Connect with us

ACTUALITATE

Ambasadorul Croaţiei în România a vizitat uzinele militare din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Excelenţa Sa Davor Vidiš, ambasadorul Republicii Croaţia în România în România, a efectuat, astăzi – 18 octombrie 2018, o vizită oficială în judeţul Dâmboviţa, la invitaţia vicepreşedintelui Senatului – Adrian Ţuţuianu.

Diplomatul s-a întâlnit, la sediul Consiliului Judeţean, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. La discuţii au participat, de asemenea, deputaţii Carmen Holban, Claudia Gilia, Oana vlăducă şi Corneliu Ştefan, subprefectul Florina Mureşan, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, prorectorul Universităţii Valahia – Cristina Ştefan şi comandantul Poliţiei – comisarul şef Danil Zepişi.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat identificarea unor posibile parteneriate bilaterale în diferite domenii de activitate – economic, turistic, educațional și cultural. În acest sens, senatorul Adrian Țuțuianu i-a prezentat Excelenței Sale cinci proiecte concrete de colaborare, respectiv:
1) realizarea unui program de înfrățiri între unitățile administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița și cele din Republica Croația
2) organizarea unei delegații croate, compusă din oameni de afaceri, care să viziteze județul Dâmbovița în prima parte a anului viitor
3) încheierea de parteneriate educaționale între Universitatea Valahia din Târgoviște și universități din Croația
4) realizarea unei colaborări în domeniul industriei de apărare, prin intermediul societăților comerciale
5) realizarea de investiții în domeniul turistic, în zona Padina-Peștera, de către investitori croați.

„Vizita aceasta a fost convenită în urmă cu un an şi trei luni, când eram ministru al Apărării Naţionale şi sunt bucuros că ea s-a materializat astăzi. Sper să fie un moment important pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare între România şi Croaţia şi între unităţi administrativ-teritoriale din cele două ţări”, a spus senatorul Adrian Ţuţuianu.

La rândul său, înaltul oficial a mulțumit autorităților pentru invitația de a vizita județul Dâmbovița și a precizat că propunerile primite sunt pertinente și importante și vor fi analizate, cu atât mai mult cu cât relația dintre părți este consolidată și de comunitatea de croați din România.

„Este foarte plăcut să fii ambasador al Croaţiei în România. Relaţiile sunt excelente, sunt întâlniri intense, discuţii în mod regulat, lucrurile arată bine. ne pregătim şi noi, ca şi ţara dumneavoastră, să preluăm preşedinţia Uniunii Europene în 2020 şi România în 2019”.

Programul Excelenţei Sale în judeţul Dâmboviţa a continuat cu vizite la Universitatea Valahia, la Curtea Domnească şi la Muzeul Poliţiei Române, căruia i-a donat o uniformă specifică poliţiei croate. ulterior, ambasadorul Croaţiei în România a mers la uzinele care activează în industria de apărare, respectiv: Dragomirești, Mija și Moreni.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

SC Stones Business Development SRL, anunț organizate dezbatere publică

Publicat

pe

de

SC Stones Business Development SRL, cu sediul în București, sector 1, str. Căderea Bastiliei Nr. 41, etaj P, ap. 3, anunță publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactului asupra mediului pentru proiectul „Realizare lac pentru agrement prin explorarea agregatelor minerale, organizare de șantier, cântar și birouri”, propus a fi amplasat în comuna Sălcioara, județul Dâmbovița.

Tipul deciziei posibile luate de APM Dâmbovița poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu.

Documentația supusă dezbaterii (raportul privind impactul asupra mediului) este afișată pe site-ul APM Dâmbovița http://www.anpm.ro/ro/web/apm-dambovita.

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc la sediul Primăriei Sălcioara, în data de 20.06.2022, începând cu ora 16:00.

Observațiile, sugestiile, propunerile publicului se primesc în scris (în termen de 30 de zile de la data publicării anunțului) la adresa de e-mail office@apmdb.anpm.ro sau la sediul APM Dâmbovița din municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței Nr. 1, județul Dâmbovița, până la data de 10.06.2022 (o zi înainte de data dezbaterii).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au crescut suprafețele cultivate cu rapiță și floarea soarelui

Publicat

pe

Culturile agricole din județul Dâmbovița se află în parametrii normali de vegetație. Cel puțin așa ne-a anunțat directorul executiv adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu. Deocamdată, suprafețele însămânțate cu cereale, rapiță și floarea soarelui nu au fost afectate de intemperii, iar apa din sol a acoperit necesarul pentru dezvoltarea plantelor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

Se remarcă o creștere importantă a suprafețelor însămânțate cu floarea soarelui. În Dâmbovița, au fost înființate asemenea culturi pe aproximativ 18.500 hectare.

Dâmbovița stă bine, deocamdată, și la cartofi. 9.000 de hectare sunt cultivate în bazinul Lungulețu-Poiana-Brezoaele, dar și în alte zone ale județului.

„Avem cultivate 4.315 de hectare cu cartofi timpurii și semitimpurii, 3.075 hectare cu cartofi de vară și 1.641 hectare însămânțate cu cartofi de toamnă”, ne-a precizat directorul Adrian Bercu.

Legumicultura practicată de fermierii dâmbovițeni în spații protejate, dar și în câmp deschis a devenit un sector de interes, cu toate că au crescut costurile de înființare și întreținere a culturilor legumicole protejate. În Dâmbovița, ne-a informat directorul Direcției Agricole, o suprafață de circa 8.500 de hectare a fost cultivată cu legume în sere, solarii sau în câmp deschis.

De asemenea, 33 de hectare au fost cultivate cu usturoi. Agricultorii care au optat pentru această plantă au primit și un sprijin de până la 3.000 de euro pentru înființarea unei culturi de 1 hectar. 16 mai a fost ultima zi de înscriere în acest program.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT