Connect with us

Dâmboviţa

Deputatul Cezar Preda, mesager al părinţilor. Răspunsul ministrului, o înşiruire de cuvinte!

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, a abordat, în demersurile sale parlamentare către ministrul Afacerilor Interne – Carmen Dan, subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor, fenomen aflat, conform statisticilor ultimilor ani, într-o tendinţă ascendentă.

Plecând de la realitatea că elevii şi studenţii apar din ce în ce mai des în postura de consumatori şi, mai rău, de traficanţi, parlamentarul i-a cerut ministrei Carmen Dan că-i comunice „măsurile luate pentru eficientizarea controlului privind distribuţia şi consumul de droguri şi rezultatele concrete la care au condus acestea”. De asemenea, a vrut să ştie şi care este strategia ministerului Afacerilor Interpe pentru combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor din România

Practic, deputatul Cezar Preda a adresat întrebări care se află pe buzele părinţilor din România, fiind clar că toţi vor să ştie cum îi ajută statul să-şi ţină copiii departe de tentaţia drogurilor.

Cu toate acestea, şefa de la Interne a formulat un răspuns pe două pagini, plus anexe, fără a spune însă ceva concret. N-am sesizat decât o înşiruire de cuvinte! Se vorbeşte despre „strategie”, „plan de acţiune”, „impact favorabil”, „abordare coerentă şi eficientă”, pentru ca apoi să fie detaliate şase campanii de prevenire derulate în şcoli şi grădiniţe, toate cu rezultate de genul s-au organizat „n” întâlniri, au participat atâţia copii, s-a vorbit despre „x” şi „z” etc.

Păi, dacă la asta se limitează „politicile de intervenţie antidrog la nivel naţional”, să nu ne mire că numărul tinerilor care vor cădea pradă drogurilor va creşte în următorii ani. Este adevărat, noi nu ne-am bazat pe o „abordare ştiinţifică”, precum responsabilii de la minister, atunci când am formulat această opinie, ci doar pe percepţia de zi cu zi asupra comunităţii…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

„Cupa răzvedeanului la fotbal” i-a scos din case pe tinerii din comună

Publicat

pe

Șapte echipe de tineri, reprezentând toate satele componente ale comunei Răzvad, își dispută în această după-amiază „Cupa răzvedeanului la fotbal” – o competiție inițiată de primarul Emanuel Spătaru în anul 2017. Finalista va reprezenta localitatea la turneul organizat cu prilejul „Zilelor județului Dâmbovița”, 1-5 iunie.

„Suntem aici să ne simțim bine împreună. Competiția de astăzi, pur și simplu, am adus-o în atenția tinerilor, pentru a rupe un pic perioada de muncă, de stres, de probleme și, cumva, să încercăm să readucem zâmbetul pe buzele tuturor. Cred că mișcarea este o metodă foarte bună. Sper să fie pe placul tuturor tinerilor care s-au înscris în această competiție”, ne-a declarat primarul Emanuel Spătaru, care a fost astăzi și jucător de fotbal alături de tinerii din comună.

Echipele înscrise în „Cupa răzvedeanului” (5 + 1 și două rezerve) au disputat meciuri cu reprize de câte 12 minute. Au intrat în semifinale următoarele echipe: Răzvad (trupa lui Voicu) și Gorgota (trupa lui Alin), respectiv Răzvad de Jos și Valea Voievozilor.

„Profit de această ocazie și urez un călduros La mulți ani! soției mele, că este Elena, și tuturor celor ce poartă numele Sfinților Constantin și Elena. La mulți ani!”, a fost mesajul de final transmis de primarul Emanuel Spătaru.

Vom reveni cu numele echipei care a câștigat competiția de fotbal de la Răzvad.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Glodeni, în sărbătoare. 496 de ani de atestare documentară

Publicat

pe

În mai toate localitățile din România, în preajma unor mari sărbători religioase, autoritățile organizează târguri tradiționale și manifestări cultural-artistice și de divertisment. După cei doi ani de pandemie, românul simte nevoia de a petrece, de a socializa, de a comunica într-un cadru mai larg. Astfel de evenimente au fost reluate și în județul Dâmbovița.

Ieri – 20 mai 2022, cetățenii din comuna Glodeni, și nu numai ei, au petrecut de „Ziua localității”. Frumoasa așezare de deal celebrează 496 de ani de atestare documentară.

Târgul și spectacolul dedicat acestei sărbători au fost organizate în inima așezării. La eveniment au fost invitați, așa cum se obișnuiește, și reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, ai Prefecturii, parlamentari și șefi de instituții.


Au trecut pe la Glodeni pentru a dialoga cu oamenii, pentru a le transmite gânduri frumoase și speranțe de mai bine, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, deputatul Radu Popa, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, primari din comunele vecine și consilieri județeni.

Astăzi, cu ocazia Sfinților Împărați Constantin și Elena vor petrece de „Ziua comunei” și cetățenii din Gura Șuții. Evenimentele se vor desfășura în zona unde se organizează târgul săptămânal. Primarul Constantin Dinu le-a pregătit consătenilor săi un spectacol pe cinste. Pe scena special amenajată vor evolua Viorica și Ioniță de la Clejani, Elisabeta Vasile și Cornel Cojocaru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT