Conectați-vă cu noi

OPINII

Război de formă şi ca formă!

Publicat

pe

Şi s-a încheiat prima partea a tămbălăului din PSD sau a doua, a treia, a… Spun asta fiindcă noi nu ştim chiar tot despre ceea ce se întâmplă la cartierul general din Kiseleff şi nici prin vilele conspirative sau restaurantele cochete şi mai dosite pe unde se mai întâlnesc liderii PSD pentru a construi scenariile savurate sadic de presă.

Cert este că la CEX nu a murit nimeni. Nu am văzut pe cineva în genunchi, nici cu tresele smulse de pe umăr. Nici măcar trimis la vreo mănăstire pentru penitenţă. S-a vorbit mult. Vreo 8 ore. S-au dat semnale şi, în final, s-a semnat un tratat de pace internă, cu zurgălăi, un tratat ce nu ştim dacă va fi respectat, fiindcă orgoliile sunt pe măsura combatanţilor.

Dragnea a ieşit la TV şi s-a arătat împăciuitor, înţelept, guru-ul politicii româneşti! Nu ştim dacă trebuie să-l credem pe cuvânt. Părea liniştit. Prea liniştit! Dar nu era starea lui, oricât disimula pe sub mustaţă. Se simţea agitaţia.

Cine poate strigă „am înfrânt”! Cred că tot partidul. Otrava a fost împrăştiată. Efectul se va vedea mai târziu. Acum mijesc simptomele. Se simte în sondaje. Sporesc rândurile nehotărâţilor! Adulatorii lui Dragnea susţin că liderul PSD a ieşit întărit din acest conclav cu fumuri. Adică, nimeni nu va mai avea curajul de acum încolo să tulbure lăpticul din ceaşca şefului. A fost instalată deja ghilotina! Dar cu fâsâituri. De formă. Ca o sperietoare inutilă în lanul de porumb, de unde ciugulesc toate păsările.

Alţii spun că Dragnea a fost învins şi pus la punct de pucişti, indiferent de ce ar zice apropiaţii săi. S-a luat în calcul numărul de membri pe care îi reprezintă organizaţiile rebele, cele care s-au ridicat împotriva lui Liviu Dragnea, zonele de unde se adună grosul votului, nu ce a venit din Ardeal, unde PSD-ul nu a stat niciodată bine şi unde operează, de foarte multă vreme, grupul de la Cluj, mai prietenos cu Klaus Iohannis, cu opoziţia şi cu… ştiu băieţii!

Sunt şi destule voci care acredizează ideea că tot războiul a fost un joc de imagine, o tehnică prin care să fie întărită poziţia lui Liviu Dragnea în această perioadă încărcată de tensiune şi de mişcări politice ciudate. Speculaţii peste specualaţii. Aşa se întâmplă când politica nu are un curs normal, firesc, dedicat cetăţeanului!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    septembrie 25, 2018 at 7:01 am

    nu numai orgoliile sînt pe măsura combatanților, ci și vinile
    fiecare știe cîte ceva despre fiecare și nu prea au chef de masochisme

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Se dărâmă șandramaua

Publicat

pe

Am spus, cu câteva luni în urmă, că această coaliție de tip „anus contra naturii” nu va rezista până în toamnă. Semnele deschiolării acestei alianțe dintre PNL, USR PLUS și UDMR au început să apară. Faptul că încercă să mai reziste la putere, deși în casa lor este mereu tărăboi, nu le face deloc bine la imagine. I-a spart. Nu mai crede nici ăla, Spătaru, în ei.

În primul rând, liberalii au ajuns precum bărbatul căruia i s-a urcat în cap nevasta USR și soacra PLUS. Nașul, Klaus Iohannis, care a avut ambiția de a aduce această familie nefastă la putere dintr-un moft, din cauza urii pe care o manifestă față de PSD, tace. Ce să zică? Așteaptă să-i curgă mandatul! Oricum, a făcut-o lată cu astfel de fini care nu sunt în stare să conducă o comună, darămite o țară.

Gafele se țin lanț. Pandemia asta îi ajută din plin să-și etaleze mediocritatea, nivelul de pregătire și forța de reacție în situații speciale. Sunt mai preocupați actualii conducători de împărțit funcții, caută tot ce se mai poate hali prin instituții. Știți care este necazul lor cel mare? Nu prea au oameni! Așa de umplutură sunt o grămadă. Din ăștia au trimis și în Parlament și în Guvern. Și, după cum s-a văzut, au blocat proiecte, au anihilat programe, au făcut bugetul harcea-parcea. Acum, nu știu cum o să o scoată la capăt. Virusul nepriceperii i-a pălit rău. Și, serios, nici nu s-a inventat vaccin pentru incompetență.

Așa că, după cum stau lucrurile, nu este exclus ca PSD să fie obligat să preia cârma corăbiei aflate în derivă. Poate că ei nu vor, au alte calcule, dar o impune situația. O să le ceară țara acest lucru. Nu se mai poate guverna la cacialma! Până la urmă, social-democrații au câștigat alegerile. Ce a fost după… Un ghiveci politic pregătit de Iohannis care, acum, s-a acrit. Liberalii și reziștii de la USR PLUS nu pot fi pe aceeași unda. Încearcă ei, dar nu se poate. Și ce vină avem noi să îi suportăm?

Citește în continuare

OPINII

Democrația, ca un vaccin…

Publicat

pe

Nesimțenia pământului! Aceasta ar putea fi titulatura actualului Guvern, PNL – USR PLUS și umplutura de conjunctură UDMR, care a rămas pe poziție și după episodul jenant, de neimaginat, aproape apocaliptic, de la Spitalul Foișor, unde bolnavii au fost scoși în stradă, la umbra întunericului, trimiși acasă cu perfuziie agățate de brațe. Nu s-a mișcat nimeni. Nu a căzut nici măcar un fir de păr de pe capetele lui Cîțu, Arafat și Voiculescu. Sunt bine mersi pe poziție. Tari. Te întrebi cine îi tot ține în funcții? Cine are grijă de ei?

Uite, șeful SMURD-ului a comis o mulțime de gafe și este tot în picioare. Pe rezistul Voiculescu pare să îl doară la bască de popor. Criticăm încă, după 30 de ani, regimul comunist. Și s-au comis într-un an atâtea gafe cât Ceaușescu în 20!

Păi, băi, fanți ai democrației închipuite, dictatorul, cum îi ziceți voi, nu am auzit să fi scos oamenii de prin spitale și să îi trimită acasă cu acele înfipte în vene! Apropo, de ce spitalele superbugetarilor, ale celor cu salarii de mii de euro lunar și beneficiari de pensii speciale nu sunt transformate în unități suport COVID? Tăbărâți numai pe alea unde merg de obicei amărăștenii cu banii în batistă pentru a-și plăti serviciile? Am înțeles, le-ați făcut și centre speciale de vaccinare. Strategie națională de tipul cine poate oase roade.

Metodele astea fac parte din democrație. Egalitate în drepturi nu mai au decât puii de la Avicola, când sunt puși pe banda de prelucrare.

Revenind la nemernicia petrecută la Spitalul Foișor, sincer, mă așteptam, după un asemenea moment incalificabil, să văd România în stradă. De unde! Nu s-a întâmplat nimic. Ceva vuiet prin televiziuni, prin presă, un soi de vaccin obținut din aceeași tulpină pentru a tempera spiritele. E și asta o soluție. Refulează cetățeanul în fața televizorului, apoi se liniștește. Nici dinspre opoziție nu am văzut cine știe ce nori negri. Așa, ceva ușor, o boare, încadrată în șabloanele firii politice universale. Tonuri normale, texte de citit în aulă, ce țin mai mult de datorie.

S-a manifestat săptămânile trecute în toată țara că nu mai vrem restricții, că vrem libertate de mișcare și alte chestii din astea, ușor demontabile. Dar, când au fost bolnavii luați din pat din spitale și trimiși acasă noaptea, fără nicio explicație, nu am mai văzut nicio mișcare. Este un mod așa ciudat de a-și alege manifestanții subiectele unor proteste încât te duce gândul imediat la faptul că este o regie mare în spate. Când se adună presiune prea mare pe țeavă și dă să explodeze, cineva deschide supapa de refulare. Cam așa funcționează democrația românească.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT