Connect with us

POLITIC

Aleşii ALDE, întâlnire de lucru la Bistriţa

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

La Bistrița, se desfăşoară, pe parcursul a două zile, întrunirea aleșilor locali ALDE. Participă la aceste lucrări, ce vizează politicile interne ale partidului, strategiile şi proiectele de viitor, consilieri locali, primari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene, parlamentari și șefi de organizații.

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița, prezent și în calitate de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, ne-a spus că va prezenta aleșilor modalitățile de atragere a fondurilor europene în interiorul și în afara ariilor protejate.

„Suntem patru secretari de stat care le vom vorbi primarilor noștri despre cum pot dezvolta unitățile administrativ teritoriale pe care le conduc, prin atragerea de fonduri europene și structurale. Consider că o gândire unitară și sprijinul reciproc la nivel național pot reprezenta pârghii de bunăstare pentru români și pentru România”, ne-a declarat Ionel Petre.

Dâmboviţa

Senatorul Titus Corlățean critică dur intenția unor state de a rupe rândurile familiei euro-atlantice

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean se află în aceste zile la Reykjavik, în Islanda, unde participă la reuniunile Biroului și Comisiei Permanente ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

„Organizația de la Strasbourg tocmai a decis, sub Președinția semestrială a Islandei, să organizeze al IV-lea Summit al Consiliului Europei în luna mai 2023, în capitala Islandei. Tema principală discutată în aceste zile, pentru pregătirea Summit-ului, este legată de miza uriașă de a nu permite impunitatea în dreptul internațional și, respectiv, stabilirea unui mecanism jurisdicțional internațional care să sancționeze crima de agresiune. În speță este vorba de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

În acest context, grupurile politice europene și parlamentarii europeni prezenți la reuniunea de la Reykjavik au fost șocați să primească informația legată de „ruperea rândurilor” în familia euro-atlantică, prin vizita ministrului de externe al unui stat membru UE și NATO la Soci, în Federația Rusă, dar și de declarațiile făcute de acesta la fața locului. Este vorba de ministrul de externe al Ungariei. Și aceasta, într-un moment în care politica de distrugere totală aplicată de armata rusă în Ucraina continuă și produce efecte dramatice inclusiv în Republica Moldova.

Nu mă pot abține, în acest context, să nu întreb public liderii politici din Olanda și Austria, care se încăpățânează să blocheze aderarea României la Schengen, în ciuda rapoartelor pozitive ale inspecțiilor desfășurate în ultima perioadă în frontierele românești de către Comisia Europeană și diferite state membre UE, inclusiv Olanda, de ce se împiedică de România și nu se ating, nici măcar cu o declarație politică, fie ea și inhibată, de Ungaria, țară membră a Spațiului Schengen? Poate și pentru că Olanda a rupt rândurile statelor UE și NATO, cu derogări de la regimul de sancțiuni aplicate Rusiei (banii vorbesc, nu-i așa?) sau pentru că Austria a fost întotdeauna un partener economic de nădejde și un cap de pod al Rusiei?

Dacă România ar fi avut Președinte sau decidenți politici care să știe ce au de făcut politic, am fi rezolvat demult problema, cu sau fără accent german în exprimare. Așa, ne târâm în continuare”, a scris Titus Corlățean – președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Daniel Blaga, deputat USR: Coaliția PSD-PNL ne îngroapă în datorii și ne amanetează viitorul!

Publicat

pe

Deputatul Daniel Blaga, președintele USR Dâmboviţa, a susținut, astăzi – 25 noiembrie 2022, o conferință de presă în cadrul căreia a lansat și la Târgoviște „Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL”. Parlamentarul a avut alături cinci vicepreședinți ai organizației: Alexandra Grecu, Marius Calomfirescu, Alexandru Munteanu, Alexandru Chiriță și Gabriel Mihăilă.

„Astăzi se împlinește un an de zile de când PSD-PNL se află la guvernare. Acest an de guvernare PSD-PNL a însemnat un an de scumpiri record – cele mai mari din ultimii 19 ani, plagiate și proiecte ratate. Și nici nu avea cum să fie altfel decât dezastroasă această guvernare, pentru că cei care fac parte din acest guvern PSD-PNL au un singur scop: să le fie mai bine lor și clientelei de partid!

În acest timp, românii se confruntă cu cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani: curentul, gazele și încălzirea s-au scumpit cu 32%, pâinea cu 27%, laptele cu 28%, zahărul cu peste 60%. Ratele la bănci au crescut de patru ori. România nu a mai trecut printr-o astfel de inflație din 2004.

Și, în loc să-și reducă cheltuielile inutile astfel încât politica fiscală să susțină politica monetară și inflația să fie ținută sub control, Guvernul a deschis larg robinetul ajutoarelor, angajărilor în sistemul public și cheltuielilor bugetare iresponsabile, a taxat agresiv munca și sectorul privat. Această strategie anulează orice încercare de a sprijini în mod real categoriile de populație aflate la risc, fiindcă generează inflație, care reduce și mai mult puterea de cumpărare”, a declarat deputatul Daniel Blaga.

A mai punctat președintele USR Dâmboviţa că mult trâmbițata creștere a pensiilor începând cu 1 ianuarie 2023, anunțată de liderii PNL și PSD săptămâna aceasta, nu acoperă nici măcar rata inflației.

„La momentul actual, pensiile au scăzut cu 15%, iar după aplicarea acestei decizii tot va rămâne o scădere de 3% față de acum 1 an. De fapt, își bat joc de oameni și țin banii pentru pensiile speciale, pentru că, dincolo de gargara politică, PSD și PNL vor să mențină aceste pensii speciale”.

A abordat deputatul Daniel Blaga și problema creșterilor de preț pe piața energiei și a punctat că Guvernul Ciucă a ales cea mai proastă formă de intervenție: compensare și plafonare, fără să reducă taxele din energie.

„De aceea prețurile au continuat să crească și bugetul public a fost făcut praf. În ultimul an, au fost date 4 ordonanțe de urgență sau legi pe energie, au greșit de fiecare dată. Se introduce plafonare la prețurile pentru populație și pentru clienții industriali și se promite furnizorilor că Guvernul va plăti diferența. Iar furnizorii așteaptă și astăzi ca Guvernul să le plătească 30 de miliarde de lei. Toate astea în ciuda unor soluții probate la nivel european și a propunerii USR de scădere a TVA-ului la energie și acordarea de vouchere pentru categoriile vulnerabile”.

A mai spus președintele USR Dâmboviţa că o altă greșeală a Guvernului Ciucă este cea prin care a fost plafonat prețul lemnelor de foc la 400 lei/mc. Din acest motiv au dispărut de pe piață lemnele de foc, brichetele de lemn și peleții, în condițiile în care 3 milioane de gospodării din România se încălzesc cu lemne.

„Aceasta este guvernarea PSD-PNL. Un lung șir de scumpiri. Coaliția sărăciei ne îngroapă în datorii și ne amanetează viitorul”, a concluzionat deputatul Daniel Blaga.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats