Connect with us

ACTUALITATE

Arhiepiscopia Târgoviştei: Disputa cu CJ Dâmboviţa nu este una financiară, ci de moralitate!

Publicat

pe

Sursa foto: Arhiepiscopia Târgoviştei

Explicaţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, cu privire la diminuarea cu 200.000 de lei a fondurilor alocate bisericii anul acesta şi modul cum a decurs şedinţa de marţi, 16 octombrie, nu i-au mulţumit pe reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgoviştei, care susţin că problema nu este una financiară, ci de moralitate. În comunicatul remis către mass-media se vorbeşte despre inducere în eroare, de două ori chiar, cu privire la prevederile bugetare.

CITEŞTE ŞI: Tensiune între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi biserică pe seama alocărilor bugetare

Nu se pune problema că Arhiepiscopia nu ar înţelege dificultăţile financiare temporare ale Consiliului Judeţean, însă rămâne problema credibilităţii, deoarece „anexa referitoare la sprijinul financiar alocat cultelor religioase din județul nostru, aprobată în comisiile de specialitate și transmisă ulterior presei, a fost schimbată cu puțin timp înainte de începerea ședinței CJD. Nu putem să nu ne întrebăm de ce s-a întâmplat acest lucru și de ce domnul ing. Vasile Dinu, director general în cadrul CJD, nu a mai semnat anexa modificată, alături de doamna director executiv (Nota redacţiei: de la Direcţia Economică şi Buget), după ce prima oară o făcuse”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Târgoviştei.

CITEŞTE ŞI: Funcţionarii publici greşesc şi preşedintele CJ Dâmboviţa trage ponoasele!

„Apreciem dorința conducerii Consiliului Județean Dâmbovița de a fi un partener constant al Arhiepiscopiei Târgoviștei, de a rămâne alături de Eparhia noastră în toate demersurile pe care le va iniția, precum și manifestarea considerației și a respectului față de nobila misiune pe care o desfășurăm în slujba cetățenilor dâmbovițeni, dar am dori ca aceste frumoase cuvinte să fie acoperite în realitate și de fidelitate față de promisiunile și angajamentele asumate, fără a se utiliza, în nici un fel, niciodată, inducerea în eroare, cu voie sau fără de voie”, precizează reprezentanţii bisericii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ce este o ecografie şi când trebuie efectuată?

Publicat

pe

de

Aspectul sănătăţii este unul extrem de important pentru fiecare dintre noi. Cu toţii ne dorim ca atunci când călcăm pragul unei unităţi medicale să beneficiem de cele mai rapide metode de diagnosticare şi de servicii medicale oferite la cel mai înalt nivel de calitate şi profesionalism, astfel încât să ne putem trata corespunzător eventualele afecțiuni existente. Medicina s-a bucurat de o evoluţie impresionantă, astfel că avem posibilitatea de a accesa unele dintre cele mai performante şi exacte metode de diagnosticare şi intervenţie.

Ecografia

Atunci când se doreşte o diagnosticare cât mai exactă şi efectuarea unor investigaţii avansate, o ecografie se va dovedi a fi o procedură medicală extrem de facilă. Ecografia reprezintă metoda prin care pot fi vizualizate diferite structuri anatomice, folosind ultrasunetele.

Ecograful deţine o sondă specială care emite ultrasunetele reflectate de structurile anatomice asupra cărora se acţionează. Ultrasunetele sunt ulterior transformate într-o varietate de tonuri alb-negru pe un monitor. Se creează astfel o hartă acustică a unui organ sau a unui ţesut, prin intermediul căreia se pot obţine date concrete cu ajutorul cărora medicul poate stabili un diagnostic. Ecografia reprezintă o metodă imagistică sigură, fără efecte adverse şi accesibilă oricui. Nu presupune o pregătire prealabilă, este uşor de efectuat şi este recomandată pentru foarte multe contexte medicale.

Când se efectuează o ecografie?

Această procedură imagistică este adoptată atunci când se doreşte depistarea diferitelor modificări în structura organelor sau a anumitor disfuncţionalităţi organice. O ecografie efectuată într-un cabinet de urologie Cluj, va avea rolul de a depista disfuncţionalităţile manifestate la nivelul uretrei, vezicii urinare, a prostatei şi rinichilor. Se recomandă efectuarea unei ecografii în situaţiile în care pacienţii acuză dureri resimţite la nivel lombar, pelvian, testicular sau penian.

De asemenea, se va efectua ecografia în cazul sângerărilor depistate în urină, a disconfortului resimţit în timpul actului sexual sau atunci când urinarea devine dureroasă. Efectuând o ecografie, medicul specialist va putea stabili rapid un diagnostic exact, intervenind cu tratamentul şi măsurile adecvate. Astfel, o ecografie efectuată la timp poate depista infecţiile urinare, pietrele renale, incontinenţa urinară, prolapsul vaginal sau diferitele tipuri de cancer al vezicii urinare, prostatei sau rinichilor.

Beneficiile efectuării unei ecografii

Ecografia este procedura care oferă posibilitatea stabilirii diagnosticului într-un timp foarte scurt. Este sigură, nu doare şi nu acţionează negativ asupra pacientului, nu necesită pregătire şi se efectuează rapid. Această procedură imagistică se poate aplica asupra multor părţi anatomice, astfel că este adoptată cel mai frecvent, atunci când se doreşte o investigaţie amănunţită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Schimbări la UPU Târgoviște. Mesajul managerului Spitalului Județean

Publicat

pe

de

Însoțitorii bolnavilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe Târgoviște au la dispoziție, începând cu această săptămână, o sală de așteptare amenajată într-unul dintre modulele tip container din fața pavilionului central al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Măsura a fost posibilă ca urmare a ridicării stării de alertă impusă de pandemia de COVID-19 și este una de tranzit, respectivul spațiu urmând să fie utilizat ca sală de așteptare pentru aparținători doar până în 2023, când vor fi definitivate lucrările de reabilitare, extindere și modernizare a Secției UPU, proiect cu o valoare de peste 8 milioane de lei aflat în implementare.

Citește și: A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de extindere a Secției UPU Târgoviște

Totodată, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște a răspuns solicitărilor venite din partea dâmbovițenilor și a dispus să se permită accesul în interiorul Secției UPU pentru persoanele care însoțesc bolnavii, ca să obțină informații de la medicul de gardă, cu condiția să nu fie periclitată activitatea personalului medical și să se respecte intimitatea celorlalți pacienți. Aparținătorii vor fi conduși în interior fie de către un asistent medical sau social, fie de către un agent de pază.

„Știu că așteptarea este foarte grea atunci când ai pe cineva drag în UPU și tu ești afară, dar fac apel către însoțitori să înțeleagă că evaluarea pacientului presupune consult și, ulterior, investigații paraclinice – analize de sânge, radiografii, tomografii computerizate etc., care necesită nu doar timp, ci și interpretare. Prin urmare, medicul de gardă nu are cum să furnizeze informații în cinci minute de la sosirea bolnavului, ci abia după o perioadă de timp rezonabilă poate să răspundă la întrebările aparținătorilor legate de diagnostic și starea pacienților. Cu calm, înțelegere și răbdare putem să eliminăm situațiile tensionate”, spune dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager SJUT

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT