Connect with us

ACTUALITATE

Românii sunt consultaţi cu privire la viitorul Uniunii europene

Publicat

pe

Locaţia nu a fost poate tocmai nimerită pentru desfăşurarea unei dezbateri de durata şi anvergura celei desfăşurată astăzi la Târgovişte, sub titulatutra „Cetăţeanul european în prim-planul reformei Uniunii Europene”.

Sala centrală a Muzeului Judeţean de Istorie a fost neîncăpătoare şi parcă fără nici un pic de răcoare pentru numărul mare de participanţi, circa 200 de persoane, specialişti în varii domenii de activitate, şefi de instituţii, cadre didactice, simpli cetăţeni, primari, consilieri locali şi judeţeni.

Evenimentul are ca bază încurajarea dialogului instituţional la nivel local, interacţiunea oficialităţilor cu cetăţenii pe probleme de interes european. Iniţiativa unor asemenea consultării interactive privind viitorul european îi aparţine lui Victor Negrescu – ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Dezbateri de acest gen au mai avut loc la Bucureşti, Constanţa, Arad, Panciu, Fălticeni, Craiova şi Negreşti-Oaş, urmând ca, în cursul lunii septembrie,să urmeze alte localităţi din principalele regiuni istorice ale României.

Lângă ministrul Victor Negrescu s-au aflat: senatorii Adrian Ţuţuianu -vicepreşedintele Senatului României şi Titus Corlăţean-senator, europarlamentarul Andi Cristea, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, primarul Târgoviştei – Daniel Cristian Stan şi directorul ADR Sud Muntenia – Liviu Muşat. În sală, au stat în primele rânduri deputaţii Claudia Gilia, Carmen Holban, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, subprefectul Florina Mureşan şi preşedintele Consiliului Judeţean – Daniel Comănescu.

În luările de cuvânt, s-a insistat asupra importanţei pe care o are, din punct de vedere politic, social şi economic, construcţia europeană şi pe faptul că Uniunea Europeană trebuie consolidată şi mai mult.

Dar este nevoie de o singură viteză pentru atingerea acestui deziderat, nu de două, cum se practică acum, este nevoie de respect şi egalitate pentru toate statele membre, fără cluburi selecte şi grupări alcătuite doar din reprezentanţii statelor mai puternice.

Aşa cum a punctat senatorul Adrian Ţuţuianu, cel mai mare câştig de până acum al României este libera circulaţie în spaţiul european şi obţinerea unor locuri de muncă în toate statele membre de către cetăţenii români.

Până când nu vor fi eliminate criteriile care împart statele membre în ţări de prima mână şi ţări de mâna a doua, Uniunea Europeană nu va fi una solidă, sigură şi unită.

Consultările cetăţeneşti au tocmai acest rol, cel puţin teoretic, de a afla de la români ceea ce trebuie făcut pentru un viitor mai bun al Uniunii Europene, ţinând cont că ţara noastră va prelua, la 1 ianuarie 2019, pentru prima dată, Preşedinţia Consiliului Europei.

La sfârşitul ciclului de dezbateri, rezultatele vor fi raportate şi discutate în cadrul Summitul-lui de la Sibiu privind viitorul Europei, reuniune care va avea loc în data de 9 mai 2019.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  august 30, 2018 at 5:17 am

  curat demagocrație, moncher!
  1) te iluzionezi cu Președenția Consiliului Europei într-o UE despre care afirmi că „parțial a finanțat și susținut public statul paralel” (Dragnea)
  2) vorbești de încurajarea dialogului, interacțiunea cu cetățenii pe care nu-ți ajunge că micționezi dar mai pui și ciomăgarii Danjarmeriei să-i schilodească și gazeze cînd vor să-și exprime nemulțumirile la pseudo-guvernarea actuală
  3) tot mai mulți români din diaspora (batjocoriți la prezidențialele din 2014 și gazați la mitingul din 10 august a.c.) solicită social-democraților din țările de adopție excluderea PSDragnea din familia partidelor socialiste europene
  4) în concluzie, ca pensionar cuman de drept comun, susțin că România pesedizată n-are ce căuta la Președenția CE
  ps:Negrescule, tată, asta-i de la Titulescu, nu Gafencu, gafeurule – „Dați-mi o bună politică internă, ca să pot face o bună politică externă!” – comprehendezi?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats