Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

PMP cere demisia ministrului Educaţiei, după ce s-au tipărit manuale cu greşeli!

Publicat

pe

Valentin Popa - ministrul Educaţiei

Partidul Mişcarea Populară cere, prin vocea secretarului general adjunct Ioana Constantin, demisia ministrului Educaţiei – Valentin Popa, în cazul manualelor de geografie greşite. Acestea urmează să fie retipărite, însă editura a anunţat că dă în judecată autorii

„De ce trebuie să suporte cetăţenii costul incompetenţei? (…) Proiectul de manual a fost avizat de o comisie de evaluatori a Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, aflat în subordinea Ministerului Educaţiei. Faptul că nu ştim cine sunt aceşti evaluatori şi cum au avizat pozitiv un manual plin de greşeli este încă o dovadă a lipsei de transparenţă şi a iresponsabilităţii acestui Guvern.

Mai mult, manualele de geografie greşite au scos la lumină o cauză mai veche a calităţii slabe a manualelor şcolare: evaluarea. Problema nu a fost niciodată piaţa liberă, prin numărul mare de edituri şi de manuale, ci evaluarea superficială, făcută pe «genunche», cum s-ar exprima un fost ministru analfabet funcţional. Numai că PSD a ales să reinventeze editura unică, în loc să asigure o procedură de evaluare calitativă a cărţilor şcolare, în baza unor criterii clare.

Domnule ministru Valentin Popa, educaţiei din România i-au ajuns Ecaterina Andronescu şi Liviu Pop. Degeaba vă ascundeţi de presă şi de cetăţeni. E vremea să demisionaţi, educaţia din România nu mai are timp de pierdut. Elevii şi profesorii României au nevoie de un sistem de educaţie modern, de o programă actualizată, de un ministru implicat, care să schimbe în bine învăţământul din România”, se arată într-un comunicat de presă remis de PMP.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Simpozion național organizat de Școala Specială Târgoviște

Publicat

pe

90 cadre didactice au fost prezente, sâmbătă – 14 mai 2022, la Simpozionul național „Tehnici și mijloace inovative de recuperare a tulburărilor specifice de învățare”, organizat de Școala Specială Târgoviște și ajuns la cea de-a treia ediție. De asemenea, au participat și 430 de profesori în format online.

Invitați speciali: Cristina Marin – inspector în Ministerul Educației, Diana Diaconu – director Casa Corpului Didactic, Liliana Dolomet – din partea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmboviţa și Alexandru Mitru – inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa.

Dezbaterile au fost structurate pe trei secțiuni: „Bune practici în recuperarea elevului cu tulburări specifice de învățare”; „Strategii de lucru inovative utilizate in recuperarea elevilor cu discalculie” și „Tehnici și mijloace inovative de recuperare a elevilor cu dislexo-disgrafie”.

Simpozionul s-a încheiat cu aplicarea unor chestionare de evaluare a activității.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Grădinița cu program prelungit nr. 4 din Moreni este aproape gata!

Publicat

pe

Administrația publică locală a municipiului Moreni, indiferent de ceea ce ar spune o serie de vectori politici animați de ideea de opoziție cu orice preț, a fost în permanență preocupată de reabilitarea și modernizarea instituțiilor de învățământ preșcolar, școlar și liceal. Astăzi, o nouă investiție care face parte din infrastructura educațională a municipiului Moreni este aproape de finalizare. Este vorba despre Grădinița cu program prelungit nr. 4.

„Prin lucrările care se derulează, se are în vedere modernizarea infrastructurii existente (Corp C1) şi extinderea clădirii Corp C2. Prin obiectivele sale specifice, proiectul finanțat prin Programul Operaţional Regional a vizat reabilitarea, refuncţionalizarea, echiparea şi extinderea acestei unități de învăţământ, care va dispune de 11 săli de clasă, o sală de mese şi o sală multifuncţională.

Extinderea Corpului C2 cu funcţiunea de sală de mese şi sală multifuncţională are în vedere satisfacerea condiţiilor necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţilor din cadrul grădiniţei. Ne dorim creşterea anuală a numărului de copii cu 2% – în urma realizării acestei investiţiei.

De asemenea, reabilitarea vizează realizarea unui gard de împrejmuire, amenajarea unui loc de joacă în curtea interioară, instalație de încălzire centrală, înlocuirea ferestrelor și dotărea sălilor de clasă”, ne-a precizat primarul municipiului Moreni – Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT