Connect with us

SOCIAL

Microbuz cu călători s-a răsturnat în judeţul Teleorman!

Publicat

pe

Foto: ISU Teleorman

Grav accident de circulație în această dimineaţă în localitatea Bujoreni din județul Teleorman! Autoritățile au activat planul roşu de intervenție.

Potrivit primelor informaţii, un microbuz de călători s-ar fi răsturnat. Este vorba de 8 victime, șapte bărbați și o femeie, dintre care 4 rănite grav, care au fost transportate la spital.

La fața locului au intervenit mai multe ambulanțe și echipaje de la pompieri. Poliția efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.

Foto: ISU Teleorman

Foto: ISU Teleorman

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

„Salvator din pasiune” la ISU Giurgiu. Înscrierile se fac până pe 30 septembrie

Publicat

pe

de

ISU Giurgiu organizează o nouă etapă de recrutare a persoanelor care doresc să urmeze cursurile în cadrul programului „Salvator din pasiune”. Perioada de înscriere este 20-30 septembrie 2021, iar dosarele pot fi depuse, de luni până joi, în intervalul orar 08:00-15:00 și vineri, între orele 08:00-12:00, la sediul ISU Giurgiu din strada Dorobanți, nr. 19.

Activitatea de voluntar în cadrul programului „Salvator din pasiune” constă în parcurgerea mai multor etape de instruire înainte de a putea participa efectiv în misiune alături de pompierii profesionişti sau de paramedicii SMURD. De asemenea, voluntarii pot fi implicați în activități precum:
– promovarea campaniilor de conștientizare a populației, derulate la nivel local, prin distribuirea unor materiale informative;
– participarea la activități de instruire și informare preventivă a cetățenilor;
– participarea la evenimente festive, organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Armei.

Cursurile se vor desfășura în week-end și vor fi conduse de coordonatorul SMURD al ISU Giurgiu, precum și de către specialiși în domeniul pregătirii pentru intervenție.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni, cu intenție;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.

Informații suplimentare

Pentru a putea deveni voluntari, cei interesați trebuie să prezinte următoarele documente:
– cerere de înscriere, care se completează la sediul instituției;
– certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);
– copie a actului de identitate;
– aviz psihologic;
– act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare;
– adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;
– acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

Citește în continuare

Prahova

Ține-ți casa la adăpost de incendii! Urmează sfaturile pompierilor!

Publicat

pe

de

Sezonul rece și-a arătat primii colți în aceste zile, temperaturile scăzând brusc, astfel că sunt destui cei care au început deja să pună în funcțiune sistemele de încălzire, în special în mediul rural.

În acest context, ISU Prahova vine cu o serie de recomandări pentru a evita producerea unor situații de urgență soldate cu pagube materiale și chiar cu pierderi de vieți omenești:

• Apelați la personal specializat – coșari, pentru curățarea coșurilor de fum, întrucât obturarea coșurilor de fum continuă să fie cea mai des întâlnită cauză a incendiilor produse în locuințele românilor;
• Verificați și reparați coșurile de fum, deoarece, în multe cazuri, neetanșeitatea sistemului de evacuare a gazelor arse generează intoxicații cu monoxid de carbon și, anual, zeci de persoane au de suferit;
• Aparatele de gătit nu trebuie folosite pentru încălzirea locuinței. Acestea trebuie utilizate potrivit destinației de bază și supravegheate permanent, pe parcursul folosirii lor;
• Lucrările de verificare și reparare a instalațiilor electrice se execută doar cu personal autorizat. Totodată, este absolut necesar ca toate componentele ce prezintă defecțiuni (contacte slăbite, comutatoare, prize, tablouri uzate) să fie înlocuite imediat, iar remedierea acestora să se facă fără improvizații;
• Pentru evitarea oricăror potențiale pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz în instalațiile interioare de utilizare, precum și a detectoarelor de incendiu.

De asemenea, pentru prevenirea intoxicaţiilor cu monoxid de carbon:
• Sistemele de încălzire trebuie să fie corect instalate, întreţinute şi verificate periodic, de către persoane autorizate în acest sens;
• Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
• Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins.

Pentru a vă proteja, recomandăm, de asemenea, instalarea a cel puţin unui detector de monoxid de carbon în locuinţă, respectând instrucţiunile fabricantului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT