Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Multe autorităţi judeţene au lăsat elevii fără lapte și corn!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.oradesibiu.ro)

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a celor peste 2,55 de milioane de elevi din România, atrage atenția asupra incompetenței unora dintre autoritățile județene, în contextul implementării programului „Laptele și cornul”.

„Deși consiliile județene au sarcina de a contracta firme pentru asigurarea derulării programului «Laptele și cornul», ce face parte din pachetul de măsuri pentru reducerea abandonului școlar care, la momentul actual, este de aproape 19%, unele autorități județene tergiversează procesul prin care produsele alimentare ajung la elevii din mediile dezavantajate și din anumite categorii socio-economice. Astfel, ținta europeană de a reduce abandonul școlar la sub 10% până în anul 2020 este din ce în ce mai departe de realitatea românească.

Dintre autoritățile județene incompetente, le enumerăm pe cele din: Constanța, Covasna, Dolj, Mehedinți, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Teleorman și Vâlcea. Pentru ca nepăsarea acestora să fie amplificată, din informațiile pe care le deținem, în unele zone distribuția va începe abia după 10 ianuarie 2019, la 4 luni după deschiderea școlilor”.

Este penibil cum elevilor le sunt puse piedici chiar de către cei care ar trebui să le faciliteze accesul la educație – a punctat Petru Apostoaia – președintele Consiliului Național al Elevilor.

„Unele consilii județene sunt foarte consecvente în a întârzia cu atribuirea contractelor pentru programul «Laptele și cornul», unele dintre acestea reușind să repete performanța de a tărăgăna distribuirea alimentelor câteva luni de la începutul anului școlar”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

5 clase din 5 școli din Dâmbovița au trecut la ore online

Publicat

pe

Cinci elevi și un cadru didactic din județul Dâmbovița au fost confirmați cu COVID-19, ne informează Inspectoratul Școlar.

Ca urmare a acestui fapt, activitatea față în față a fost suspendată și s-a trecut la ore online în cinci clase de la următoarele cinci unități de învățământ:
– Școala nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa
– Școala „Vasile Cârlova” Târgoviște
– Școala „Radu cel Mare” Găești
– Liceul „Constantin Brâncoveanu” Târgoviște
– Liceul „Udrea Băleanu” Băleni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. Profesorii nevaccinați în școală, părinții la poartă!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Am constatat că dubla măsură a devenit literă de lege nescrisă în România. Unii pot beneficia de metoda brevetată cu succes pe vremea comunismului intitulată „pentru unii închidem ochii”.

Exemplu concret de astfel de procedură cu obrazul gros l-am întâlnit în prima zi de școală, când, în multe instituții de învățământ, părinții nevaccinați, netrecuți prin boală sau fără test PCR negativ nu au avut voie în incinta școlilor, au fost ținuți la poartă, să urmărească festivitățile de deschidere din spatele gardurilor.

Bine, am înțeles procedura. Suntem în pandemie, ne-a lovit și valul patru, dar… Cadrele didactice care nu au vrut să se vaccineze de ce au fost primite în școli? Oare, nu ar fi fost normal să stea și profesorii pe la porți? Nu ai vrut vaccinul fiindcă ai anumite prejudecăți, pleci urechea la tot felul de teorii ale conspirației, dar ești lăsat printre elevi pentru a-i pune în pericol. Unde este forța exemplului?

Parcă spunea ministrul Educației că profesorii, învățătorii și educatorii vor fi testați la fiecare 72 de ore. Mulți dascăli, când au auzit de treaba asta, hotărâseră să se vaccineze. Ulterior, decizia a căzut, așa că profesorii au zis pas la vaccinare.

Nu a fost drept ceea ce s-a întâmplat prin multe școli, să nu dai voie părinților nevaccinați să-și însoțească copiii într-un moment unic din viața lor, dar pe tine, profesor nevaccinat, te doare în paișpe și ești și lăsat în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT