Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Arhiepiscopia Târgoviştei: Disputa cu CJ Dâmboviţa nu este una financiară, ci de moralitate!

Publicat

pe

Sursa foto: Arhiepiscopia Târgoviştei

Explicaţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, cu privire la diminuarea cu 200.000 de lei a fondurilor alocate bisericii anul acesta şi modul cum a decurs şedinţa de marţi, 16 octombrie, nu i-au mulţumit pe reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgoviştei, care susţin că problema nu este una financiară, ci de moralitate. În comunicatul remis către mass-media se vorbeşte despre inducere în eroare, de două ori chiar, cu privire la prevederile bugetare.

CITEŞTE ŞI: Tensiune între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi biserică pe seama alocărilor bugetare

Nu se pune problema că Arhiepiscopia nu ar înţelege dificultăţile financiare temporare ale Consiliului Judeţean, însă rămâne problema credibilităţii, deoarece „anexa referitoare la sprijinul financiar alocat cultelor religioase din județul nostru, aprobată în comisiile de specialitate și transmisă ulterior presei, a fost schimbată cu puțin timp înainte de începerea ședinței CJD. Nu putem să nu ne întrebăm de ce s-a întâmplat acest lucru și de ce domnul ing. Vasile Dinu, director general în cadrul CJD, nu a mai semnat anexa modificată, alături de doamna director executiv (Nota redacţiei: de la Direcţia Economică şi Buget), după ce prima oară o făcuse”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Târgoviştei.

CITEŞTE ŞI: Funcţionarii publici greşesc şi preşedintele CJ Dâmboviţa trage ponoasele!

„Apreciem dorința conducerii Consiliului Județean Dâmbovița de a fi un partener constant al Arhiepiscopiei Târgoviștei, de a rămâne alături de Eparhia noastră în toate demersurile pe care le va iniția, precum și manifestarea considerației și a respectului față de nobila misiune pe care o desfășurăm în slujba cetățenilor dâmbovițeni, dar am dori ca aceste frumoase cuvinte să fie acoperite în realitate și de fidelitate față de promisiunile și angajamentele asumate, fără a se utiliza, în nici un fel, niciodată, inducerea în eroare, cu voie sau fără de voie”, precizează reprezentanţii bisericii.

ACTUALITATE

575 de dâmbovițeni cu COVID au decedat de la începutul pandemiei până acum

Publicat

pe

Prefectura Dâmbovița ne informează că, de la începutul pandemiei de coronavirus și până astăzi – 27 februarie 2021, situația la nivel de județ se prezintă astfel:
• Persoane testate: 40.279
• Persoane confirmate cu COVID: 17.771 (47 persoane astăzi)
• Persoane vindecate: 16.519
• Persoane decedate: 575

Se adaugă următoarele statistici de moment:
• Persoane aflate în carantină la domiciliu / adresa declarată: 1.110
• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 1
• Persoane aflate în izolare la domiciliu: 363
• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 169, dintre care 6 la ATI.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Anunț important Primăria Poiana, județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!