Connect with us

POLITIC

Rectificarea de buget, aprobată fără avizul CSAT. Preşedintele Iohannis, acuzat de abuz de putere

Publicat

pe

Guvernul a aprobat astăzi rectificarea de buget fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), având în vedere că legea impune să fie solicitat, dar nu şi să se aştepte emiterea lui.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT de marţi, 4 septembrie, iar astăzi, cu puţin timp înainte de începerea şedinţei de Guvern, i-a transmis o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care a invitat-o la consultări joi, 6 septembrie, când şefa Executivului are programată o vizită oficială în spania.

Consecinţele neadoptării rectificării bugetare erau foarte multe, spune deputata PSD de Dâmboviţa Oana Vlăducă. Parlamentara apreciază că preşedintele Iohannis a făcut abuz de putere şi a încălcat din nou legea pentru simplul motiv că i s-au „tăiat banii de sporuri şi bonusuri de la Administraţia Prezidenţială”.

Oana Vlăducă a întocmit şi o listă a problemelor ce s-ar fi generat dacă Ordonanţa de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetară nu ar fi fost adoptată astăzi:
– Zeci de mii de pensionari nu puteau beneficia de prevederile noii legi votate în Parlament privind condițiile speciale de muncă.
– mii de mame și copii, în plus față de numărul estimat la începutul anului, nu puteau beneficia de indemnizații de creștere a copilului sau de re-inserție în câmpul muncii.
– Despăgubirile pentru fermierii care au fost afectați de pesta porcină nu puteau fi plătite. Deci, preşedintele Iohannis, care critica acum câteva zile că nu se intervine eficient, a blocat acțiunea Guvernului și despăgubirea fermierilor afectați.
– Ar fi fost afectată rezerva de sânge pentru pacienți, care a beneficiat de o finanțare suplimentară în urma rectificării.
– Ar fi fost afectați bolnavii de HIV/SIDA, care au beneficiat de o suplimentare în buget.
– Ar fi fost afectat Programul Național de prevenire, supraveghere și control al tuberculozei.
– Nu se mai putea finanța tratarea românilor în străinătate pentru afecțiunile care nu pot fi tratate în România.
– Nu se mai puteau achita sumele suplimentare pentru medicamentele specifice în tratamentele de cancer, diabet, boli rare sau pentru dializă.
– Nu se mai puteau plăti piesele de schimb și mentenanța pentru elicopterele SMURD.
– Se întârzia încheierea contractelor cu fonduri europene în valoare de peste 1 miliard de euro.
– S-ar fi blocat sute de proiecte de dezvoltare locală: drumuri județene, comunale, străzi, alimentări cu apă, canalizări, școli. Toate aceste lucrări care se desfășoară în timpul verii ar fi trebuit amânate pentru anul următor.

„Aceste acțiuni ale lui Iohannis sabotează în mod direct şi cursul valutar, cu consecințe grave pentru cei care au credite la bănci și cu un impact negativ asupra prețurilor”, a punctat deputata Oana Vlăducă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Președintele PNL Dâmbovița recunoaște imixtiunea statului paralel în viața politică

Publicat

pe

Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița, merge pe aceeași linie deschisă de Ludovic Orban, dând de înțeles că serviciile de informații s-au implicat în campania internă premergătoare alegerii unui nou președinte al partidului, la congresul din septembrie 2021. Evident, de partea lui Florin Cîțu care pare agreat de toată lumea din sistem!

„În România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice și… hai să zicem anumiți oameni care dețin informații reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forțeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeți, mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril deocamdată. Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică”, a declarat senatorul Guran pentru Radio France International.

Liderul PNL Dâmbovița a recunoscut faptul că și în trecut s-au consumat astfel de imixtiuni ale unor structuri ale puterii în viața partidelor politice cu intenția de a instala la conducere oameni fideli sistemului, de a-i pune la punct pe cei care ies din formație.

„Eu spun și am curajul să spun că au existat în trecut astfel de implicări și s-a dovedit, ce să mai… că ați văzut cazuri de notorietate în privința DNA-ului și a serviciilor, cu anumiți conducători de acolo, care au fost și destituiți la un moment dat și acest lucru trebuie să înceteze, pentru că într-o țară normală nu se întâmplă așa ceva și de asta au ajuns să se dezvolte, să existe o democrație.

La noi, în România, din păcate, câte un om care are personalitate, care încearcă să facă ceva, i se găsește imediat ceva, ca să fie denigrat, chiar dacă se dovedește peste un anumit timp că nu este real, de multe ori îi întrerupe cariera politică sau chiar omul renunță, fiind efectiv scârbit de ceea ce se întâmplă”, a mai precizat Virgil Guran.

Citește în continuare

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița cere măsuri care să contracareze valul de scumpiri

Publicat

pe

Primele șase luni ale lui 2021 au adus cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani și, din nefericire, nu există niciun semn că această tăvălug al scumpirilor se va opri – se precizează într-un comunicat de presă transmis de conducerea PSD Dâmbovița.

Social-democrațiii dâmbovițeni îl somează pe premierul Florin Cîțu, ocupat în aceste momente cu bătălia internă împotriva lui Ludovic Orban, dar și pe liderii coaliției aflate la guvernare, PNL-USRPLUS-UDMR, să coboare în lumea reală și să adopte rapid măsuri prin care să-i ajute pe românii care nu mai pot sau nu vor mai putea face față valului de scumpiri.

„Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. PSD insistă ca acest proiect să fie înscris pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților care urmează să fie convocată.

Partidul Social Democrat a avertizat că liberalizarea pieței energiei, fără pregătirile necesare, naște monștri. Toate prețurile cresc nestăvilit și mușcă nemilos din puterea de cumpărare, ca urmare a sarabandei de scumpiri din zona utilităților esențiale: energie electrică, gaze naturale și combustibil.

Ce se întâmplă acum arată cât de toxică, nocivă și ticăloasă este actuala guvernare. A liberalizat piața energiei cu justificarea că astfel prețurile vor scădea. Acum, când românii se sufocă sub impactul scumpirilor, dau dovadă de un cinism inegalabil, afirmând că România are „printre cele mai mici prețuri din Europa” la energia electrică, fără să scoată însă niciun sunet despre faptul că românii au cele mai mici salarii din Europa.

Deja, pe piața liberă, prețurile energiei electrice doboară record după record! În luna iulie, prețul mediu pe piața spot a fost de 462 de lei/MWh, DE DOUĂ ORI ȘI JUMĂTATE MAI MARE decât acum un an și cel mai mare preț lunar înregistrat vreodată”, se arată în comunicatul PSD Dâmbovița.

Social democrațiii sunt de părere că se impune promulgarea și aplicarea urgentă a legii consumatorului vulnerabil.Iar acest lucru să se întâmple acum, nu din toamna anului viitor, așa cum vrea guvernul Cîțu.

„La iarnă, milioane de români care trăiesc din salariul sau pensia minimă pe economie vor ajunge în situații dramatice – ori să înghețe în case, ori să consume, să fie debranșați și să fie aruncați în stradă pentru neplată”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT