Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ursul a dat atacul la marginea comunei Şotânga!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: antena3.ro)

Urşii s-au apropiat periculos de mult de vatra satului Şotânga, din judeţul Dâmboviţa. Primarul Constantin Stroe ne-a precizat că, duminică-noaptea, s-a înregistrat al doilea atac, în decurs de două săptămâni, la o stână de la marginea intravilanului, de unde a plecat cu două capre.

Autorităţile locale au anunţat Instituţia Prefectului, iar reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Dâmboviţa supraveghează zona. Spune edilul că, în pădurile de pe teritoriul comunei Şotânga, ar hălădui opt urşi şi un râs, plus mistreţi şi vulpi.

„Este o problemă serioasă. Este vorba de securitatea cetăţenilor, fiindcă incidentul de duminică-noaptea s-a petrecut la un capăt de stradă. Jandarmeria este pregătită să intervină. De asemenea, ne gândim să solicităm Agenţiei pentru Protecţia Mediului să întocmească actele necesare pentru împuşcare, dacă situaţia se perpetuează. Eu nu sunt adeptul împuşcării, dar siguranţa oamenilor trebuie să primeze”, ne-a declarat primarul Constantin Stroe.

Comuna Şotânga are o suprafaţă de 3.515 hectare, din care 1.815 sunt păduri.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Dragomirești

Publicat

pe

de

Joi – 25 aprilie 2021, între orele 08:00-16:00, se întrerupe alimentarea cu apa potabilă în satele Dragomirești, Decindeni, Râncaciov, Geangoești, Mogoșești, comuna Dragomirești, pentru lucrări de reabilitare a rețelelor de apă.

„Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT