Conectați-vă cu noi

ÎNVĂŢĂMÂNT

PMP cere demisia ministrului Educaţiei, după ce s-au tipărit manuale cu greşeli!

Publicat

pe

Valentin Popa - ministrul Educaţiei

Partidul Mişcarea Populară cere, prin vocea secretarului general adjunct Ioana Constantin, demisia ministrului Educaţiei – Valentin Popa, în cazul manualelor de geografie greşite. Acestea urmează să fie retipărite, însă editura a anunţat că dă în judecată autorii

„De ce trebuie să suporte cetăţenii costul incompetenţei? (…) Proiectul de manual a fost avizat de o comisie de evaluatori a Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, aflat în subordinea Ministerului Educaţiei. Faptul că nu ştim cine sunt aceşti evaluatori şi cum au avizat pozitiv un manual plin de greşeli este încă o dovadă a lipsei de transparenţă şi a iresponsabilităţii acestui Guvern.

Mai mult, manualele de geografie greşite au scos la lumină o cauză mai veche a calităţii slabe a manualelor şcolare: evaluarea. Problema nu a fost niciodată piaţa liberă, prin numărul mare de edituri şi de manuale, ci evaluarea superficială, făcută pe «genunche», cum s-ar exprima un fost ministru analfabet funcţional. Numai că PSD a ales să reinventeze editura unică, în loc să asigure o procedură de evaluare calitativă a cărţilor şcolare, în baza unor criterii clare.

Domnule ministru Valentin Popa, educaţiei din România i-au ajuns Ecaterina Andronescu şi Liviu Pop. Degeaba vă ascundeţi de presă şi de cetăţeni. E vremea să demisionaţi, educaţia din România nu mai are timp de pierdut. Elevii şi profesorii României au nevoie de un sistem de educaţie modern, de o programă actualizată, de un ministru implicat, care să schimbe în bine învăţământul din România”, se arată într-un comunicat de presă remis de PMP.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

25 de grădinițe din Dâmbovița funcționează și în perioada vacanței de primăvară. Lista aici

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, există mai multe unități de învățământ preșcolar care au solicitat și au primit avizul DSP pentru funcționare în perioada vacanței de primăvară. Pe lângă cele din lista de mai jos, urmează să solicite aviz și grădinițele din orașul Titu – ne informează Inspectoratul Școlar Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

55 note de 10 la simularea bacalaureatului în județul Dâmbovița

Publicat

pe

Elevii din județul Dâmbovița care au participat la simularea examenului de bacalaureat au obținut cel mai mare procent de promovare, raportat la ultimii 7 ani, respectiv 39,47%.

Potrivit Inspectoratului Școlar, s-au înregistrat 4 note de 10 la Limba și literatura română, 3 la matematică, 10 la istorie, 13 la geografie, 13 la biologie, 4 la chimie, 7 la informatică și 1 la psihologie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT