Conectați-vă cu noi

POLITIC

Felicitări şi mesaje de susţinere pentru semnatarii scrisorii anti-Dragnea!

Publicat

pe

Sursa foto: Adevărul

Astăzi, se întruneşte, de la ora 12:30, Consiliul Naţional Executiv al PSD, pentru a tranşa problemele din partid, expuse de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adian Ţuţuianu, care i-au cerut demisia preşedintelui Liviu Dragnea. Scrisoarea celor trei lideri este asumată se pare de 30 de membri CEx şi de cel puţin 50 de parlamentari.

CITEŞTE ŞI: Adrian Ţuţuianu, Gabriela Firea şi Paul Stănescu cer demisia lui Dragnea

În Dâmboviţa, reacţiile de susţinere a demersului preşedintelui Organizaţiei, Adrian Ţuţuianu, continuă să apară. Doar deputata Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, s-a exprimat în favoarea lui Liviu Dragnea.

CITEŞTE ŞI: Adrian Ţuţuianu a avut mandatul PSD Dâmboviţa să ceară demisia lui Dragnea

De asemenea, consilierul judeţean PSD Alexandru Oprea l-a acuzat pe Adrian Ţuţuianu că, de fapt, nu a fost mandatat de PSD Dâmboviţa să iasă cu o scrisoare în care să ceară demisia lui Dragnea. Declaraţia lui Oprea nu este surprinzătoare, fiind ştiut faptul că acesta este în litigiu cu Ţuţuianu de mai bine de 1 an.

CITEŞTE ŞI: Sandu Oprea, atac la Ţuţiuianu după demersul împotriva lui Dragnea!

SENATOR TITUS CORLĂŢEAN
Scrisoarea ridică teme de fond corecte şi care reflectă, de fapt, acumularea în timp a unei tensiuni tot mai puternice în sânul PSD. Teme precum reducerea rolului şi competenţelor unor structuri statutare de conducere a partidului sau desemnarea unor membri ai guvernului cu competenţe extrem, extrem de limitate, care, în anumite cazuri, au frizat penibilul nu aveau cum să nu genereze discuţii în interiorul partidului şi ele există de mai multă vreme. Toc mai de aceea, dintr-un anumit punct de vedere, acest demers nu este chiar o surpriză.

În ciuda rezultatelor guvernării, care, paradoxal, sunt pozitive, noi am resimţit şi resimţim deficienţele de competenţă la nivelul unora dintre membrii guvernului şi anumite greşeli, inclusiv greşeli care ţin de limba română. Luc rurile astea ne afectează, ca partid şi avem reacţia asta şi la nivel lo cal, din discuţiile cu primarii, cu cetăţenii. Altfel spus, de pomană muncim – şi noi, la Dâmboviţa, muncim foarte susţinut ca structură de partid şi la nivelul administraţiei – dacă aceste rezultate riscă să fie afectate de lucruri care, iată, sunt semnalate corect prin scrisoarea menţionată.

Aşa încât, nu am cum să nu fiu solidar cu demersul respectiv şi cu poziţia exprimată de preşedintele Organizaţiei Judeţene, dl. Adrian Ţuţuianu, pentru că este nevoie să găsim soluţii în interiorul partidului.

Sunt preocupat de faptul că există această tensiune în partid, dar este clar că nici nu putem continua aşa şi că e nevoie de o dezbatere în forul staturar. Până la urmă, acest demers prin care se solicită demisia preşedintelui nu văd de ce ar trebui dramatizat. PSD a fost şi trebuie să rămână un partid democratic. Nu e forţarea cuiva împotriva statutului, ci solicitarea unui gest de onoare pe care preşedintele partidului poate să-l facă.

DANIEL COMĂNESCU – Preşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa
Consider că demersul public asumat de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este unul menit să clarifice anumite lucruri care nemulţumeau de foarte mult timp. Demersul nu reprezintă un atac la persoana preşedintelui Liviu Dragnea, ci o recunoaştere a faptului că, în prezent, situaţia la nivelul partidului este una tensionată. Nu putem şi nu trebuie să ne minţim pe noi înşine că starea generală din partid este bună.

Nu este o situaţie uşoară, dar am convin gerea că acest moment va fi depăşit cu bine pentru că domnul Adrian Ţuţuianu este un lider cu viziune şi principii politice pe care le apăr. Sunt sigur că acest moment de încercare poate fi depăşit, cu maturitatea politică de care noi toţi trebuie să dăm dovadă, încercând să nu ne raportăm la noi înşine, ci la întreg partidul din care facem parte şi spre care sunt acum aţintiţi ochii tuturor românilor din ţară, dar şi de dincolo de graniţele sale.

CONSTANTIN ANA – Primar oraşul Pucioasa
Îi felicit pe cei care şi-au asumat această declaraţie. Îl felicit pe preşedintele Ţuţuianu pentru curaj şi este foarte clar că e con ectat la ceea ce simte poporul PSD-ist din judeţul Dâmboviţa şi nu numai. Este o dorinţă a noastră, a celor mulţi, chiar dacă lumea o spune cu jumătate de gură. iată că cineva a avut curajul să-i ceară asta preşedintelui Dragnea şi cred că e un gest firesc.

E păcat ca noi, care ne zbatem, efectiv, să rezolvăm problemele oamenilor, din funcţiile publice pe care le avem, să decontăm zi de zi nişte greşeli care nu ne aparţin. PSD, ca echipă, nu va muri după episodul ăsta, ci, dimpotrivă, va ieşi întărit. E o schimbare pe care o dorim şi care ne va apropia şi mai mult de electorat.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Şedinţă furtunoasă la PSD Dâmboviţa?

Publicat

pe

Şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD Dâmboviţa care a început cu puţin timp în urmă se anunţă a fi, potrivit surselor noastre, una furtunoasă. Se vorbește că va fi cerută demisia europarlamentarei Rovana Plumb din funcția de președinte a organizației. Se va lua în discuție, de asemenea, și conflictul dintre conducerea Consiliului Județean și managerul Societății de Lucrări Drumuri și Poduri.

Se mai zvonește că un subiect de discuție îl va reprezenta și scandalul generat de apariția ziarului Consiliului Județean Dâmbovița, pentru care se cheltuie peste 200 de milioane de lei vechi lunar, iar buletinul tipărit care trebuia să ajungă în județ cu Poşta Româna nu a fost distribuit nici acum.

VOM REVENI.

Citește în continuare

ALEGERI

Legea privind alegerea primarilor în două tururi a fost respinsă în Senat

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://ecopolitic.ro)

Primarii pot răsufla uşuraţi. Legea care prevedea revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin a fost respinsă în Senat, miercuri – 16 octombrie. Au fost 47 de voturi împotrivă şi 33 pentru, în condiţiile în care aproape 40% dintre senatorii PNL au lipsit de la vot – se arată într-un comunicat de presă remis de Alianţa USR PLUS Dâmboviţa.

„Acest vot arată că nicio măsură de reformă nu poate trece prin acest Parlament. Arată că orice guvern PNL minoritar va fi prizonierul PSD și al jocurilor de interese făcute de PSD. Arată de ce avem atât de mare nevoie de alegeri anticipate.

Acesta va fi viitorul unei guvernări minoritare PNL. O guvernare slabă, fără susținere reală, care va fi nevoită să cedeze tot timpul șantajului partidelor pesediste pentru a-și putea trece și cel mai mic proiect de lege. Nici vorbă de reforme, nici vorbă de stabilitate.

Am dat jos guvernul Dăncilă, dar din cauza grabei cu care președintele Iohannis și PNL se aruncă la guvernare, ne vom trezi, la fel ca în 2016, că după un an de zile PSD se va întoarce pe cai mari la Palatul Victoria. Dacă vrem cu adevărat să scăpăm țara de PSD, atunci trebuie să avem curajul să facem anticipate acum”.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web