Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Programul EDIT de educaţie rutieră pentru preşcolari a ajuns în 180 de grădiniţe!

Publicat

pe

Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT) derulează, în parteneriat cu Walt Disney Company și Poliția Română, campania de educație rutieră “Fii responsabil pe stradă!”, menită să îi sprijine pe copiii cu vârste între 4-6 ani, pe părintii și pe educatorii lor în procesul de învățare a regulilor de siguranță și a responsabilităților pe stradă. În acest sens, 18.000 de copii din 180 grădinițe din România au primit materiale educaționale pentru a descoperi ce reprezintă comportamentele corecte pe stradă în calitate de pieton.

“După succesul înregistrat cu proiectul nostru «Ora de educație rutieră», destinat școlarilor, ne bucurăm că am reușit să ducem mesajele noastre și în grădinițe, să îi sprijinim pe educatori să transmită celor mai mici dintre pietoni regulile de circulație, într-un mod interactiv. Materialele dezvoltate în cadrul campaniei au o grafică atrăgătoare, având în prim plan îndrăgitele personaje din serialul Mickey și Piloții de Curse de la Disney Junior”, a declarat Liviu Zorilă – președinte al Asociației EDIT.

Pentru educatori a fost dezvoltată o broșură de lucru ce propune o serie de jocuri și activități interactive pe care aceștia le pot derula împreună cu preșcolarii la clasă. Iar preșcolarii se pot bucura de puzzle-uri cu semne de circulație relevante pentru ei în calitate de pietoni. Mai mult, vor primi o broșură informativă pe care o pot parcurge acasă și cu familia, plus stickere reflectorizante menite să le sporească vizibilitatea pe stradă. Materialele informaționale sunt disponibile și în format digital AICI.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Roboticienii de la Colegiul Național „Constantin Carabella” Târgoviște pleacă, din nou, în America

Publicat

pe

De

Pentru echipele americane de robotică este o tradiție ca, pe durata verii, să organizeze competiții internaționale la care pot participa echipe din toată lumea. Astfel, două din cele trei echipe ale Colegiului Național ”Constantin Carabella” din Târgoviște vor participa anul acesta la o competiție care se va desfășura la San Mateo în California, în luna iulie.

De altfel, pentru roboticienii de la Colegiului Național ,,Constantin Carabella” din Târgoviște , mentori Monica Riza și Liviu Riza, a fost o perioadă plină, încununată de succese pe plan național și internațional.

În aprilie, echipele de robotică ,,Black Phantoms” și ,,Under Construction” Târgoviște de la Colegiul Național ”Constantin Carabella” din Târgoviște au participat la cea de a XI-a ediție a Concursul Național ”Științe și tehnologii”. Competiția face parte din concursurile finanțate de Ministerul Educației, iar gazda concursului a fost Liceul Tehnologic Energetic ”Elie Radu” din Ploiești.

La acest concurs organizat pe 26.04.2024, echipele de la Carabella au participat secțiunea ROBOȚI unde au obținut premiul II – echipa ,,Black Phantoms” și respectiv, mențiune – echipa ,,Under Construction”.

De asemenea, perioada 9-10 martie 2024 a fost una plină de realizări pentru roboticienii de la Carabella care au participat la două competiții internaționale de robotică, una în Salonic, Grecia și una în Piacenza, Italia.
La competiția din Salonic au participat echipe din Grecia, Albania, Turcia, Macedonia și România. Singura echipă participantă din România fost echipa Black Phantoms, cea mai nouă echipă de robotică de la Colegiul Național ”Constantin Carabella” din Târgoviște. Echipa Black Phantoms a câștigat competiția în alianță cu echipa The Inventors din Grecia. De asemenea, a obținut premiul I la secțiunea Innovate.
La competiția din Piacenza au participat echipe din Italia, Lituania, Venezuela, Rusia, Slovenia și România. Din țara noastră au participat 5 echipe de robotică, una dintre ele fiind Under Construction tot de la Colegiul Național ”Constantin Carabella” Târgoviște. Aceasta a terminat calificările pe locul I și a câștigat competiția în alianță cu două echipe din Lituania, fiind singura echipă neînvinsă. Pe lângă aceasta, elevii de la Carabella, mentori – profesori Monica și Liviu Riza, au obținut premiul I la secțiunea Motivate.

Le ținem pumnii strânși pentru noi reuște în America!

Persoanele care pot și vor să-i ajute să ajungă în America pot face donații în contul Asociației NOI ZIDIM VIITORUL – RO50 RNCB 0749 1654 5366 0001 – RNCBROBU

A consemnat,
Mădălina Zamfir

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Ofertă educațională profil sportiv – Liceul „Voievodul Mircea” Târgoviște

Publicat

pe

De

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite