Conectați-vă cu noi

POLITIC

Deputata Carmen Holban sprijină campania „Despre sănătate, cu responsabilitate!”

Publicat

pe

Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa, membră în Comisia pentru sănătate şi familie, a paticipat, marţi – 30 octombrie 2018, la o dezbatere iniţiată de Asociaţia Română a Producătorilor de Medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale – RASCI, având ca temă campania „Despre sănătate, cu responsabilitate”, lansată în urmă cu 1 an.

„Este un demers educaţional pe termen lung, cu scopul îmbunătăţirii stării generale de sănătate a consumatorilor şi pacienţilor români. Campania îşi propune să implice cât mai mulţi factori care pot contribui la promovarea informării corecte şi responsabilizării acestora”, explică deputata Carmen Holban.

La discuţii au luat parte reprezentanţi ai autorităţilor, profesionişti din domeniul sănătăţii şi industriei farmaceutice, organizaţii reprezentative ale consumatorilor şi pacienţilor şi studenţi farmacişti şi medicinişti.

„Nevoia de îmbunătățire a educației pentru sănătate a consumatorilor și pacienţilor români, crearea unui cadru legislativ unitar, clar și echitabil, cu privire la comunicarea produselor din categoriile reprezentante sau beneficiile sociale și economice ale principiului de automedicație responsabilă, au fost principalele subiecte abordate”, spune parlamentara PSD de Dâmboviţa.

Campania „Despre sănătate, cu responsabilitate”, inițiată de RASCI, își propune să contribuie la informarea si educarea consumatorilor cu privire la utilizarea corectă a medicamentelor fără prescripție medicală, suplimentelor alimentare și dispozitivelor medicale pentru îngrijire personală, pentru ca aceștia să poată lua decizii informate privind modul în care își gestionează propria sănătate.

Dâmboviţa

Ordonanţa 114, cel mai dur eşec economic al actualei puteri! Oana Vlăducă, deputat Pro România

Publicat

pe

Deputata Pro România Oana Vlăducă a declarat, astăzi – 25 martie, în cadrul unei conferinţe de presă, că Guvernului Viorica Dăncilă încearcă acum să dreagă busuiocul şi să schimbe din mers ordonanţa 114 numită şi „ordonanţa lăcomiei”, care a bulversat mediul de afaceri din România şi sistemul bancar.

„PSD a înţeles că a eşuat grav cu această ordonanţă şi încearcă, de altfel, să spele urmele. Ministrul Finanţelor a anunţat recent că se schimbă filozofia şi accentul va fi pus pe hărnicie, după ce a bulversat total economia românească şi a provocat pagube uriaşe la bursă, cele mai lovite fiind companiile energetice ale statului. Este cel mai dur eşec economic al puterii din ultimul an”, a precizat Oana Vlăducă.

Demnitarul Pro România a vorbit şi de aşa-zisele facilităţi fiscale din domeniul construcţiilor care, mai degrabă, au îngropat multe companii, în loc să le ajute. Industria Telecom şi-a îngheţat investiţiile din cauza ordonanţei 114, care a creat mari probleme. Reprezentanţii Pro România îi consideră pe Liviu Dragnea şi pe Darius Vâlcov principalii responsabili ai acestui eşec economic răsunător al actualei puteri.

A mai vorbit Oana Vlăducă şi de amnistia fiscală, pe care a anunţat-o deja public ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici. Vestea că se pregăteşte un asemenea text de lege, a spus deputata Pro România, nu a fost privită cu bucurie de contribuabilii oneşti, de oamenii de afaceri care se achită corect de obligaţiile fiscale ce le revin.

În urma unui sondaj realizat de Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii a rezultat că peste 70% dintre repondenţi nu sunt de acord cu amnistia fiscală, care nu face altceva decât să încurajeze evaziunea fiscală, să nu îi responsabilizeze pe unii contribuabili, care vor continua să nu-şi plătească taxele şi impozitele, sub motivaţia că, oricum, vine Guvernul şi dă o amnistie fiscală.

„În locul unei măsuri controversate de amnistie fiscală, cu efecte negative evidente, cu dezavantaje şi inechităţi faţă de contribuabilii oneşti, ar trebui avute în vedere măsuri de stimulare a conformării benevole şi de bonificare a întreprinderilor care şi-au plătit la timp şi în cele mai bune condiţii taxele şi impozitele, precum şi îmbunătăţirea cadrului legal fiscal, vizând în principal aşezarea justă a sarcinilor fiscale, potrivit principiului constituţional care, de altfel, reprezintă o garanţie a principiului egalităţii în materie fiscală”, a arătat deputata Oana Vlăducă.

Citește în continuare

POLITIC

Ministrul Rovana Plumb promite noi modele de afaceri pentru IMM-uri

Publicat

pe

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, președinta PSD Dâmbovița, a precizat, vineri – 22 martie, în cadrul unei întâlniri organizate la sediul Reprezentanței Comisiei Europene la București, că, în următoarea perioadă, în țara noastră, vor fi implementate noi modele de afaceri, în ceea ce priveşte dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. Se va mai avea în vedere combaterea șomajului pe termen lung și trecerea de la ocupare la pensionare activă. De asemenea, va exista preocupare pentru sprijinirea eficienței energetice.

Ministrul Rovana Plumb a profitat de ocazie pentru a mai prezenta și un scurt bilanț al activității sale în cadrul Ministerului Fondurilor Europene. În acest context, a precizat că valoarea apelurilor lansate a depășit 25 miliarde de euro din sumele alocate de 28 de miliarde de euro. Numărul contractelor de finanțare semnate cu beneficiarii fondurilor europene a ajuns la aproape 6.000.

Rovana Plumb, care este prima pe lista Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare din luna mai, va trebui să renunțe la funcția de ministru al Fondurilor Europene în următoarea perioadă. În mediul politic se vorbește că președinta PSD Dâmbovița va fi propunerea Guvernului României pentru postul de comisar european.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!