Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Copilul pentru care n-a fost disponibilă o ambulanţă a decedat!

Publicat

pe

Sursa foto: IPJ Dâmboviţa

Băieţelul de 8 ani, rănit într-un accident de maşină, în data de 27 august 2018, pe un drum din Bolovani, comuna Cornăţelu, judeţul Dâmboviţa, a decedat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Medicii nu au mai putut să-i salveze viaţa. Copilul a suferit răni grave la cap, în urma răsturnării autoturismului în care se afla împreună cu surorile şi cu fratele său.

CITEŞTE ŞI: Copil în comă profundă, dispecerul 112 spune că n-are ambulanţă disponibilă!

Din cauza vitezei şi a neatenţiei, şoferul, fratele copilului, a pierdut controlul volanului, maşina răsturnându-se într-un şanţ. Au urmat apoi clipe de groază.

Martorii au sunat imediat la ambulanţă. Dispecerul de la 112 le-a spus că nu are disponibilă nicio salvare şi să-l ducă ei la spital.

Băiatul, aflat în stare de inconştienţă, plin de sânge, a fost dus la Centrul Primiri Urgenţe din Titu de un tânăr. Dialogul dintre cetăţeanul care a sunat la 112 şi dispecer a indignat o ţară întreagă, funcţionarul arătând insensibilitate şi nepăsare.

CITEŞTE ŞI: Primele sancţiuni la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa, după dialogul scandalos la 112!

Secretarul de stat Raed Arafat a declanşat o anchetă în acest caz. Ce folos acum. Sufletul băieţelului de numai 8 ani a urcat la ceruri. Poate acele clipe, secunde, minute pierdute contau enorm…

Dâmboviţa

Găeştenii au răspuns apelului USR şi au semnat pentru „Oameni noi în politică”

Publicat

pe

Membrii şi simpatizanţii USR Dâmboviţa au participat, duminică – 11 noiembrie 2018, alături de preşedintele Organizaţiei – deputatul Dumitru Lupescu şi de Daniel Popescu – deputat USR de Diaspora, la o acţiune de strângere de semnături pentru iniţiativa cetăţenească „Oameni noi în politică” (#oameninoi), organizată în oraşul Găeşti.

Cu acest prilej, cei doi parlamentari au discutat cu cetăţenii despre problemele cu care se confruntă comunitatea locală și despre proiectele care ar putea contribui la redresarea economică și socială a orașului și a localităților din vecinătate. De asemenea, i-au încurajat pe oameni să se implice în promovarea unor astfel de proiecte.

Potrivit deputatului Dumitru Lupescu – preşedinte USR Dâmboviţa, inițiativa cetățenească „Oameni noi în politică” are în vedere următoarele:
1. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
2. Dublarea numărului de parlamentari aleși în Diaspora.
3. Recâștigarea dreptului constituțional de vot în cazul cetățenilor români care trăiesc și muncesc în afara țării, dar care au domiciliul în România.
4. Alegeri corecte prin implementarea unor măsuri de siguranță a votului.
5. Votul pe liste deschise: pentru candidatul pe care îl dorești.
6. Reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri.
7. Eliminarea pragurilor electorale la alegerile locale și europarlamentare.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, vizită de studiu la Bruxelles oferită de Reprezentanţa Comisiei Europene

Publicat

pe

O delegaţie a Consiliului Judeţean Dâmboviţa formată din trei persoane (preşedintele Daniel Comănescu, şefa Serviciului Pregătire și Monitorizare Proiecte cu Finanțare Externă – Mădălina Brezeanu şi şefa Biroului Comunicare, Relații Externe – Oana Ivanov) participă, în aceste zile, alături de responsabili din alte judeţe, la o vizită de studiu la Bruxelles, oferită de Reprezentanţa Comisiei Europene.

Astăzi – 12 noiembrie 2018, dâmboviţenii au participat la o expunere referitoare la tema viitorului Europei, susținută de Aura Salla – analist politic și consilier în cadrul Centrului de Strategie Politică Europeană, care a fost urmată de prezentarea Alexandrei Tămășan – reprezentatul Direcției Generale de Educație, Tineret, Sport și Cultură a Comisiei Europene, privind aspecte sociale ale strategiei Europa 2020.

Mâine, programul vizitei de studiu va cuprinde întâlniri cu următoarele teme: fondurile structurale și de coeziune pentru România, politicile privind ocuparea forței de muncă din România, perspectivele pentru viitorul cadru multianual financiar, politicile comune în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale și strategia pentru competitivitatea IMM-urilor.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!