Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Încă o grădiniţă din Târgovişte a fost extinsă şi modernizată! FOTO

Publicat

pe

Gata cu înghesuiala la Grădiniţa nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgovişte! Administraţia locală a finalizat trei proiecte de investiţii, astfel că spaţiile sunt acum suficiente pentru numărul mare de copii înscrişi la această unitate de învăţământ preşcolar. Şi nu doar suficiente, ci şi foarte moderne!

„Este vorba despre un proiect, prin Programul Naţional de Dezvoltare locală, care a vizat un nou corp de clădire şi, iată că, în acest moment, putem spune că, la Grădiniţa nr. 9, avem patru săli de clasă suplimentare, avem o suprafaţă utilă de peste 500 mp. Este un corp de clădire cu toate dotările necesare şi care asigură condiţiile optime de desfăşurare a activităţii”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Cel de-al doilea proiect a vizat dotările pentru clădirea nou-construită şi a fost finanţat din bugetul local al municipiului Târgovişte, ca şi amenajările exterioare, care au făcut obiectul celui de-al treilea proiect.

„Sunt convins că vă aduceţi aminte cum arăta întreaga zonă. Este o diferenţă uriaşă între ceea ce era înainte şi ceea ce vedeţi acum. Această grădiniţă era una dintre cele mai aglomerate din oraş. Corpul de clădire din faţă nu reuşea să asigure necesarul pentru toţi copiii care erau înscrişi la această grădiniţă. Erau condiţii foarte dificile.

Mă bucur că am reuşit să repunem pe roţi un proiect care, la un moment dat, era abandonat şi, cu bani de la Guvernul României, să finanţăm această clădire. Valoarea totală se ridică undeva la un milion de lei noi.

Probabil în luna noiembrie, va începe construcţia noului corp de clădire din Sagricom, care va aparţine de această grădiniţă. Vom avea şi acolo o filială a acestei grădiniţe. Este un proiect finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu administraţia publică târgovişteană şi, undeva spre sfârşitul anului viitor, vom reuşi să avem şi acolo un nou spaţiu dedicat copiilor de grădiniţă din municipiu şi să îmbunătăţim considerabil oferta pe care o avem.

De altfel, cu proiectele pe care le derulăm în prezent, cred că infrastructura educaţională va cunoaşte o modernizare semnificativă. Este vorba de o activitate de reabilitare, modernizare şi extindere fără precedent la nivelul municipiului Târgovişte”, a mai spus edilul Daniel Cristian Stan.

Directorul Grădiniţei nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgovişte – Angela Morlovea ne-a precizat că efectivul de copii a crescut de la 160 la 200, odată cu darea în folosinţă a noului corp de clădire.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte va finanţa anual trei proiecte propuse şi votate de cetăţeni. VIDEO

Publicat

pe

Executivul administraţiei publice târgoviştene a pregătit, pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal a lunii noiembrie, un proiect de hotărâre care vizează finanţarea anuală a trei proiecte propuse de cetăţeni, după modelul implementat la Cluj şi Sibiu.

„Vom avea o sesiune de depunere de proiecte. Votul va fi mixt, în sensul că 50% va fi vot pe platforma electronică şi 50% va fi vot direct. Vom găsi o modalitate să mergem în cartiere să luăm părerea cetăţenilor municipiului Târgovişte pentru investiţiile care vor fi propuse în anumite zone. În principal, sunt atinse cam toate domeniile de interes ale administraţiei publice locale.

Esenţial este că cetăţenii vor participa direct şi real la cheltuirea banului public, în sensul că vor indica acele proiecte pe care le consideră necesare pentru cartierele lor. Abia aştept să lansăm această procedură. Abia aştept să văd ce doresc târgoviştenii. Pentru a putea să propună proiecte, trebuie să aibă domiciliul în municipiul Târgovişte. Va fi o platformă online de tipul celor folosite în momentul de faţă la Sibiu şi la Cluj”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Schimbări radicale în Cartierul Sagricom al municipiului Târgovişte. VIDEO

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a finalizat lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere în Cartierul Tineretului – Sagricom. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, este prima investiţie importantă de modernizare a acestei zone, care a fost schimbată radical în această toamnă.

„Este un angajament pe care ni l-am luat faţă de locuitorii de aici şi suntem foarte bucuroşi că am reuşit să-l ducem la îndeplinire. Mai avem de lucru în Sagricom. Nu vorbesc de blocurile care sunt nefinalizate. Aceasta este o investiţie a ANL şi, din câte ştiu, s-a reziliat contractul cu fostul constructor şi este lansată deja licitaţia de execuţie. Vorbesc de încă o parcare, pe care urmează să o realizăm aici. Dacă ne permite vremea, o rezolvăm anul acesta. Dacă nu, în primăvara anului viitor. În orice caz, sunt primele lucrări importante de reabilitare a infrastructurii din Cartierul Sagricom. În această vară, am făcut şi un loc de joacă, poate cel mai modern din municipiul Târgovişte”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Anul viitor, administraţia publică târgovişteană are în vedere lucrări de modernizare în Micro III, IV şi IX.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!