Connect with us

POLITIC

Rectificarea de buget, aprobată fără avizul CSAT. Preşedintele Iohannis, acuzat de abuz de putere

Publicat

pe

Guvernul a aprobat astăzi rectificarea de buget fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), având în vedere că legea impune să fie solicitat, dar nu şi să se aştepte emiterea lui.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT de marţi, 4 septembrie, iar astăzi, cu puţin timp înainte de începerea şedinţei de Guvern, i-a transmis o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care a invitat-o la consultări joi, 6 septembrie, când şefa Executivului are programată o vizită oficială în spania.

Consecinţele neadoptării rectificării bugetare erau foarte multe, spune deputata PSD de Dâmboviţa Oana Vlăducă. Parlamentara apreciază că preşedintele Iohannis a făcut abuz de putere şi a încălcat din nou legea pentru simplul motiv că i s-au „tăiat banii de sporuri şi bonusuri de la Administraţia Prezidenţială”.

Oana Vlăducă a întocmit şi o listă a problemelor ce s-ar fi generat dacă Ordonanţa de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetară nu ar fi fost adoptată astăzi:
– Zeci de mii de pensionari nu puteau beneficia de prevederile noii legi votate în Parlament privind condițiile speciale de muncă.
– mii de mame și copii, în plus față de numărul estimat la începutul anului, nu puteau beneficia de indemnizații de creștere a copilului sau de re-inserție în câmpul muncii.
– Despăgubirile pentru fermierii care au fost afectați de pesta porcină nu puteau fi plătite. Deci, preşedintele Iohannis, care critica acum câteva zile că nu se intervine eficient, a blocat acțiunea Guvernului și despăgubirea fermierilor afectați.
– Ar fi fost afectată rezerva de sânge pentru pacienți, care a beneficiat de o finanțare suplimentară în urma rectificării.
– Ar fi fost afectați bolnavii de HIV/SIDA, care au beneficiat de o suplimentare în buget.
– Ar fi fost afectat Programul Național de prevenire, supraveghere și control al tuberculozei.
– Nu se mai putea finanța tratarea românilor în străinătate pentru afecțiunile care nu pot fi tratate în România.
– Nu se mai puteau achita sumele suplimentare pentru medicamentele specifice în tratamentele de cancer, diabet, boli rare sau pentru dializă.
– Nu se mai puteau plăti piesele de schimb și mentenanța pentru elicopterele SMURD.
– Se întârzia încheierea contractelor cu fonduri europene în valoare de peste 1 miliard de euro.
– S-ar fi blocat sute de proiecte de dezvoltare locală: drumuri județene, comunale, străzi, alimentări cu apă, canalizări, școli. Toate aceste lucrări care se desfășoară în timpul verii ar fi trebuit amânate pentru anul următor.

„Aceste acțiuni ale lui Iohannis sabotează în mod direct şi cursul valutar, cu consecințe grave pentru cei care au credite la bănci și cu un impact negativ asupra prețurilor”, a punctat deputata Oana Vlăducă.

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Merităm să fim primiți în spațiul Schengen. Am îndeplinit tot ce ni s-a cerut!

Publicat

pe

În această perioadă întreaga, clasă politică românească este în fierbere. România se află, din nou, la o răscruce de vânturi, de interese ascunse, sau prinsă în menghina orgoliilor apusene.

Intrarea țării noastre în spațiul Schengen se află iarăși sub semnul incertitudinii și asta fiindcă acolo, undeva, în Europa, sunt unii care zic că nu suntem încă pregătiți, că mai avem multe lucruri de pus la punct.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu, considerat că, dacă pe 8 decembrie, nu pășim în Europa, liber, fără graniță și controale, suntem de fapt supuși nedreptății. Marginalizați.

„Ne-am achitat de toate obligațiile. Am pus la punct instituțiile. Justiția funcționează la parametrii normalității. Drepturile și libertățile cetățeanului sunt respectate. S-a investit enorm pentru securizarea granițelor. Am îndeplinit tot ceea ce ni s-a cerut pentru a intra acolo unde ne este locul, în marea familie europeană. Sper ca pe 8 decembrie să fim în spațiul Schengen, să beneficiem și noi de această imensă oportunitate în plan social și economic”, a declarat, pentru incomod-media.ro, deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa: Cel care trebuia să facă un Plan Strategic pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public!️

Publicat

pe

O țară care are în frunte conducători slabi, doar supraviețuiește. Așa se întâmplă cu noi acum. De ani de zile, ne tot chinuim să ducem la îndeplinire muncile sisifice impuse de Occident și, când zicem și noi că, gata, am scăpat de belele, că intrăm în rândul lumii, așa cum ar fi fost normal, fără alte și alte condiționări, există unii care ne dau cu flit. De ce? Fiindcă nu avem reprezentanți adevărați.

După cum bine a punctat deputatul PSD Radu Popa, merităm pe deplin ca pe 8 decembrie să primim oficial dreptul de a circula liber în spațiul Schengen, chiar dacă șeful statului, Klaus Iohannis, care ar fi trebuit să lupte pentru atingerea acestui important deziderat, este aproape nevăzut în ultima vreme.

„Din păcate, cel care trebuia să facă un Plan Strategic Integrat pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public. Toată vara a fost mut. Toamna a făcut revista presei, dar nici o ședință cu specialiștii care puteau sprijini România. Abia vineri, în ceasul al 12-lea, Kldys Werner Iohannis s-a întâlnit cu cancelarul austriac, însă presa vieneză spune că poziția Austriei rămâne neschimbată: nu acceptă România și Bulgaria.

Mircea Geoană a avut perfectă dreptate: “între politica externă și cea internă exista o relație biunivocă, se potențează reciproc. E nevoie de folosirea tuturor elementelor de putere națională – diplomație, politică industrială și economică, cooperare internațională, servicii de informații și apărare națională”. Dar liderii vin după lideri. Pentru a-i convinge pe cei mai buni să lucreze pentru cei mai mulți trebuie să le respectăm valoarea și să le recunoaștem meritele”, a spus Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats