Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liberalii nu ajută PSD şi nu vor vota pentru demiterea preşedintelui CJ Dâmboviţa

Publicat

pe

Virgil Guran - preşedinte PNL Dâmboviţa

După excluderea senatorului Adrian Ţuţuianu din PSD şi preluarea funcţiei de lider interimar la Dâmboviţa de către Rovana Plumb, a fost lansată în spaţiul public informaţia că va fi schimbată şi conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în speţă preşedintele Daniel Comănescu şi cel puţin unul dintre vicepreşedinţi – cel din urmă post urmând să fie cedat liberalilor fiindcă este nevoie de votul lor pentru demitere.

Întrebată pe subiect, Rovana Plumb nici nu a negat, nici nu a confirmat! A răspuns că urmează să fie analizată activitatea celor pe care partidul i-a instalat în fruntea administraţiei judeţene şi apoi se va decide calea de urmat.

Săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, a declarat că liberalii nu-i vor ajuta pe social-democraţi să-l schimbe pe preşedintele CJD – Daniel Comănescu. Decizia a fost luată în şedinţa Biroului judeţean de conducere al PNL Dâmboviţa.

„Vom sta în sală, dar nu vom vota, pentru că suntem convinși că, indiferent cine va conduce de la PSD, cel care este acum sau cel care va veni, lucrurile vor sta la fel. Nu ne vom implica să votăm de o parte sau de alta. Nu ne implicăm în acest scandal, pentru că nu avem efectiv ce să alegem mai bun”, a spus Virgil Guran.

Conform legii, preşedintele şi vicepreşedinţii de Consiliu Judeţean pot fi demişi cu votul a două treimi din consilierii judeţeni. La Dâmboviţa, PSD nu acoperă singur cele două treimi şi are nevoie să coopteze aleşi de la PNL. Plus că, în mod firesc, cei care ar trebui demişi nu vor vota singuri împotriva propriilor interese. Structura Consiliul Judeţean Dâmboviţa este: 22 – PSD şi 13 – PNL.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

CSM Târgoviște este noua campioană a României la volei feminin

Publicat

pe

de

CSM Târgoviște a învins, în această după-amiază, principala adversară în lupta pentru titlu, CSM Alba Blaj, și a devenit cea mai bună echipă de volei feminin a României.

A fost un meci pe care târgoviștencele l-au controlat într-un mod fabulos. CSM Târgoviște și-a învins temerile, și-a depășit complexele și a intrat în istoria sportului dâmbovițean.

Rezultat final: CSM Târgoviște- CSM Volei Alba Blaj 3-0 (25-15, 25-15; 25-19)

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT