Connect with us

ACTUALITATE

Românii sunt consultaţi cu privire la viitorul Uniunii europene

Publicat

pe

Locaţia nu a fost poate tocmai nimerită pentru desfăşurarea unei dezbateri de durata şi anvergura celei desfăşurată astăzi la Târgovişte, sub titulatutra „Cetăţeanul european în prim-planul reformei Uniunii Europene”.

Sala centrală a Muzeului Judeţean de Istorie a fost neîncăpătoare şi parcă fără nici un pic de răcoare pentru numărul mare de participanţi, circa 200 de persoane, specialişti în varii domenii de activitate, şefi de instituţii, cadre didactice, simpli cetăţeni, primari, consilieri locali şi judeţeni.

Evenimentul are ca bază încurajarea dialogului instituţional la nivel local, interacţiunea oficialităţilor cu cetăţenii pe probleme de interes european. Iniţiativa unor asemenea consultării interactive privind viitorul european îi aparţine lui Victor Negrescu – ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Dezbateri de acest gen au mai avut loc la Bucureşti, Constanţa, Arad, Panciu, Fălticeni, Craiova şi Negreşti-Oaş, urmând ca, în cursul lunii septembrie,să urmeze alte localităţi din principalele regiuni istorice ale României.

Lângă ministrul Victor Negrescu s-au aflat: senatorii Adrian Ţuţuianu -vicepreşedintele Senatului României şi Titus Corlăţean-senator, europarlamentarul Andi Cristea, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, primarul Târgoviştei – Daniel Cristian Stan şi directorul ADR Sud Muntenia – Liviu Muşat. În sală, au stat în primele rânduri deputaţii Claudia Gilia, Carmen Holban, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, subprefectul Florina Mureşan şi preşedintele Consiliului Judeţean – Daniel Comănescu.

În luările de cuvânt, s-a insistat asupra importanţei pe care o are, din punct de vedere politic, social şi economic, construcţia europeană şi pe faptul că Uniunea Europeană trebuie consolidată şi mai mult.

Dar este nevoie de o singură viteză pentru atingerea acestui deziderat, nu de două, cum se practică acum, este nevoie de respect şi egalitate pentru toate statele membre, fără cluburi selecte şi grupări alcătuite doar din reprezentanţii statelor mai puternice.

Aşa cum a punctat senatorul Adrian Ţuţuianu, cel mai mare câştig de până acum al României este libera circulaţie în spaţiul european şi obţinerea unor locuri de muncă în toate statele membre de către cetăţenii români.

Până când nu vor fi eliminate criteriile care împart statele membre în ţări de prima mână şi ţări de mâna a doua, Uniunea Europeană nu va fi una solidă, sigură şi unită.

Consultările cetăţeneşti au tocmai acest rol, cel puţin teoretic, de a afla de la români ceea ce trebuie făcut pentru un viitor mai bun al Uniunii Europene, ţinând cont că ţara noastră va prelua, la 1 ianuarie 2019, pentru prima dată, Preşedinţia Consiliului Europei.

La sfârşitul ciclului de dezbateri, rezultatele vor fi raportate şi discutate în cadrul Summitul-lui de la Sibiu privind viitorul Europei, reuniune care va avea loc în data de 9 mai 2019.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  august 30, 2018 at 5:17 am

  curat demagocrație, moncher!
  1) te iluzionezi cu Președenția Consiliului Europei într-o UE despre care afirmi că „parțial a finanțat și susținut public statul paralel” (Dragnea)
  2) vorbești de încurajarea dialogului, interacțiunea cu cetățenii pe care nu-ți ajunge că micționezi dar mai pui și ciomăgarii Danjarmeriei să-i schilodească și gazeze cînd vor să-și exprime nemulțumirile la pseudo-guvernarea actuală
  3) tot mai mulți români din diaspora (batjocoriți la prezidențialele din 2014 și gazați la mitingul din 10 august a.c.) solicită social-democraților din țările de adopție excluderea PSDragnea din familia partidelor socialiste europene
  4) în concluzie, ca pensionar cuman de drept comun, susțin că România pesedizată n-are ce căuta la Președenția CE
  ps:Negrescule, tată, asta-i de la Titulescu, nu Gafencu, gafeurule – „Dați-mi o bună politică internă, ca să pot face o bună politică externă!” – comprehendezi?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A murit Ghiorghi Zotic, patronul Ziarului Dâmbovița. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

Am aflat cu durere că astăzi, cu doar câteva ore în urmă, a încetat din viață într-un spital din Capitală cunoscutul om de afaceri Gheorghi Zotic, patronul Ziarului „Dâmbovița”. Avea doar 68 de ani, dar se lupta de mai multă vreme cu o boală cruntă…

Gheorghi Zotic a investit masiv și în sportul rege, fotbalul, ținând în viață, într-o perioadă dură din punct de vedete economic, Fotbal Club Municipal Târgoviște. La Șotânga, comuna sa natală, înființase Academia de Fotbal, unde încuraja și pregătea tinerele talente.

Gheorghi Zotic a cochetat și cu politica, dar s-a retras din această zonă. În ultimii ani, afaceristul s-a detașat și de viața publică, preferând să-și vadă de sănătate, să stea mai mult în preajma familiei.

L-am cunoscut foarte bine pe Gheorghi Zotic în perioada în care am lucrat ca reporter de investigații la Ziarul Dâmbovița. Tipul șefului care ținea la oameni, îi prețuia și dojenea părintește atunci când greșeau. Avea mereu pregătite sfaturi pentru fiecare om din echipa sa. Prin trecerea la cele veșnice a domnului Gheorghi Zotic, „șefu”, cum îi ziceam cu toții, golul rămas în peisajul public dâmbovițean, în sufletele noastre, s-a adâncit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trooper a făcut senzație la Festivalul Peștera-Padina

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a organizat, în acest sfârșit de săptămână, Festivalul „Peștera – Padina”, eveniment desfășurat în Munții Bucegi, zona „Telecabina Peștera”.

„Fiecare dintre cele trei zile ale festivalului (23 – 25 iulie) a promovat câte un gen muzical, cu sprijinul talentului unor mari artiști români, în mijlocul naturii și al atracțiilor turistice oferite de zona Masivului Bucegi.


Astfel, în prima zi a festivalului, în cadrul spectacolului folcloric susținut de Orchestra Populară Chindia, sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu, publicul s-a putut bucura de cântecul popular prin invitații săi, artiști de seamă ai folclorului românesc: Ionuț Dolănescu, Florentina Mîinea, Simona Dinescu, Niculina Stoican, Constantin Enceanu și Nicoleta Vasile.


În a doua zi a festivalului, în zona Telecabina Peștera au răsunat ritmuri de rock simfonic. Orchestra Simfonică Muntenia, condusă de apreciatul dirijor Daniel Jinga, a susținut un concert extraordinar, urmat de un al doilea concert al serii, oferit de tenorul Florin Georgescu, solistul Alin Dincă și formația Trooper.

Ultima zi a Festivalului „Peștera-Padina” va fi dedicată muzicii ușoare și de petrecere, atmosfera de bunăvoie și distracție din inima munților Bucegi fiind asigurată de cunoscutul solist Nelu Vlad și formația Azur”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Sâmbătă – 24 iulie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost prezent în mijlocul turiștilor.

„Mă bucur că, în acest an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, a readus în atenția publicului iubitor de muzică Festivalul „Peștera – Padina”, un eveniment care își propune pe lângă actul cultural să promoveze Munții Bucegi și turismul la mare altitudine.

Zona montană a județului Dâmbovița este una deosebită, cu peisaje absolut fascinante, fiind o alternativă excepțională pentru petrecerea timpului liber sau a concediilor.

Așa cum am mai spus, voi susține toate demersurile menite să aducă popularitatea binemeritată acesei zone și voi promova la nivelul aparatului Consiliului Județean Dâmbovița, acele proiecte care să pună în valoare potențialul acesteia”, ne-a declarat președintele CJ Dâmboviţa  – Corneliu Ștefan. 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT