Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Programul EDIT de educaţie rutieră pentru preşcolari a ajuns în 180 de grădiniţe!

Publicat

pe

Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT) derulează, în parteneriat cu Walt Disney Company și Poliția Română, campania de educație rutieră “Fii responsabil pe stradă!”, menită să îi sprijine pe copiii cu vârste între 4-6 ani, pe părintii și pe educatorii lor în procesul de învățare a regulilor de siguranță și a responsabilităților pe stradă. În acest sens, 18.000 de copii din 180 grădinițe din România au primit materiale educaționale pentru a descoperi ce reprezintă comportamentele corecte pe stradă în calitate de pieton.

“După succesul înregistrat cu proiectul nostru «Ora de educație rutieră», destinat școlarilor, ne bucurăm că am reușit să ducem mesajele noastre și în grădinițe, să îi sprijinim pe educatori să transmită celor mai mici dintre pietoni regulile de circulație, într-un mod interactiv. Materialele dezvoltate în cadrul campaniei au o grafică atrăgătoare, având în prim plan îndrăgitele personaje din serialul Mickey și Piloții de Curse de la Disney Junior”, a declarat Liviu Zorilă – președinte al Asociației EDIT.

Pentru educatori a fost dezvoltată o broșură de lucru ce propune o serie de jocuri și activități interactive pe care aceștia le pot derula împreună cu preșcolarii la clasă. Iar preșcolarii se pot bucura de puzzle-uri cu semne de circulație relevante pentru ei în calitate de pietoni. Mai mult, vor primi o broșură informativă pe care o pot parcurge acasă și cu familia, plus stickere reflectorizante menite să le sporească vizibilitatea pe stradă. Materialele informaționale sunt disponibile și în format digital AICI.

ACTUALITATE

Clădirile școlilor desființate vor putea primi altă destinație fără aviz de la Ministerul Educației

Publicat

pe

Modificare legislativă importantă în ceea ce privește clădirile în care au funcționat unități de învățământ și care, din diferite motive, au fost lăsate în paragină. Primăriile nu mai trebuie să aștepte ani de zile avizul Ministerului Educației pentru a le putea schimba destinația și a le reda comunității locale.

Potrivit deputatei Carmen Holban, de acum înainte, aceste imobile vor putea fi transformate, prin hotărâre a Consiliului Local, în centre pentru persoanele vârstnice, centre de zi, cabinete medicale sau centre de informare turistică, dacă sunt abandonate de cel puțin 3 ani.

Citește în continuare

ACTUALITATE

64 de unități de învățământ din Dâmbovița învață online în săptămâna 15 – 19 noiembrie

Publicat

pe

Săptămâna viitoare, 15 – 19 noiembrie 2021, unitățile de învățământ din județul Dâmbovița vor funcționa astfel:

– 439 (59.484 preșcolari / elevi – 89,36%) în scenariul 1, cu prezență fizică
– 64 (6.860 preșcolari / elevi – 10,32%) în scenariul 2, în sistem online

–  9 (216 elevi – 0,32%) clase cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor COVID confirmate în rândul preșcolarilor și elevilor

Ne-a mai informat Inspectoratul Școlar Dâmboviţa că niciun angajat din învățământul preuniversitar din județ nu a fost confirmat cu Covid-19 în această primă săptămâna după vacanță.

„Decizia consiliului de administrație al unității de învățământ se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicate și actualizate săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar, la secțiunea Rata de vaccinare – http://www.isj-db.ro/rata-de-vaccinare

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant„, se mai precizează într-un comunicat remis de ISJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT