Connect with us

ACTUALITATE

Ursul a dat atacul la marginea comunei Şotânga!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: antena3.ro)

Urşii s-au apropiat periculos de mult de vatra satului Şotânga, din judeţul Dâmboviţa. Primarul Constantin Stroe ne-a precizat că, duminică-noaptea, s-a înregistrat al doilea atac, în decurs de două săptămâni, la o stână de la marginea intravilanului, de unde a plecat cu două capre.

Autorităţile locale au anunţat Instituţia Prefectului, iar reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Dâmboviţa supraveghează zona. Spune edilul că, în pădurile de pe teritoriul comunei Şotânga, ar hălădui opt urşi şi un râs, plus mistreţi şi vulpi.

„Este o problemă serioasă. Este vorba de securitatea cetăţenilor, fiindcă incidentul de duminică-noaptea s-a petrecut la un capăt de stradă. Jandarmeria este pregătită să intervină. De asemenea, ne gândim să solicităm Agenţiei pentru Protecţia Mediului să întocmească actele necesare pentru împuşcare, dacă situaţia se perpetuează. Eu nu sunt adeptul împuşcării, dar siguranţa oamenilor trebuie să primeze”, ne-a declarat primarul Constantin Stroe.

Comuna Şotânga are o suprafaţă de 3.515 hectare, din care 1.815 sunt păduri.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats