Connect with us

OPINII

Mesajul politic, ca o opincă ruptă-n vârf!

Publicat

pe

Liviu Dragnea, ţinând cont de ceea ce se întâmplă acum în PSD, ar trebui să convoace CEX-uri după CEX-uri pentru a-i putea elimina pe toţi opozanţii săi din partid. Vedem că Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, unul dintre semnatarii scrisorii anti-Dragnea, scăpat până acum de plutonul de execuţie, nu şi-a dat demisia din Guvern şi nici Klaus Iohannis nu i-a revocat mandatul. Ba mai mult, liderul PSD de Olt revine cu o scrisoare, pe care îşi pune doar el semnătura, şi îl critică, din nou, cu înverşunare, pe împăratul PSD.

Olguţa Vasilescu, bună la toate, rămâne, deocamdată, pe dinafara Guvernului, pierzând prima rată cu staţie precisă – Ministerul Transporturilor, fiindcă Lucian Şova, încăpăţânat, nu a vrut să-şi dea demisia şi nici şeful statului nu i-a retras mandatul, spre disperarea doamnei Dăncilă şi a lui Codrin Ştefănescu. Şova se ţine tare de scaun şi spune că aşteaptă să-i ceară demisia Liviu Dragnea şi plutonul CEX, remarcat în ultimul timp doar prin execuţii sumare, ca la Târgovişte, pe 25 decembrie 1989!

Grele vremuri şi pentru PSD, care pică, uşor-uşor, în derizoriu, dar şi pentru biata noastră ţară, violată asiduu de interesele unora şi altora. Şi, ca să fie scenariul complet, cu substanţă, intrigă şi oarece comedie, apare şi tânărul Laufer, care avea şansa să devină aşa, tam-nisam, ditamai vicepremierul, numai că l-a refuzat Iohannis. Nu i-a plăcut făţăul de june sănătos şi dezinteresat şi i-a dat cu flit!

Pretendentul la şefia Ministerului Dezvoltării, supărat pe Iohannis şi simţindu-se rănit în orgoliul său, marca Dorobanţi, vine cu o declaraţie în exclusivitate, care i-a lăsat cu gurile căscate chiar şi pe social-democraţii ce gândesc mai profund politica. A spus Laufer că preşedintele ţării a dat dovadă de antisemitism, nenominalizându-l ca ministru. Că el, şeful statului, neamţ la origine, nu îl iubeşte pe Ilan, cel care arată bine în pozele bust şi cadru american, fiindcă este… evreu!? O mai mare coţcărie, cu pretenţie de declaraţie politică, nu am mai văzut şi nici nu am mai auzit să fi fost rostită de cineva de pe meleagurile noastre mioritice. A rămas mască şi fără nici un fel de comentariu chiar şi presa pro-Kiseleff, care a ocolit subiectul de râsul curcilor şi a luat-o, din nou, pe traseul procurorilor şi statului paralel, în timp ce remanierea guvernului a rămas pe cracă şi în ploaia rece de sfârşit de toamnă. La fel şi ţara!

Este cea mai proastă perioadă pe care o trăieşte PSD-ul de când fiinţează. Până şi duşmanii formaţiunii social-democrate se freacă la ochi, nevenindu-le să creadă că există atâta ameţeală în ograda celui mai mare partid din România. Ar fi poate mai bine ca PSD să-şi schimbe denumirea! Să se cheme CEX, fiindcă nu pare să mai existe şi să mai conteze în afara acestui for. Restul membrilor de pe coclaurii ţării, apă de ploaie, pe care Liviu Dragnea o poate vărsa rapid la canal atunci când vor muşchii săi!

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

A ieșit fum negru din conclavul Coaliției. Medicul Cârstoiu a fost scos din cursa electorală

Publicat

pe

Bezmetica coaliție s-a decis. Vor merge în alegeri separat pentru Primăria Generală a Capitalei. Revin în plutonul candidaților Gabriela Firea de la PSD și Sebastian Burduja de la PNL.

Ședința furtunoasă desfășurată la Palatul Victoria s-a întins pe parcursul a mai multor ore. Era trecute de ora 24:00 și încă nu se aflase rezultatul dezbaterilor. Nu ieșise fum pe coșul dubiosului conclav al coaliției. Candidatul comun, la un moment dat, părăsește ușor nervos, fără să le acorde declarații clare jurnaliștilor de la Palatul Victoria. Zic eu, neinspirat ales locul pentru a pune la cale cine va fi candidatul pentru Primăria Capitalei.

Un eveniment nemaiîntâlnit in politica românească de după 1989 care, fie vorba între noi, nu creează deloc o aură de profesionalism, de pricepere celor care se află acum la butoanele puterii. Cu câteva zile înainte de declanșarea campaniei electorale, după o bâlbâială continuă, apărută dinainte de desemnarea drept candidat a medicului Cârstoiu, susținută și după prin o serie de gafe și nesincronizări de ordin comunicațional și organizațional, după ce a fost bine biciuit în piața publică, se hotărăște retragerea din joc a candidatului comun.

Evident, mai marii coaliției, pentru a scăpa din acest clinci jenant, vor ieși să afirme că au acționat bine, că decizia lor, un fel de joacă de-a politica, a fost o măsură bună, matură, venită în sprijinul oamenilor, al alegătorilor care merită totul. Sunt convins că sacoșa cu motivații patriotarde, asortate cu dulcegării leșinate de logică politică, este deja pregătită.

Vax! Cele întâmplate au valoarea unei doze puternice de inconsecvență, de lipsă de tact politic, de decizie, lipsă de seriozitate vizavi de electorat și de propriile valori. Slăbiciune născută din dorința de a rămâne pe val! Încă una-două chestii din astea, de debusolare și debandadă politică la centru, și se rupte căruța în drum, munca celor din teritoriu, rezultatele obținute sunt măturate, trecute într-un con de umbră nemeritat. Pata se șterge greu.

I-au găsit, se pare, în ceasul al doisprezecelea, când să îmbraci ginerele în costum cum zice românul, candidatului pentru postul de primar general al Capitalei o serie de lipsuri, de goluri, de puncte slabe care conduceau spre ce? Că siguranța că vor câștiga alegerile în Capitală tot nu este pe deplin.

Așa se întâmplă când îți alegi reprezentantului pe repede înainte, încrezându-te doar în siglele de partid, pe orgolii și pe aroganța puterii. Ideea celor de la PSD a fost, după toate indiciile, să îl sprijine pe Piedone în competiția electorală. Numai că liberalii nu au vrut în ruptul capului să se atașeze lângă candidatul lui Voiculescu, patronul Antenelor. Și, pentru a nu exploda coaliția înainte de alegerile locale și de cele europarlamentare, comasate, ceea ce ar fi însemnat un dezastru de imagine, s-a decis dregerea din mers a ciorbei, prin desemnarea candidaților separați Gabriela Firea și Sebastian Burduja. Apropo. Cei doi, de acum adversari, fuseseră desemnați drept responsabili pentru campania electorală a medicului Cătălin Cârstoiu.

A fost de noaptea minții! Reprezentanții coaliției ne-au servit o porție dublă de inconsecvență și inabilitate politică, dătătoare de dureri de burtă și de cap. Pe ce se bazează când fac astfel de imprudențe? Probabil pe indiferența electoratului, alimentată și susținută de actuala clasă politică.

PS. Poate ne înșelăm. A ieșit pe piață un nou sistem de strategie electorală. Noi credem că avem de-a face cu o gafă impardonabilă în politică și, când colo, te trezești că, de fapt, totul a fost ticluit din timp să se întâmple așa. Un soi de resuscitare în ultimele secunde a organismului politico-electoral. O undă de șoc. Și, după, se va ridica un colos luminos, plin de vervă și verb care, zic ei, va rade tot. Vedem.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

Vântul prosperității vine și din Qatar! Când?

Publicat

pe

Ajuns în Qatar, premierul Marcel Ciolacu, cu o țâră de populism ieftin, s-a adresat, apelând la puterea sa de convingere care, fie vorba între noi, după o analiză sumară, nu este una de top, românilor plecați în pribegie după un trai mai bun în acest stat arab. A încercat să le spună Ciolacu românașilor că este mai bine acasă. Că ne dezvoltăm și noi. Cu PNRR, cu una, cu alta. E bine. A mai scăzut un pic inflația. E ceva secetă, da’ trece.

Sunt sigur că nu a dat rezultate sistemul său persuasiv. Și poate că nici nu voia. Era vorba doar de un exercițiu politic, un joc de imagine vechi de când lumea și care mai ține. Păi, de ce să vină acasă românii din Qatar? Să vadă cum crește prețul la benzină? Că laptele este mai scump decât în Orientul Mijlociu, pâinea la fel? Că în spitalele noastre se moare pe capete și nimeni nu răspunde, se caută doar scuze? Că se trăiește bine tot la stat, că în privat faci foamea și te înăbușă taxele și impozitele? Că pensiile speciale sunt în floare?

Și au mai remarcat cu siguranță ceva românii stabiliți prin Qatar, dar și noi, uitându-ne la televizor. Premierul Ciolacu a fost însoțit de aproape tot Cabinetul, bașca câțiva șefi de agenții, plus nesuferitul de Zgonea și șeful de la Agenția Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. De ce s-o fi dus și dumnealui? O fi ceva stricat pe acolo?

Nici un om de afaceri, vreun manager al vreunei firme serioase. Nimic. La ce bun să ducem antreprenorii în bogata țară arabă? Ajung politicienii. Barbu de la Agricultură care, uneori, nu știe pe ce lume trăiește, și alții tari în teorii. Mă mir că nu au fost și ministrele de la Justiție și Cultură, să știm o treabă!

A spus Marcel Ciolacu că vrea să atragă în România investiții de peste 15 miliarde de euro. Când? Cum? Se vor înghesui în România șeicii din Qatar să deschidă la afaceri? Până acum arabii nu au fost interesați decât de ovinele de pe la noi și de cumpărarea de terenuri mănoase. Mii de hectare! Atât.

Poate premierul Marcel Ciolacu are mână mai bună. Cine știe! Se întâmplă atâtea minuni în vremurile astea… De la zi la zi.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite