Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Alegeri pe bune sau jocuri de culise la PNL Dâmboviţa?

Publicat

pe

Vineri – 19 octombrie 2018, Organizaţia PNL Dâmboviţa, aflată în ultimii 20 ani parcă sub un blestem, caută să-şi aleagă, din nou, un conducător. Ultimul care a domnit peste această filială doar un an de zile, apoi a decis, subit, să se retragă, deşi avea în spate votul poporului liberal, a fost Marius Caraveţeanu – primarul de la Răcari.

Acum, pentru şefia organizaţiei s-au înscris, potrivit surselor noastre, fiindcă oficial nu s-a comunicat nimic, patru pretendenţi: Tiberiu Gheorman – fost primar la Cândeşti şi preşedintele filialei locale a PNL, Ciprian Preduţ, prahoveanul Virgil Guran – fost deputat şi vicepreşedinte PNL la nivel naţional şi Bogdan Simion – şef al organizaţiei liberale de la Vulcana Pandele.

Cântărind la prima vedere lucrurile, ai spune că este vorba de un joc democratic adevărat. Dar, sursele noastre susţin că reprezentanţii Bucureştiului vin la şedinţa liberalilor dâmboviţeni chitiţi să-l înscăuneze pe Virgil Guran, pe care cetăţenii nu l-au văzut decât la televizor şi rareori prin judeţ.

Se pare că apariţia în această competiţie electorală internă a lui Bogdan Simion le cam dă planurile peste cap şi, probabil, Ludovic Orban va pune la cale o altă strategie. Sunt semnale că mulţi liberali din Dâmboviţa vor merge pe mâna lui Simion, neagreând ideea să dea, din nou, organizaţia unui om din afara judeţului şi care nu cunoaşte care este problematica locală.

Ba mai mult, sunt destui care văd în Simion un adevărat luptător anti Adrian Ţuţuianu, ceea ce liderii din trecut nu prea au fost sau doar au disimulat. De fapt, şi sloganul său, multiplicat pe reţelele de socializare în ultimele zile are un mesaj de acest gen. „Un dâmboviţean pentru preşedinţia PNL Dâmboviţa. Un dâmboviţean care are curajul să lupte cu PSD şi cu Adrian Ţuţuianu”.

Cert este că, din toată garnitura de candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL Dâmboviţa, Bogdan Simion este singurul care are habar de ceea ce se întâmplă în acest judeţ. Restul, doar teorie.

Concluzia ar fi că, dacă se alege drept, corect şi nu sunt imixtiuni, deturnări ale procesului de vot, negocieri în spatele uşilor, Simion are prima şansă. Scorul depinde mult şi de mesajul pe care o să-l prezinte în faţa celor 300 de delegaţi veniţi din toate colţurile judeţului.

Mulţi liberali din Dâmboviţa ar dori, în momentul de faţă, să fie conduşi de un războinic, nu de un lider de birou, care nu iese din grafice, fotografii şi citate despre spiritul înaintaşilor. Rămâne de văzut ce va decide distinsa adunare…

ADMINISTRAŢIE

Când vor dispărea samsarii de mașini din parcările publice din Târgoviște?

Publicat

pe

Administrația municipiului Târgoviște are în lucru un regulament în baza căruia parcările publice din oraș vor fi curățate de mașinile oferite spre vânzare. Practic, se va interzice această manieră de comerț – după cum a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Măsura vine ca răspuns la numeroasele solicitări ale cetățenilor, care reclamă că sunt obligați să-și lase mașinile în locuri nepermise și, prin urmare, sunt amendați, iar parcările, în special cele din centru, sunt ocupate, gratuit, de samsarii de mașini.

„Este frustrant să ai treabă în centru, la diverse instituții, și să nu găsești la nicio oră, vreun loc de parcare liber. Nu mai vorbesc de Piața 1 Mai, a cărei parcare este ocupată tot timpul de taximetriști clandestini”.

Oamenii au propus Primăriei să amenajeze un târg auto. Ba chiar au vehiculat și ideea de a se reveni la parcarea cu plată (1,5-2 lei/oră), așa cum se practică în foarte multe orașe din România.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Persoană încarcerată într-un accident rutier în Găești

Publicat

pe

Un autoturism s-a răsturnat, în această după-amiază, pe o stradă din orașul Găești. O persoană a rămas incarcerată. La fața locului au intervenit rapid pompierii din cadrul Detașamentului din localitate. Nu se cunosc încă date despre ceea ce a condus la producerea acestui eveniment rutier.

UPDATE: În mașină, se află doar șoferul, un bărbat de 60 de ani, din București, care ar fi adormit la volan. Din fericire, nu a suferit răni grave.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!