Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Lucrări de modernizare la kilometrul zero al comunei Valea Mare

Publicat

pe

Cu toate problemele apărute din cauza birocraţiei excesive, schimbării regulilor în timpul jocului şi fondurilor insuficiente, Constantin Miu, primarul comunei Valea Mare, reuşeşte să meargă înainte cu proiectele de interes local.

Spre exemplu, edilul doreşte să schimbe imaginea centrului civic, lăsat prea multă vreme înecat în nepăsare. Pentru realizarea acestui obiectiv, a demarat, în asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, un proiect de reamenajare la standarde europene a zonei de la kilometrul zero al localităţii.

Valoarea investiţiei este de 6 miliarde de lei vechi. Lucrările au fost efectuate în procent de 40%. La finalizarea proiectului, perimetrul central al comunei va dispune, pe aproximativ 1.890 mp, de trotuare, iluminat, arbuşti ornamentali, spaţii verzi şi loc de promenadă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Salariile angajaţilor Primăriei Pucioasa, reduse cu 10%

Publicat

pe

Constantin Ana - primar oraşul Pucioasa

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, dovedeşte pe zi ce trece că este un edil dedicat comunităţii şi hotărât să schimbe înfăţişarea oraşului, indiferent de oprelişti, de problemele de imagine pe care ar putea să le întâmpine şi de antipatiile pe care le acumulează din partea propriilor subordonaţi.

Încă de la începutul mandatului său, în iunie 2016, a declarat clar că vrea să retrezească la viaţă oraşul de sub poala Patranei, chiar dacă este nevoie să facă sacrificii. Acum a ajuns la un asemenea impas. Pentru a duce mai departe proiectele pe care şi le-a propus, pentru a nu bloca, din punct de vedere financiar, administraţia publică, a luat, împreună cu consilierii locali, o decizie de forţă. A redus salariile angajaţilor din Primăria Pucioasa cu 10%!

Ştim că iniţiativa nu este singulară în ţară. În multe alte localităţi din România, s-a trecut chiar şi la restructurări de personal pentru a fi salvate investiţiile, proiectele viitoare, pentru a a se asigura funcţionalitatea instituţiilor publice locale în toate componentele sale.

„Am procedat cât se poate de legal, având acceptul reprezentanţilor celor două sindicate din instituţie, care au înţeles demersul nostru, generat, în primul rând, de creşterea vertiginoasă a cheltuielilor cu personalul, dar şi de nevoia de investiţii la nivelul localităţii noastre.

În următoarea perioadă, voi demara procedurile de reorganizare şi chiar restructurare a unor posturi, pornind de la nevoia de eficienţă, dar şi de reducere la maxim a cheltuielilor instituţiei! Toate acestea au un singur scop. Asigurarea de fonduri pentru dezvoltarea localităţii noastre, pentru faptul că singurii faţă de care avem obligaţii sunt cetăţenii! Suntem aici să asigurăm un viitor frumos acestei urbe”, a scris primarul Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

Vă prezentăm mai jos un material video care evidenţiază cât de mult se poate dezvolta o localitate, dacă există implicare maximă din partea administraţiei publice şi, da, chiar şi cu restructurări de personal sau reduceri salariale!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Au început lucrările de reabilitare şi modernizare la Grădiniţa nr. 15 Târgovişte

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a deschis încă un proiect care vizează extinderea şi modernizarea infrastructurii educaţionale din municipiu. Practic, săptămâna aceasta au debutat lucrările la Grădiniţa nr. 15 (Micro XI), care nu a beneficiat de reabilitare de foarte mulţi ani. Investiţia este finanţată prin Progamul Naţional de Dezvoltare Locală, are o valoare de 3,9 milioane de lei şi o durată de execuţie de 12 luni. Constructorul a promis însă, spune primarul Daniel Cristian Stan, că termenul de finalizare va fi devansat, iar instituţia de învăţământ va fi redeschisă în luna septembrie 2019.

„Lucrările vizează reabilitarea termică totală a acestei clădiri. De asemenea, vor fi lucrări la acoperiş, lucrări de înlocuire a ferestrelor, lucrări de amenajări interioare, de modernizare a instalaţiilor de încălzire şi de alimentare cu apă. Este vorba despre un proiect complex, care va face din această unitate de învăţământ preşcolar una dintre cele mai bine cotate, din punct de vedere al infrastructurii, din municipiul Târgovişte. Avem şi o componentă de dotări. Aproximativ 368.000 de lei. Este un proiect complex, care schimbă cam tot ceea ce înseamnă condiţii”, a precizat Daniel Cristian Stan – edilul municipiului Târgovişte.

De asemenea, primarul a vorbit şi despre celelalte investiţii care se derulează sau urmează să debuteze la celelalte unităţi de învăţământ din municipiu.

„În momentul de faţă, avem în licitaţie Creşa nr. 16. De asemenea, avem în proiectare Creşa nr. 2, tot pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Sperăm ca, până la sfârşitul acestei luni, să reuşim să semnăm contractul de finanţare la Şcoala Matei Basarab şi la Şcoala nr. 8 «Mihai Viteazul», proiecte în valoare de 10 milioane de euro. Licitaţiile sunt în faza de evaluare. Asta înseamnă că sunt aproape de finalizare. Dacă lucrurile decurg aşa cum ar trebui, la finalul iernii, începutul primăverii cel târziu, vor debuta lucrările şi la aceste două unităţi de învăţământ, la care s-ar mai putea adăuga, până în vară, şi Grădiniţa nr. 8.

Aşa cum ştiţi, se lucrează deja la Colegiul Naţional Constantin Carabella şi menţionez că au debutat lucrările şi la terenul de sport pe care în realizăm, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, lângă Complexul de Nataţie.

Ar trebui ca, în următoarele două-trei luni, să semnăm 9-10 contracte de finanţare pe ceea ce înseamnă proiectele cu finanţare europeană, cu o valoare totală a investiţiilor de aproximativ 100 de milioane de euro, fără a mai aduce în discuţie investiţiile finanţate prin PNDL sau investiţia de la Cinematograful Independenţa, unde s-a finalizat licitaţia organizată de CNI. Înţeleg că este o contestaţie care sper să se rezolve luna aceasta”, a spus edilul municipiului Târgovişte.

VIDEO

Pe durata desfăşurării lucrărilor de reabilitare şi modernizare, Grădiniţa nr. 15 a fost relocată în incinta Liceului de Transporturi Auto (fostul Liceu nr. 5).

„Sunt condiţii foarte bune şi cred că inconvenientele nu vor fi foarte mari. Este şi destul de aproape de această zonă. Legat de celelalte unităţi de învăţământ despre care am vorbit – Grădiniţa nr. 3, Creşa 13 şi Creşa nr. 14, în momentul de faţă, administraţia locală este în procedura de predare-primire şi a relua în folosinţă Corpul B1 de la Universitate, cel care este lângă actualul sediu al Direcţiei de Asistenţă Socială (Micro VI) şi acolo vom avea spaţii care, în perioada imediat următoare, vor fi utilizate pentru copiii de la creşele şi grădiniţele care vor intra în lucrări de modernizare. Sunt spaţii generoase, sunt condiţii bune şi cred că reuşim să asigurăm o relocare a activităţii care să nu afecteze foarte mult procesul educaţional în sine.

Cu lucrările pe care le avem acum, cu noua grădiniţă care va fi construită în Cartierul Sagricom şi cu noua grădiniţă de pe strada IE Florescu, rezolvăm într-o măsură importantă cererea de la nivelul municipiului. La creşe mărim cam cu 40% actuala capacitate de primire a copiilor. Creşele sunt foarte solicitate, în contextul în care nu ştiu dacă sunt foarte multe astfel de unităţi în zonele limitrofe municipiului Târgovişte”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!