Connect with us

Dâmboviţa

Alegeri pe bune sau jocuri de culise la PNL Dâmboviţa?

Publicat

pe

Vineri – 19 octombrie 2018, Organizaţia PNL Dâmboviţa, aflată în ultimii 20 ani parcă sub un blestem, caută să-şi aleagă, din nou, un conducător. Ultimul care a domnit peste această filială doar un an de zile, apoi a decis, subit, să se retragă, deşi avea în spate votul poporului liberal, a fost Marius Caraveţeanu – primarul de la Răcari.

Acum, pentru şefia organizaţiei s-au înscris, potrivit surselor noastre, fiindcă oficial nu s-a comunicat nimic, patru pretendenţi: Tiberiu Gheorman – fost primar la Cândeşti şi preşedintele filialei locale a PNL, Ciprian Preduţ, prahoveanul Virgil Guran – fost deputat şi vicepreşedinte PNL la nivel naţional şi Bogdan Simion – şef al organizaţiei liberale de la Vulcana Pandele.

Cântărind la prima vedere lucrurile, ai spune că este vorba de un joc democratic adevărat. Dar, sursele noastre susţin că reprezentanţii Bucureştiului vin la şedinţa liberalilor dâmboviţeni chitiţi să-l înscăuneze pe Virgil Guran, pe care cetăţenii nu l-au văzut decât la televizor şi rareori prin judeţ.

Se pare că apariţia în această competiţie electorală internă a lui Bogdan Simion le cam dă planurile peste cap şi, probabil, Ludovic Orban va pune la cale o altă strategie. Sunt semnale că mulţi liberali din Dâmboviţa vor merge pe mâna lui Simion, neagreând ideea să dea, din nou, organizaţia unui om din afara judeţului şi care nu cunoaşte care este problematica locală.

Ba mai mult, sunt destui care văd în Simion un adevărat luptător anti Adrian Ţuţuianu, ceea ce liderii din trecut nu prea au fost sau doar au disimulat. De fapt, şi sloganul său, multiplicat pe reţelele de socializare în ultimele zile are un mesaj de acest gen. „Un dâmboviţean pentru preşedinţia PNL Dâmboviţa. Un dâmboviţean care are curajul să lupte cu PSD şi cu Adrian Ţuţuianu”.

Cert este că, din toată garnitura de candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL Dâmboviţa, Bogdan Simion este singurul care are habar de ceea ce se întâmplă în acest judeţ. Restul, doar teorie.

Concluzia ar fi că, dacă se alege drept, corect şi nu sunt imixtiuni, deturnări ale procesului de vot, negocieri în spatele uşilor, Simion are prima şansă. Scorul depinde mult şi de mesajul pe care o să-l prezinte în faţa celor 300 de delegaţi veniţi din toate colţurile judeţului.

Mulţi liberali din Dâmboviţa ar dori, în momentul de faţă, să fie conduşi de un războinic, nu de un lider de birou, care nu iese din grafice, fotografii şi citate despre spiritul înaintaşilor. Rămâne de văzut ce va decide distinsa adunare…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Apel umanitar. Familia lui Alexandru are nevoie de bani să aducă trupul neînsuflețit în țară

Publicat

pe

Primăria Produlești, din județul Dâmbovița, a lansat un apel umanitar în numele familiei tânărului din comună, care a decedat în Germania, cu speranța că va fi strânsă suma de bani necesară aducerii trupului neînsuflețit în țară.

„Statul nu poate să ne ajute în această situație, de aceea apelăm la bunătatea și bunăvoința dumnevoastră. Persoanele care doresc să ofere un ajutor umanitar sunt rugate să-l contacteze pe viceprimarul Ionescu George la numărul de telefon 0760.564.093”, a scris edilul George Georgescu, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Cojasca, Târgoviște și Băleni, localitățile din Dâmbovița unde s-au distribuit cele mai multe pachete alimentare de sprijin

Publicat

pe

32.237 de dâmbovițeni au primit produse alimentare prin programul european de ajutorare a persoanelor defavorizate. Potrivit Instituției Prefectului, cele mai multe pachete au fost distribuite în Cojasca (1.603), Târgoviște (1.514) și Băleni (1.427), iar cele mai puține în Perșiari (60).

Potrivit OUG 84/2020, beneficiază de ajutoare alimentare:
a) membrii familiilor şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) membrii familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) persoanele / familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoanele cu handicap grav şi accentuat) şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Pachetele alimentare distribuite au conținut următoarele produse:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT