Connect with us

Dâmboviţa

Liberalii nu ajută PSD şi nu vor vota pentru demiterea preşedintelui CJ Dâmboviţa

Publicat

pe

Virgil Guran - preşedinte PNL Dâmboviţa

După excluderea senatorului Adrian Ţuţuianu din PSD şi preluarea funcţiei de lider interimar la Dâmboviţa de către Rovana Plumb, a fost lansată în spaţiul public informaţia că va fi schimbată şi conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în speţă preşedintele Daniel Comănescu şi cel puţin unul dintre vicepreşedinţi – cel din urmă post urmând să fie cedat liberalilor fiindcă este nevoie de votul lor pentru demitere.

Întrebată pe subiect, Rovana Plumb nici nu a negat, nici nu a confirmat! A răspuns că urmează să fie analizată activitatea celor pe care partidul i-a instalat în fruntea administraţiei judeţene şi apoi se va decide calea de urmat.

Săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, a declarat că liberalii nu-i vor ajuta pe social-democraţi să-l schimbe pe preşedintele CJD – Daniel Comănescu. Decizia a fost luată în şedinţa Biroului judeţean de conducere al PNL Dâmboviţa.

„Vom sta în sală, dar nu vom vota, pentru că suntem convinși că, indiferent cine va conduce de la PSD, cel care este acum sau cel care va veni, lucrurile vor sta la fel. Nu ne vom implica să votăm de o parte sau de alta. Nu ne implicăm în acest scandal, pentru că nu avem efectiv ce să alegem mai bun”, a spus Virgil Guran.

Conform legii, preşedintele şi vicepreşedinţii de Consiliu Judeţean pot fi demişi cu votul a două treimi din consilierii judeţeni. La Dâmboviţa, PSD nu acoperă singur cele două treimi şi are nevoie să coopteze aleşi de la PNL. Plus că, în mod firesc, cei care ar trebui demişi nu vor vota singuri împotriva propriilor interese. Structura Consiliul Judeţean Dâmboviţa este: 22 – PSD şi 13 – PNL.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT