Connect with us

ACTUALITATE

Românii sunt consultaţi cu privire la viitorul Uniunii europene

Publicat

pe

Locaţia nu a fost poate tocmai nimerită pentru desfăşurarea unei dezbateri de durata şi anvergura celei desfăşurată astăzi la Târgovişte, sub titulatutra „Cetăţeanul european în prim-planul reformei Uniunii Europene”.

Sala centrală a Muzeului Judeţean de Istorie a fost neîncăpătoare şi parcă fără nici un pic de răcoare pentru numărul mare de participanţi, circa 200 de persoane, specialişti în varii domenii de activitate, şefi de instituţii, cadre didactice, simpli cetăţeni, primari, consilieri locali şi judeţeni.

Evenimentul are ca bază încurajarea dialogului instituţional la nivel local, interacţiunea oficialităţilor cu cetăţenii pe probleme de interes european. Iniţiativa unor asemenea consultării interactive privind viitorul european îi aparţine lui Victor Negrescu – ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Dezbateri de acest gen au mai avut loc la Bucureşti, Constanţa, Arad, Panciu, Fălticeni, Craiova şi Negreşti-Oaş, urmând ca, în cursul lunii septembrie,să urmeze alte localităţi din principalele regiuni istorice ale României.

Lângă ministrul Victor Negrescu s-au aflat: senatorii Adrian Ţuţuianu -vicepreşedintele Senatului României şi Titus Corlăţean-senator, europarlamentarul Andi Cristea, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, primarul Târgoviştei – Daniel Cristian Stan şi directorul ADR Sud Muntenia – Liviu Muşat. În sală, au stat în primele rânduri deputaţii Claudia Gilia, Carmen Holban, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, subprefectul Florina Mureşan şi preşedintele Consiliului Judeţean – Daniel Comănescu.

În luările de cuvânt, s-a insistat asupra importanţei pe care o are, din punct de vedere politic, social şi economic, construcţia europeană şi pe faptul că Uniunea Europeană trebuie consolidată şi mai mult.

Dar este nevoie de o singură viteză pentru atingerea acestui deziderat, nu de două, cum se practică acum, este nevoie de respect şi egalitate pentru toate statele membre, fără cluburi selecte şi grupări alcătuite doar din reprezentanţii statelor mai puternice.

Aşa cum a punctat senatorul Adrian Ţuţuianu, cel mai mare câştig de până acum al României este libera circulaţie în spaţiul european şi obţinerea unor locuri de muncă în toate statele membre de către cetăţenii români.

Până când nu vor fi eliminate criteriile care împart statele membre în ţări de prima mână şi ţări de mâna a doua, Uniunea Europeană nu va fi una solidă, sigură şi unită.

Consultările cetăţeneşti au tocmai acest rol, cel puţin teoretic, de a afla de la români ceea ce trebuie făcut pentru un viitor mai bun al Uniunii Europene, ţinând cont că ţara noastră va prelua, la 1 ianuarie 2019, pentru prima dată, Preşedinţia Consiliului Europei.

La sfârşitul ciclului de dezbateri, rezultatele vor fi raportate şi discutate în cadrul Summitul-lui de la Sibiu privind viitorul Europei, reuniune care va avea loc în data de 9 mai 2019.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  august 30, 2018 at 5:17 am

  curat demagocrație, moncher!
  1) te iluzionezi cu Președenția Consiliului Europei într-o UE despre care afirmi că „parțial a finanțat și susținut public statul paralel” (Dragnea)
  2) vorbești de încurajarea dialogului, interacțiunea cu cetățenii pe care nu-ți ajunge că micționezi dar mai pui și ciomăgarii Danjarmeriei să-i schilodească și gazeze cînd vor să-și exprime nemulțumirile la pseudo-guvernarea actuală
  3) tot mai mulți români din diaspora (batjocoriți la prezidențialele din 2014 și gazați la mitingul din 10 august a.c.) solicită social-democraților din țările de adopție excluderea PSDragnea din familia partidelor socialiste europene
  4) în concluzie, ca pensionar cuman de drept comun, susțin că România pesedizată n-are ce căuta la Președenția CE
  ps:Negrescule, tată, asta-i de la Titulescu, nu Gafencu, gafeurule – „Dați-mi o bună politică internă, ca să pot face o bună politică externă!” – comprehendezi?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița vor fi închise pentru dezinsecție și deratizare. Detalii aici!

Publicat

pe

de

Vineri – 20 mai 2022 și luni – 23 mai 2022, se vor efectua acțiuni de dezinsecție și deratizare în muzeele din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, pentru protejarea patrimoniului – ne informează Consiliul Județean Dâmbovița.

Ca urmare a acestui fapt, muzeele vor fi închise pe rând, câte o zi, după cum urmează:

Vineri, 20.05.2022
– Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Târgovişte
– Muzeul de Istorie, Târgovişte
– Muzeul de Artă, Târgovişte
– Muzeul Tiparului şi al Cărţii Româneşti Vechi, Târgovişte
– Casa – Atelier Gheorghe Petraşcu, Târgovişte
– Muzeul „Vasile Blendea”, Târgovişte
– Ansamblul Monumental Curtea Domnească, Târgovişte
– Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Târgovişte
– Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Târgovişte
Muzeul „Casa Romanţei”, Târgovişte

Luni, 23.05.2022
– Ansamblul Brâncovenesc Potlogi
– Casa – Atelier „Gabriel Popescu” din Vulcana-Pandele
– Casa Memorială „Ion Luca Caragiale” din comuna I. L. Caragiale
– Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” Pietroşiţa
Muzeul de Etnografie Pucioasa

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Scafandrii de la ISU Dâmboviţa, stagiu de pregătire la Constanța

Publicat

pe

Timp de două săptămâni, echipa de scafandri din cadrul ISU Dâmbovița efectuează un stagiu de pregătire la Centrul de Antrenament al ISU Constanța. Se vor executa scufundări, atât ziua cât și noaptea, simulându-se misiuni de căutare, identificare și recuperare în cadrul cărora vor folosi manechine şi obiecte de dimensiuni diferite.

„Anual, în perioada aprilie-septembrie, scafandri execută stagiile de antrenament la Constanța. Antrenamentele sunt efectuate în mai multe locaţii, la adâncimi de 30 m, cu echipament specific atât pentru sezonul rece cât și pentru cel cald. În timpul pregătirii sunt urmărite diverse aspecte precum modalitățile de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranța scafandrului.

Scufundările pentru executarea misiunilor primite în cadrul poligoanelor de antrenament se desfăşoară în echipe mixte, pentru a se asigura atât schimbul de experienţă cât şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi cooperare sub apă astfel încât, la final, să se asigure succesul misiunii primite.

Scafandri dâmbovițeni asigură misiunile de căutare-salvare în mediu acvatic din zona de competență a județului Dâmbovița, precum și în alte județe atunci când sunt solicitați”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT