Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Încă o grădiniţă din Târgovişte a fost extinsă şi modernizată! FOTO

Publicat

pe

Gata cu înghesuiala la Grădiniţa nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgovişte! Administraţia locală a finalizat trei proiecte de investiţii, astfel că spaţiile sunt acum suficiente pentru numărul mare de copii înscrişi la această unitate de învăţământ preşcolar. Şi nu doar suficiente, ci şi foarte moderne!

„Este vorba despre un proiect, prin Programul Naţional de Dezvoltare locală, care a vizat un nou corp de clădire şi, iată că, în acest moment, putem spune că, la Grădiniţa nr. 9, avem patru săli de clasă suplimentare, avem o suprafaţă utilă de peste 500 mp. Este un corp de clădire cu toate dotările necesare şi care asigură condiţiile optime de desfăşurare a activităţii”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Cel de-al doilea proiect a vizat dotările pentru clădirea nou-construită şi a fost finanţat din bugetul local al municipiului Târgovişte, ca şi amenajările exterioare, care au făcut obiectul celui de-al treilea proiect.

„Sunt convins că vă aduceţi aminte cum arăta întreaga zonă. Este o diferenţă uriaşă între ceea ce era înainte şi ceea ce vedeţi acum. Această grădiniţă era una dintre cele mai aglomerate din oraş. Corpul de clădire din faţă nu reuşea să asigure necesarul pentru toţi copiii care erau înscrişi la această grădiniţă. Erau condiţii foarte dificile.

Mă bucur că am reuşit să repunem pe roţi un proiect care, la un moment dat, era abandonat şi, cu bani de la Guvernul României, să finanţăm această clădire. Valoarea totală se ridică undeva la un milion de lei noi.

Probabil în luna noiembrie, va începe construcţia noului corp de clădire din Sagricom, care va aparţine de această grădiniţă. Vom avea şi acolo o filială a acestei grădiniţe. Este un proiect finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu administraţia publică târgovişteană şi, undeva spre sfârşitul anului viitor, vom reuşi să avem şi acolo un nou spaţiu dedicat copiilor de grădiniţă din municipiu şi să îmbunătăţim considerabil oferta pe care o avem.

De altfel, cu proiectele pe care le derulăm în prezent, cred că infrastructura educaţională va cunoaşte o modernizare semnificativă. Este vorba de o activitate de reabilitare, modernizare şi extindere fără precedent la nivelul municipiului Târgovişte”, a mai spus edilul Daniel Cristian Stan.

Directorul Grădiniţei nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgovişte – Angela Morlovea ne-a precizat că efectivul de copii a crescut de la 160 la 200, odată cu darea în folosinţă a noului corp de clădire.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a amenajat încă o zonă fără garaje

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a finalizat lucrările de reabilitare şi modernizare a zonei adiacente străzii Urmuz, din Microraionul V. S-au investit aproximativ 450.000 de lei, iar proiectul a vizat: dezafectarea garajelor, reabilitarea străzii şi a parcării, iluminat public, intervenţii la canalizare şi realizarea unui sistem de preluare a apelor pluviale.

În total, explică primarul Daniel Cristian Stan, s-au creat 100 de locuri de parcare, în condiţiile în care existau aici 35 de garaje. Următorul pas în Micro V va cuprinde zona străzii Ion Ghica. Odată finalizat şi acest proiect, se poate spune că toată instrastructura rutieră din Micro V a fost reabilitată şi modernizată.

“În această perioadă, derulăm lucrări în zona străzii Nicolae Iorga, din spatele fostului Magazin Muntenia. Acolo, se vor crea peste 40 de locuri noi de parcare, pe un teren care ne-a fost pus la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Sper ca, în două-trei săptămâni, să reuşim să finalizăm şi acolo investiţia. De asemenea, au debutat lucrările şi la locul de joacă din Micro IV, aferent străzii Diaconu Coresi, dar şi pe lotul numărul 1 de străzi – Tighina, Herţa, Alexandru Ilie, Bastionului, din Micro III. Termen de execuţie, 6 luni. Asta înseamnă că, în primăvara anului viitor, vom avea finalizate lucrările şi acolo.

Mai avem în momentul de faţă în licitaţie publică încă un lot de străzi. Ar trebui ca, în maximum 30 de zile, să se finalizeze şi lotul respectiv şi încă vreo 10 străzi să intre la reabilitare. Aş menţiona din ele strada Tudorică Popescu (rest de executat), strada Nifon şi cele din Priseaca, neprinse în proiectul de asfaltare care este în derulare acum.

Totodată, s-au finalizat lucrările şi pe strada Gimnaziului şi, în acest moment, se circulă pe două benzi pe podul de la Valea Voievozilor. Lucrările la ceea ce înseamnă partea carosabilă mai presupun exclusiv montarea rosturilor şi podul este finalizat din acest punct de vedere. Aşadar, incovenientele din trafic, generate de restricţiile de circulaţie, sunt la acest moment depăşite în proporţie de 90%. Eu sper ca, într-un week-end, să reuşim să montăm şi rosturile şi cu asta să încheiem lucrările.

De asemenea, în această toamnă, va fi finalizat şi cartierul Sagricom, cu excepţia zonei care deserveşte şantierul ANL, unde nu vom reabilita, pentru că ar însemna să stricăm din nou infrastructura, dar zona blocurilor deja construite şi zona unde este biserica se vor asfalta. Sper să ne permită timpul ca, în acest an, să intrăm şi pe I.E. Florescu, la parcările din acea zonă, şi cu asta bifăm cel mai amplu program de reabilitare a infrastructurii, pe bugetul propriu, la nivelul Primăriei Târgovişte”, a precizat edilul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Controale drastice şi fără târguri de animale în judeţul Argeş!

Publicat

pe

Emilian Dragnea, prefect judeţul Argeş (Foto: https://www.ziarulargesenilor.ro)

Prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, i-a convocat pe primarii din zonele unde se organizează târguri de animale şi pe cei ai localităţilor care se învecinează cu Dâmboviţa şi Teleorman, să participe, astăzi – 19 septembrie 2018, la şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor, alături de reprezentanţi DSVSA, Gărzii Forestiere, Direcţiei Silvice şi ai fondurilor cinegetice de vânătoare din Argeş.

În contextul evoluţiei focarelor de pestă porcină africană la nivelul ţării, a fost emis un ordin prin care se dispun acţiuni de verificare în judeţ pentru prevenirea introducerii de suine infestate cu acest virus. Echipele sunt constituite din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş şi constau în controlul transporturilor rutiere de animale vii.

Totodată, autorităţile publice locale vor avea în vedere respectarea ordinului prefectului privind interzicerea organizării de târguri de animale, atât în zonele obişnuite, cât şi în proximitatea acestora.

De asemenea, Garda Forestieră Ploieşti are obligaţia de a monitoriza îndeplinirea prevederilor Ordinului Ministrului Apelor şi Pădurilor, nr. 827/23.08.2018, privind cotele de intervenţie la specia mistreţ, urmând a comunica săptămânal stadiul recoltării acestor animale.

Important! Recomandăm argeşenilor să achiziţioneze numai animale crotaliate, de la agenţi economici şi din zone autorizate, pentru a evita eventuale incidente privind infestarea cu virusul PPA.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!