Connect with us

ACTUALITATE

Arhiepiscopia Târgoviştei: Disputa cu CJ Dâmboviţa nu este una financiară, ci de moralitate!

Publicat

pe

Sursa foto: Arhiepiscopia Târgoviştei

Explicaţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, cu privire la diminuarea cu 200.000 de lei a fondurilor alocate bisericii anul acesta şi modul cum a decurs şedinţa de marţi, 16 octombrie, nu i-au mulţumit pe reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgoviştei, care susţin că problema nu este una financiară, ci de moralitate. În comunicatul remis către mass-media se vorbeşte despre inducere în eroare, de două ori chiar, cu privire la prevederile bugetare.

CITEŞTE ŞI: Tensiune între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi biserică pe seama alocărilor bugetare

Nu se pune problema că Arhiepiscopia nu ar înţelege dificultăţile financiare temporare ale Consiliului Judeţean, însă rămâne problema credibilităţii, deoarece „anexa referitoare la sprijinul financiar alocat cultelor religioase din județul nostru, aprobată în comisiile de specialitate și transmisă ulterior presei, a fost schimbată cu puțin timp înainte de începerea ședinței CJD. Nu putem să nu ne întrebăm de ce s-a întâmplat acest lucru și de ce domnul ing. Vasile Dinu, director general în cadrul CJD, nu a mai semnat anexa modificată, alături de doamna director executiv (Nota redacţiei: de la Direcţia Economică şi Buget), după ce prima oară o făcuse”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Târgoviştei.

CITEŞTE ŞI: Funcţionarii publici greşesc şi preşedintele CJ Dâmboviţa trage ponoasele!

„Apreciem dorința conducerii Consiliului Județean Dâmbovița de a fi un partener constant al Arhiepiscopiei Târgoviștei, de a rămâne alături de Eparhia noastră în toate demersurile pe care le va iniția, precum și manifestarea considerației și a respectului față de nobila misiune pe care o desfășurăm în slujba cetățenilor dâmbovițeni, dar am dori ca aceste frumoase cuvinte să fie acoperite în realitate și de fidelitate față de promisiunile și angajamentele asumate, fără a se utiliza, în nici un fel, niciodată, inducerea în eroare, cu voie sau fără de voie”, precizează reprezentanţii bisericii.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite