Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Încă o grădiniţă din Târgovişte a fost extinsă şi modernizată! FOTO

Publicat

pe

Gata cu înghesuiala la Grădiniţa nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgovişte! Administraţia locală a finalizat trei proiecte de investiţii, astfel că spaţiile sunt acum suficiente pentru numărul mare de copii înscrişi la această unitate de învăţământ preşcolar. Şi nu doar suficiente, ci şi foarte moderne!

„Este vorba despre un proiect, prin Programul Naţional de Dezvoltare locală, care a vizat un nou corp de clădire şi, iată că, în acest moment, putem spune că, la Grădiniţa nr. 9, avem patru săli de clasă suplimentare, avem o suprafaţă utilă de peste 500 mp. Este un corp de clădire cu toate dotările necesare şi care asigură condiţiile optime de desfăşurare a activităţii”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Cel de-al doilea proiect a vizat dotările pentru clădirea nou-construită şi a fost finanţat din bugetul local al municipiului Târgovişte, ca şi amenajările exterioare, care au făcut obiectul celui de-al treilea proiect.

„Sunt convins că vă aduceţi aminte cum arăta întreaga zonă. Este o diferenţă uriaşă între ceea ce era înainte şi ceea ce vedeţi acum. Această grădiniţă era una dintre cele mai aglomerate din oraş. Corpul de clădire din faţă nu reuşea să asigure necesarul pentru toţi copiii care erau înscrişi la această grădiniţă. Erau condiţii foarte dificile.

Mă bucur că am reuşit să repunem pe roţi un proiect care, la un moment dat, era abandonat şi, cu bani de la Guvernul României, să finanţăm această clădire. Valoarea totală se ridică undeva la un milion de lei noi.

Probabil în luna noiembrie, va începe construcţia noului corp de clădire din Sagricom, care va aparţine de această grădiniţă. Vom avea şi acolo o filială a acestei grădiniţe. Este un proiect finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu administraţia publică târgovişteană şi, undeva spre sfârşitul anului viitor, vom reuşi să avem şi acolo un nou spaţiu dedicat copiilor de grădiniţă din municipiu şi să îmbunătăţim considerabil oferta pe care o avem.

De altfel, cu proiectele pe care le derulăm în prezent, cred că infrastructura educaţională va cunoaşte o modernizare semnificativă. Este vorba de o activitate de reabilitare, modernizare şi extindere fără precedent la nivelul municipiului Târgovişte”, a mai spus edilul Daniel Cristian Stan.

Directorul Grădiniţei nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgovişte – Angela Morlovea ne-a precizat că efectivul de copii a crescut de la 160 la 200, odată cu darea în folosinţă a noului corp de clădire.

ADMINISTRAŢIE

Nu ridicaţi poalele înainte de a ajunge la râu! Replica preşedintelui CJ Dâmboviţa pentru liberalii nemulţumiţi

Publicat

pe

Şedinta extraordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa din această dimineaţă se anunţa a fi una furtunoasă, ţinând cont de reacţiile unor liberali pe reţelele de socializare cu privire la repartizarea unor sume de bani către unităţile administativ-terioriale. Dar, nu a fost aşa! Atmosfera, puţin încordată, însă nu s-a ieşit din uzul normalităţii.

Au apărut mici contre, stinse rapid, aşa cum s-au ivit, între preşedintele CJ – Alexandru Oprea şi consilierii PNL Aurelian Popa şi Gabriel Grozavu. Cei doi liberalii au vrut să afle, deşi se spusese înainte, care au fost criteriile care au stat la baza împărţirii banilor, fiindcă ei sunt convinşi că decizia acordării sumelor disproporţionat, în funcţie de cine conduce primăria, nu s-a luat la Consiliul judeţean, ci prin alte birouri de partid.

Aurelian Popa a dat şi exemple, respectiv comuna Răscăieţi care, deşi are o populaţie de puţin peste 2000 de locuitori şi doar trei proiecte, a primit bani mai mulţi decât un oraş. Preşedintele Oprea le-a răspuns că metodologia de împărţire a fost explicată deja şi că solicitările UAT-urilor au fost enorme, aşa încât a fost greu de mulţumit toată lumea care „a pierdut legătura cu solul”. Oricum, unul dintre criterii, a explicat şeful judeţului, a fost acela al ponderii populaţiei. Localităţiile conduse de primari liberali reprezintă doar 16/% din numărul total de locuitori ai judeţului, pe când comunele şi oraşele reprezentate de social-democraţi au peste 80% ca pondere.

Schimburile de replici au fost, pe alocuri, uşor ironice, ba chiar s-a încercat să fie şi comice, dar nu a ieşit până la capăt. A spus Grozavu că lucrurile merg aşa fiindcă în ţară au rămas „mici Dragnea” şi că PSD-ul are un comportament haiducesc. În sală, poporul PSD-ist a intrat un pic în rumoare la asemenea afirmaţii, dar situaţia s-a calmat repede.

Alexandru Oprea a avut şi el o replică nostimă, potrivită momentului de contradiţie: „nu ridicaţi poalele înainte de a ajunge la râu”, probabil pe fondul abordării de către liberali a unor probleme legate de buget, cu impact în viitor.

Cert este că proiectul privind repartizarea unor cote defalcate a trecut cu 18 voturi pentru şi cu abţinerea aleşilor PNL. După consumarea acestui punct, şedinţa a intrat în ape domoale. S-a votat aproape totul. Chiar şi deplasarea unei delegaţii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa la Viena pentru a discuta cu reprezentanţii companiei Doppelmayr privind posibilitatea asigurării unei consultanţe de specialitate în domeniul creării şi funcţionalităţii staţiunii turistice Padina-Peştera. Evident, consultanţa se va face pe bani mulţi. Şi despre rezultate ne cam îndoim… Dar încercarea moarte nu are!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, măsuri pentru refacerea obiectivelor afectate de inundaţii

Publicat

pe

Având în vedere pagubele înregistrate în judeţul Dâmboviţa pe cursul râurilor Ialomița, Argeș și Cricov, precum și de-a lungul afluenților acestora, urmare precipitaţiilor abundente din perioada mai-iunie, preşedintele CJ – Alexandru Oprea şi prefectul Antonel Jîjîie s-au întâlnit, ieri – 16 iulie 2019, cu directorii de la Apele Române, pentru a decide cele mai bune soluţii de intervenţie în zonele afectate.

Cele mai mari probleme sunt în comuna Iedera, astfel că s-a stabilit ca, în maximum două luni, să se execute lucrări de amenajare şi consolidare care să pună în siguranţă reţeaua de alimentare cu apă şi drumul local.

Reamintim că Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa au întreprins demersuri către Guvern, pentru alocarea din fondul de rezervă a sumelor necesare refacerii obiectivelor de infrastructură care au fost afectate de calamităţi. De asemenea, administraţia judeţeană are în diferite faze de proiectare şi execuţie mai multe investiţii localizate de-a lungul principalelor râuri din judeţ.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!