Connect with us

OPINII

Mesajul politic, ca o opincă ruptă-n vârf!

Publicat

pe

Liviu Dragnea, ţinând cont de ceea ce se întâmplă acum în PSD, ar trebui să convoace CEX-uri după CEX-uri pentru a-i putea elimina pe toţi opozanţii săi din partid. Vedem că Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, unul dintre semnatarii scrisorii anti-Dragnea, scăpat până acum de plutonul de execuţie, nu şi-a dat demisia din Guvern şi nici Klaus Iohannis nu i-a revocat mandatul. Ba mai mult, liderul PSD de Olt revine cu o scrisoare, pe care îşi pune doar el semnătura, şi îl critică, din nou, cu înverşunare, pe împăratul PSD.

Olguţa Vasilescu, bună la toate, rămâne, deocamdată, pe dinafara Guvernului, pierzând prima rată cu staţie precisă – Ministerul Transporturilor, fiindcă Lucian Şova, încăpăţânat, nu a vrut să-şi dea demisia şi nici şeful statului nu i-a retras mandatul, spre disperarea doamnei Dăncilă şi a lui Codrin Ştefănescu. Şova se ţine tare de scaun şi spune că aşteaptă să-i ceară demisia Liviu Dragnea şi plutonul CEX, remarcat în ultimul timp doar prin execuţii sumare, ca la Târgovişte, pe 25 decembrie 1989!

Grele vremuri şi pentru PSD, care pică, uşor-uşor, în derizoriu, dar şi pentru biata noastră ţară, violată asiduu de interesele unora şi altora. Şi, ca să fie scenariul complet, cu substanţă, intrigă şi oarece comedie, apare şi tânărul Laufer, care avea şansa să devină aşa, tam-nisam, ditamai vicepremierul, numai că l-a refuzat Iohannis. Nu i-a plăcut făţăul de june sănătos şi dezinteresat şi i-a dat cu flit!

Pretendentul la şefia Ministerului Dezvoltării, supărat pe Iohannis şi simţindu-se rănit în orgoliul său, marca Dorobanţi, vine cu o declaraţie în exclusivitate, care i-a lăsat cu gurile căscate chiar şi pe social-democraţii ce gândesc mai profund politica. A spus Laufer că preşedintele ţării a dat dovadă de antisemitism, nenominalizându-l ca ministru. Că el, şeful statului, neamţ la origine, nu îl iubeşte pe Ilan, cel care arată bine în pozele bust şi cadru american, fiindcă este… evreu!? O mai mare coţcărie, cu pretenţie de declaraţie politică, nu am mai văzut şi nici nu am mai auzit să fi fost rostită de cineva de pe meleagurile noastre mioritice. A rămas mască şi fără nici un fel de comentariu chiar şi presa pro-Kiseleff, care a ocolit subiectul de râsul curcilor şi a luat-o, din nou, pe traseul procurorilor şi statului paralel, în timp ce remanierea guvernului a rămas pe cracă şi în ploaia rece de sfârşit de toamnă. La fel şi ţara!

Este cea mai proastă perioadă pe care o trăieşte PSD-ul de când fiinţează. Până şi duşmanii formaţiunii social-democrate se freacă la ochi, nevenindu-le să creadă că există atâta ameţeală în ograda celui mai mare partid din România. Ar fi poate mai bine ca PSD să-şi schimbe denumirea! Să se cheme CEX, fiindcă nu pare să mai existe şi să mai conteze în afara acestui for. Restul membrilor de pe coclaurii ţării, apă de ploaie, pe care Liviu Dragnea o poate vărsa rapid la canal atunci când vor muşchii săi!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

ROMÂNIA, ţară de Ciocoi?

Publicat

pe

de

Motto: NOI din greu muncim, EI cu drag huzuresc…

Cine sunt EI? Nişte neica-nimeni. O şleahtă de lichele, de Ciocoi de tot felul – farfuze şi domnişorei, soţi, soţii şi amante, gineri şi nurori, fini şi baroni mai mult sau mai puţin locali, coropişniţe transpartinice infame şi câte și mai câte alte specimene de incompetenţi notorii trândavi, aroganţi şi plini de arginti, dar într-o perpetuă foame de bani, pentru ei şi în profitul mai-marilor Europei, aşa cum li se ordonă nevertebraţilor lingăi naţionali de către alde Zeiţa von der Leyen. Strâns legaţi de tenebroasa caracatiţă a Marii Finanţe, a Interlopimii autohtone plătitoare de tribut, dar şi de haimanalele din Ciordi-spora votantă. Doar banii n-au miros…

EI sunt cocoţaţi în funcţii şi posturi de conducere. De regulă, bugetari. La Stat. Dacă nu, aciuiaţi măcar pe lângă o sinecură parazitară descentralizată ori vreo altă căpuşo-lipitoare unde se adăpostesc vremelnic pentru a sifona banii poporului, în aşteptarea febrilă a vreunei oportunităţi şi mai bănoase. Bineînţeles, cu salarii enorme, cu indemnizaţii aiuristice şi sporuri de… rânjet, cu avantaje în natură de ordinul miilor de Euro. Fără să facă nimic, fiindcă oricum, habar n-au…

Pe lângă toate acestea, EI se dedau de zor la obişnuitele lor „afaceri oneste”, adică iau şpăgi grase din contracte supra-supra-evaluate. Unele, absolut inutile, ca de pilda, faimoasele studii de PRE-fezabilitate, reactualizate ciclic, prin care se plătesc milioane ca să fie întrebaţi „specialiştii” ce a fost mai înainte, oul sau găina… Acum, cu COVIDIA, afacerile prosperă! Scopul este acela de a încasa comisioane, nimic altceva. Din ce bani? Din banii Ţării. Adică din banii de la NOI.

EI au pensii ameţitoare. Dacă se poate – si cum în Tara asta se poate orice – în acelaşi timp cu salariile lor uriaşe! Ies la pensie în floarea vârstei. Chipurile, extenuaţi de muncă. Ca prin farmec, a doua zi se refac subit. Apoi sunt angajaţi din nou. Tot în funcţii mari. Cum? Pentru EI, foarte simplu: prin relaţii inter-ciocoieşti, de partid ori trans-partinice, rudenii sau cumetrii, pile, bani… I-a apucat cumva, dintr-o dată, ca niciodată, dorul de muncă? Nicidecum! Doar ca să le iasă „bănuţii”…

Hoardele de Ciocoi vor mereu Bani, cât mai mulţi. Îşi întemeiază neo-dinastii ciocoieşti. Îşi pregătesc progeniturile imberbe să ne conducă.
Cine suntem NOI? Oamenii normali. Exploataţii. Anonimii. Sărăcimea. Cei ce muncim cinstit pe bani puţini. Fără plata orelor suplimentare. Fără drepturi nici recunoaştere. Plătitorii de biruri, tot mai multe, mai apăsătoare, instituite pentru NOI de către guvernanţii autohtoni şi de către atotputernica Zeiţă von der Leyen.

CIOCOILOR, vreţi BANI? Aţi uitat Blestemul lor? Va fi vai şi-amar de voi…

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește în continuare

OPINII

Fiecare interes cu fesul său galben!

Publicat

pe

Florin Cîțu, premierul României, cel care folosește în bătălia pentru câștigarea șefiei PNL funcția pe care o ocupă vremelnic, s-a făcut din nou că nu vede județul Dâmbovița. Nu a vrut acest imberb ins, lansat pe orbita politicii mari datorită unor jocuri de conjunctură și a calculelor unora care dirijează țara din umbră, să dea niciun leuț pentru rezolvarea măcar parțială a problemelor generate de calamități în Dâmbovița. S-a făcut că nu vede acest județ. L-a sărit. Intenționat, firește!

A avut două motive clare. Primul, care are că substanță aroganța liberală și ura ancestrală pe care o au purtătorii săgeții albastre pe fundal galben față de PSD, iar al doilea ține de lupta fratricidă din sânul PNL. La Dâmbovița liberalii, cu mici excepții, nici acelea împărtășite direct, sunt de partea lui Ludovic Orban. Așa că la ce să le făceam bine soldaților lui Ludovic? Mai bine îi lăsăm să fiarbă, să vadă cât de neînsemnați sunt.

Credeți că se întâmplă ceva? Cer parlamentarii PNL Dâmbovița explicații pentru această manevră ostilă marca Florin Cîțu? Nu au treabă domniile lor cu alunecările de teren din județ, cu gospodăriile izolate, cu drumurile rupte din munte. Sunt boemi, duși departe cu gândul. Sunt într-un alt strat.

Nu am auzit ca maestrul reconcilierii de suprafață, al învăluitului prin vorbe mieroase, echilibratul politician Virgil Guran să fii avut vreo luare de poziție împotriva premierului care a ciuntit de la alocări județul unde a fost ales senator. Nici deputatul Plăiașu nu a scos o vorbă. La ce bun? Să îl ia în vizor Cîțu? Liviu Balint, nici atât! Are treabă cu județul ăsta cum am eu cu Madagascar! Probabil încă rupe la fire din mătură, exclamând „cu Orban sau Cîțu, cu Orban sau Cîțu?”. Mai are până la congres. Numai să fie mătura bogată!

S-a auzit că Liviu Balint ar dori poziția de prim vicepreședinte al Organizației PNL Dâmboviţa. Greu de obținut, dar, dacă este o condiție pentru loialitate, poate reușește. În rest, județul este doar o circumscripție electorală pentru liberali. Mai sunt prin partid destui care ar fi putut să aibă o opinie corectă, verticală, vizavi de poziția mizerabilă a premierului. Nu o fac. De ce să-l deranjeze pe Cîțu? Este în stare să îi dea afară de pe unde sunt conectați și cocoțați.

Am auzit că domnul Grozavu Gabriel încasează o căruță de bani de prin anumite consilii de administrație. E tătuc la capitolul ăsta. Șade liniștit. Județul îl conduc social-democrații. Liberalii stau cloșcă pe anumite funcții și scot pui în conturi. O să le vedem declarațiile de avere la final de mandat, acum sunt încă neconcludente. Unii taie frunză la câini prin varii deconcentrate. Nu am auzit nimic despre ei și despre conceptele lor cu privire la managementul organizării. Au ocupat funcția, iese banul, ce mai contează? Cîțu poate să facă ce vrea. Nu-l stârnim, că rămânem fără slujbe, dar suntem cu Orban. Strâng din buci acum liberalii dâmbovițeni și se gândesc dacă o fi bine ceea ce fac, să te împotrivești curentului. Județul și problemele sale, mai la urmă…

Parlamentarii USRPLUS, la fel, capul la cutie. Au uitat de pancartele cu care se afișau pe bulevarde. Nu mai concordă cu poziția lor. Haștagul a făcut burta mare, a dat de prosperitate. Râgâie a bine. Rezistul din ei nu are treabă cu infrastructura județului, cu economia, cu viața oamenilor. Nici pe la Parlament nu prea prestează. Vedem și noi. Ne uităm zi de zi doar o apărea vreo luare de poziție, declarații, interpelări, ceva… Ăștia sunt politicienii noștri! Comportament de soldăței pe care îi întorci cu cheia. Totul pentru o soldă bună.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT