Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

DSVSA Dâmboviţa asigură program de permanenţă pentru efectuarea testului de trichineloză

Publicat

pe

Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița vă atenţionează, în contextul sărbătorilor de iarnă, că toxiinfecţiile alimentare pot fi prevenite dacă ţineţi cont de următoarele aspecte:
– consumul de carne de porc fără a fi testat pentru trichineloză reprezintă un risc foarte mare pentru sănătatea consumatorului, parazitul Trichinella Spp producând îmbolnăviri grave la om.
– consumatorii trebuie să își procure carnea numai din unitățile autorizate sanitar–veterinar, fiind interzisă achiziționarea acesteia din unități neautorizate sau din tăieri clandestine.

În județul Dâmbovița, examenul pentru identificarea parazitului Trichinella Spp se poate efectua la nivelul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare Oficiale din localitatile Târgoviște, Pucioasa și Titu, unde va fi asigurată, în perioada 30 noiembrie – 24 decembrie 27 decembrie 2018 – 07 ianuarie 2019, permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, va fi afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon. De asemenea, examenul se poate realiza şi la nivelul tuturor Circumscripțiilor Sanitare Veterinare din mediul rural.

„În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița va intensifica controalele oficiale, în scopul verificării modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare din toate piețele agroalimentare, abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, precum și în unități de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie-patisserie, pensiuni turistice, magazine alimentare etc)”, se arată într-un comunicat remis de DSVSA Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Grupare transpartinică vrea să pună mâna pe PSD, PNL şi PRO România!

Publicat

pe

Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu a lansat astăzi, 16 septembrie 2019, o teorie interesantă, pornind de la o fotografie de grup postată pe Facebook. În imaginea analizată de Ţuţuianu, la o masă dintr-un cunoscut restaurant târgoviştean, unde se adună în general elitele, oamenii cu mulţi bani şi interese destule, se află mai mulţi foşti lideri politici, actuali membri ai unor partide, fie de dreapta, fie de stânga, şi alte persoane, cel puţin pe faţă, neangrenate politic.

„PDL 2008 – reuniune de clasă? Mai lipsea doamna Udrea (în locul lui Jean Marinescu) și nu mai știam în ce an suntem”, a scris Ţuţuianu deasupra fotografiei de pe Facebook.

„Am postat o poză cu nişte băieţi din PDL. Lipsesc câteva personaje din poza aceea, unii cred că nu au fost, alţii cred că nu au vrut să apară în poză. Sunt vreo 15-16 persoane care se întâlnesc prin judeţ în fiecare săptămână şi pun la cale cum să preia unii dintre ei PNL, alţii PSD şi alţii PRO România.

Eu nu fac parte din structurile astea şi mă voi bate cu ei. Sper să se bată şi alţii care au muncit pentru aceste partide. Au încercat şi cu USR-ul, au trimis oameni pe acolo, dar este mai dificil. Este un grup coordonat de doi-trei pe care i-aţi văzut la masă”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Vom reveni cu alte amănunte interesante despre această posibilă mişcare politică.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Dâmboviţa: Director de şcoală, bătut de tatăl unui elev!

Publicat

pe

Foto: Facebook

Profesorul de matematică Robert Nenişanu, directorul Şcoli din satul Băduleşti, comuna Crângurile, a trecut prin momente nu tocmai plăcute. În urmă cu câteva zile, a fost ameninţat de tatăl unui elev din clasa a şasea, că va mânca bătaie, fiindcă l-ar fi mustrat verbal pe copilul său.

Scandalul a început vineri când părintele l-a asigurat pe director că va fi pedepsit. Astăzi, de dimineaţă, tatăl răzbunător a intrat în şcoală şi l-a luat la bătaie pe profesor. Pentru fapta sa, bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, fiindcă profesorul se afla în exerciţiul funcţiunii, agresorul va fi cercetat penal pentru ultraj. Dosarul urmează să fie declinat Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!