Connect with us

POLITIC

Rectificarea de buget, aprobată fără avizul CSAT. Preşedintele Iohannis, acuzat de abuz de putere

Publicat

pe

Guvernul a aprobat astăzi rectificarea de buget fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), având în vedere că legea impune să fie solicitat, dar nu şi să se aştepte emiterea lui.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT de marţi, 4 septembrie, iar astăzi, cu puţin timp înainte de începerea şedinţei de Guvern, i-a transmis o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care a invitat-o la consultări joi, 6 septembrie, când şefa Executivului are programată o vizită oficială în spania.

Consecinţele neadoptării rectificării bugetare erau foarte multe, spune deputata PSD de Dâmboviţa Oana Vlăducă. Parlamentara apreciază că preşedintele Iohannis a făcut abuz de putere şi a încălcat din nou legea pentru simplul motiv că i s-au „tăiat banii de sporuri şi bonusuri de la Administraţia Prezidenţială”.

Oana Vlăducă a întocmit şi o listă a problemelor ce s-ar fi generat dacă Ordonanţa de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetară nu ar fi fost adoptată astăzi:
– Zeci de mii de pensionari nu puteau beneficia de prevederile noii legi votate în Parlament privind condițiile speciale de muncă.
– mii de mame și copii, în plus față de numărul estimat la începutul anului, nu puteau beneficia de indemnizații de creștere a copilului sau de re-inserție în câmpul muncii.
– Despăgubirile pentru fermierii care au fost afectați de pesta porcină nu puteau fi plătite. Deci, preşedintele Iohannis, care critica acum câteva zile că nu se intervine eficient, a blocat acțiunea Guvernului și despăgubirea fermierilor afectați.
– Ar fi fost afectată rezerva de sânge pentru pacienți, care a beneficiat de o finanțare suplimentară în urma rectificării.
– Ar fi fost afectați bolnavii de HIV/SIDA, care au beneficiat de o suplimentare în buget.
– Ar fi fost afectat Programul Național de prevenire, supraveghere și control al tuberculozei.
– Nu se mai putea finanța tratarea românilor în străinătate pentru afecțiunile care nu pot fi tratate în România.
– Nu se mai puteau achita sumele suplimentare pentru medicamentele specifice în tratamentele de cancer, diabet, boli rare sau pentru dializă.
– Nu se mai puteau plăti piesele de schimb și mentenanța pentru elicopterele SMURD.
– Se întârzia încheierea contractelor cu fonduri europene în valoare de peste 1 miliard de euro.
– S-ar fi blocat sute de proiecte de dezvoltare locală: drumuri județene, comunale, străzi, alimentări cu apă, canalizări, școli. Toate aceste lucrări care se desfășoară în timpul verii ar fi trebuit amânate pentru anul următor.

„Aceste acțiuni ale lui Iohannis sabotează în mod direct şi cursul valutar, cu consecințe grave pentru cei care au credite la bănci și cu un impact negativ asupra prețurilor”, a punctat deputata Oana Vlăducă.

ACTUALITATE

„Caravana educației” derulată de tinerii din PSD a poposit la Titu și Aninoasa

Publicat

pe

Organizația de Tineret a Partidului Social Democrat a gândit și pus în practică, acum, în preajma marilor examene, a pregătirii drumului către viitor al copiilor noștri, o idee deosebită, menită să îi consilieze, să îi sprijine pe elevi în procesul de pregătire educațională și profesională. Așa s-a născut „Caravana Educației”, care a pornit prin țară în rostul deosebit de a fi alături de adolescenți în această fază dificilă a orientării către ziua de mâine.

La solicitarea președintelui PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și a liderului interimar al TSD Dâmbovița, Andrei Tudora, autobuzul educației a sosit și în județul nostru. Stațiile acestei „școli pe roți” s-au făcut în orașul Titu și în comuna Aninoasa. De precizat că, la acest inedit eveniment derulat de TSD în parcul orășenesc din Titu, au fost prezenți Corneliu Ștefan, președintele social-democraților dâmbovițeni, Andrei Tudora – șeful TSD Dâmbovița, Laurențiu Costache – liderul organizației PSD Titu, Andreea Iohana Ancuța – șefa tineretului social-democrat din Titu și, bineînțeles, reprezentanți ai TSD – organizația centrală, precum și 30 de tineri social-democrați din Titu.

Cu acordul părinților, au participat la aceste lecții desfășurate în incinta autobuzului „Caravana Educației” amenajat exact ca o sală de cursuri 50 de elevi de la Școala „Nicolae Grigorescu” din Titu. Sub titulatura „Activitate remedială pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, doi profesori de la unitatea de învățământ din Titu, unul de matematică și celălalt de limba română, au ținut cursuri suplimentare, au discutat cu elevii și i-au consiliat pe diferite teme educaționale. Pe același format, s-a desfășurat și acțiunea de la Aninoasa.

„Caravana Educației, o idee extraordinară a tineretului social-democrat! Orele suplimentare de matematică și limba română la care cei 70 de elevi din Titu și Aninoasa au participat astăzi, în autocarul-clasă pus la dispoziție de organizația națională a TSD, sunt parte a unui proiect la care trebuie să adere cât mai mulți tineri și profesori.

Dâmbovița are nevoie de tineri bine pregătiți, iar viitorul lor este treaba noastră, a tuturor. Felicit TSD Dâmbovița pentru că se implică în viața comunităților locale și pentru că a arătat, încă o dată, că tinerii social-democrați sunt pregătiți să vină în sprijinul celor care au nevoie de ei”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Primăria, un edificiu pentru generațiile care construiesc prezentul și viitorul!

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, vicepreședintele PSD Dâmbovița, l-a felicitat pe primarul comunei Potlogi, social-democratatul Nicolae Catrina, pentru ultima mare investiție finalizată în localitate: sediul administrației publice locale.

Un prieten îl recunoști după sfaturile pe care ți le dă, iar un gospodar se cunoaște după casa pe care o lasă urmașilor săi, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa, după ce a participat la inaugurarea noului sediu de Primărie de la Potlogi, construit în inconfundabilul stil Brâncovenesc.

„Momentul a fost un prilej de sărbătoare pentru toți potlogenii. Primaria e casa tuturor cetățenilor din comuna lor, un edificiu pentru generațiile care construiesc prezentul și viitorul localității.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Stefan,a salutat locuitorii din Potlogi și mesajul său a dat asigurări liniștitoare celor prezenți: “suntem alături de dumnevoastră, sprijinim toate investițiile de la Potlogi, continuăm împreună, aici e PSD, pe noi vă puteți baza”!

Este a treia investiție care schimbă complet fața comunei aflată în proximitatea Bucureștiului, după căminul cultural și Palatul de la Potlogi, un spațiu propice pentru petrecerea unui agreabil sfârșit de săptămână”, a mai spus parlamentarul social-democrat Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT