Connect with us

POLITIC

Felicitări şi mesaje de susţinere pentru semnatarii scrisorii anti-Dragnea!

Publicat

pe

Sursa foto: Adevărul

Astăzi, se întruneşte, de la ora 12:30, Consiliul Naţional Executiv al PSD, pentru a tranşa problemele din partid, expuse de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adian Ţuţuianu, care i-au cerut demisia preşedintelui Liviu Dragnea. Scrisoarea celor trei lideri este asumată se pare de 30 de membri CEx şi de cel puţin 50 de parlamentari.

CITEŞTE ŞI: Adrian Ţuţuianu, Gabriela Firea şi Paul Stănescu cer demisia lui Dragnea

În Dâmboviţa, reacţiile de susţinere a demersului preşedintelui Organizaţiei, Adrian Ţuţuianu, continuă să apară. Doar deputata Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, s-a exprimat în favoarea lui Liviu Dragnea.

CITEŞTE ŞI: Adrian Ţuţuianu a avut mandatul PSD Dâmboviţa să ceară demisia lui Dragnea

De asemenea, consilierul judeţean PSD Alexandru Oprea l-a acuzat pe Adrian Ţuţuianu că, de fapt, nu a fost mandatat de PSD Dâmboviţa să iasă cu o scrisoare în care să ceară demisia lui Dragnea. Declaraţia lui Oprea nu este surprinzătoare, fiind ştiut faptul că acesta este în litigiu cu Ţuţuianu de mai bine de 1 an.

CITEŞTE ŞI: Sandu Oprea, atac la Ţuţiuianu după demersul împotriva lui Dragnea!

SENATOR TITUS CORLĂŢEAN
Scrisoarea ridică teme de fond corecte şi care reflectă, de fapt, acumularea în timp a unei tensiuni tot mai puternice în sânul PSD. Teme precum reducerea rolului şi competenţelor unor structuri statutare de conducere a partidului sau desemnarea unor membri ai guvernului cu competenţe extrem, extrem de limitate, care, în anumite cazuri, au frizat penibilul nu aveau cum să nu genereze discuţii în interiorul partidului şi ele există de mai multă vreme. Toc mai de aceea, dintr-un anumit punct de vedere, acest demers nu este chiar o surpriză.

În ciuda rezultatelor guvernării, care, paradoxal, sunt pozitive, noi am resimţit şi resimţim deficienţele de competenţă la nivelul unora dintre membrii guvernului şi anumite greşeli, inclusiv greşeli care ţin de limba română. Luc rurile astea ne afectează, ca partid şi avem reacţia asta şi la nivel lo cal, din discuţiile cu primarii, cu cetăţenii. Altfel spus, de pomană muncim – şi noi, la Dâmboviţa, muncim foarte susţinut ca structură de partid şi la nivelul administraţiei – dacă aceste rezultate riscă să fie afectate de lucruri care, iată, sunt semnalate corect prin scrisoarea menţionată.

Aşa încât, nu am cum să nu fiu solidar cu demersul respectiv şi cu poziţia exprimată de preşedintele Organizaţiei Judeţene, dl. Adrian Ţuţuianu, pentru că este nevoie să găsim soluţii în interiorul partidului.

Sunt preocupat de faptul că există această tensiune în partid, dar este clar că nici nu putem continua aşa şi că e nevoie de o dezbatere în forul staturar. Până la urmă, acest demers prin care se solicită demisia preşedintelui nu văd de ce ar trebui dramatizat. PSD a fost şi trebuie să rămână un partid democratic. Nu e forţarea cuiva împotriva statutului, ci solicitarea unui gest de onoare pe care preşedintele partidului poate să-l facă.

DANIEL COMĂNESCU – Preşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa
Consider că demersul public asumat de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este unul menit să clarifice anumite lucruri care nemulţumeau de foarte mult timp. Demersul nu reprezintă un atac la persoana preşedintelui Liviu Dragnea, ci o recunoaştere a faptului că, în prezent, situaţia la nivelul partidului este una tensionată. Nu putem şi nu trebuie să ne minţim pe noi înşine că starea generală din partid este bună.

Nu este o situaţie uşoară, dar am convin gerea că acest moment va fi depăşit cu bine pentru că domnul Adrian Ţuţuianu este un lider cu viziune şi principii politice pe care le apăr. Sunt sigur că acest moment de încercare poate fi depăşit, cu maturitatea politică de care noi toţi trebuie să dăm dovadă, încercând să nu ne raportăm la noi înşine, ci la întreg partidul din care facem parte şi spre care sunt acum aţintiţi ochii tuturor românilor din ţară, dar şi de dincolo de graniţele sale.

CONSTANTIN ANA – Primar oraşul Pucioasa
Îi felicit pe cei care şi-au asumat această declaraţie. Îl felicit pe preşedintele Ţuţuianu pentru curaj şi este foarte clar că e con ectat la ceea ce simte poporul PSD-ist din judeţul Dâmboviţa şi nu numai. Este o dorinţă a noastră, a celor mulţi, chiar dacă lumea o spune cu jumătate de gură. iată că cineva a avut curajul să-i ceară asta preşedintelui Dragnea şi cred că e un gest firesc.

E păcat ca noi, care ne zbatem, efectiv, să rezolvăm problemele oamenilor, din funcţiile publice pe care le avem, să decontăm zi de zi nişte greşeli care nu ne aparţin. PSD, ca echipă, nu va muri după episodul ăsta, ci, dimpotrivă, va ieşi întărit. E o schimbare pe care o dorim şi care ne va apropia şi mai mult de electorat.

POLITIC

Ciolacu, PSD: Președintele țării a dovedit că este rupt de realitate

Publicat

pe

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a dat un verdict trist: „România a ajuns captivă unei găști de iresponsabili, preocupați doar de funcții, bani și satisfacerea orgoliilor politice! Niciodată, în istoria modernă a României, ruptura dintre cei care conduc țara și populație nu a fost atât de mare”.

A mai spus președintele PSD că șeful statului român, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier în batjocură pe Dacian Cioloș. Prin această nominalizare, a arătat țării că este rupt de realitate, că este cinic și lipsit de responsabilitate.

„Aproape 400 de morți pe zi! După ce, în urmă cu trei luni, Iohannis spunea că a rezolvat pandemia. Dacă astăzi președintele ar fi față în față cu o familie care și-a pierdut un bunic, o mamă sau un copil, oare ce le-ar spune? Tot că a învins pandemia?”, se întreabă Marcel Ciolacu.

Liderul PSD crede că a venit momentul ca Iohannis să coboare printre români, să le vadă suferința, lacrimile și, „măcar în ultimul ceas, să ia o decizie corectă. Un guvern de specialiști apolitici, care să gestioneze pandemia și economia, până la organizarea alegerilor anticipate”!

A mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook că datoria președintelui țării este aceea de a găsi soluții pentru problemele românilor.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Fost ministru al Culturii: Cartea și lectura nu sunt în preocupările actualilor guvernați

Publicat

pe

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a remarcat, cu tristețe, că actualii guvernanți nu au treabă cu cultura, cu sprijinirea creatorilor de artă, a editurilor, librăriilor și distribuitorilor de carte. Fostul ministru al Culturii a constatat, cu stupoare, că în Parlamentul României, s-a votat respingerea unui proiect de lege prin care anul 2020 trebuia să fie declarat „Anul promovării lecturii”. Și asta se întâmplă, a spus deputatul social-democrat în intervenția sa, în contextul în care actuala guvernare a promis că, în 2020 va sprijini sectorul cultural, lucru care nu s-a întâmplat.

„Pe de altă parte ar trebui să remarcăm că și anul 2019 a fost anul cărții. O sărbătoare mai mult simbolică, fiindcă în plan factual anul cărții a fost un an greu și rușinos pentru piața românească de carte. În anul 2020, anul promovării lecturii, am înregistrat o scădere a pieței de carte cu aproximativ 10 procente față de anul 2019, în timp ce țări precum Norvegia, Suedia sau Finlanda înregistrau creșteri cu 10%, în același an pandemic, față de anul precedent”, a precizat Ionuț Vulpescu.

Soluțiile minune au stat în politicile publice aplicate. Cartea a fost declarată a fi produs esențial, a mai punctat deputatul PSD, iar librăriile au fost tratate ca spații destinate serviciilor esențiale.

„Acestea sunt soluțiile magice la care apelează acele țări în care cultura se află la loc de cinste în cadrul procesului de guvernare. În tot acest timp, noi votăm aniversari simbolice menite să marcheze vidul măsurilor și soluțiilor reale”, a mai adăugat deputatul PSD.

Ionuț Vulpescu le-a reamintit colegilor din Parlament că 2015 a fost anul în care a depus un amendament la Codul Fiscal prin care TVA-ul la cărți, manuale școlare și la alte produse culturale a fost redus la 5%.

„Este ultima măsură pe care un Guvern sau un Parlament a dat-o pentru a susține cartea și lectura”, a declarat Ionuț Vulpescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT