Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Adrian Ţuţuianu a avut mandatul PSD Dâmboviţa să ceară demisia lui Dragnea!

Publicat

pe

Era de așteptat ca membrii PSD de Dâmbovița să fie alături de liderul lor, senatorul Adrian Ţuţuianu, în demersul asumat împreună cu primarul general al Capitalei – Gabriela Firea și vicepremierul Paul Stănescu – ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, de a-i cere președintelui PSD Liviu Dragnea să se retragă, atât din fruntea partidului cât și din funcția de șef al Camerei Deputaților.

Spun aceştia că poziția adoptată de Adrian Tutuianu prezintă o stare de fapt existentă în sânul PSD prin preluarea de către Dragnea a tuturor frâielor partidului, puterea decizională aflându-se în mâna unui singur om. Doar deputata Rovana Plumb, parlamentar de Dâmboviţa şi ministru al Fondurilor Europene, şi-a exprimat susţinerea pentru Liviu Dragnea.

CITEŞTE ŞI: Adrian Ţuţuianu, Gabriela Firea şi Paul Stănescu cer demisia lui Dragnea!

DEPUTAT OANA VLĂDUCĂ
Susţin demersul asumat public de președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Este nu un atac la președintele Liviu Dragnea, ci o recunoaștere sinceră a situației care apasă, în acest moment, asupra partidului. Nu ne putem preface că lucrurile sunt perfecte, când nu sunt.

Opiniile din acea declarație nu sunt opinii separate ale câtorva semnatari. Sunt păreri împărtășite de oameni din partid, de oameni din afara partidului, cu diferite profesii, din diferite medii, care se uită și ei și nu înțeleg aproape nimic din această provocare negativă fără precedent la adresa unei singure persoane. Am încredere că putem depăși acest moment cu maturitate și înțelepciunea de a pune interesele majorității mai presus decât cele individuale.

DEPUTAT CARMEN HOLBAN
Anterior apariției acestei scrisori al cărei semnatar este și președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a avut loc un Birou Permanent Județean al Organizației în cadrul căruia au fost ascultate toate opiniile membrilor săi. Aceste opinii au reflectat mesajele primite din teritoriu, din partea primarilor, aleșilor locali, oamenilor simpli și ele au conturat în mod autoritar poziția pe care o vedem exprimată astăzi.

La rândul meu, ca ales al locuitorilor din județul Dâmbovița, cred că am datoria să port și eu acest mesaj și să susțin demersul președintelui Țuțuianu. Care demers nu e decât unul de clarificare a situației în care ne aflăm și de găsire a unor răspunsuri la întrebări care ne macină pe toți. Poate cea mai pregantă: De ce are Partidul Social Democrat o imagine atât de zdruncinată în condițiile în care aplică un Program de guvernare cu rezultate recunoscute intituțional ca fiind foarte bune?!

DEPUTAT CLAUDIA GILIA
PSD este un partid mare și dezbaterile în interiorul său sunt unele vii și actuale. Domnul președinte, Adrian Țuțiuanu, nu a făcut acest demers de unul singur. Când ești președintele unei organizații, reprezinți acea organizație, iar noi, în interiorul Biroului Permanent Județean și în cadrul Comitetului Executiv Județean, am dezbătut această problemă. Am avut dezbateri transparente și foarte oneste.

Noi considerăm că Partidul Social Democrat trebuie să rămână principalul vector și garant al creșterii nivelului de trai pentru fiecare român. În anul Centenar, politicile asumate prin Programul de Guvernare și susținute prin vot de majoritatea românilor trebuie continuate prin proiecte majore de investiții în infrastructură rutieră și sprijinirea primarilor prin alocări de fonduri pentru dezvoltarea comunităților. Astfel, Codul Administrativ trebuie să rămână o prioritate și să fie adoptat în regim de urgență de către Parlament.

Primarii așteaptă soluții concrete pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor care le-au acordat încrederea prin vot.În plus, noua Lege a Pensiilor trebuie pusă în practică pentru a garanta tuturor pensionarilor dreptul la o viață decentă. Aceste priorități sunt asumate și de semnatarii acestei scrisori. Așadar, lupta nu este îndreptată împotriva unui om politic sau pentru o funcție.

Dezbaterile din cadrul PSD vor fi în favoare proiectelor asumate prin Programul de Guvernare.
PSD Dâmbovița este și va fi si in continuare o echipă puternică, unită și preocupată de problemele cetățenilor dâmbovițeni. Susțin demersul președintelui PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu!

DEPUTAT CORNELIU ŞTEFAN
Disensiunile apărute în PSD arată că partidul nostru este viu, puternic, că există democrație internă, arată că fiecare membru are dreptul la o opinie, la un punct de vedere. Nu trebuie însă să ne prefacem că nu sunt probleme în PSD, dar, în niciun caz, acestea nu vor duce la scindare.

Consider că vom ieşi întăriţi din această dispută internă, fără să afectăm procesul legislativ, actul de guvernare şi stabilitatea ţării. Proiectul nostru de guvernare, votat de milioane de români, va fi dus mai departe!

Ca parlamentar şi vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, susţin demersul liderului Organizaţiei, senatorul Adrian Ţuţuianu, care doreşte mai multă transparenţă decizională în partidul nostru şi o analiză punctuală a tuturor problemelor cu care ne confruntăm. Doar în acest mod putem să găsim cele mai bune soluţii!

DANIEL CRISTIAN STAN, primar municipiul Târgovişte
Demersul public asumat de președintele Adrian Țuțuianu a fost, anterior, suspus dezbaterii în Biroul Permanent Județean și Comitetului Executiv Județean, acolo unde cvasitotalitatea membrilor a fost de acord cu această conduită de urmat. A fost, așadar, un mandat pe deplin întărit, din partea Organizației Județene, în dreptul căruia domnul Țuțuianu a acționat. Mai mult, adaug și eu, ca președinte al Organizației PSD Târgoviște, că susțin acest demers, ca unul care privește în jurul său și simte nevoia unei limpeziri a lucrurilor din mai multe puncte de vedere.

DĂNUŢ GABRIEL SANDU, primar comuna Voineşti 
Încă de acum 4 ani, mi-am exprimat fără teamă punctul de vedere vizavi de candidatura lui Liviu Dragnea pentru şefia PSD: „Oricine în afară de Dragnea”! De atunci, am intuit că partidul nostru, clădit cu multă trudă şi profesionalism politic, riscă să o apuce pe o pantă greşită.

În aceste zile de tensiune internă, când problemele din sânul PSD au ieşit la suprafaţă, ca primar şi vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, susţin demersul curajos al liderului Organizaţiei, senatorul Adrian Ţuţuianu, care i-a solicitat şefului PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas înapoi şi să renunţe la funcţiile pe care le ocupă.

Consider că iniţiativa absolut democratică a liderilor PSD Adrian Ţuţuianu, Gabriela Firea şi Paul Stănescu este bine întemeiată şi se bazează pe argumente adunate din teritoriu. Acest demers va avea ca rezultat întărirea Partidului Social Democrat, cea mai mare formaţiune politică din România. Liviu Dragnea trebuie să plece! A arătat ce este în stare să facă, iar partidul a început să scadă în sondaje. Tocmai de aceea îi cerem să se retragă!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    septembrie 20, 2018 at 11:46 am

    hai, un totem pentru Țuțuianu să faceți
    să nu uitați browning-ul și un urangutan, cum ne vedea el în mai 2015
    că cine uită nu merită!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Rolul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmbovița nu este unul de agent electoral (comunicat)

Publicat

pe

de

Având în vedere recentele declarații publice din zona politicului cu privire la activitatea Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, dorim să facem următoarele precizări:

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița este o societate de utilitate publică, care asigură un serviciu vital pentru locuitorii județului Dâmbovița. Ca urmare, rolul Companiei de Apă nu este unul de agent electoral, iar activitatea companiei nu urmărește logica electorală, ci un program de activități și investiții pentru asigurarea serviciilor specifice de apă – canal pentru abonații noștri.

Vă asigurăm că, în ciuda declarațiilor politice, proiectul de investiții pe POIM este în grafic.

Au fost predate toate livrabilele (studii, expertize tehnice etc) pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, acesta din urma fiind depus la Ministerul Fondurilor Europene unde se află în evaluare pentru finanțare. În paralel, suntem în faza de eliberarea a certificatelor de urbanism pentru cele 52 de localități în care se va implementa proiectul și de avizare a operatorilor de rețele.

Important de subliniat este faptul că proiectul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița este proiectul cel mai complex depus pentru finanțare, complexitatea sa fiind dată de numărul mare de entități administrative care vor beneficia, fiecare cu specificul și problematica sa, dar și de valoare care ajunge la aproximativ 320 de milioane de euro. Ca răspuns la atacurile împotriva Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița, subliniem că un singur proiect similar ca și complexitate cu cel al nostru a fost semnat până la acest moment, de către o singură companie, dar elaborarea acestuia a început cu 3 ani (mai precis în anul 2015) înaintea celui al companiei noastre.

Concomitent cu elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Programul Operational Infrastructură Mare, menţionam că SC Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA a închis fazarea proiectului din POS „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa”, fiind una din cele 4 companii din ţară care au reuşit această performanţă.

Recomandăm tuturor celor care doresc să comunice date corecte în sprijinul cetățenilor județului Dâmbovița și al activității Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița să ne solicite informații. Îi asigurăm că le vom pune la dispoziția tuturor, cu celeritate.

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIŞTE DÂMBOVIŢA SA

Citește în continuare

Dâmboviţa

PRO România Dâmbovița continuă prezentarea candidaților pentru funcțiile de primar

Publicat

pe

Astăzi – 4 iunie 2020, senatorul Adrian Ţuţuianu a prezentat încă o garnitură de candidaţi pentru funcţia de primar din partea PRO România Dâmboviţa. O dovadă că liderul acestei formaţiuni se pregăteşte asiduu pentru campania electorală şi că ţinteşte spre o poziţie favorabilă a organizaţiei pe scena politică dâmboviţeană, ocupată acum de PSD şi, într-o oarecare măsură, de PNL. Majoritatea candidaţilor sunt tineri, mulţi încă neantrenaţi în ringul electoral, dar care, crede Ţuţuianu, vor face faţă unei bătălii cu greii politicii locale.

La Găeşti se va lupta cu actualul edil liberal – Grigore Gheorghe, din partea PRI România, Valentin Răzvan Buţă, 32 de ani, absolvent de studii superioare, un tânăr decis să pătrundă în administraţia găeşteană şi să schimbe lucrurile.

PRO România îl va avea candidat în municipiul Moreni pe Răzvan Dumitru Bejan, 32 de ani, absolvent de studii superioare, om de afaceri de succes, motivat în această bătălie de dorinţa sa de a shimba în bine faţa Moreniului.

Lefter Cocuţa, de 57 de ani, de profesie economist, se va lupta pentru fotoliul de primar de la Conţeşti.

Viceprimarul comunei Brăneşti, Florin Dănuţ Ionescu, s-a alăturat echipei lui Adrian Ţuţuianu şi vrea să câştige, la alegerile locale din această toamnă, locul de edil al localităţii.

Tânărul Ionuţ Nicolae, absolvent de studii superioare, va intra în confruntarea electorală pentru funcţia de primar al comunei Hulubeşti. Preşedintele PRO România Dâmboviţa crede că are şanse mari să câştige.

Florea Marian, 52 de ani, de profesie inginer, rodat în politicile de stânga, va candida la Petreşti.

Tânărul învăţător Ovidiu Georgian Bucur va intra în bătălia alegerilor locale 2020 la Ludeşti.

O tânără şcolită în Italia, cunoscătoare a câteva limbi de circulaţie internaţională, îl va înfrunta la Pietroşiţa pe actualul primar PSD – Leonard Dicu. Ioana Popoviciu, spune Adrian Ţuţuianu, a adunat în jurul ei o echipă de tineri decişi să forţeze schimbarea la Pietroşiţa.

Mihăiţă Dumitru, de 43 de ani, absolvent de studii superioare, funcţionar la Primăria Cornăţelu, va candida pentru ocuparea postului de primar al acestei comune.

Cristian George Lixandru, 41 de ani, studii superioare, manager de firmă în Bucurelri, revine în comuna natală, Gura Foii, pentru a câştiga fotoliul de primar.

Concluzia ar fi că, în această toamnă, dacă vom avea alegeri locale, se anunţă o campanie electorală interesantă, cu mulţi candidaţi şi cu strategii demne de urmărit.

PRO România, chiar dacă nu va câştiga, aşa cum şi-a propus, fotoliile de primar, fiindcă este greu să te lupţi cu partide mamut, bine structurate, cu redute organizaţionale peste tot, cum sunt PSD şi PNL, cu edilii cu vizibilitate, aşezaţi în funcţii de ani buni, şi cu schema de atac completă, va reuşi, totuşi, să pătrundă în consiliile locale şi să participe clar la jocul politic.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!