Connect with us

POLITIC

Felicitări şi mesaje de susţinere pentru semnatarii scrisorii anti-Dragnea!

Publicat

pe

Sursa foto: Adevărul

Astăzi, se întruneşte, de la ora 12:30, Consiliul Naţional Executiv al PSD, pentru a tranşa problemele din partid, expuse de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adian Ţuţuianu, care i-au cerut demisia preşedintelui Liviu Dragnea. Scrisoarea celor trei lideri este asumată se pare de 30 de membri CEx şi de cel puţin 50 de parlamentari.

CITEŞTE ŞI: Adrian Ţuţuianu, Gabriela Firea şi Paul Stănescu cer demisia lui Dragnea

În Dâmboviţa, reacţiile de susţinere a demersului preşedintelui Organizaţiei, Adrian Ţuţuianu, continuă să apară. Doar deputata Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, s-a exprimat în favoarea lui Liviu Dragnea.

CITEŞTE ŞI: Adrian Ţuţuianu a avut mandatul PSD Dâmboviţa să ceară demisia lui Dragnea

De asemenea, consilierul judeţean PSD Alexandru Oprea l-a acuzat pe Adrian Ţuţuianu că, de fapt, nu a fost mandatat de PSD Dâmboviţa să iasă cu o scrisoare în care să ceară demisia lui Dragnea. Declaraţia lui Oprea nu este surprinzătoare, fiind ştiut faptul că acesta este în litigiu cu Ţuţuianu de mai bine de 1 an.

CITEŞTE ŞI: Sandu Oprea, atac la Ţuţiuianu după demersul împotriva lui Dragnea!

SENATOR TITUS CORLĂŢEAN
Scrisoarea ridică teme de fond corecte şi care reflectă, de fapt, acumularea în timp a unei tensiuni tot mai puternice în sânul PSD. Teme precum reducerea rolului şi competenţelor unor structuri statutare de conducere a partidului sau desemnarea unor membri ai guvernului cu competenţe extrem, extrem de limitate, care, în anumite cazuri, au frizat penibilul nu aveau cum să nu genereze discuţii în interiorul partidului şi ele există de mai multă vreme. Toc mai de aceea, dintr-un anumit punct de vedere, acest demers nu este chiar o surpriză.

În ciuda rezultatelor guvernării, care, paradoxal, sunt pozitive, noi am resimţit şi resimţim deficienţele de competenţă la nivelul unora dintre membrii guvernului şi anumite greşeli, inclusiv greşeli care ţin de limba română. Luc rurile astea ne afectează, ca partid şi avem reacţia asta şi la nivel lo cal, din discuţiile cu primarii, cu cetăţenii. Altfel spus, de pomană muncim – şi noi, la Dâmboviţa, muncim foarte susţinut ca structură de partid şi la nivelul administraţiei – dacă aceste rezultate riscă să fie afectate de lucruri care, iată, sunt semnalate corect prin scrisoarea menţionată.

Aşa încât, nu am cum să nu fiu solidar cu demersul respectiv şi cu poziţia exprimată de preşedintele Organizaţiei Judeţene, dl. Adrian Ţuţuianu, pentru că este nevoie să găsim soluţii în interiorul partidului.

Sunt preocupat de faptul că există această tensiune în partid, dar este clar că nici nu putem continua aşa şi că e nevoie de o dezbatere în forul staturar. Până la urmă, acest demers prin care se solicită demisia preşedintelui nu văd de ce ar trebui dramatizat. PSD a fost şi trebuie să rămână un partid democratic. Nu e forţarea cuiva împotriva statutului, ci solicitarea unui gest de onoare pe care preşedintele partidului poate să-l facă.

DANIEL COMĂNESCU – Preşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa
Consider că demersul public asumat de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este unul menit să clarifice anumite lucruri care nemulţumeau de foarte mult timp. Demersul nu reprezintă un atac la persoana preşedintelui Liviu Dragnea, ci o recunoaştere a faptului că, în prezent, situaţia la nivelul partidului este una tensionată. Nu putem şi nu trebuie să ne minţim pe noi înşine că starea generală din partid este bună.

Nu este o situaţie uşoară, dar am convin gerea că acest moment va fi depăşit cu bine pentru că domnul Adrian Ţuţuianu este un lider cu viziune şi principii politice pe care le apăr. Sunt sigur că acest moment de încercare poate fi depăşit, cu maturitatea politică de care noi toţi trebuie să dăm dovadă, încercând să nu ne raportăm la noi înşine, ci la întreg partidul din care facem parte şi spre care sunt acum aţintiţi ochii tuturor românilor din ţară, dar şi de dincolo de graniţele sale.

CONSTANTIN ANA – Primar oraşul Pucioasa
Îi felicit pe cei care şi-au asumat această declaraţie. Îl felicit pe preşedintele Ţuţuianu pentru curaj şi este foarte clar că e con ectat la ceea ce simte poporul PSD-ist din judeţul Dâmboviţa şi nu numai. Este o dorinţă a noastră, a celor mulţi, chiar dacă lumea o spune cu jumătate de gură. iată că cineva a avut curajul să-i ceară asta preşedintelui Dragnea şi cred că e un gest firesc.

E păcat ca noi, care ne zbatem, efectiv, să rezolvăm problemele oamenilor, din funcţiile publice pe care le avem, să decontăm zi de zi nişte greşeli care nu ne aparţin. PSD, ca echipă, nu va muri după episodul ăsta, ci, dimpotrivă, va ieşi întărit. E o schimbare pe care o dorim şi care ne va apropia şi mai mult de electorat.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Marcel Ciolacu, PSD: Biserica este și rămâne un important sprijin pentru poporul român!

Publicat

pe

Liderul PSD Marcel Ciolacu a participat, joi – 11 august 2022, alături de miniștrii Petre Daea, Alexandru Rafila și Lucian Romașcanu, de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și de primarul Cristian Daniel Stan, la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon desfășurată la Târgoviște. Despre acest eveniment creștin-ortodox Marcel Ciolacu a scris câteva cuvinte de suflet pe pagina sa de Facebook.

„Am avut onoarea de a participa la marea sărbătoare a Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolit al Țării Românești, primul sfânt canonizat pe pământ românesc. Sfânta Liturghie Solemnă, condusă de Înaltpreasfinția Sa Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a reunit mii de credincioși, demonstrând încă o dată că, în momente de grea încercare pentru societate, Biserica este și rămâne un important sprijin pentru poporul român. Le mulțumesc tuturor dâmbovițenilor, înalților prelați și în special Înaltpreasfinției Sale Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, primarului municipiul Târgoviște – Daniel Cristian Stan, precum și colegului meu Corneliu Stefan pentru momentele unice la care am participat”, a fost mesajul postat de președintele Marcel Ciolacu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

POLITIC

Liviu Dragnea, atac la ministrul Agriculturii – Petre Daea. Este o mare dezamăgire!

Publicat

pe

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, invitat în studioul podcast al DC News, a lansat un atac dur la adresa actualului ministru al Agriculturii, Petre Daea. Nu se cunosc încă motivațiile care l-au determinat pe Dragnea să îl bombardeze pe Petre Daea. Probabil, ca și alți lideri aruncați din barcă la un moment dat, Dragnea nu s-a împăcat cu trădarea, care, de fapt, în politică nu există. Vorbim doar despre o reorientate a participanților la jocul politic, ce se întâmplă din totdeauna. E ca un perpetuum mobile. Rareori primează loialitatea în politică. Replierea se face fără sentimente.

A spus Liviu Dragnea că ministrul Daea reîntors în fruntea Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a fost agățat de procurorii DNA și forțat să demisioneze, reprezintă o mare dezamăgire pentru el, invocând chiar faptul că există voci care spun că Daea l-ar fi turnat pe Chesnoiu la DNA pentru a-i lua locul.

”Pentru mine, Daea este o mare dezamăgire! Face totul doar de impresie! Știți cui trebuie să spuneți? Celor care bagă în pământ și se chinuie, celor care nu trăiesc nici cu un zâmbet al lui Daea, nici cu o vorbă meșteșugită a lui Daea nu se trăiește. Oamenii ăștia se chinuie”, a spus Liviu Dragnea la DC News.

Și uite așa, din vorbă în vorbă, din mărturisire în mărturisire, cu siguranță pe fondul unei răzbunări, al unei neliniști proprii, Dragnea ajunge la lucruri mai complicate. A dat de înțeles că Adrian Chesnoiu ar fi fost înlăturat din funcția de ministru al Agriculturii pentru a fi, de fapt, sabotat Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

„Am vorbit cu el înainte să vină ministru și ce faci: stai un an, doi pe acolo și nu faci nimic. Sunt vorbe prin piață că Daea l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul. Chesnoiu era un băiat foarte interesant. Ciolacu a început să fie foarte supărat pentru că Stănescu se dezvoltase foarte mult pe agricultură. Ciolacu era supărat pentru că lua măsuri Chesnoiu care îl ajutau pe Paul Stănescu. L-au distrus pe Chesnoiu pentru a-i tăia aripile lui Stănescu”, a mai mărturisit Liviu Dragnea.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT