Conectați-vă cu noi

OPINII

Mesajul politic, ca o opincă ruptă-n vârf!

Publicat

pe

Liviu Dragnea, ţinând cont de ceea ce se întâmplă acum în PSD, ar trebui să convoace CEX-uri după CEX-uri pentru a-i putea elimina pe toţi opozanţii săi din partid. Vedem că Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, unul dintre semnatarii scrisorii anti-Dragnea, scăpat până acum de plutonul de execuţie, nu şi-a dat demisia din Guvern şi nici Klaus Iohannis nu i-a revocat mandatul. Ba mai mult, liderul PSD de Olt revine cu o scrisoare, pe care îşi pune doar el semnătura, şi îl critică, din nou, cu înverşunare, pe împăratul PSD.

Olguţa Vasilescu, bună la toate, rămâne, deocamdată, pe dinafara Guvernului, pierzând prima rată cu staţie precisă – Ministerul Transporturilor, fiindcă Lucian Şova, încăpăţânat, nu a vrut să-şi dea demisia şi nici şeful statului nu i-a retras mandatul, spre disperarea doamnei Dăncilă şi a lui Codrin Ştefănescu. Şova se ţine tare de scaun şi spune că aşteaptă să-i ceară demisia Liviu Dragnea şi plutonul CEX, remarcat în ultimul timp doar prin execuţii sumare, ca la Târgovişte, pe 25 decembrie 1989!

Grele vremuri şi pentru PSD, care pică, uşor-uşor, în derizoriu, dar şi pentru biata noastră ţară, violată asiduu de interesele unora şi altora. Şi, ca să fie scenariul complet, cu substanţă, intrigă şi oarece comedie, apare şi tânărul Laufer, care avea şansa să devină aşa, tam-nisam, ditamai vicepremierul, numai că l-a refuzat Iohannis. Nu i-a plăcut făţăul de june sănătos şi dezinteresat şi i-a dat cu flit!

Pretendentul la şefia Ministerului Dezvoltării, supărat pe Iohannis şi simţindu-se rănit în orgoliul său, marca Dorobanţi, vine cu o declaraţie în exclusivitate, care i-a lăsat cu gurile căscate chiar şi pe social-democraţii ce gândesc mai profund politica. A spus Laufer că preşedintele ţării a dat dovadă de antisemitism, nenominalizându-l ca ministru. Că el, şeful statului, neamţ la origine, nu îl iubeşte pe Ilan, cel care arată bine în pozele bust şi cadru american, fiindcă este… evreu!? O mai mare coţcărie, cu pretenţie de declaraţie politică, nu am mai văzut şi nici nu am mai auzit să fi fost rostită de cineva de pe meleagurile noastre mioritice. A rămas mască şi fără nici un fel de comentariu chiar şi presa pro-Kiseleff, care a ocolit subiectul de râsul curcilor şi a luat-o, din nou, pe traseul procurorilor şi statului paralel, în timp ce remanierea guvernului a rămas pe cracă şi în ploaia rece de sfârşit de toamnă. La fel şi ţara!

Este cea mai proastă perioadă pe care o trăieşte PSD-ul de când fiinţează. Până şi duşmanii formaţiunii social-democrate se freacă la ochi, nevenindu-le să creadă că există atâta ameţeală în ograda celui mai mare partid din România. Ar fi poate mai bine ca PSD să-şi schimbe denumirea! Să se cheme CEX, fiindcă nu pare să mai existe şi să mai conteze în afara acestui for. Restul membrilor de pe coclaurii ţării, apă de ploaie, pe care Liviu Dragnea o poate vărsa rapid la canal atunci când vor muşchii săi!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Efectul Cotinescu…

Publicat

pe

Rezultatul obţinut de liberali în Târgovişte la alegerile europarlamentare, dintr-o inerție politică propagată la nivel național, le-a stimulat avântul electoral. Mulți PNL-işti sunt ferm convinși ca actualul edil, Cristian Daniel Stan, ar putea fi învins, deși socotelile de la europarlamentare nu este musai să bată cu cele de la locale.

După cum se vede, pentru această luptă se antrenează, sau este vorba despre o disimulare, Aurelian Cotinescu, liderul liberalilor târgovișteni, un om de afaceri despre care nu s-au auzit prea multe, iar în politică abia acum se face remarcat prin o serie de inițiative unicat sau preluate de la predecesorii liberali. Îl numim aici pe Gabriel Boriga.

Ideile puse pe tapet de Cotinescu, chiar dacă nu vor fi materializate, au darul de a-i crea imagine și de a da electoratului teme de dispute. Urmărindu-i parcursul, modul de acțiune, verbul, problematica aleasă, abordarea, stilul, ai zice că cel care îl consiliază pe probleme de strategie și imagine este chiar fostul edil liberal. Alții spun ca nu ar fi Boriga, dar sunt sigur câțiva care l-au consiliat pe acesta. Oricum, este cert că modul de operare în planul imaginii și promovării unor proiecte seamănă ca doua picături de apă cu ceea ce făcea Boriga.

De obicei, liberalii sunt mai înverșunați, îi atacă la baioneta și cu puternică încărcătură verbală pe cei de la putere. În cazul lui Cotinescu, nu se observă o acerbitate a discursului, un atac nervos, dezechilibrat. Liderul PNL merge pe subtilitate, pe cazuistică, este chiar bonom, prepară leacul încet și fără grabă și îl administrează aidoma, așteptând efectul. Nici nu răspunde la provocări și nici nu se lasă intimidat. Știe că, dacă dușmanul te bagă în seamă, e de bine, e semn că l-ai enervat și te ajută chiar și prin mesaj negativ să-ți promovezi imaginea.

Și, uite așa, a ajuns Aurelian Cotinescu, dintr-un anonim, un adversar redutabil al primarului Cristian Daniel Stan. Nu este exclusă nici varianta ca acesta să pregătească terenul pentru un candidat surpriză, pe care să-l aflăm la momentul oportun. În politică, se practică astfel de diversiuni aducătoare de simpatie și de voturi…

Citește în continuare

OPINII

Mult zgomot pentru nimicuri…

Publicat

pe

Politică de vară. Lâncedă. Searbădă. Neinteresantă. Plictisitoare. O banală moţiune de cenzură, ca o ploaie iute, grăbită de un vânt năbădăios de dreapta sau de aiurea. Un joc de imagine. Şanse să treacă, puţine. Nici nu prea sunt doritori.

PSD băgat la apă. Dar rezistă. Sunt obişnuiţi cu umiditatea. Nu prea îi doare. Nici în cot. Nu au lideri de prima mână, de substanţă, dar au în continuare aroganţă, cutezanţă şi nesăbuinţă. Sfidarea este pentru ei o caracteristică.

Analiştii de serviciu, cei care voiau să ne păcălească cu sondajele prefabricate înainte de europarlamentare, îi mint mai departe pe ei şi mai ales pe noi. Le tot freacă imaginea în colbul unor teorii fantasmagorice despre cât de bine se ţin social-democraţii când ei, de fapt, sunt aproape zob. Noroc cu primarii, mulţi şi împrăştiaţi prin ţară, care reprezintă scheletul de fier şi sângele acestui mamut politic.

Dragnea nu mai este. Nici Codrin Ştefănescu. Dar au rămas Oprişan, Buzatu, Dăncilă şi Ciolacu. În rest, se stă pe margine. Olguţa nu mai zice nimic. Manda a amuţit. Rovana Plumb o taie tiptil spre Bruxelles. Acum, dă din coate Gabi Firea. Face valuri, dar se sparg, nebăgate în seamă, de malul abrupt creat de Dragnea. E încă în picioare. Îl folosesc cei care se dau acum pe el ca pe tobogan şi urlă jalnic de laş cât rău le-a făcut Dragnea. Până ieri trăgeau la limbi şi puneau pistolul fără preged în ceafa cui i se ordona. Acum, au un cor al popilor. Doamne ajută şi Doamne fereşte sunt pe buzele tuturor!

Opoziţia vrea să dea jos Guvernul Dragnea-Dăncilă, dar nu prea îi îmbie puterea. Se poate lua țeapă şi peste un an să rămână pe tuşă. Au mai trăit experienţa asta! Ponta vrea moţiune, dar după congresul PSD. Acum este în postura de pescar politic. Ştie că abia atunci poate prinde sigur ceva. Apele sunt mai limpezi după, vezi până la fund… Pradă multă în PSD după europarlamentare, după arestarea lui Dragnea. Bancuri de peştişori ce zburdă pe deasupra, debusolaţi. Rechinii, ascunşi în adânc.Tăcuţi. Aşteaptă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!