Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ambasadorul Croaţiei în România a vizitat uzinele militare din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Excelenţa Sa Davor Vidiš, ambasadorul Republicii Croaţia în România în România, a efectuat, astăzi – 18 octombrie 2018, o vizită oficială în judeţul Dâmboviţa, la invitaţia vicepreşedintelui Senatului – Adrian Ţuţuianu.

Diplomatul s-a întâlnit, la sediul Consiliului Judeţean, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. La discuţii au participat, de asemenea, deputaţii Carmen Holban, Claudia Gilia, Oana vlăducă şi Corneliu Ştefan, subprefectul Florina Mureşan, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, prorectorul Universităţii Valahia – Cristina Ştefan şi comandantul Poliţiei – comisarul şef Danil Zepişi.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat identificarea unor posibile parteneriate bilaterale în diferite domenii de activitate – economic, turistic, educațional și cultural. În acest sens, senatorul Adrian Țuțuianu i-a prezentat Excelenței Sale cinci proiecte concrete de colaborare, respectiv:
1) realizarea unui program de înfrățiri între unitățile administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița și cele din Republica Croația
2) organizarea unei delegații croate, compusă din oameni de afaceri, care să viziteze județul Dâmbovița în prima parte a anului viitor
3) încheierea de parteneriate educaționale între Universitatea Valahia din Târgoviște și universități din Croația
4) realizarea unei colaborări în domeniul industriei de apărare, prin intermediul societăților comerciale
5) realizarea de investiții în domeniul turistic, în zona Padina-Peștera, de către investitori croați.

„Vizita aceasta a fost convenită în urmă cu un an şi trei luni, când eram ministru al Apărării Naţionale şi sunt bucuros că ea s-a materializat astăzi. Sper să fie un moment important pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare între România şi Croaţia şi între unităţi administrativ-teritoriale din cele două ţări”, a spus senatorul Adrian Ţuţuianu.

La rândul său, înaltul oficial a mulțumit autorităților pentru invitația de a vizita județul Dâmbovița și a precizat că propunerile primite sunt pertinente și importante și vor fi analizate, cu atât mai mult cu cât relația dintre părți este consolidată și de comunitatea de croați din România.

„Este foarte plăcut să fii ambasador al Croaţiei în România. Relaţiile sunt excelente, sunt întâlniri intense, discuţii în mod regulat, lucrurile arată bine. ne pregătim şi noi, ca şi ţara dumneavoastră, să preluăm preşedinţia Uniunii Europene în 2020 şi România în 2019”.

Programul Excelenţei Sale în judeţul Dâmboviţa a continuat cu vizite la Universitatea Valahia, la Curtea Domnească şi la Muzeul Poliţiei Române, căruia i-a donat o uniformă specifică poliţiei croate. ulterior, ambasadorul Croaţiei în România a mers la uzinele care activează în industria de apărare, respectiv: Dragomirești, Mija și Moreni.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: 83 de unități de învățământ în scenariul roșu și 144 în scenariul galben

Publicat

pe

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a aprobat, astăzi – 5 martie 2021, noile scenarii de funcționare pentru unitățile de învățământ din județ, aplicabile începând cu data de 8 martie.

Astfel, în 274 de școli și grădinițe, copiii merg la clase, în 144 se aplică scenariul galben (sunt prezenți în clasă preșcolarii, elevii de I-IV și cei din anii terminali) și 83 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu (sunt prezenți la clasă preșcolarii și elevii de I-IV).

În continuare, învață exclusiv online copiii din localitățile aflate în carantină, respectiv Pucheni (până în data de 11 martie) și Lucieni (până în data de 10 martie).

Vezi aici lista școlilor pe scenarii de funcționare

Cât privește infectarea cu noul coronavirus în rândul elevilor, profesorilor și personalului auxiliar, situația se prezintă astfel:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgul Primăverii la Gura Ocniței

Publicat

pe

Astăzi, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan și deputatul PSD de Dâmbovița Ionuț Vulpescu s-au aflat la Gura Ocniței, unde localnicii, iubitori de tradiție și de frumos, au vrut să cinstească românește venirea primăverii, anotimpul primenirii naturii și a sufletului.

Manifestarea, la care au fost expuse, pentru a fi admirate dar și achiziționate, o serie de obiecte de decor confecționate manual de copii, sub îndrumarea meșterilor, s-a desfășurat într-un cadru restrâns din cauza pandemiei de coronavirus. Elevii școlilor din comună au susținut și un scurt program artistic. Evident, la costumul popular a trebuit să fie adăugat elementul mască de protecție.

„Atelierele de lucru, dar și expozițiile cu vânzare sunt ocazii prin care lucrurile frumoase create de meșterii populari duc mai departe spiritul satului românesc și obiceiurile primei săptămâni din Luna lui Mărțișor.

Respectând normele de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, a fost o adevărată plăcere ca, alături de cetățenii comunei, să asistăm la programele artistice puse în scenă de invitații Târgului de Primăvară.

Sper ca anul viitor să putem participa în număr mult mai mare la astfel de activități, mai ales că tradițiile noastre trebuie duse mai departe”, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!