Conectați-vă cu noi

OPINII

Final pesimist!

Publicat

pe

2018, considerat a fi anul Centenarului, al unităţii şi solidarităţii, al păcii, în primul rând între români, a fost, dimpotrivă, deosebit de tensionat şi înecat în ură. Nota de sărbătoare a rămas rece, rutinată, doar pe formularele tipizate ale instituţiilor statului. Chemările la concordie naţională, colaborarea pe principii democratice, reconciliante, au fost doar apă de ploaie, lozinci plimbate prin presă şi prin viu grai de unii politicieni, care nici ei nu au crezut în ele.

2018, anul în care am aflat clar, cu subiect şi predicat, că statul paralel nu a fost o fantasmagorie, că această structură ocultă ne-a fabricat dosare, ne-a urmărit telefoanele 24 de ore din 24! Ne împărţea între buni şi răi. Am aflat că există procurori, anchetatori desemnaţi să te execute la comandă, complete de judecată dedicate.

2018 a fost anul în care preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a luptat la baionetă cu reprezentanţii PSD-ALDE, depăşindu-l la scor pe bătrânul Traian Băsescu. Şeful statului, mimând democraţia, şi-a făcut un ţel din răfuirea cu social-democraţii.

2018 a fost anul în care, culmea, opoziţia, liberalii, urmaşii celor care au pierit în închisorile comuniste, la Aiud, Râmnicu Sărat, Jilava, Sighet, au apărat cu înverşunare binomul, sistemul paralel, abuzurile din justiţie şi nu ne explicăm nici acum de ce.

În 2018 jandarmii au fost cercetaţi pentru că au apărat ordinea şi statul de drept, atât cât este el. 2018 a fost anul în care Liviu Dragnea, şeful PSD, i-a executat pe toţi aceia care i-au fost potrivnici, reuşind să sfârtece cel mai mare partid din România. Chiar dacă acum rana este bine cosmetizată, nu se vede, se simte la tot pasul mirosul de puroi…

În 2018, spre mâhnirea mea, nu am ştiut cine sunt şefii majorităţii ministerelor din Guvernul României, fiindcă, cu mici excepţii, numele şi activitatea lor, ieşirile publice firave nu au spus nimic, incapabile de a scrijeli ceva în memoria colectivă.

2018 rămâne anul în care medicii au obţinut salarii ca în Occident, chiar dacă, la capitolul prestaţie, nu s-a văzut nicio modificare.

În 2018, angajaţii de la stat au ajuns regii salarizării, România devenind, într-un timp record, un fel de republica a bugetarilor, doar această cremă sociO-profesională primind lefuri mari, facilităţi de diferite tipuri, tichete de masă, de vacanţă, bani de cărţi, de bocanci, nasturi la veston, prime, zile libere fără număr şi, pe alocuri, sporuri de radiaţii.

2018 a fost anul în care pesta porcină africană, venită dracu ştie de unde, a ruinat combinatele pentru creşterea suinelor şi a lăsat cu mâna la burtă mii de gospodari.

2018 a fost anul în care am auzit cei mai mulţi tineri că vor să plece în străinătate la muncă sau la studii sau, dacă rămân în ţară, încearcă prin toate mijloacele posibile şi imposibile să devină slujbaşi la stat.

În 2018 a căzut referendumul pentru redefinirea familiei, un test constituţional creat de politicieni, susţinut de biserică şi flituit de poporul care nu mai crede în scrutine şi în bunele intenţii ale celor care conduc.

În 2018 am văzut, şi mai clar ca în anii trecuţi, că, dacă nu faci parte dintr-un cerc politic, dintr-un grup de interese, indiferent de pregătirea profesională pe care o ai, rămâi pe dinafară, nu primeşti funcţii, oscior, ciolan…

2018 a fost anul în care cu toţii am sperat mai mult de la politicieni, de la cei aleşi să ne conducă destinele şi am primit mai nimic.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Politică de mucava!

Publicat

pe

Am aflat, nu cu prea mare uimire, că tablourile cu chipul jovial, sigur pe el, al fostului lider maximo al PSD, Liviu Dragnea, au fost date jos de pe pereţii din sediul central al PSD din Kiseleff. Nu este o noutate. Asemenea acţiuni laşe, de debarasare, de a şterge urmele celor care au condus vremelnic organizaţiile de partid, care au creat şi probleme, dar au şi excelat, ba chiar i-au făcut pe mulţi neica nimeni oameni cu poziţii şi averi, se practică dintotdeauna în PSD.

Aşa s-a întâmplat şi cu Iliescu, şi cu Adrian Năstase, şi cu Geoană, şi cu Ponta. Şi în teritoriu s-a procedat la fel. Istoria partidului se pare că interesează mai puţin. Trecutul, la reciclat! Contează ultimul cocoş sau ultima găină care cântă în vârful grămezii. În jurul unui asemenea animal politic, se adună, tăcut, cârdul de necuvântătoare. Cărţile predecesorilor, stilul, efectele, succesele şi insuccesele, la lada de gunoi.

Eventual, apare şi corul fariseilor, al adunăturii de prin diferite partide şi ochiuri de omizi politice, care să cânte fals, să se ploconească, „Năstase a greşit, Geoană nu a ştiut să marcheze, Ponta prea arogant, Dragnea ne-a pierdut, nu au făcut bine” şi aşa şi pe dincolo…

Laşitatea în politică este o normă care trebuie respectată, dacă vrei să-ţi păstrezi musai poziţia şi rangul, dacă vrei să nu fi dat la o parte. Nu contează că publicul, electoratul înghite antivomitive atunci când te vede. La ce bun impresia, dacă nu mai ai funcţie, vizibilitate în partid? Cam aşa gândeşte politicianul român, năşit în şcoala veche, conservatoare, a rechinilor de carieră.

La noi, politica nu este făcută pentru cetăţean, pentru ţară, este doar o formă de trai excelent pentru cei care o practică şi pe care vor să o transmită din tată în fiu sau din mamă în fiu, depinde de conjuncturi, jocuri şi interese. Necazul este că bietul electorat s-a cam prins cum stau lucrurile, nu mai poate fi dus cu preşul, cu plosca, cu găleata sau puiul… Vede, aude şi loveşte.

Pe 26 mai, s-a format şi pornit un val al nemulţumirilor care rade tot, scoate lumea din case şi votează orbeşte, aproape alergic,instinctual. Nu mai poate fi oprit cu niciun baraj al promisiunilor. Urgia va dura cel puţin un an, doi. Pentru unii, nu mai este important să câştige puterea, ci să se menţină integrii, bine înfipţi pe scena politică.

Citește în continuare

OPINII

Efectul Cotinescu…

Publicat

pe

Rezultatul obţinut de liberali în Târgovişte la alegerile europarlamentare, dintr-o inerție politică propagată la nivel național, le-a stimulat avântul electoral. Mulți PNL-işti sunt ferm convinși ca actualul edil, Cristian Daniel Stan, ar putea fi învins, deși socotelile de la europarlamentare nu este musai să bată cu cele de la locale.

După cum se vede, pentru această luptă se antrenează, sau este vorba despre o disimulare, Aurelian Cotinescu, liderul liberalilor târgovișteni, un om de afaceri despre care nu s-au auzit prea multe, iar în politică abia acum se face remarcat prin o serie de inițiative unicat sau preluate de la predecesorii liberali. Îl numim aici pe Gabriel Boriga.

Ideile puse pe tapet de Cotinescu, chiar dacă nu vor fi materializate, au darul de a-i crea imagine și de a da electoratului teme de dispute. Urmărindu-i parcursul, modul de acțiune, verbul, problematica aleasă, abordarea, stilul, ai zice că cel care îl consiliază pe probleme de strategie și imagine este chiar fostul edil liberal. Alții spun ca nu ar fi Boriga, dar sunt sigur câțiva care l-au consiliat pe acesta. Oricum, este cert că modul de operare în planul imaginii și promovării unor proiecte seamănă ca doua picături de apă cu ceea ce făcea Boriga.

De obicei, liberalii sunt mai înverșunați, îi atacă la baioneta și cu puternică încărcătură verbală pe cei de la putere. În cazul lui Cotinescu, nu se observă o acerbitate a discursului, un atac nervos, dezechilibrat. Liderul PNL merge pe subtilitate, pe cazuistică, este chiar bonom, prepară leacul încet și fără grabă și îl administrează aidoma, așteptând efectul. Nici nu răspunde la provocări și nici nu se lasă intimidat. Știe că, dacă dușmanul te bagă în seamă, e de bine, e semn că l-ai enervat și te ajută chiar și prin mesaj negativ să-ți promovezi imaginea.

Și, uite așa, a ajuns Aurelian Cotinescu, dintr-un anonim, un adversar redutabil al primarului Cristian Daniel Stan. Nu este exclusă nici varianta ca acesta să pregătească terenul pentru un candidat surpriză, pe care să-l aflăm la momentul oportun. În politică, se practică astfel de diversiuni aducătoare de simpatie și de voturi…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!