Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Primele sancţiuni la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa, după dialogul scandalos la 112!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Digi24)

Managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, ing. ec. Gheorghe Mihail, a remis către mass-media un comunicat de presă cu privire la modul de intervenţie şi dialogul inadecvat pe care operatorul 112 l-a purtat cu persoana care a apelat numărul de urgenţă pentru a solicita o ambulanţă care să preia un copil în comă, victimă a unui accident rutier petrecut în satul Bolovovani, comuna Cornăţelu.

CITEŞTE ŞI: Copil în comă profundă, dispecerul 112 spune că n-are ambulanţă disponibilă!

„In data de 27.08.2018, ora 1207 s-a primit un apel prin Serviciul de Urgenta 112, cu privire la un accident cu trei victime, produs la iesirea din localitatea Cornatelu – zona Bolovani.

Apelul a fost efectuat de conducatorul auto care a preluat una dintre victime, respectiv minorul, pentru a fi transportata la spital, acesta aflandu-se in momentul apelului la o distanta de aproximativ 4 km de UPU Titu.

Operatorul de serviciu al Serviciului de Ambulanta Dambovita a preluat apelul transmis de 112 si l-a retransmis catre toate echipajele din zona, cea mai apropiata ambulanta disponibila fiind la aproximativ 20 km distanta de locul accidentului – localitatea Bilciuresti, situatie ce facea imposibila intalnirea dintre ambulanta si autoturismul care transporta pacientul.

Avand in vedere situatia mentionata mai sus, dispeceratul a anuntat UPU Titu ca urmeaza sa soseasca o urgenta majora, victima fiind un copil transportat de o masina particulara.

UPU Titu a solicitat elicopterul SMURD, prin dispeceratul 112, acesta la ora respectiva fiind indisponibil. Totodata de la statia centrala Targoviste, la ora 1215, a plecat catre UPU Titu un echipaj de tip C cu medic, pentru a transfera pacientul catre spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, acesta sosind la UPU Titu la ora 1245

Pacientul a fost transportat si predat spitalului Grigore Alexandrescu la orele 1345.

Celelalte doua victime au fost preluate de echipajele Serviciului de Ambulanta Dambovita, de la locul producerii accidentului, la orele 12.22.

De mentionat: apelul a fost preluat la ora 12.07, iar echipajul cu medic pentru transportul pacientului de la Titu catre Bucuresti a fost solicitat de UPU Titu la ora 12.15, de unde reiese ca masina particulara care transporta pacientul a ajuns la UPU Titu in aproximativ 4 minute, timp ce era imposibil de realizat de ambulantele disponibile aflate in zona (cea mai apropiata ambulanta fiind la aproximativ 20 km de locul transmiterii apelului). Acest lucru reiese din fisa de urgenta prespitaliceasca.

Referitor la modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre personalul aflat in acel moment in dispecerat, conducerea Serviciului de Ambulanta Dambovita a convocat in regim de urgenta comisia de disciplina, in vederea stabilirii modului de aplicare al procedurii de consiliere medicala.

In urma analizei efectuate s-a stabilit ca atat dispecerul care a preluat apelul, cat si coordonatorul din acea tura nu au respectat procedura de consiliere medicala, ambii fiind sanctionati cu retinerea a 10% din salariu pentru o perioada de 3 luni”, se precizează în comunicatul de presă remis de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa.

ACTUALITATE

PERPLEX. Hai, iute, la vaccinare, dar stați la rând și aveți răbdare!

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Procesul de vaccinare anticoronavirus nu decurge chiar așa cum și-ar dori autoritățile, nici atât noi, cetățenii! Sunt sincope majore. Cade destul de des platforma de înscriere, la telefon nu ți se răspunde sau dacă intră pe fir operatorul te anunță că deocamdată nu te poți programa. E blocaj.

Dacă lucrurile merg în acest ritm, ar trebui lăsată mai moale propagandă cu vaccinarea pe televiziuni și în mediul online. Mai mult se creează rumoare și nervi. Ne invitați la vaccinare, ne spuneți cât este de necesar să ne imunizăm și credem treaba asta, dar, când vrem să răspundem apelurilor media bine plătite, ni se spune să mai așteptăm o săptămână, două…

PS 1 – Am văzut că s-au vaccinat miniștrii. Momentele au fost imortalizate și diseminate în spațiul public. Am putut să le vedem unora brandul, altora ingeniozitatea vestimentară adaptată la nevoile vaccinării. Vezi cazul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, care la mâneca de la cămașă avea o ușuliță specială pentru vaccinare. O fi fost cămașă realizată pe comandă sau este un lot special pentru simandicoșii care se vaccinează?

PS 2 – Am vrut să ascultăm îndemnurile conducătorilor iubiți și să ne programăm telefonic pentru vaccinare. Am așteptat 20 de minute în telefon pentru a primi de la un operator de pe la Satu Mare mesajul că îi pare rău, dar dacă nu suntem bolnavi cronici și nici nu avem peste 65 de ani nu ne putem programa pentru injecția miraculoasă, chiar dacă facem parte din categoriile enumerate pentru etapa a doua. Să mai așteptăm, că astea sunt ordinele. Sunt doze puține…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!