Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Programul EDIT de educaţie rutieră pentru preşcolari a ajuns în 180 de grădiniţe!

Publicat

pe

Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT) derulează, în parteneriat cu Walt Disney Company și Poliția Română, campania de educație rutieră “Fii responsabil pe stradă!”, menită să îi sprijine pe copiii cu vârste între 4-6 ani, pe părintii și pe educatorii lor în procesul de învățare a regulilor de siguranță și a responsabilităților pe stradă. În acest sens, 18.000 de copii din 180 grădinițe din România au primit materiale educaționale pentru a descoperi ce reprezintă comportamentele corecte pe stradă în calitate de pieton.

“După succesul înregistrat cu proiectul nostru «Ora de educație rutieră», destinat școlarilor, ne bucurăm că am reușit să ducem mesajele noastre și în grădinițe, să îi sprijinim pe educatori să transmită celor mai mici dintre pietoni regulile de circulație, într-un mod interactiv. Materialele dezvoltate în cadrul campaniei au o grafică atrăgătoare, având în prim plan îndrăgitele personaje din serialul Mickey și Piloții de Curse de la Disney Junior”, a declarat Liviu Zorilă – președinte al Asociației EDIT.

Pentru educatori a fost dezvoltată o broșură de lucru ce propune o serie de jocuri și activități interactive pe care aceștia le pot derula împreună cu preșcolarii la clasă. Iar preșcolarii se pot bucura de puzzle-uri cu semne de circulație relevante pentru ei în calitate de pietoni. Mai mult, vor primi o broșură informativă pe care o pot parcurge acasă și cu familia, plus stickere reflectorizante menite să le sporească vizibilitatea pe stradă. Materialele informaționale sunt disponibile și în format digital AICI.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

3.500 de elevi din județul Dâmbovița primesc o masă caldă la școală

Publicat

pe

Programul-pilot care prevede asigurarea unei mese calde pentru elevi a fost extins în județul Dâmbovița, începând cu acest an școlar, astfel că, în momentul de față, include opt unități de învățământ, respectiv: Dragomirești, Dărmănești, Glodeni, Gura Șuții, Mănești, Lucieni, Vârfuri și Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari cu toate structurile arondate.

În total, este vorba despre aproximativ 3.500 de elevi din județ care primesc o masă caldă sau un pachet alimentar, în valoare de 15 lei, în fiecare zi în care frecventează cursurile.

Potrivit inspectorului școlar general al ISJ Dâmbovița, Ileana Nicolaescu, fondurile necesare sunt asigurate de către Ministerul Educației, prin bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale.

„Implementarea programului conduce la îmbunătățirea frecvenței și, implicit, la rezultate școlare îmbunătățite”, este concluzia la care a ajuns inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu după o primă evaluare efectuată în școlile beneficiare.

Cât privește includerea unităților de învățământ în acest program de sprijin, acestea au fost alese de către Inspectoratul Școlar în baza unei metodologii clare, nu după criterii subiective – a mai spus Ileana Nicolaescu, scopul fiind creșterea frecvenței la clasă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

46 de unități de învățământ din Dâmbovița au primit finanțare nerambursabilă prin PNRR

Publicat

pe

46 de unități de învățământ din județul Dâmbovița implementează, în această perioadă, proiecte cu finanțare nerambursabilă prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe componenta care vizează prevenirea abandonului și reducerea părăsirii timpurii a școlii – a precizat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă inspectorul școlar general al ISJ Dâmboviţa, Ileana Nicolaescu.

Sunt finanțate activități de îndrumare, sprijin și consiliere, ore remediale, precum și de tipul „școală după școală”, cu asigurarea unei mese calde. Totodată, proiectele au o componentă care presupune digitalizarea procesului educațional, adică dotări moderne pentru școlile care au obținut un astfel de grant. Proiectele sunt implementate în perioada septembrie 2022 – octombrie 2025 și totalizează un buget de 33.465.626 lei.

Lista unităților de învățământ din județul Dâmbovița care au obținut fonduri PNRR:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats