Connect with us

POLITIC

USR caută delegaţi în secţiile de votare pentru referendumul din 6-7 octombrie!

Publicat

pe

La referendumul din 6-7 octombrie 2018, când românii trebuie să se exprime cu privire la redefinirea familiei în Constituţie, prezenţa la vot nu va fi monitorizată informatic – informează Uniunea Salvaţi România, care te cheamă să te implici ca delegat USR în secţiile de votare.

Atenţie!
– Delegații nu trebuie să fie neapărat membri de partid
– Activitatea în secția de votare se remunerează de către stat cu aproximativ 250 de lei net;
– Înainte de votare, delegații amenajează secția de votare, verifică materialele (buletinele de vot, listele electorale, cabinele de vot, ștampilele, rechizitele) și sigilează sala;
– În zilele de votare, sâmbătă 6 octombrie și duminică 7 octombrie, delegații verifică actele de identitate, pun alegătorii să semneze pe listele electorale, înmânează ștampila și buletinele de vot;
– Programul de vot va fi de la ora 7 la ora 21 în fiecare dintre cele două zile;
– Aceeași persoană trebuie să participe ca delegat în ambele zile de votare;
– După încheierea votării, delegații numără voturile și întocmesc procesele-verbale de constatare a rezultatelor votării;
– Toți delegații vor primi în timp util un ghid detaliat și, de asemenea, USR va organiza și traininguri video.

În judeţul Dâmboviţa, opțiunea de a fi delegat al USR într-o secţie de votare o puteți exprima printr-un simplu sms transmis la nr. de telefon 0725.109.728 (Vă rugăm numai între orele 10:00-21:00). Ulterior acestui sms, veţi fi sunaţi pentru fixarea înscrierii dumneavoastră.

Exemplu de sms: „Sunt Popescu Ghe. Vasile din Mun. Moreni, aş dori să fiu delegat din partea USR într-o secție de votare din Mun. Moreni (sau din com. BRĂNEȘTI), jud. Dâmbovița”.

De asemenea, cetăţenii care vor să fie delegați din partea USR, spune deputatul Dumitru Lupescu – preşedintele USR Dâmboviţa, se pot adresa oricărui membru USR cunoscut sau la sediul filialelor USR Târgoviște (bd. Independenței bloc 3A parter ap 1, zona „Caraiman”) și USR Moreni (telefon – 0732.688.208).

POLITIC

PERPLEX. De neadmis să formeze guvern partidul de pe locul 3 în alegeri!

Publicat

pe

Constat că țărișoara noastră a ajuns rău, dacă un partid de 10-12%, ieșit pe locul trei la alegerile parlamentare, cu voia lui Iohannis, clocește acum o listă de miniștri și, culmea, mai vine și cu un program de guvernare.

Păi, nu știm noi ce a făcut Cioloș când a mai fost premier? Am uitat de Guvernul Zero? Am uitat de „luminații” Drula, Năsui și Voiculescu? Chiar nu mai există responsabilitate în clasa politică românească? Atât de mult a căzut ștacheta? Se preferă statul pe margine, privitul ca la un spectacol prost pe care ulterior să îl critici cu aplomb? La ce ne mai folosește după ce răul a fost făcut?

În situații limită, la nevoie, când arde țara, știam că este nevoie de sacrificiu, de înotat prin foc pentru popor. Nu mă gândeam că primează și în astfel de conjuncturi dezastruoase tot calculul politic. Sunt curios dacă vom ajunge la alegeri anticipate. Singura soluție politică adevărată de a a se încerca salvarea țării. Restul, improvizații de conjunctură. Acum rămâne de văzut dacă clasa politică românească, cei care au doar un an de mandat prin Parlament vor să se întoarcă la popor…

Citește în continuare

POLITIC

Radu Popa, deputat: După o toamnă convulsivă, România respiră datorită echipei BNR!

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, consideră că România s-a menținut pe linia de plutire, deși traversăm o perioadă dificilă, și țara este condusă de un guvern incapabil, datorită echipei de la Banca Națională a României alcătuită din guvernatorul Mugur Isărescu și viceguvernatorul Leonardo Badea.

„Menținerea atât a ratingului cât și perspectivei de țară este meritul echipei de la BNR, Isărescu-Leonardo Badea. Primul pentru că a înțeles că nu are nimic de așteptat de la Cîțu, iar al doilea pentru că, în calitatea lui de negociator-șef cu instituțiile financiare europene, a găsit argumente suficiente pentru ca România să nu se scufunde și să își salveze ratingul și perspectiva de țară.

Specialiștii spun că eventuala downgradare a ratingului RO ar fi fost o catastrofă pentru economie și s-ar fi reflectat, cel mai probabil, în primele de risc cerute de către investitori pentru investiţiile în active româneşti. Apoi ar fi declanșat înrăutăţirea situaţiei deficitelor gemene (deficitul de cont curent mare şi deteriorarea deficitului bugetar), precum şi posibilitatea excluderii României din grupul ţărilor recomandate pentru investiţii de către agenţiile de rating. Acest aspect s-ar fi reflectat, de exemplu, în randamentele obligaţiunilor pe termen lung emise de România în euro, net superioare celorlalte ţări din regiune”, a spus Radu Popa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT