Connect with us

POLITIC

Fost ministru: Guvernul nu are bani pentru pensii şi salarii!

Publicat

pe

Sorin Câmpeanu, fost ministru al Educaţiei Naţionale, a declarat astăzi, 1 noiembrie 2018, la Găeşti, unde a fost inaugurat sediul organizaţiei locale Pro România, că există un risc foarte mare în ceea ce priveşte plata pensiilor şi salariilor, din moment ce bugetul pentru 2018 a fost construit pe o creştere economică de 5,5% şi, recent, a fost revizuită la 4%.

În atare situaţie, spune prim-vicepreşedintele Pro România, Guvernul va apela cel mai probabil la împrumuturi, interne sau externe, însă aceasta este o soluţie de moment, care ne va costa foarte mult. România a depăşit Grecia în ceea ce priveşte nivelul dobânzilor, afirmă Sorin Câmpeanu.

„Nu doresc să induc panica în rândul cetăţenilor, dar, mai departe, ce facem? Unde sunt soluţiile pe termen lung? nu văd viziune. Este iresponsabil să-i minţi pe oameni că nu sunt probleme. Pro România pledează pentru o abordare echilibrstă, onestă şi profesionistă. Este important să să fie găsite soluţii bune, care să fie aplicate pe termen lung”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Deputatul Ionuț Vulpescu, un explorator al spiritului. VIDEO

Publicat

pe

Rar ne este dat să îi vedem pe politicieni angrenați în experimente socio-culturale. De obicei, rămân agățați de cercul dezbaterilor reci, uneori false, forțate, ale domeniului comunicării instituționale. Sunt foarte puțini cei care depășesc bariera șablonului impus de regulamente de partid. Deputatul PSD Ionuț Vulpescu este unul dintre acești politicieni rebeli, care a ieșit din aula Parlamentului apropiindu-se cu talent de jurnalist, de cărturar adevărat, de esența existențială, de vâltoarea spiritualității și culturii româneşti.

Este mare lucru să vezi că un ales al neamului iese din rutina normelor de grup, părăsește, temporar, zona lozincilor și se transformă parcă într-un învățăcel al marilor valori ale neamului nostru.

Suita de dialoguri culturale inițiate de Ionuț Vulpescu sub egida „Avangarda” este un demers excepțional. Și noi, alături de parlamentarul Vulpescu, putem lua lecții de viață, de istorie, de conduită, de la oamenii etalon ai țării, de la creatori. Nu este tocmai la îndemâna oricui să poată să-l capaciteze pe marele scriitor Dinu Săraru și să poarte cu el un inedit dialog despre istorie, literatură, despre întâmplări încă nerostite în spațiul public.

Cum să nu urmărești convorbirea cu părintele profesor Ion Buga despre teologie, despre esența creștinismului și rolul pe care trebuie să îl aibă în viața noastră Iisus Hristos? Un exemplu interesant și de urmat. Un deputat social-democrat, fost ministru al Culturii, învață și ne învață cum să prețuim valorile și cum să ne modelăm spiritul.

VIDEO

Citește în continuare

POLITIC

Deputat: Guvernarea PNL-USR a liberalizat piața energiei într-un moment total neprielnic

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița, este un politician consecvent, bine antrenat pe frontul informației, atent la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru din punct de vedere politic, economic și social. Radu Popa a reperat, cu multe luni în urmă, pericolul care amenința țara din cauza convulsiilor care începuseră pe piața europeană a energiei.

PSD nu se afla la guvernare când, de la cea mai înaltă tribună a Parlamentului, deputatul Radu Popa a atras atenția puterii de atunci, pe care o numea „de centru noapte”, asupra problemelor cu care se vor confrunta românii din cauza liberalizării pieței la energie electrică și la gaze naturale, realizată fără analize judicioase, fără să fie pregătit un pachet de măsuri de protecție a populației vulnerabile în fața valului incontrolabil al majorărilor de prețuri.

Radu Popa a prezentat și soluții, înainte de a porni acest coșmar: exploatarea resurselor de gaze naturale interne, numim aici imensul zăcământ de gaze de la Caragele și pungile de gaz existente pe platforma Mării Negre. Nu au fost uitate nici grupurile de termocentrale din Oltenia. Din păcate, nimeni nu a îmbrățișat aceste soluții. Considerându-l vinovat de toată această bulibășeală, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, deputatul social-democrat i-a cerut demisia. Se întâmpla în septembrie 2021.

Este de remarcat faptul că Radu Popa își menține ideile și nu îi iartă pe cei care au greșit nici acum când sunt parteneri de guvernare cu PSD, chiar dacă cu destulă subtilitate. Fostul premier Florin Cîțu și ministrul Virgil Popescu sunt în continuare criticați de Radu Popa pentru pozițiile adoptate.

„Suntem într-o criză suprapusă și ne îndreptăm cu pași serioși către o furtună din zona asta, fiindcă se suprapun mai multe crize și se adâncesc. Sper ca, în aceste zile, să iasă din dezbatere soluțiile cele mai bune. Românii așteaptă de la noi soluțiile”, a precizat deputatul social-democrat.

A mai spus Radu Popa că această criză a fost cauzată de politicienii care au condus țara în ultimii ani.

„Suntem în această situație fiindcă ne-am grăbit într-un mod nepermis, inconștient, cu această liberalizare a pieței energiei într-un moment total neprielnic. Politicienii liberali care au condus România până la apariția acestei coaliții s-au grăbit. Nu vreau să dau vina pe nimeni, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume. A fost o guvernare PNL-USR și oamenii atunci s-au grăbit.

În momentul când România a intrat în această criză sanitară cu care nu ne-am mai confruntat niciodată, nu știam cum să o abordăm, nu înțelegeam impactul asupra economiilor și asupra industriilor, era foarte greu să credem că vom gestiona noi atât de inteligent crizele suprapuse și toată lumea va fi mulțumită.

Ministrul însuși a declarat, înainte de decembrie anul trecut, că o dată cu liberalizarea pieței energiei vor scădea prețurile. Era foarte puțin probabil să se întâmple asta”, a mai precizat parlamentarul social-democrat Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT