Conectați-vă cu noi

POLITIC

Cezar Preda, deputat PNL: Sunt creştin, nu cretin! PNL se ascunde sub o aşa-zisă opoziţie!

Publicat

pe

Niciodată în istoria sa post-revoluţionară, România nu a avut un guvern mai prost ca cel de acum – spune deputatul liberal Cezar Preda, iar PNL, în loc să arate, cu soluţii concrete, ce poate să facă pentru ţară, se duce într-o direcţie greşită, jucând „ping-pong cu Dragnea este de vină, Dragnea este un hoţ, Dragnea este un nenorocit…”.

Aseară, Cezar Preda şi alţi lideri liberali s-au exprimat împotriva politicii retrograde duse de conducerea PNL. În replică, aşa cum anticipam, preşedintele Ludovic Orban, în loc să analizeze semnalele din teritoriu şi să ia măsuri, a declarat că poziţiile colegilor săi repezintă „o ieşire ciudată”, care avantajează PSD.

Răspunsul deputatului Cezar Preda, la solicitarea RFI România, a fost pe măsura acestei abordări total greşite. „Eu sunt creştin, dar nu sunt cretin”!

„Eu nu am fost niciodată un om care să facă prozelitism în ceea ce priveşte ideile mele. Eu am fost întotdeauna un om care, când am avut ceva de spus, am spus. Eu nu mai candidez. Nu mai am obiective politice. Eu nu mi-am trădat niciodată partidul. Eu nu am fost nici USL-ist, nici pe lângă ei.

Conducerea PNL trebuie să înţeleagă că, dacă am spus acest lucru, înseamnă că simt acest lucru. Înseamnă că au luat-o într-o direcţie greşită, dar nu din cauza referendumului. Acesta este ultima aventură. Prima a fost acea incredibilă plângere penală a unui şef de partid asupra unui prim-ministru. Aşa ceva nu se face. Când l-am întrebat, mi-a spus că s-a consultat cu nişte prieteni. Pe urmă, a pus partidul să voteze. Apoi, de fiecare dată, noi facem plângere penală parlamentarilor, când avem atâtea posibilităţi, pe regulamentul Camerei sau Senatului, să acţionăm.

Noi ne-am concentrat să facem tot felul de atacuri la Curtea Constituţională, şi când aveam şi când nu aveam dreptul. Faptul că ne ascundem sub o aşa-zisă opoziţie, pe mine nu m-a convins. Dacă poate Ludovic Orban să se schimbe, bine. Dacă nu, rezultatele vor fi catastrofale la primăvară”, a declarat Cezar Preda – deputat PNL de Dâmboviţa pentru rfi.ro.

Dâmboviţa

PRO România Dâmbovița continuă prezentarea candidaților pentru funcțiile de primar

Publicat

pe

Astăzi – 4 iunie 2020, senatorul Adrian Ţuţuianu a prezentat încă o garnitură de candidaţi pentru funcţia de primar din partea PRO România Dâmboviţa. O dovadă că liderul acestei formaţiuni se pregăteşte asiduu pentru campania electorală şi că ţinteşte spre o poziţie favorabilă a organizaţiei pe scena politică dâmboviţeană, ocupată acum de PSD şi, într-o oarecare măsură, de PNL. Majoritatea candidaţilor sunt tineri, mulţi încă neantrenaţi în ringul electoral, dar care, crede Ţuţuianu, vor face faţă unei bătălii cu greii politicii locale.

La Găeşti se va lupta cu actualul edil liberal – Grigore Gheorghe, din partea PRO România, Valentin Răzvan Buţă, 32 de ani, absolvent de studii superioare, un tânăr decis să pătrundă în administraţia găeşteană şi să schimbe lucrurile.

PRO România îl va avea candidat în municipiul Moreni pe Răzvan Dumitru Bejan, 32 de ani, absolvent de studii superioare, om de afaceri de succes, motivat în această bătălie de dorinţa sa de a shimba în bine faţa Moreniului.

Lefter Cocuţa, de 57 de ani, de profesie economist, se va lupta pentru fotoliul de primar de la Conţeşti.

Viceprimarul comunei Brăneşti, Florin Dănuţ Ionescu, s-a alăturat echipei lui Adrian Ţuţuianu şi vrea să câştige, la alegerile locale din această toamnă, locul de edil al localităţii.

Tânărul Ionuţ Nicolae, absolvent de studii superioare, va intra în confruntarea electorală pentru funcţia de primar al comunei Hulubeşti. Preşedintele PRO România Dâmboviţa crede că are şanse mari să câştige.

Florea Marian, 52 de ani, de profesie inginer, rodat în politicile de stânga, va candida la Petreşti.

Tânărul învăţător Ovidiu Georgian Bucur va intra în bătălia alegerilor locale 2020 la Ludeşti.

O tânără şcolită în Italia, cunoscătoare a câtorva limbi de circulaţie internaţională, îl va înfrunta la Pietroşiţa pe actualul primar PSD – Leonard Dicu. Ioana Popoviciu, spune Adrian Ţuţuianu, a adunat în jurul ei o echipă de tineri decişi să forţeze schimbarea la Pietroşiţa.

Mihăiţă Dumitru, de 43 de ani, absolvent de studii superioare, funcţionar la Primăria Cornăţelu, va candida pentru ocuparea postului de primar al acestei comune.

Cristian George Lixandru, 41 de ani, studii superioare, manager de firmă în București, revine în comuna natală, Gura Foii, pentru a câştiga fotoliul de primar.

Concluzia ar fi că, în această toamnă, dacă vom avea alegeri locale, se anunţă o campanie electorală interesantă, cu mulţi candidaţi şi cu strategii demne de urmărit.

PRO România, chiar dacă nu va câştiga, aşa cum şi-a propus, fotoliile de primar, fiindcă este greu să te lupţi cu partide mamut, bine structurate, cu redute organizaţionale peste tot, cum sunt PSD şi PNL, cu edilii cu vizibilitate, aşezaţi în funcţii de ani buni, şi cu schema de atac completă, va reuşi, totuşi, să pătrundă în consiliile locale şi să participe clar la jocul politic.

Citește în continuare

ALEGERI

ALDE Dâmbovița își pregătește reprezentanții pentru secțiile de votare

Publicat

pe

Anul acesta, vom avea alegeri locale și parlamentare, chiar dacă, în acest moment, nu se știe exact când. Preşedintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, spune că va lua toate măsurile necesare pentru că procesul de vot să se desfășoare în condiții normale.

„Vom fi atenți nu doar la cetățeni, pe care îi vom îndruma, în cazul în care au nevoie de ajutor sau au nelămuriri, fără a-i influența în vreun fel, cât și la politicienii care vor da târcoale. Ne dorim ca votul să fie cu adevărat democratic! Ne dorim ca cetățenii să își exprime alegerea în mod onest, fără a fi ”îmbrobodiți” cu mici atenții electorale. Ne dorim ca numărarea voturilor să se facă în mod corect, așa cum este normal!

Vom fi acolo și vă promitem că vom veghea asupra normalității! Vă invităm să veniți la vot! Vă rugăm să vă exercitați votul democratic și să votați cu mintea și cu sufletul! Ultimele luni ne-au reconfirmat faptul că avem nevoie de politicieni serioși, responsabili, asumați și, mai ales, capabili, în funcțiile publice, avem nevoie de oameni care să știe să gestioneze o situație critică, asemenea pandemiei de coronavirus, fără a îngropa economia, fără a-și bate joc de cetățeni. Avem nevoie de oameni care au simțul răspunderii și care să fie dedicați poporului, nu propriilor interese”, spune liderul ALDE Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!