Connect with us

ACTUALITATE

Ambasadorul Croaţiei în România a vizitat uzinele militare din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Excelenţa Sa Davor Vidiš, ambasadorul Republicii Croaţia în România în România, a efectuat, astăzi – 18 octombrie 2018, o vizită oficială în judeţul Dâmboviţa, la invitaţia vicepreşedintelui Senatului – Adrian Ţuţuianu.

Diplomatul s-a întâlnit, la sediul Consiliului Judeţean, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. La discuţii au participat, de asemenea, deputaţii Carmen Holban, Claudia Gilia, Oana vlăducă şi Corneliu Ştefan, subprefectul Florina Mureşan, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, prorectorul Universităţii Valahia – Cristina Ştefan şi comandantul Poliţiei – comisarul şef Danil Zepişi.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat identificarea unor posibile parteneriate bilaterale în diferite domenii de activitate – economic, turistic, educațional și cultural. În acest sens, senatorul Adrian Țuțuianu i-a prezentat Excelenței Sale cinci proiecte concrete de colaborare, respectiv:
1) realizarea unui program de înfrățiri între unitățile administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița și cele din Republica Croația
2) organizarea unei delegații croate, compusă din oameni de afaceri, care să viziteze județul Dâmbovița în prima parte a anului viitor
3) încheierea de parteneriate educaționale între Universitatea Valahia din Târgoviște și universități din Croația
4) realizarea unei colaborări în domeniul industriei de apărare, prin intermediul societăților comerciale
5) realizarea de investiții în domeniul turistic, în zona Padina-Peștera, de către investitori croați.

„Vizita aceasta a fost convenită în urmă cu un an şi trei luni, când eram ministru al Apărării Naţionale şi sunt bucuros că ea s-a materializat astăzi. Sper să fie un moment important pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare între România şi Croaţia şi între unităţi administrativ-teritoriale din cele două ţări”, a spus senatorul Adrian Ţuţuianu.

La rândul său, înaltul oficial a mulțumit autorităților pentru invitația de a vizita județul Dâmbovița și a precizat că propunerile primite sunt pertinente și importante și vor fi analizate, cu atât mai mult cu cât relația dintre părți este consolidată și de comunitatea de croați din România.

„Este foarte plăcut să fii ambasador al Croaţiei în România. Relaţiile sunt excelente, sunt întâlniri intense, discuţii în mod regulat, lucrurile arată bine. ne pregătim şi noi, ca şi ţara dumneavoastră, să preluăm preşedinţia Uniunii Europene în 2020 şi România în 2019”.

Programul Excelenţei Sale în judeţul Dâmboviţa a continuat cu vizite la Universitatea Valahia, la Curtea Domnească şi la Muzeul Poliţiei Române, căruia i-a donat o uniformă specifică poliţiei croate. ulterior, ambasadorul Croaţiei în România a mers la uzinele care activează în industria de apărare, respectiv: Dragomirești, Mija și Moreni.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Oportunitate de afacere! Fabricanții de bere au nevoie de orzoaică!

Publicat

pe

Peste 30 de fermieri dâmbovițeni au fost invitați, prin intermediul reprezentanților Direcției Agricole Dâmbovița, să participe, astăzi – 25 noiembrie 2022, la un simpozion dedicat oportunităților de câștig sigur oferite de cultura orzoaicei folosite în industria fabricării berii.

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Berarii României” și Soufflet Malț România. Intenția celor două entități economice, cărora li s-au alăturat și reprezentanții Ministerului Agriculturii, este aceea de a oferi informații valide, sigure, cultivatorilor de cereale, sfaturi de specialitate, sugestii, planuri de afaceri, pentru a trece la cultura orzoaicei, materie primă indispensabilă producției unei beri de calitate.

Au ținut prelegeri de specialitate, convingătoare, cu un aflux de informații, Mihai Sauciuc – directorul Asociației „Berarii României” și Ionuț Oprea – directorul fabricii de malț pentru bere din Buzău.

Agricultorii dâmbovițeni au fost sfătuiți să își reorienteze activitatea, procesul de producție către orzoaică. Câștigurile sunt mari și sigure, în măsura în care se pot încheia contracte avantajoase cu fabricanții de bere.

Despre cultura orzoaicei, tehnologiile folosite pentru obținerea unor producții mari și de calitate a vorbit inginerul agronom Ion Cioroianu. Specialistul a insistat pe faptul că producerea orzoaicei pentru bere nu este o activitate pretențioasă și care să implice costuri de înființare, întreținere, recoltare și depozitare mai mari decât la alte plante de cultură.

De precizat că, în perioada interbelică, în România, se cultiva orzoaică pe suprafețe de peste 1,7 milioane de hectare. Apoi, de la an la an, suprafețele au început să se diminueze. Astfel, în 1990, culturile de orzoaică ocupau 749.000 de hectare, în 2014 suprafața s-a redus la 516.000, iar în 2020 s-a ajuns la numai 287.778 hectare. Tocmai din acest motiv, 50% din cantitatea de orzoaică necesară fabricării berii este importată.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Locuitorii din Titu sunt invitați să sărbătorească împreună Ziua Națională a României

Publicat

pe

Primăria Titu, județul Dâmbovița, îi invită pe toți locuitorii orașului să sărbătorească împreună Ziua Națională a României, începând cu ora 10:30.

Cu acest prilej, se vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor văzuți în Primul Război Mondial din Titu-Târg.

Va urma un moment artistic pe platoul din fața Casei de Cultură, susținut de Ansamblul de dansuri populare „Trandafir dâmbovițean”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats