Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

PMP cere demisia ministrului Educaţiei, după ce s-au tipărit manuale cu greşeli!

Publicat

pe

Valentin Popa - ministrul Educaţiei

Partidul Mişcarea Populară cere, prin vocea secretarului general adjunct Ioana Constantin, demisia ministrului Educaţiei – Valentin Popa, în cazul manualelor de geografie greşite. Acestea urmează să fie retipărite, însă editura a anunţat că dă în judecată autorii

„De ce trebuie să suporte cetăţenii costul incompetenţei? (…) Proiectul de manual a fost avizat de o comisie de evaluatori a Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, aflat în subordinea Ministerului Educaţiei. Faptul că nu ştim cine sunt aceşti evaluatori şi cum au avizat pozitiv un manual plin de greşeli este încă o dovadă a lipsei de transparenţă şi a iresponsabilităţii acestui Guvern.

Mai mult, manualele de geografie greşite au scos la lumină o cauză mai veche a calităţii slabe a manualelor şcolare: evaluarea. Problema nu a fost niciodată piaţa liberă, prin numărul mare de edituri şi de manuale, ci evaluarea superficială, făcută pe «genunche», cum s-ar exprima un fost ministru analfabet funcţional. Numai că PSD a ales să reinventeze editura unică, în loc să asigure o procedură de evaluare calitativă a cărţilor şcolare, în baza unor criterii clare.

Domnule ministru Valentin Popa, educaţiei din România i-au ajuns Ecaterina Andronescu şi Liviu Pop. Degeaba vă ascundeţi de presă şi de cetăţeni. E vremea să demisionaţi, educaţia din România nu mai are timp de pierdut. Elevii şi profesorii României au nevoie de un sistem de educaţie modern, de o programă actualizată, de un ministru implicat, care să schimbe în bine învăţământul din România”, se arată într-un comunicat de presă remis de PMP.

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Bibliotecile Titu și Moreni vor participa la faza națională a concursului de programare CODE Kids

Publicat

pe

36 de copii și tineri din județul Dâmboviţa, membri ai cluburilor de programare CODE Kids din cadrul bibliotecilor publice, au prezentat 19 proiecte inedite din sfera științei și a tehnologie în cadrul Târgului Județean de Știință CODE Kids Fest. Creațiile au fost apreciate de public, iar membrilor juriului le-a fost foarte greu să le departajeze. Din acest motiv, toate proiectele au fost premiate, iar două dintre ele vor participa la etapa națională a competiției, respectiv „Arduino & Modul Joystick” realizat de Clubul MICII IT-iști de la Biblioteca Municipală Moreni și „Scratch – o lume mai curată” realizat de IT GENERATION CODE KIDS de la Biblioteca Orășenească Titu.

Cluburile CODE Kids care au participat în concursul județean au fost: IT GENERATION CODE KIDS – Biblioteca Orășenească Titu, CRAYFISH – Biblioteca Comunală Raciu, MICII IT-iști – Biblioteca Municipală Moreni, Cool Friends Code – Biblioteca Comunală Doicești, Clubul Inimoșilor – Biblioteca Comunală Cobia, BiblioCoders – Biblioteca Comunală Conțești și Micii programatori – Biblioteca Comunală Gura Ocniței, Filiala Adânca.

smart

Târgul Județean de Știință CODE Kids Dâmbovița 2022 s-a desfășurat în cadrul proiectului „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”, dezvoltat de Fundația Progress. Partenerii evenimentului, precum și ai Târgurilor Regionale de Știință CODE Kids 2022 sunt: Romanian-American Foundation, Societe Generale Global Solution Centre și Thoughtworks.

Principalul obiectiv al proiectului a fost ca, prin activitățile de formare și atelierele organizate, să se deschidă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare. Cu această ocazie, peste 300 de copii din județul Dâmbovița, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, au fost încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Târgului Județean de Știință pentru Copii „CODE Kids Fest” Dâmbovița 2022 a fost organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” instituție aflată în subordinea CJ Dâmbovița, în parteneriat cu Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats