Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Programul de activităţi Europe Direct Târgovişte pentru luna noiembrie 2018

Publicat

pe

1 noiembrie – Reprezentaţie de teatru forum (în cadrul M 2.2. activitatea 15), susţinută de voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte în cadrul campaniei Cetăţenii europeni îşi aleg reprezentanţii în 2019 în mod responsabil! şi intitulată generic Stă în puterea ta să schimbi ceva! Activitatea se va desfășura la Biblioteca Comunală Ludești – Punct de informare europeană.

7 noiembrie – Reprezentaţie de teatru forum (în cadrul M 2.2. activitatea 16), susţinută de voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte în cadrul campaniei Cetăţenii europeni îşi aleg reprezentanţii în 2019 în mod responsabil! şi intitulată generic Stă în puterea ta să schimbi ceva! Activitatea se va desfășura la Colegiul Național Constantin Carabella Târgoviște și se adresează elevilor de clasa a IX-a, a XI-a și a XII-a și unor cadre didactice.

8 noiembrie – EUROPE DIRECT în bibliotecile din judeţul Dâmboviţa…Puncte de informare europeană eveniment (în cadrul M 2.1. activitatea 12 – instruire semestrială) cu tema Preşedinţia română a Consiliului Europei în 2019. Activitatea va reuni bibliotecari, voluntari şi cetăţeni din zona Găești şi va avea loc la Biblioteca Orășenească Aurel Iordache Găești – Punct de informare europeană.

21 noiembrie – Ora de informare europeană cu tema Prieteni fără frontiere în Europa la Grădinița PP nr. 1 Târgoviște.

22 noiembrie – EUROPE DIRECT în bibliotecile din judeţul Dâmboviţa…Puncte de informare europeană eveniment (în cadrul M 2.1. activitatea 13 – instruire semestrială) cu tema Preşedinţia română a Consiliului Europei în 2019. Activitatea va reuni bibliotecari, voluntari şi cetăţeni din zona Târgoviște şi va avea loc la sediul Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște.

22 noiembrie – Decernarea premiilor reprezentanților mass-mediei dâmbovițene care s-au implicat în concursul Reporter european – împreună mai aproape de cetățean – ediția 2018.

28 noiembrie – Ora de informare europeană cu tema RO4EU Council la Colegiul Național Constantin Carabella Târgoviște.

La cerere organizăm ore de informare pe diferite teme europene în şcoli, licee, ONG-uri şi biblioteci publice.

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT