Connect with us

POLITIC

Felicitări şi mesaje de susţinere pentru semnatarii scrisorii anti-Dragnea!

Publicat

pe

Sursa foto: Adevărul

Astăzi, se întruneşte, de la ora 12:30, Consiliul Naţional Executiv al PSD, pentru a tranşa problemele din partid, expuse de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adian Ţuţuianu, care i-au cerut demisia preşedintelui Liviu Dragnea. Scrisoarea celor trei lideri este asumată se pare de 30 de membri CEx şi de cel puţin 50 de parlamentari.

CITEŞTE ŞI: Adrian Ţuţuianu, Gabriela Firea şi Paul Stănescu cer demisia lui Dragnea

În Dâmboviţa, reacţiile de susţinere a demersului preşedintelui Organizaţiei, Adrian Ţuţuianu, continuă să apară. Doar deputata Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, s-a exprimat în favoarea lui Liviu Dragnea.

CITEŞTE ŞI: Adrian Ţuţuianu a avut mandatul PSD Dâmboviţa să ceară demisia lui Dragnea

De asemenea, consilierul judeţean PSD Alexandru Oprea l-a acuzat pe Adrian Ţuţuianu că, de fapt, nu a fost mandatat de PSD Dâmboviţa să iasă cu o scrisoare în care să ceară demisia lui Dragnea. Declaraţia lui Oprea nu este surprinzătoare, fiind ştiut faptul că acesta este în litigiu cu Ţuţuianu de mai bine de 1 an.

CITEŞTE ŞI: Sandu Oprea, atac la Ţuţiuianu după demersul împotriva lui Dragnea!

SENATOR TITUS CORLĂŢEAN
Scrisoarea ridică teme de fond corecte şi care reflectă, de fapt, acumularea în timp a unei tensiuni tot mai puternice în sânul PSD. Teme precum reducerea rolului şi competenţelor unor structuri statutare de conducere a partidului sau desemnarea unor membri ai guvernului cu competenţe extrem, extrem de limitate, care, în anumite cazuri, au frizat penibilul nu aveau cum să nu genereze discuţii în interiorul partidului şi ele există de mai multă vreme. Toc mai de aceea, dintr-un anumit punct de vedere, acest demers nu este chiar o surpriză.

În ciuda rezultatelor guvernării, care, paradoxal, sunt pozitive, noi am resimţit şi resimţim deficienţele de competenţă la nivelul unora dintre membrii guvernului şi anumite greşeli, inclusiv greşeli care ţin de limba română. Luc rurile astea ne afectează, ca partid şi avem reacţia asta şi la nivel lo cal, din discuţiile cu primarii, cu cetăţenii. Altfel spus, de pomană muncim – şi noi, la Dâmboviţa, muncim foarte susţinut ca structură de partid şi la nivelul administraţiei – dacă aceste rezultate riscă să fie afectate de lucruri care, iată, sunt semnalate corect prin scrisoarea menţionată.

Aşa încât, nu am cum să nu fiu solidar cu demersul respectiv şi cu poziţia exprimată de preşedintele Organizaţiei Judeţene, dl. Adrian Ţuţuianu, pentru că este nevoie să găsim soluţii în interiorul partidului.

Sunt preocupat de faptul că există această tensiune în partid, dar este clar că nici nu putem continua aşa şi că e nevoie de o dezbatere în forul staturar. Până la urmă, acest demers prin care se solicită demisia preşedintelui nu văd de ce ar trebui dramatizat. PSD a fost şi trebuie să rămână un partid democratic. Nu e forţarea cuiva împotriva statutului, ci solicitarea unui gest de onoare pe care preşedintele partidului poate să-l facă.

DANIEL COMĂNESCU – Preşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa
Consider că demersul public asumat de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este unul menit să clarifice anumite lucruri care nemulţumeau de foarte mult timp. Demersul nu reprezintă un atac la persoana preşedintelui Liviu Dragnea, ci o recunoaştere a faptului că, în prezent, situaţia la nivelul partidului este una tensionată. Nu putem şi nu trebuie să ne minţim pe noi înşine că starea generală din partid este bună.

Nu este o situaţie uşoară, dar am convin gerea că acest moment va fi depăşit cu bine pentru că domnul Adrian Ţuţuianu este un lider cu viziune şi principii politice pe care le apăr. Sunt sigur că acest moment de încercare poate fi depăşit, cu maturitatea politică de care noi toţi trebuie să dăm dovadă, încercând să nu ne raportăm la noi înşine, ci la întreg partidul din care facem parte şi spre care sunt acum aţintiţi ochii tuturor românilor din ţară, dar şi de dincolo de graniţele sale.

CONSTANTIN ANA – Primar oraşul Pucioasa
Îi felicit pe cei care şi-au asumat această declaraţie. Îl felicit pe preşedintele Ţuţuianu pentru curaj şi este foarte clar că e con ectat la ceea ce simte poporul PSD-ist din judeţul Dâmboviţa şi nu numai. Este o dorinţă a noastră, a celor mulţi, chiar dacă lumea o spune cu jumătate de gură. iată că cineva a avut curajul să-i ceară asta preşedintelui Dragnea şi cred că e un gest firesc.

E păcat ca noi, care ne zbatem, efectiv, să rezolvăm problemele oamenilor, din funcţiile publice pe care le avem, să decontăm zi de zi nişte greşeli care nu ne aparţin. PSD, ca echipă, nu va muri după episodul ăsta, ci, dimpotrivă, va ieşi întărit. E o schimbare pe care o dorim şi care ne va apropia şi mai mult de electorat.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Fostul primar de la Titu, Ilie Dinu, intră în lupta electorală din partea AUR

Publicat

pe

Candidat surprinză la alegerile locale în Titu! Ilie Dinu, fostul primar al orașului, va intra în competiție pentru ocuparea funcției de edil din partea AUR.

Astăzi – 11 aprilie 2024, Ilie Dinu a fost prezent la conferința de presă organizată de AUR Dâmbovița, pentru a-și face cunoscută candidatura.

Dinu care, cu ani în urmă, a reprezentat PDL-ul, nu a vorbit mult. Părea clar copleșit de emoție. A spus doar că vrea să revină în fruntea comunității, pentru a continua ceea ce a lăsat în 2012.

De precizat că Ilie Dinu, după ce a pierdut alegerile în fața actualului primar – Traian Niculae, s-a retras din viața publică și politică, dedicându-se afacerilor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Așa ceva! A fost trimis să-și monteze cortul electoral în fața porții!

Publicat

pe

Candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Comișani, USR-istul Alexandru Chiriță, este clar un „ghimpe” în coasta actualului edil, Ion Bătrânu, pe care „nu-l slăbește din ochi” de luni bune, după cum reiese din postările video de pe Facebook.

Prin urmare, când s-a ivit ocazia, primarul nu a stat pe gânduri și a lovit la rândul său. L-a trimis pe Chiriță să-și monteze cortul pentru strângerea semnăturilor de susținere fix în fața gospodăriei. Sincer, edilul ar fi putut chiar mai bine de atât! Ar fi putut să-i trimită un contracandidat în fața porții, nu?

„Pentru că am solicitat montarea unui cort pentru strângerea de semnături într-o zonă centrală, administrația locală Comișani a considerat că mă ia la „mișto” și mi-a propus să îmi montez un astfel de cort în fața locuinței. Zis și făcut! Niciun tertip nu mă poate intimida. Mulțumesc, Daniel Blaga (nota redacției: deputat de Dâmbovița), pentru sustinere”, a scris candidatul Alexandru Chiriță pe pagina sa de Facebook. 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite