Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Multe autorităţi judeţene au lăsat elevii fără lapte și corn!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.oradesibiu.ro)

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a celor peste 2,55 de milioane de elevi din România, atrage atenția asupra incompetenței unora dintre autoritățile județene, în contextul implementării programului „Laptele și cornul”.

„Deși consiliile județene au sarcina de a contracta firme pentru asigurarea derulării programului «Laptele și cornul», ce face parte din pachetul de măsuri pentru reducerea abandonului școlar care, la momentul actual, este de aproape 19%, unele autorități județene tergiversează procesul prin care produsele alimentare ajung la elevii din mediile dezavantajate și din anumite categorii socio-economice. Astfel, ținta europeană de a reduce abandonul școlar la sub 10% până în anul 2020 este din ce în ce mai departe de realitatea românească.

Dintre autoritățile județene incompetente, le enumerăm pe cele din: Constanța, Covasna, Dolj, Mehedinți, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Teleorman și Vâlcea. Pentru ca nepăsarea acestora să fie amplificată, din informațiile pe care le deținem, în unele zone distribuția va începe abia după 10 ianuarie 2019, la 4 luni după deschiderea școlilor”.

Este penibil cum elevilor le sunt puse piedici chiar de către cei care ar trebui să le faciliteze accesul la educație – a punctat Petru Apostoaia – președintele Consiliului Național al Elevilor.

„Unele consilii județene sunt foarte consecvente în a întârzia cu atribuirea contractelor pentru programul «Laptele și cornul», unele dintre acestea reușind să repete performanța de a tărăgăna distribuirea alimentelor câteva luni de la începutul anului școlar”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: 1.500 de tineri vor participa la „Parada absolvenților de liceu”

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița organizează marți, 24 mai 2022, începând cu ora 13:00, Parada Absolvenților de liceu, ediția 2022, eveniment dedicat elevilor care finalizează studiile liceale în acest an școlar.

Traseul stabilit de organizatori va fi următorul: ora 13:00 – Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița (Calea Domnească, nr 127 – punctul de pornire) – Muzeul de Istorie (Calea Domnească, Nr. 181) – Colegiul Economic ”Ion Ghica” Târgoviște (Calea Domnească, Nr. 223) – Platoul din fața Instituției Prefectului (Piața Tricolorului) – Primăria Municipiului Târgoviște (Strada Revoluției, Nr. 1-3).

„Într-o atmosferă de sărbătoare, vor participa circa 1.500 de absolvenți din liceele și colegiile târgoviștene, cărora li se vor adăuga directorii unităților de învățământ, profesori și diriginți, părinți, inspectori școlari și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Grupul de absolvenți va fi însoțit în ritmuri de fanfară susținute de reprezentanții Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște.

Fiecare liceu va prezenta aspecte specifice unității de învățământ (mesaje, ținute reprezentative, sloganuri etc.), iar reprezentanții autorităților județene și locale sunt invitați să adreseze mesaje pe parcursul traseului stabilit”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Simpozion național organizat de Școala Specială Târgoviște

Publicat

pe

90 cadre didactice au fost prezente, sâmbătă – 14 mai 2022, la Simpozionul național „Tehnici și mijloace inovative de recuperare a tulburărilor specifice de învățare”, organizat de Școala Specială Târgoviște și ajuns la cea de-a treia ediție. De asemenea, au participat și 430 de profesori în format online.

Invitați speciali: Cristina Marin – inspector în Ministerul Educației, Diana Diaconu – director Casa Corpului Didactic, Liliana Dolomet – din partea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmboviţa și Alexandru Mitru – inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa.

Dezbaterile au fost structurate pe trei secțiuni: „Bune practici în recuperarea elevului cu tulburări specifice de învățare”; „Strategii de lucru inovative utilizate in recuperarea elevilor cu discalculie” și „Tehnici și mijloace inovative de recuperare a elevilor cu dislexo-disgrafie”.

Simpozionul s-a încheiat cu aplicarea unor chestionare de evaluare a activității.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT