Connect with us

OPINII

Război de formă şi ca formă!

Publicat

pe

Şi s-a încheiat prima partea a tămbălăului din PSD sau a doua, a treia, a… Spun asta fiindcă noi nu ştim chiar tot despre ceea ce se întâmplă la cartierul general din Kiseleff şi nici prin vilele conspirative sau restaurantele cochete şi mai dosite pe unde se mai întâlnesc liderii PSD pentru a construi scenariile savurate sadic de presă.

Cert este că la CEX nu a murit nimeni. Nu am văzut pe cineva în genunchi, nici cu tresele smulse de pe umăr. Nici măcar trimis la vreo mănăstire pentru penitenţă. S-a vorbit mult. Vreo 8 ore. S-au dat semnale şi, în final, s-a semnat un tratat de pace internă, cu zurgălăi, un tratat ce nu ştim dacă va fi respectat, fiindcă orgoliile sunt pe măsura combatanţilor.

Dragnea a ieşit la TV şi s-a arătat împăciuitor, înţelept, guru-ul politicii româneşti! Nu ştim dacă trebuie să-l credem pe cuvânt. Părea liniştit. Prea liniştit! Dar nu era starea lui, oricât disimula pe sub mustaţă. Se simţea agitaţia.

Cine poate strigă „am înfrânt”! Cred că tot partidul. Otrava a fost împrăştiată. Efectul se va vedea mai târziu. Acum mijesc simptomele. Se simte în sondaje. Sporesc rândurile nehotărâţilor! Adulatorii lui Dragnea susţin că liderul PSD a ieşit întărit din acest conclav cu fumuri. Adică, nimeni nu va mai avea curajul de acum încolo să tulbure lăpticul din ceaşca şefului. A fost instalată deja ghilotina! Dar cu fâsâituri. De formă. Ca o sperietoare inutilă în lanul de porumb, de unde ciugulesc toate păsările.

Alţii spun că Dragnea a fost învins şi pus la punct de pucişti, indiferent de ce ar zice apropiaţii săi. S-a luat în calcul numărul de membri pe care îi reprezintă organizaţiile rebele, cele care s-au ridicat împotriva lui Liviu Dragnea, zonele de unde se adună grosul votului, nu ce a venit din Ardeal, unde PSD-ul nu a stat niciodată bine şi unde operează, de foarte multă vreme, grupul de la Cluj, mai prietenos cu Klaus Iohannis, cu opoziţia şi cu… ştiu băieţii!

Sunt şi destule voci care acredizează ideea că tot războiul a fost un joc de imagine, o tehnică prin care să fie întărită poziţia lui Liviu Dragnea în această perioadă încărcată de tensiune şi de mişcări politice ciudate. Speculaţii peste specualaţii. Aşa se întâmplă când politica nu are un curs normal, firesc, dedicat cetăţeanului!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    septembrie 25, 2018 at 7:01 am

    nu numai orgoliile sînt pe măsura combatanților, ci și vinile
    fiecare știe cîte ceva despre fiecare și nu prea au chef de masochisme

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

La mulți ani, România! La mulți ani, popor frumos!

Publicat

pe

Este 1 Decembrie, români! Suntem mai triști. Suntem mai fericiți. Sau doar suntem. Și încercăm să fim mai departe, chiar dacă timpurile sunt hâde! Chiar dacă patriotismul se ascunde sub interese, funcții, salarii imense și câte alte ghișefturi despre care cei care au pierit pe baricade în 1989, dacă ar fi auzit atunci, ar fi râs amar și poate ar fi plecat acasă dezamăgiți.

Este ziua noastră, a celor care respirăm cu fața aproape de glodul bătucit în istorie de cotropitori. A celor care și-au semănat propriul sânge, pentru ca noi să avem astăzi rod bogat. Este ziua olarului, a dăltuitorului în piatră, a lucrătorului de pe ogoare, a brutarului și zidarului. Este ziua valului care a rezistat pe marea istoriei zbuciumate.

Să nu o lăsăm să fie doar a lor, a dispozitivelor stereotipe, a insignelor, a însemnelor, a gesturilor de vitrină și a discursurilor reci, linerare, în care, de la an la an, vezi doar o virgulă schimbată și un pas de defilare mai antrenat!

Este ziua noastră, români! A celor care nu mai marșăluim în opinci până la Alba Iulia, dar care avem aceiași răbdare și încredere că mâine, poate, va fi mai bine.

1 Decembrie deschide poarta speranțelor, bucuriilor și încrederii. O zi de sfârșit și început. Un dar copt prin jertfa străbunilor și oferit nației române. Să luăm și noi câte o bucățică din această împlinire istorică a Unirii și să ne ungem cu ea sufletele ostoite de neîmplinire și dezamăgire. Să credem mai mult în Dumnezeu și să fim mai atenți la mersul vremurilor și la cei ce vor să le stăpânească!

Este 1 Decembrie, români. Rugați-vă divinității pentru binele neamului nostru și priviți curat, liber, curajos, dincolo de tribunele ticsite de conducători trecători. La mulți ani, România! La mulți ani, popor frumos!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

Drosophila de Facebook…

Publicat

pe

Nu mai este o noutate faptul că spațiul virtual a devenit și o tribună a nebunilor, a incompetenților și a tot soiul de refulați sau elemente marginale ale societății, care încearcă să își facă loc în memoria colectivă cultivând bălării și mitraliind, folosind invective și rahatul mintal pe care îl produc din belșug, pe toți cei care stau în calea mediocrității lor, amestecată cu o doză nemăsurată de răutate.

Cum spunea un maestru al presei românești, „prostul satului, ajutat de rețelele de socializare, a devenit influencer” și, din această postură, ldă sfaturi, îi jignește la greu pe cei care nu îi împărtășesc ideile mizerabile, incită la ură și își varsă lăuturile produse de creierul său pe aleile civilizației fără să îi pese.

Cad victime acestui preistoric coborât din copac direct pe Facebook chiar și oamenii pe care nu i-a văzut în viața lui, cu care nu a interacționat niciodată. Încearcă să fie vizibil. Pozează în salvatorul nației, în eroul uliței. El care s-a aflat într-un continuu naufragiu pe valurile vieții, iar țintele și scopul lui existențial sunt să murdărească imaginea altora…

Pe ăștia trebuie să îi suportăm atâta timp cât există Facebook-ul. Acolo au ei cuib. În această junglă ciudată unde binele se amestecă cu răul, ca într-un turn Babel modern, unde se folosesc like-uri și comentarii mincinoase. Cu asemenea ființe care trăiesc în peșterile întunecate ale Facebook-ului nu ai cum să comunici. Nu le poți schimba limbajul, gândirea, conduita. Nu îi poți pune pe drumul cel bun, fiindcă ei trăiesc din scuipat oamenii. Fără această ură ancestrală mor, se dezintegrează, devin nimeni.

Cel mai bine este să nu îi bagi în seamă, să îi ocolești, să nu le dai nicio atenție. Să nu le dai aer. Sunt precum musca de bălegar, cu cât o agiți mai tare, cu atât te sâcîie mai mult. Indiferența este cel mai eficient insecticid pentru o astfel de „Drosophila de Facebook”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats