Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Adrian Ţuţuianu a avut mandatul PSD Dâmboviţa să ceară demisia lui Dragnea!

Publicat

pe

Era de așteptat ca membrii PSD de Dâmbovița să fie alături de liderul lor, senatorul Adrian Ţuţuianu, în demersul asumat împreună cu primarul general al Capitalei – Gabriela Firea și vicepremierul Paul Stănescu – ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, de a-i cere președintelui PSD Liviu Dragnea să se retragă, atât din fruntea partidului cât și din funcția de șef al Camerei Deputaților.

Spun aceştia că poziția adoptată de Adrian Tutuianu prezintă o stare de fapt existentă în sânul PSD prin preluarea de către Dragnea a tuturor frâielor partidului, puterea decizională aflându-se în mâna unui singur om. Doar deputata Rovana Plumb, parlamentar de Dâmboviţa şi ministru al Fondurilor Europene, şi-a exprimat susţinerea pentru Liviu Dragnea.

CITEŞTE ŞI: Adrian Ţuţuianu, Gabriela Firea şi Paul Stănescu cer demisia lui Dragnea!

DEPUTAT OANA VLĂDUCĂ
Susţin demersul asumat public de președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Este nu un atac la președintele Liviu Dragnea, ci o recunoaștere sinceră a situației care apasă, în acest moment, asupra partidului. Nu ne putem preface că lucrurile sunt perfecte, când nu sunt.

Opiniile din acea declarație nu sunt opinii separate ale câtorva semnatari. Sunt păreri împărtășite de oameni din partid, de oameni din afara partidului, cu diferite profesii, din diferite medii, care se uită și ei și nu înțeleg aproape nimic din această provocare negativă fără precedent la adresa unei singure persoane. Am încredere că putem depăși acest moment cu maturitate și înțelepciunea de a pune interesele majorității mai presus decât cele individuale.

DEPUTAT CARMEN HOLBAN
Anterior apariției acestei scrisori al cărei semnatar este și președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a avut loc un Birou Permanent Județean al Organizației în cadrul căruia au fost ascultate toate opiniile membrilor săi. Aceste opinii au reflectat mesajele primite din teritoriu, din partea primarilor, aleșilor locali, oamenilor simpli și ele au conturat în mod autoritar poziția pe care o vedem exprimată astăzi.

La rândul meu, ca ales al locuitorilor din județul Dâmbovița, cred că am datoria să port și eu acest mesaj și să susțin demersul președintelui Țuțuianu. Care demers nu e decât unul de clarificare a situației în care ne aflăm și de găsire a unor răspunsuri la întrebări care ne macină pe toți. Poate cea mai pregantă: De ce are Partidul Social Democrat o imagine atât de zdruncinată în condițiile în care aplică un Program de guvernare cu rezultate recunoscute intituțional ca fiind foarte bune?!

DEPUTAT CLAUDIA GILIA
PSD este un partid mare și dezbaterile în interiorul său sunt unele vii și actuale. Domnul președinte, Adrian Țuțiuanu, nu a făcut acest demers de unul singur. Când ești președintele unei organizații, reprezinți acea organizație, iar noi, în interiorul Biroului Permanent Județean și în cadrul Comitetului Executiv Județean, am dezbătut această problemă. Am avut dezbateri transparente și foarte oneste.

Noi considerăm că Partidul Social Democrat trebuie să rămână principalul vector și garant al creșterii nivelului de trai pentru fiecare român. În anul Centenar, politicile asumate prin Programul de Guvernare și susținute prin vot de majoritatea românilor trebuie continuate prin proiecte majore de investiții în infrastructură rutieră și sprijinirea primarilor prin alocări de fonduri pentru dezvoltarea comunităților. Astfel, Codul Administrativ trebuie să rămână o prioritate și să fie adoptat în regim de urgență de către Parlament.

Primarii așteaptă soluții concrete pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor care le-au acordat încrederea prin vot.În plus, noua Lege a Pensiilor trebuie pusă în practică pentru a garanta tuturor pensionarilor dreptul la o viață decentă. Aceste priorități sunt asumate și de semnatarii acestei scrisori. Așadar, lupta nu este îndreptată împotriva unui om politic sau pentru o funcție.

Dezbaterile din cadrul PSD vor fi în favoare proiectelor asumate prin Programul de Guvernare.
PSD Dâmbovița este și va fi si in continuare o echipă puternică, unită și preocupată de problemele cetățenilor dâmbovițeni. Susțin demersul președintelui PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu!

DEPUTAT CORNELIU ŞTEFAN
Disensiunile apărute în PSD arată că partidul nostru este viu, puternic, că există democrație internă, arată că fiecare membru are dreptul la o opinie, la un punct de vedere. Nu trebuie însă să ne prefacem că nu sunt probleme în PSD, dar, în niciun caz, acestea nu vor duce la scindare.

Consider că vom ieşi întăriţi din această dispută internă, fără să afectăm procesul legislativ, actul de guvernare şi stabilitatea ţării. Proiectul nostru de guvernare, votat de milioane de români, va fi dus mai departe!

Ca parlamentar şi vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, susţin demersul liderului Organizaţiei, senatorul Adrian Ţuţuianu, care doreşte mai multă transparenţă decizională în partidul nostru şi o analiză punctuală a tuturor problemelor cu care ne confruntăm. Doar în acest mod putem să găsim cele mai bune soluţii!

DANIEL CRISTIAN STAN, primar municipiul Târgovişte
Demersul public asumat de președintele Adrian Țuțuianu a fost, anterior, suspus dezbaterii în Biroul Permanent Județean și Comitetului Executiv Județean, acolo unde cvasitotalitatea membrilor a fost de acord cu această conduită de urmat. A fost, așadar, un mandat pe deplin întărit, din partea Organizației Județene, în dreptul căruia domnul Țuțuianu a acționat. Mai mult, adaug și eu, ca președinte al Organizației PSD Târgoviște, că susțin acest demers, ca unul care privește în jurul său și simte nevoia unei limpeziri a lucrurilor din mai multe puncte de vedere.

DĂNUŢ GABRIEL SANDU, primar comuna Voineşti 
Încă de acum 4 ani, mi-am exprimat fără teamă punctul de vedere vizavi de candidatura lui Liviu Dragnea pentru şefia PSD: „Oricine în afară de Dragnea”! De atunci, am intuit că partidul nostru, clădit cu multă trudă şi profesionalism politic, riscă să o apuce pe o pantă greşită.

În aceste zile de tensiune internă, când problemele din sânul PSD au ieşit la suprafaţă, ca primar şi vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, susţin demersul curajos al liderului Organizaţiei, senatorul Adrian Ţuţuianu, care i-a solicitat şefului PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas înapoi şi să renunţe la funcţiile pe care le ocupă.

Consider că iniţiativa absolut democratică a liderilor PSD Adrian Ţuţuianu, Gabriela Firea şi Paul Stănescu este bine întemeiată şi se bazează pe argumente adunate din teritoriu. Acest demers va avea ca rezultat întărirea Partidului Social Democrat, cea mai mare formaţiune politică din România. Liviu Dragnea trebuie să plece! A arătat ce este în stare să facă, iar partidul a început să scadă în sondaje. Tocmai de aceea îi cerem să se retragă!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    septembrie 20, 2018 at 11:46 am

    hai, un totem pentru Țuțuianu să faceți
    să nu uitați browning-ul și un urangutan, cum ne vedea el în mai 2015
    că cine uită nu merită!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Rovana Plumb, tentativă de eliminare din PSD a primarului Pucioasei şi a fostului deputat Radu Popa

Publicat

pe

Linişte în PSD Dâmboviţa nu prea mai există. Debusolarea peristă. Pornind de la atacurile pe care Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa, le întreprinde împotriva unor colegi de partid, pe care i-ar vrea eliminaţi întrucât sunt prieteni şi loiali deputatului Corneliu Ştefan, până la tensiunile care apar aproape în fiecare şedinţă de BPJ sau CJEx între Rovana Plumb şi diferiţi membri.

Am înţeles că la întânirea de vineri, 18 octombrie 2019, europarlamentara a avut discuţii furtunoase cu primarul comunei Ulmi, Bogdan Tiţa, care i-ar fi reproşat că PSD nu a făcut nimic pentru localitatea pe care o păstoreşte, că s-a ales doar cu promisiuni neonorate…

Spiritele s-au încins şi mai mult când şefa social-democraţilor dâmboviţeni a încercat să ceară retragerea sprijinului politic pentru edilului oraşului Pucioasa, Constantin Ana, şi pentru Radu Popa – fost deputat, pe motiv că cei doi, ori de câte ori au ocazia, o critică aspru, o vorbesc de rău şi pun astfel partidul într-o lumină nefastă.

În apărarea lui Ana şi Popa, din câte am aflat, a sărit deputatul Corneliu Ştefan, care a reproşat conducerii punerea pe tapet a unor astfel de probleme puerile tocmai acum, în plină campanie electorală, cândt toată lumea ar trebui să fie concentrată pe alegeri. Fostul preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa le-ar fi spus celor de faţă că o astfel de măsură nu ar putea aduce decât deservicii de imagine organizaţiei, care şi aşa are destule probleme.

Unii dintre cei prezenţi i-ar mai fi reproşat Rovanei Plumb faptul că nu a trecut de mai bine de două luni prin judeţ.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Noul Guvern va fi instalat cu votul PSD, după alegerile prezidenţiale! VIDEO

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, a declarat că se impunea demiterea de urgenţă a Guvernului Dăncilă, cabinet care nu mai performa, era epuizat şi fără potenţial de a mai asigura gestionarea corectă a ţării. PRO România, a mai spus senatorul, nu îşi doreşte să intre la guvernare. Prin urmare, la consultările purtate cu reprezentanţii PNL, PRO România nu a cerut nimic şi nu i s-a oferit nimic!

PRO România nu va boicota instalarea noului guvern, dar, surpriză, nu va vota un cabinet condus de un reprezentant al Partidului Naţional Liberal. Consideră vicepreşedintele Ţuţuianu că este de datoria partidelor cu doctrină de centru-dreapta să se reunească în efortul de a construi un guvern viabil, credibil, care să asigure gestionarea ţării pe o perioadă de timp limitată, până la alegerile parlamentare de anul viitor.

În această coaliţie de susţinere a guvernului ar trebui să intre USR, ALDE, Mişcarea Populară, UDMR şi minorităţile. Împreună, este convins Adrian Ţuţuianu, vor putea să facă numărul de voturi necesar instalării noului guvern.

Din păcate, afirmă senatorul PRO România, preşedintele Klaus Iohannis a ales „o soluţie de candidat la prezidenţiale şi nu soluţia unui preşedinte care se gândeşte la stabilitatea politică a acestei ţări”. Spune Ţuţuianu că, dacă şeful statului s-ar fi gândit la stabilitatea României, ar fi desemnat un alt candidat la funcţia de prim-ministru, nu pe Ludovic Orban, liderul PNL.

„Soluţia PNL, cu un guvern minoritar, este riscantă din două motive. Prima dată ca proces de instalare a guvernului, apoi este riscantă din perspectiva susţinerii parlamentare. Va fi o majoritate conjuncturală, creată pentru un an de zile în jurul unor obiective care ar putea fi împărtăşite de partidele politice parlamentare”, a explicat senatorul Adrian Ţuţuianu.

PRO România îşi doreşte ca noul guvern să nu renunţe la aplicarea legii salarizării unitare şi a legii pensiilor şi să vină cu un proiect corect de buget pentru 2020, cu accent pe investiţii în in frastructura mare.

„Ne aşteptăm ca acest guvern să nu renunţe la salariul minim pe economie. Am văzut această idee vehiculată de unii lideri PNL. Am spus că ne aşteptăm ca un un guvern instalat la Palatul Victoria să procedeze rapid la rectificarea bugetului şi să asigure resursele financire funcţionării instituţiilr statului, autorităţilor administraţiilor publice locale, plăţii salariilor şi pensiilor. Ne aşteptăm, de asemenea, să propună un buget corect pentru anul 2020, axat pe investiţiile publice”, a declarat Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte PRO România.

Mai spune senatorul Adrian Ţuţuianu că noul guvern va fi învestit, ce mai probabil, după turul II al alegerilor prezidenţiale, cu votul PSD, partid care nu este interesat să fie organizate alegeri anticipate, întrucât are nevoie de timp ca să se redreseze.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web