porțile cetățenilor și le spun că au venit să le ia porcii pentru efectuarea unor teste medico-veterinare fiindcă a apărut în sat temutul virus al pestei porcine!

Cazuri de acest gen au fost semnalate în comuna Ciocăneşti, județul Dâmbovița. Reprezentanții DSVSA îi sfătuiesc pe oameni să fie atenți și să nu permită accesul în gospodărie persoanelor pe care nu le cunosc și care nu sunt însoțite de reprezentanții autorităților locale sau de medicul veterinar din comună.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT