Conectați-vă cu noi

OPINII

Vorba multă, sărăcia omului!

Publicat

pe

A devenit în România o obișnuință metoda de a arunca pisică moartă în curtea altuia sau de a găsi tot soiul de scuze banale, atunci când lucrurile nu merg bine și ar trebui să îți asumi o minimă responsabilitate. Se cam întâmplă și în viața civilă, cum zice românul, dar în special în tagma celor aleși sau numiți să ne conducă.

Revin la ministra Sănătății, Sorina Pintea, fiindcă mi se pare a fi un exemplu concret al demagogiei în care se îneacă țara. O vedem pe șefa peste sănătatea românească cum apare din când în când în spațiul public, unde revarsă asupra noastră valuri de informații, spunând că se acordă o importanță deosebită pacientului. Şi ne vorbește despre ce este și cum ar trebui să fie sistemul medical.

Nu ne încălzește cu nimic când madam Pintea critică neajunsurile de prin spitale, necazurile care se produc în acele unități unde te duci, de obicei cu inima îndoită, să te cauți de sănătate, fiindcă îți este frică, dar și lehamite de cum ești privit și tratat.

A zis doamna ministru că s-au mărit salariile medicilor și cadrelor sanitare, ca să nu mai fugă în străinătate și să fie motivați să facă treabă bună aici, la noi. În afară de faptul că un doctor, chiar și de la Spitalul din Uţuţoia, câștigă două-trei mii de euro pe lună, ați mai aflat altă schimbare? S-a modificat în bine comportamentul cadrului în halat alb, roz sau bleu? Se uită la tine mai cald, mai blajin, mai interesat de situația ta medicală? Au renunțat la sictirul pe care îl afișează când sunt abordați de bolnavii debusolați? Poate nu știu eu sau voi.

Ne spune doamna ministru, mai nou, că, deh, e tare la scuze, că de vină pentru lipsa medicamentelor din spitale, pentru condițiile oferite pacienților, este managementul aplicat defectuos. Pai să îi spună asta unui director de spital unde mai mult de jumătate din fonduri se duc în salarii! Cu ce să mai cumperi medicamente și alte tipuri de consumabile ca să nu mai obligi bolnavul să le aducă de acasă? Aștepți la mila Ministerului și a Consiliului Județean.

Sistemul medical performant și dăruit pacienților, asa cum ne-am dori noi, rămâne încă un vis prea îndepărtat pentru România. Să ne rugăm la Dumnezeu să ne ţină cât mai mult timp sănătoși, să nu fim nevoiți să ajungem în spitale unde suntem doar un CNP pentru aceia care lucrează acolo!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Politică de mucava!

Publicat

pe

Am aflat, nu cu prea mare uimire, că tablourile cu chipul jovial, sigur pe el, al fostului lider maximo al PSD, Liviu Dragnea, au fost date jos de pe pereţii din sediul central al PSD din Kiseleff. Nu este o noutate. Asemenea acţiuni laşe, de debarasare, de a şterge urmele celor care au condus vremelnic organizaţiile de partid, care au creat şi probleme, dar au şi excelat, ba chiar i-au făcut pe mulţi neica nimeni oameni cu poziţii şi averi, se practică dintotdeauna în PSD.

Aşa s-a întâmplat şi cu Iliescu, şi cu Adrian Năstase, şi cu Geoană, şi cu Ponta. Şi în teritoriu s-a procedat la fel. Istoria partidului se pare că interesează mai puţin. Trecutul, la reciclat! Contează ultimul cocoş sau ultima găină care cântă în vârful grămezii. În jurul unui asemenea animal politic, se adună, tăcut, cârdul de necuvântătoare. Cărţile predecesorilor, stilul, efectele, succesele şi insuccesele, la lada de gunoi.

Eventual, apare şi corul fariseilor, al adunăturii de prin diferite partide şi ochiuri de omizi politice, care să cânte fals, să se ploconească, „Năstase a greşit, Geoană nu a ştiut să marcheze, Ponta prea arogant, Dragnea ne-a pierdut, nu au făcut bine” şi aşa şi pe dincolo…

Laşitatea în politică este o normă care trebuie respectată, dacă vrei să-ţi păstrezi musai poziţia şi rangul, dacă vrei să nu fi dat la o parte. Nu contează că publicul, electoratul înghite antivomitive atunci când te vede. La ce bun impresia, dacă nu mai ai funcţie, vizibilitate în partid? Cam aşa gândeşte politicianul român, năşit în şcoala veche, conservatoare, a rechinilor de carieră.

La noi, politica nu este făcută pentru cetăţean, pentru ţară, este doar o formă de trai excelent pentru cei care o practică şi pe care vor să o transmită din tată în fiu sau din mamă în fiu, depinde de conjuncturi, jocuri şi interese. Necazul este că bietul electorat s-a cam prins cum stau lucrurile, nu mai poate fi dus cu preşul, cu plosca, cu găleata sau puiul… Vede, aude şi loveşte.

Pe 26 mai, s-a format şi pornit un val al nemulţumirilor care rade tot, scoate lumea din case şi votează orbeşte, aproape alergic,instinctual. Nu mai poate fi oprit cu niciun baraj al promisiunilor. Urgia va dura cel puţin un an, doi. Pentru unii, nu mai este important să câştige puterea, ci să se menţină integrii, bine înfipţi pe scena politică.

Citește în continuare

OPINII

Efectul Cotinescu…

Publicat

pe

Rezultatul obţinut de liberali în Târgovişte la alegerile europarlamentare, dintr-o inerție politică propagată la nivel național, le-a stimulat avântul electoral. Mulți PNL-işti sunt ferm convinși ca actualul edil, Cristian Daniel Stan, ar putea fi învins, deși socotelile de la europarlamentare nu este musai să bată cu cele de la locale.

După cum se vede, pentru această luptă se antrenează, sau este vorba despre o disimulare, Aurelian Cotinescu, liderul liberalilor târgovișteni, un om de afaceri despre care nu s-au auzit prea multe, iar în politică abia acum se face remarcat prin o serie de inițiative unicat sau preluate de la predecesorii liberali. Îl numim aici pe Gabriel Boriga.

Ideile puse pe tapet de Cotinescu, chiar dacă nu vor fi materializate, au darul de a-i crea imagine și de a da electoratului teme de dispute. Urmărindu-i parcursul, modul de acțiune, verbul, problematica aleasă, abordarea, stilul, ai zice că cel care îl consiliază pe probleme de strategie și imagine este chiar fostul edil liberal. Alții spun ca nu ar fi Boriga, dar sunt sigur câțiva care l-au consiliat pe acesta. Oricum, este cert că modul de operare în planul imaginii și promovării unor proiecte seamănă ca doua picături de apă cu ceea ce făcea Boriga.

De obicei, liberalii sunt mai înverșunați, îi atacă la baioneta și cu puternică încărcătură verbală pe cei de la putere. În cazul lui Cotinescu, nu se observă o acerbitate a discursului, un atac nervos, dezechilibrat. Liderul PNL merge pe subtilitate, pe cazuistică, este chiar bonom, prepară leacul încet și fără grabă și îl administrează aidoma, așteptând efectul. Nici nu răspunde la provocări și nici nu se lasă intimidat. Știe că, dacă dușmanul te bagă în seamă, e de bine, e semn că l-ai enervat și te ajută chiar și prin mesaj negativ să-ți promovezi imaginea.

Și, uite așa, a ajuns Aurelian Cotinescu, dintr-un anonim, un adversar redutabil al primarului Cristian Daniel Stan. Nu este exclusă nici varianta ca acesta să pregătească terenul pentru un candidat surpriză, pe care să-l aflăm la momentul oportun. În politică, se practică astfel de diversiuni aducătoare de simpatie și de voturi…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!