Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Multe autorităţi judeţene au lăsat elevii fără lapte și corn!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.oradesibiu.ro)

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a celor peste 2,55 de milioane de elevi din România, atrage atenția asupra incompetenței unora dintre autoritățile județene, în contextul implementării programului „Laptele și cornul”.

„Deși consiliile județene au sarcina de a contracta firme pentru asigurarea derulării programului «Laptele și cornul», ce face parte din pachetul de măsuri pentru reducerea abandonului școlar care, la momentul actual, este de aproape 19%, unele autorități județene tergiversează procesul prin care produsele alimentare ajung la elevii din mediile dezavantajate și din anumite categorii socio-economice. Astfel, ținta europeană de a reduce abandonul școlar la sub 10% până în anul 2020 este din ce în ce mai departe de realitatea românească.

Dintre autoritățile județene incompetente, le enumerăm pe cele din: Constanța, Covasna, Dolj, Mehedinți, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Teleorman și Vâlcea. Pentru ca nepăsarea acestora să fie amplificată, din informațiile pe care le deținem, în unele zone distribuția va începe abia după 10 ianuarie 2019, la 4 luni după deschiderea școlilor”.

Este penibil cum elevilor le sunt puse piedici chiar de către cei care ar trebui să le faciliteze accesul la educație – a punctat Petru Apostoaia – președintele Consiliului Național al Elevilor.

„Unele consilii județene sunt foarte consecvente în a întârzia cu atribuirea contractelor pentru programul «Laptele și cornul», unele dintre acestea reușind să repete performanța de a tărăgăna distribuirea alimentelor câteva luni de la începutul anului școlar”.

ACTUALITATE

Recunoaștere la nivel înalt pentru Liceul Voievodul Mircea Târgoviște și Școala 4 Pucioasa

Publicat

pe

Cu ocazia Zilei Naționale a României, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru învățământ în grad de cavaler” mai multor directori de instituții educaționale din România, în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea puse în slujba școlii, pentru contribuția la formarea intelectuală și civică a tinerelor generații.

Printre cei premiați de șeful statului se numără și profesor Elena Alina Gealepu, director al Școlii Gimnaziale Nr 4 „Elena Donici” din Pucioasa, județul Dâmbovița. De asemenea, aceeași înaltă distincție a fost conferită și Liceului „Voievodul Mircea” din Târgoviște. Ordinul a fost primit de directorul unității de învățământ – profesor Carmen Ion.

„Vă felicit şi trebuie să vă spun că mi-a făcut mare plăcere să vă decorez. Proveniţi din mediul educaţional, sanitar şi de cercetare şi, cu ocazia sărbătorii naţionale, am decis să acord aceste distincţii persoanelor, respectiv instituţiilor, dar cum persoanele sunt parte din echipe în instituţii şi instituţiile sunt conduse de echipe şi persoane, cred că vă daţi seama că, în realitate, reprezentaţi astăzi întregul mediu în care vă desfăşuraţi activitatea. În acest sens, felicitări dumneavoastră, colegelor şi colegilor dumneavoastră, elevelor şi elevilor cu care lucraţi! Vă doresc multă sănătate şi un călduros La mulţi ani!”, a fost mesajul transmis, la acest eveniment, de președintele Klaus Iohannis.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au fost premiați elevii care au participat la concursul eparhial dedicat sfinților canonizați

Publicat

pe

Arhiepiscopia Târgoviștei i-a premiat, ieri – 23 noiembrie 2023, pe elevii care au participat la Concursul școlar eparhial „Sfinții – prietenii noștri și mijlocitori înaintea lui Dumnezeu. Chipuri de sfinți canonizați în Biserica Ortodoxă Română”, organizat în parteneriat cu Asociația Profesorilor de Religie – filiala Dâmbovița, Societatea de Științe Istorice – filiala Dâmbovița și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Pentru clasele a VII-a și a VIII-a, câștigătorii sunt: Darius Ionuţ Pican, coordonat de Prof. Ioan Vasilache (Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Moreni); Otilia Teodora Preda, coordonată de Prof. Constantin Duțoiu (Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște) și Raluca Maria Bălaş, coordonată de Prof. Floricica Ștefan (Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște).

Pentru clasele a IX-a și a X-a, câștigătorii sunt: Andrei Ionuţ Tîlvan, coordonat de Pr. prof. Marian Badea (Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște); Ştefania Andreea Însurăţelu, coordonată de Pr. prof. Iulian Predica (Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște) și Andreea Cristina Neculae, coordonată de Pr. prof. Laurențiu Florin Ghiță (Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște).

Pentru clasele a XI-a și a XII-a, câștigătorii sunt: Maria Popa, coordonată de Pr. prof. Adrian Popa (Colegiul Național „Constantin Carabella” din Târgoviște); Andreea Negoi, coordonată de Prof. Daniela Rainea (Liceul „Aurel Rainu” din Fieni) și Teodora Gabriela Bulin, coordonată de Prof. Ion Mădălin Tudor (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște).

„La Concursul școlar eparhial au participat 795 de elevi de la școlile gimnaziale și liceele din Municipiul Târgoviște și orașele Pucioasa, Fieni, Moreni, Titu, Răcari și Găești. Sub îndrumarea profesorilor de Religie, Limba și Literatura Română, Istorie, Geografie, Educație Plastică / Artistică elevii au elaborat portofolii despre sfinții canonizați în Biserica Ortodoxă Română, care au contribuit decisiv la dimensiunea fundamentală a credinței poporului nostru, fiind modele de viețuire creștină pentru neamul românesc și întreaga lume creștină.

Toți elevii și profesorii lor coordonatori au primit din partea Înaltpreasfinției Sale premii constând în: sume de bani, volume eparhiale, calendare bisericești pe anul 2024 și diplome”, se precizează într-un comunicat transmis de Arhiepiscopia Târgoviștei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite