Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Copilul pentru care n-a fost disponibilă o ambulanţă a decedat!

Publicat

pe

Sursa foto: IPJ Dâmboviţa

Băieţelul de 8 ani, rănit într-un accident de maşină, în data de 27 august 2018, pe un drum din Bolovani, comuna Cornăţelu, judeţul Dâmboviţa, a decedat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Medicii nu au mai putut să-i salveze viaţa. Copilul a suferit răni grave la cap, în urma răsturnării autoturismului în care se afla împreună cu surorile şi cu fratele său.

CITEŞTE ŞI: Copil în comă profundă, dispecerul 112 spune că n-are ambulanţă disponibilă!

Din cauza vitezei şi a neatenţiei, şoferul, fratele copilului, a pierdut controlul volanului, maşina răsturnându-se într-un şanţ. Au urmat apoi clipe de groază.

Martorii au sunat imediat la ambulanţă. Dispecerul de la 112 le-a spus că nu are disponibilă nicio salvare şi să-l ducă ei la spital.

Băiatul, aflat în stare de inconştienţă, plin de sânge, a fost dus la Centrul Primiri Urgenţe din Titu de un tânăr. Dialogul dintre cetăţeanul care a sunat la 112 şi dispecer a indignat o ţară întreagă, funcţionarul arătând insensibilitate şi nepăsare.

CITEŞTE ŞI: Primele sancţiuni la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa, după dialogul scandalos la 112!

Secretarul de stat Raed Arafat a declanşat o anchetă în acest caz. Ce folos acum. Sufletul băieţelului de numai 8 ani a urcat la ceruri. Poate acele clipe, secunde, minute pierdute contau enorm…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Zeci de prieteni motociclişti şi sute de consăteni l-au condus pe Florin pe ultimul drum…

Publicat

pe

Sute de oameni au participat, astăzi – 20 septembrie 2018, la înmormântarea tânărului de 31 de ani, din Voineşti, care a pierit într-un accident de circulaţie petrecut nu departe de casă.

La funeralii au fost prezenţi şi zeci de motociclişti, prieteni ai lui Florin, care era un împătimit al cailor putere.

Tânărul a murit după ce a intrat cu forţă într-un autoturism care se pregătea să intre într-o curte. Florin a fost aruncat la cel puţin 15 metri de locul impactului, iar medicii nu au mai putut să-i salveze viaţa.

VIDEO

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Salvaţi Copiii”, program-pilot derulat în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.marieclaire.ro)

Vineri – 21 septembrie 2018, Salvați Copiii România lansează în județul Dâmbovița, la Şcoala Mihai Viteazul din Târgovişte, primul program pilot prin care se va lucra la corectarea situațiilor de bullying (intimidare, terorizare, brutalizare) în mediul şcolar, astfel încât instituţiile de învăţământ să devină un mediu sigur pentru dezvoltarea emoțională sănătoasă a oricărui copil.

Potrivit ultimelor date din raportul „Bullying-ul în rândul copiilor. Studiu sociologic la nivel național”, realizat de Organizația Salvați Copiii în anul 2016, în școlile din România, trei din 10 copii sunt excluși din grupul de colegi și tot atâția sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi, în vreme ce 1 din 4 copii a fost umilit în fața colegilor. Totodată, 73% dintre copii afirmă că au fost martorii unei situații de bullying în mediul școlar.

Desfășurat în cadrul unui parteneriat strategic încheiat cu Ministerul Educației Naționale, programul „Școli fără bullying” este implementat în colaborare cu ISJ Dâmbovița şi are ca mize:
• Creșterea nivelului de conștientizare cu privire la riscurile bullying-ului pentru sănătatea emoțională a copiilor, în rândul tuturor actorilor implicați în actul educațional: cadre didactice, consilieri școlari, părinți, elevi;
• Creșterea capacității de răspuns a școlilor în situații de bullying, prin dezvoltarea nivelului de competențe al actorilor cheie implicați – cadru didactic, consilier școlar, elev, părinte, în identificarea, recunoașterea și gestionarea bullying-ului în mediul școlar;
• Creșterea capacității de răspuns a școlilor în situații de bullying, prin elaborarea unor proceduri clare de intervenție pentru gestionarea situațiilor de bullying;
• Participarea elevilor în elaborarea de strategii și soluții pentru eliminarea comportamentelor de bullying, în acord cu nevoile specifice ale fiecărei școli.

Programul pilot „Școli fără bullying” va debuta în perioada 21 septembrie – 30 septembrie 2018, cu organizarea unei sesiuni de formare în cadrul căreia 40 cadre didactice și consilieri școlari, de la 20 școli și colegii din județ, vor fi sprijiniți în a-și dezvolta abilități de prevenție, recunoaștere timpurie și gestionare adecvată a cazurilor de bullying în context educațional. Programul se va derula pe parcursul acestui an şcolar, iar beneficiari vor fi mai mult de 5.000 de elevi din cele 20 de instituţii de învăţământ selectate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!