Conectați-vă cu noi

POLITIC

USR: Liviu Dragnea şi-a concediat, practic, procurorul din dosarul Teldrum!

Publicat

pe

Uniunea Salvaţi România, spune deputatul Dumitru Lupescu – preşedintele Organizaţiei USR Dâmboviţa, va apela la toate mijloacele legale pentru a bloca Ordonanţa de Urgenţă pe Legile Justiţiei, adoptată de Guvern în această săptămână.

„USR a identificat numeroase elemente de neconstituţionalitate şi, aşa cum a anunţat preşedintele Dan Barna, parlamentarii USR vor merge la Avocatul Poporului, imediat după votul în plen, şi vor solicita în mod expres să atace această ordonanţă la Curtea constituţională”, ne-a declarat deputatul Dumitru Lupescu.

Uniunea Salvaţi România susţine că, prin Ordonanţa de Urgenţă pe Legile Justiţiei, Liviu Dragnea şi-a concediat, practic, procurorul din dosarul Teldrum! DNA devine nu doar o instituţie la discreţia ministrului Justiţiei, ci o instituţie nefuncţională.

„Forma ordonanţei este de neacceptat pentru funcţionarea justiţiei în România. Mare parte a procurorilor, cei tineri în special, trebuie să se retragă la parchete inferioare, ceea ce este un atac la stabilitatea justiţiei în România”.

Motive de neconstituţionalitate identificate de USR:
– Se afectează regimul juridic de funcţionare a unei instituţii a statului român – Ministerul Public. Este interzis să se facă acest lucru, în mod expres, prin Constituţie.
– Ar fi trebuit să se justifice necesitatea aprobării acestor modificări prin Ordonanţă de Urgenţă. Nu se justifică în niciun fel în preambul necesitatea modificării condiţiilor de funcţionare a procurorilor în cadrul DNA, DIICOT şi Parchetul General. Nu se justifică nici urgenţa unei asemenea măsuri.
– Ordonanţa de Urgenţă prevede o aplicare retroactivă, în sensul că se aplică şi mandatelor procurorilor care îşi desfăşoară în prezent funcţia şi care au fost delegaţi, au fost numiţi în mod legal
– Se prevăd nişte dispoziţii care sunt în flagrantă contradicţie cu alte dispoziţii legale în vigoare
– Se încalcă separaţia puterilor în stat. După ce s-a votat în Parlamentul României o lege de modificare a Legilor Justiţiei, fără nicio justificare şi într-un termen foarte scurt, Guvernul vine şi modifică ceea ce a spus Parlamentul, fără nicio urgenţă
– Se încalcă flagrant Decizia Curţii Constituţionale nr. 45/2018, care spune că magistraţii detaşaţi la organismele UE pot să-şi desfăşoare în continuare activitatea, dacă demisionează cu rezervarea postului. Prin această Ordonanţă de Urgenţă se amână aplicarea acestui articol, tocmai pentru a se face nişte aranjamente şi a fi numiţi pe aceste funcţii persoane apropiate lui Tudorel Toader.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Liderul PNL Târgovişte, scrisoare deschisă către ministrul Economiei pe tema COS

Publicat

pe

de

Domnule Ministru,

Ca târgoviștean și mai puțin în calitate de om politic, mă adresez direct dumneavoastră pentru că la C.O.S Targoviște timpul aproape a expirat. Pe 22 februarie a încetat măsura acordării șomajului tehnic pentru peste 1000 de salariați și pasul următor – o spune Administratorul Judiciar, este emiterea preavizelor și concedierea colectivă.

Toate acestea se întâmplă după ce, la sfârșitul anului trecut, Guvernul Orban a creat cadrul legislativ care permite preluarea de către stat, prin Ministerul Economiei, a activelor productive ale C.O.S Targoviște, în contul datoriilor bugetare.

Și-au exprimat acordul celelalte ministere avizatoare și mai trebuie doar semnătura dumneavostră pentru preluarea Combinatului și a celor peste 1000 de angajați.

De ce avem nevoie de C.O.S Targoviște?
– Pentru că a rămas singurul producător de oțel-beton din România – 250000 tone /an;
– Economia României are nevoie anual de peste 1100000 tone de oțel-beton;
– C.O.S este foarte important pentru economia orașului Târgoviște, numeroase firme locale depinzand de producția acestui combinat;
– Forța de muncă calificată din această oțelărie asigură alte 10000 locuri de muncă în domenii conexe;

În susținerea interesului național trebuie să prevaleze dezvoltarea industriilor locale, pentru a reduce dependența de importuri, ducând astfel la micșorarea deficitului comercial al Romaniei.

Pentru dezvoltarea orașului Târgoviște și Romaniei avem nevoie de Combinatul de Oțeluri Speciale !!!

Cu considerație,
Președintele Organizației P.N.L Targoviște,
Aurelian Cotinescu – Consilier Local al Primăriei Municipiului Targoviste

Citește în continuare

POLITIC

Fără incidente la frontieră. A fost stabilit un mecanism clar de cooperare România-Mexic

Publicat

pe

În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu Excelența Sa Jose Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Statelor Unite Mexicane la București, senatorul Titus Corlățean a luat în discuție problema cetățenilor români care au călătorit în Mexic și cărora le-a fost interzisă temporar intrarea în Mexic. Ba mai mult, au fost tratați într-un mod necorespunzător, fapt care a creat o mulțime de reacții și emoții în România.

„Am discutat așa cum reprezentanții a două țări prietene și latine trebuie să discute, pentru a evita pe viitor astfel de situații injuste pentru conaționalii noștri, cetățeni români și ai UE, totodată. Cred că ne-am înțeles cum trebuie procedat, cum trebuie să coopereze autoritățile competente din cele două țări, pentru a distinge pe indivizii care comit infracțiuni grave pe teritoriul suveran al Mexicului (care din păcate există și nu sunt chiar puțini) de cetățenii care respectă legile, sosesc în principal ca turiști în Mexic și care sunt majoritari. Aceștia trebuie respectați și tratați în consecință”, a precizat președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Titus Corlățean consideră că întâlnirea cu ambasadorul Mexicului a fost una fructuoasă și că autoritățile din cele două țări au stabilit un mecanism clar de contact și cooperare.

„Sper să nu mai asistăm pe viitor la episoade care să umbrească o relație foarte bună între țările noastre”, a mai precizat senatorul PSD.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!