Connect with us

Dâmboviţa

Coliziune între mastodonţi pe DN72, la Dumbrava!

Publicat

pe

Un grav accident de circulaţie s-a produs, cu puţină vreme în urmă, pe DN 72 Târgovişte-Găeşti, pe teritoriul satului Dumbrava, comuna Ulmi. Două autocamioane grele au intrat în coliziune.

În urma impactului, o persoană a rămas încarcerată. Pentru salvarea ei au intervenit pompierii de la Detaşamentul Târgovişte.

Circulaţia a fost întreruptă. Din primele informaţii, se pare că evenimentul rutier este o consecinţă a neatenţiei la volan. Unul dintre şoferi se pare că avea alte preocupări în timp ce conducea mastodontul.

Foto: IPJ Dâmboviţa

Foto: IPJ Dâmboviţa

Dâmboviţa

Candidatul PSD pentru postul de primar la Odobești vrea să aducă un suflu tânăr în administrația locală

Publicat

pe

Ilie Radu, liderul PSD Odobești, pare a fi o fire deschisă, limpede, zâmbitor, sârguincios, decis, după cum s-a pronunțat, să câștige împreună cu echipa PSD, toate scrutinurile electoarele organizate anul acesta și, în primul rând, alegerile locale unde este pe deplin interesat. Ilie Radu va candida pentru a doua oară pentru funcția de primar, unde îl va înfrunta pe actualul edil liberal – Nicolae Alecu. Bătălie deloc ușoară!

În 2020, Iliuță, cum îl alintă colegii de partid, a scos un scor bunicel, ținând cont de împrejurările date, afluirea către PNL a întregului staff PSD și degringolada de după. A fost la momentul respectiv o misiune dificilă să pregătești, contratimp, o echipă bună cu care să te arunci în alegeri. Ilie Radu, sprijinit de conducerea județeană a PSD, a intrat în acea bătălie și nu a ieșit, cum spune candidatul, prea jos.

Acum consideră că are mai multe șanse. Are o echipă bună de consilieri, oameni antrenați în administrație și pe tărâmul altor profesiuni importante. Deocamdată, nu a dezvăluit numele celor care îi vor fi alături. Îi este teamă să nu se facă presiuni asupra lor! Candidatul PSD pentru funcția de primar la Odobești are ca principală prioritare realizarea unui parteneriat între administrația locală și cetățean, bazat pe respect, pe sinceritate, pe statornicie, prietenie, pe transparență și comunicare, elemente esențiale în relația unui edil cu comunitatea.

Ilie Radu are și un concept interesant de a împărți proiectele pe care ar urma să le implementeze sau să le continue, dacă ajunge primar la Odobești: proiecte de viață civilizată și proiecte de bun simț. Primele, a spus Ilie Radu, se referă la infrastructura de utilități, apă, canalizare, gaze naturale, educație și drumuri. Pe cele de bun simț le ține, deocamdată, la secret. A spus doar că le va face cunoscute cu o altă ocazie. Ne va împărtăși din ideile sale.

Față de actualul primar al comunei Odobești, candidatul PSD are o atitudine reținută, temperat-politicoasă. În discursul său, nu a dat nume și nici ci nu a fost agresiv în exprimare. Zicem noi că nici nu i-ar fi stat bine! A spus că intenția lui este aceea de a aduce un alt suflu în Primărie, mai tineresc, și că poate să facă treaba asta cu echipa PSD Odobești. Ilie Radu mizează în proiectele de dezvoltare a localității pe colaborarea nemijlocită cu biserica și școala, stâlpii de bază ai unei comunități care se respectă.
Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: Alegerile europarlamentare trebuie să oprească ofensiva partidelor suveraniste

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că este necesar, în acest an încărcat de tensiuni și cu o ofensivă a curentelor suveraniste, ca cetățenii să fie informați, sfătuiți cu prezentarea unor argumente valide, de ce trebuie să iasă în număr mare la vot.

Consideră Radu Popa că trebuie musai contrabalansată ascensiunea partidelor suveraniste, care pot pune în pericol unitatea și echilibrul Uniunii Europene. A mai vorbitt deputatul social-democrat despre importanța și avantajul faptului că suntem țară membră a Uniunii Europene. România a reușit să atragă 10 miliarde de euro în investiții directe în economia națională. Fondurile europene înseamnă dezvoltare, locuri de muncă bine plătite, nivel de trai ridicat.

„Trebuie să înțeleagă toată lumea că acești bani europeni, miliardele acestea, rămân în România prin efectul finanțărilor directe care sunt simțite în cifrele prezentate de Institutul Național de Statistică, în economia românească. Pentru o analiză deplină, raportată doar la alocările de fonduri europene pe care le avem la dispoziție până în 2029, efectul asupra creșterii economice este de 1,2 puncte procentuale pe an. Paradigma de dezvoltare va fi axată pe formare brută de capital fix, atât în zona privată cât și în zona publică. Mai pe românește, trebuie să creștem întreprinderile mici producătoare de bunuri și servicii, pentru a fi păstrate locurile de muncă”, a precizat Radu Popa, știindu-se că una dintre problemele majore cu care se confruntă economia românească este tocmai lipsa forței de muncă.

Prin urmare, pentru binele României, pentru bunăstarea cetățenilor trebuie privite serios alegerile europarlamentare și sprijiniți, prin vot, cei care merită cu adevărat să ajungă la Bruxelles pentru a ne reprezentam interesele și pentru a consolida construcția democratică europeană.

„Punem în mișcare economia cu miliardele de euro pe care UE le acordă României. Tocmai din această cauză va trebui să ne uităm cu alți ochi la alegerile europarlamentare”, a adăugat Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite