Connect with us

ACTUALITATE

Ambasadorul Croaţiei în România a vizitat uzinele militare din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Excelenţa Sa Davor Vidiš, ambasadorul Republicii Croaţia în România în România, a efectuat, astăzi – 18 octombrie 2018, o vizită oficială în judeţul Dâmboviţa, la invitaţia vicepreşedintelui Senatului – Adrian Ţuţuianu.

Diplomatul s-a întâlnit, la sediul Consiliului Judeţean, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. La discuţii au participat, de asemenea, deputaţii Carmen Holban, Claudia Gilia, Oana vlăducă şi Corneliu Ştefan, subprefectul Florina Mureşan, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, prorectorul Universităţii Valahia – Cristina Ştefan şi comandantul Poliţiei – comisarul şef Danil Zepişi.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat identificarea unor posibile parteneriate bilaterale în diferite domenii de activitate – economic, turistic, educațional și cultural. În acest sens, senatorul Adrian Țuțuianu i-a prezentat Excelenței Sale cinci proiecte concrete de colaborare, respectiv:
1) realizarea unui program de înfrățiri între unitățile administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița și cele din Republica Croația
2) organizarea unei delegații croate, compusă din oameni de afaceri, care să viziteze județul Dâmbovița în prima parte a anului viitor
3) încheierea de parteneriate educaționale între Universitatea Valahia din Târgoviște și universități din Croația
4) realizarea unei colaborări în domeniul industriei de apărare, prin intermediul societăților comerciale
5) realizarea de investiții în domeniul turistic, în zona Padina-Peștera, de către investitori croați.

„Vizita aceasta a fost convenită în urmă cu un an şi trei luni, când eram ministru al Apărării Naţionale şi sunt bucuros că ea s-a materializat astăzi. Sper să fie un moment important pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare între România şi Croaţia şi între unităţi administrativ-teritoriale din cele două ţări”, a spus senatorul Adrian Ţuţuianu.

La rândul său, înaltul oficial a mulțumit autorităților pentru invitația de a vizita județul Dâmbovița și a precizat că propunerile primite sunt pertinente și importante și vor fi analizate, cu atât mai mult cu cât relația dintre părți este consolidată și de comunitatea de croați din România.

„Este foarte plăcut să fii ambasador al Croaţiei în România. Relaţiile sunt excelente, sunt întâlniri intense, discuţii în mod regulat, lucrurile arată bine. ne pregătim şi noi, ca şi ţara dumneavoastră, să preluăm preşedinţia Uniunii Europene în 2020 şi România în 2019”.

Programul Excelenţei Sale în judeţul Dâmboviţa a continuat cu vizite la Universitatea Valahia, la Curtea Domnească şi la Muzeul Poliţiei Române, căruia i-a donat o uniformă specifică poliţiei croate. ulterior, ambasadorul Croaţiei în România a mers la uzinele care activează în industria de apărare, respectiv: Dragomirești, Mija și Moreni.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Info util: 121 de instrumente împotriva atacurilor informatice, pe un singur site web

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Lucrul de acasă, de pe plajă sau de la o cafenea este o realitate pentru mulți oameni. Tot ce avem nevoie este stocat în dispozitivele noastre digitale, cum ar fi computere laptopuri și telefoane mobile, care conțin informații importante despre viața noastră personală și profesională.

Digitalizarea a creat un mediu de viață flexibil, care ne oferă libertatea de a accesa cu ușurință un univers de informații. De asemenea, ne oferă spațiul pentru a stoca sute de mii de fișiere diferite: imagini ale copiilor și animalelor noastre de companie, bilete electronice, proiecte, matrice importante, la care am lucrat săptămâni întregi, arhive pline de decenii de cunoștințe și amintiri.

Ransomware le permite infractorilor să fure toate acestea într-o clipă. Prin urmare, este important să vă feriți, să fiți conștienți și să vă protejați lumea digitală.

Dacă ați fost victima unei astfel de fapte, accesați site-ul – nomoreransom.org – pentru o cheie. Decriptorii disponibili în depozitul No More Ransom au ajutat mai mult de șase milioane de persoane să își recupereze fișierele gratuit.

Acest lucru a împiedicat infractorii să câștige aproape un miliard de euro prin atacuri ransomware. În prezent, siteul oferă 121 de instrumente gratuite capabile să decripteze 151 de familii de ransomware și reunește 170 de parteneri din sectorul public și privat. Portalul este disponibil în 37 de limbi.

Un nou site No More Ransom a fost lansat pentru a marca al cincilea an al proiectului.

Modernă și mai ușor de utilizat, noua secțiune a site-ului – Crypto Sheriff oferă informații actualizate despre ransomware, precum și sfaturi despre cum să preveniți o infecție cu ransomware.

Oricine poate fi o țintă – persoane fizice și companii de toate dimensiunile. Deci ce putem face?

– Faceți backup regulat al datelor stocate pe dispozitivele dumneavoastră electronice.
– Urmăriți click-urile – știți unde vă va duce un link?
– Feriți-vă de atașamentele din e-mailuri nesolicitate!
– Asigurați-vă că software-ul de securitate și sistemul de operare sunt la zi.
– Dacă deveniți victimă, nu plătiți! Sesizați infracțiunea și verificați No More Ransom, pentru instrumentele de decriptare.

Pentru o imagine completă: citiți toate sfaturile de prevenire de pe site-ul No More Ransom.

Parteneriatul dintre forțele de ordine și industria privată a contribuit la succesul No More Ransom, ajutând victimele și reducând profiturile infracționale.

Sursa: Inspectoratul General al Poliției Române

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cod galben de caniculă până în data de 31 iulie

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, care vizează mai multe județe ale țării, între care și Dâmbovița, valabilă în zilele de 27, 28, 29, 30, 31 iulie.

Valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT