Conectați-vă cu noi

POLITIC

Felicitări şi mesaje de susţinere pentru semnatarii scrisorii anti-Dragnea!

Publicat

pe

Sursa foto: Adevărul

Astăzi, se întruneşte, de la ora 12:30, Consiliul Naţional Executiv al PSD, pentru a tranşa problemele din partid, expuse de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adian Ţuţuianu, care i-au cerut demisia preşedintelui Liviu Dragnea. Scrisoarea celor trei lideri este asumată se pare de 30 de membri CEx şi de cel puţin 50 de parlamentari.

CITEŞTE ŞI: Adrian Ţuţuianu, Gabriela Firea şi Paul Stănescu cer demisia lui Dragnea

În Dâmboviţa, reacţiile de susţinere a demersului preşedintelui Organizaţiei, Adrian Ţuţuianu, continuă să apară. Doar deputata Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, s-a exprimat în favoarea lui Liviu Dragnea.

CITEŞTE ŞI: Adrian Ţuţuianu a avut mandatul PSD Dâmboviţa să ceară demisia lui Dragnea

De asemenea, consilierul judeţean PSD Alexandru Oprea l-a acuzat pe Adrian Ţuţuianu că, de fapt, nu a fost mandatat de PSD Dâmboviţa să iasă cu o scrisoare în care să ceară demisia lui Dragnea. Declaraţia lui Oprea nu este surprinzătoare, fiind ştiut faptul că acesta este în litigiu cu Ţuţuianu de mai bine de 1 an.

CITEŞTE ŞI: Sandu Oprea, atac la Ţuţiuianu după demersul împotriva lui Dragnea!

SENATOR TITUS CORLĂŢEAN
Scrisoarea ridică teme de fond corecte şi care reflectă, de fapt, acumularea în timp a unei tensiuni tot mai puternice în sânul PSD. Teme precum reducerea rolului şi competenţelor unor structuri statutare de conducere a partidului sau desemnarea unor membri ai guvernului cu competenţe extrem, extrem de limitate, care, în anumite cazuri, au frizat penibilul nu aveau cum să nu genereze discuţii în interiorul partidului şi ele există de mai multă vreme. Toc mai de aceea, dintr-un anumit punct de vedere, acest demers nu este chiar o surpriză.

În ciuda rezultatelor guvernării, care, paradoxal, sunt pozitive, noi am resimţit şi resimţim deficienţele de competenţă la nivelul unora dintre membrii guvernului şi anumite greşeli, inclusiv greşeli care ţin de limba română. Luc rurile astea ne afectează, ca partid şi avem reacţia asta şi la nivel lo cal, din discuţiile cu primarii, cu cetăţenii. Altfel spus, de pomană muncim – şi noi, la Dâmboviţa, muncim foarte susţinut ca structură de partid şi la nivelul administraţiei – dacă aceste rezultate riscă să fie afectate de lucruri care, iată, sunt semnalate corect prin scrisoarea menţionată.

Aşa încât, nu am cum să nu fiu solidar cu demersul respectiv şi cu poziţia exprimată de preşedintele Organizaţiei Judeţene, dl. Adrian Ţuţuianu, pentru că este nevoie să găsim soluţii în interiorul partidului.

Sunt preocupat de faptul că există această tensiune în partid, dar este clar că nici nu putem continua aşa şi că e nevoie de o dezbatere în forul staturar. Până la urmă, acest demers prin care se solicită demisia preşedintelui nu văd de ce ar trebui dramatizat. PSD a fost şi trebuie să rămână un partid democratic. Nu e forţarea cuiva împotriva statutului, ci solicitarea unui gest de onoare pe care preşedintele partidului poate să-l facă.

DANIEL COMĂNESCU – Preşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa
Consider că demersul public asumat de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este unul menit să clarifice anumite lucruri care nemulţumeau de foarte mult timp. Demersul nu reprezintă un atac la persoana preşedintelui Liviu Dragnea, ci o recunoaştere a faptului că, în prezent, situaţia la nivelul partidului este una tensionată. Nu putem şi nu trebuie să ne minţim pe noi înşine că starea generală din partid este bună.

Nu este o situaţie uşoară, dar am convin gerea că acest moment va fi depăşit cu bine pentru că domnul Adrian Ţuţuianu este un lider cu viziune şi principii politice pe care le apăr. Sunt sigur că acest moment de încercare poate fi depăşit, cu maturitatea politică de care noi toţi trebuie să dăm dovadă, încercând să nu ne raportăm la noi înşine, ci la întreg partidul din care facem parte şi spre care sunt acum aţintiţi ochii tuturor românilor din ţară, dar şi de dincolo de graniţele sale.

CONSTANTIN ANA – Primar oraşul Pucioasa
Îi felicit pe cei care şi-au asumat această declaraţie. Îl felicit pe preşedintele Ţuţuianu pentru curaj şi este foarte clar că e con ectat la ceea ce simte poporul PSD-ist din judeţul Dâmboviţa şi nu numai. Este o dorinţă a noastră, a celor mulţi, chiar dacă lumea o spune cu jumătate de gură. iată că cineva a avut curajul să-i ceară asta preşedintelui Dragnea şi cred că e un gest firesc.

E păcat ca noi, care ne zbatem, efectiv, să rezolvăm problemele oamenilor, din funcţiile publice pe care le avem, să decontăm zi de zi nişte greşeli care nu ne aparţin. PSD, ca echipă, nu va muri după episodul ăsta, ci, dimpotrivă, va ieşi întărit. E o schimbare pe care o dorim şi care ne va apropia şi mai mult de electorat.

Dâmboviţa

Deputat USR: Proiectul de lege privind adunările publice lasă loc abuzurilor!

Publicat

pe

Foto arhivă (Foto: InquamPhotos/Octav Ganea)

Deputatul Dumitru Lupescu, președintele USR Dâmbovița, consider inacceptabile propunerile cuprinse în proiectul inițiat de Jandarmeria Română cu privire la adunările publice. Spune parlamentarul că acestea limitează semnificativ dreptul constituțional al cetățenilor de a protesta public și constituie o palmă dată democrației românești, o dovadă că cei care au propus nu au înțeles nimic din evenimentele de pe 10 august 2018.

„Jandarmeria Română a primit săptămâna trecută o propunere legislativă la care se lucrează în Parlament, într-un grup transpartinic și alături de organizațiile nonguvernamentale specializate în libertatea de exprimare și drepturile omului, dar a preferat să ignore complet această propunere și să avanseze alte modificări care lasă loc interpretărilor și abuzurilor.

Cer public ministrului Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, să retragă aceste propuneri ale Jandarmeriei și reprezentanților M.A.I. să vină la dezbaterile pe marginea propunerii legislative la care se lucrează în Parlament alături de ONG-uri.

Parlamentarii USR vor vota împotriva oricărui proiect care nu are și contribuția societății civile”, spune deputatul Dumitru Lupescu – președinte USR Dâmbovița.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Le-am adus aminte liberalilor că nu copiii sunt vinovaţi de proasta gestionare a economiei ţării

Publicat

pe

de

Parlamentarii PSD Dâmbovița au respins, astăzi, prin vot, ordonanţa liberalilor care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor. Alături de ceilalţi parlamentari social-democraţi, le-am adus aminte lui Orban şi liberalilor din Parlamentul României că nu copiii sunt vinovaţi de proasta gestionare a economiei ţării.

Bani există pentru dublarea alocaţiilor, iar aceştia vor fi cheltuiți pentru bunăstarea copiilor. Sumele pe care cei mici le vor primi pot ajuta astfel la repornirea economiei țării, grav afectată de criza COVID-19 și de lipsa măsurilor de sprijin coerent și consistent din partea guvernului PNL.

Banii care ar fi trebuit să umfle conturile clientelei PNL vor ajunge acum în buzunarele copiilor din România! Astfel, 3.659.845 milioane de copii vor beneficia de alocații dublate după cum urmează:
▶️ pentru copiii de la 0 la 2 ani alocația crește de la 300 la 600 de lei/lună;
▶️ pentru cei între 2 și 18 ani, alocația crește de la 150 la 300 de lei/lună;
▶️ alocația pentru copiii cu handicap va fi de 600 de lei/lună.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!