Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Iohannis nu l-a vrut pe dâmboviţeanul Scarlat la şefia Statului Major al Armatei

Publicat

pe

Foto: https://www.stiripesurse.ro

Generalul Dumitru Scarlat, propus de ministrul Apărării – Gabriel Beniamin Leș, să preia șefia Statului Major al Armatei Române, este dâmbovițean la origine. Dumitru Scarlat s-a născut pe 18 ianuarie 1965 în comuna Malu cu Flori, localitate de unde se trage și fostul ministru al Apărării, Adrian Tutuianu, eliminat de Liviu Dragnea chiar şi din PSD.

Dumitru Scarlat a fost, între 2014-2017, șef al Statului Major al Trupelor Terestre. Ulterior, a fost numit reprezentant al României pe lângă NATO. Este cunoscător al limbilor engleza și spaniolă. Pentru meritele sale deosebite, Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii i-a acordat distincția „Legiunea de merit”.

Culmea, președintele României, Klaus Iohannis, a refuzat nominalizarea generalului Scarlat, preferând să prelungească mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei Române. Gestul lui Iohannis a sporit tensiunea deja existentă între alianța PSD-ALDE și Palatul Cotroceni.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  decembrie 30, 2018 at 1:59 am

  elementar/legalmente și nu … „Culmea”: Gen.Scarlat nu se califică (în prezent) pt. această funcție conf. legii, și nu obîrșiei
  încercînd să eludeze legile (pentru a cîta oară și pînă cînd?), pesedeul a tîrît și armata în războiul politic dintre palate
  dovada a ceea ce susțin este că n-au avut de ales și a doua zi au publicat decretul în MO
  punct!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Medicii au fost găsiţi vinovaţi de moartea lui Ştefan, băieţelul mort la Sanador

Publicat

pe

Colegiul Medicilor din România a finalizat ancheta în cazul copilului mort la spitalul privat Sanador. Concluzia este că medicii au greşit şi nu au supravegheat cum ar fi trebuit copilul, postoperator. Medicii au primit însă doar un vot de blam, din partea Colegiului. Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile – potrivit Antena3.

Reamintim că, în luna octombrie 2018, Ştefan Alexandru, nepotul de 1 an şi 10 luni al colegei noastre, doamna Mariana Ionescu – redactor şef la Cronica de Găeşti, a murit subit, după o intervenţie chirurgicală banală efectuată în spitalul privat Sanador, din Bucureşti.

În luna ianuarie, Institutul Naţional de medicină Legală a concluzionat că Ştefan, a murit întrucât a suferit o hemoragie internă după ce i-a fost „ciupită” o arteră în timpul operaţiei. Practic, băieţelul a sângerat lent ore în şir, perioadă în care medicii nu au intervenit, deşi mama băieţelului, Andreea Duţă, a anunţat că se petrece ceva ciudat cu copilul ei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sala de spectacole „Lumina” va fi redată argeşenilor în luna aprilie

Publicat

pe

Centrul Cultural Judeţean Argeş va reda publicului, la jumătatea lunii aprilie, încă un edificiu cu mare însemnătate pentru viaţa artistică locală, abandonat după 1989: Sala „Lumina”. Lucrările de reparații și modernizare sunt în faza de finalizare. Reamintim că instituţia a reabilitat şi grădina de vară din centrul municipiului Piteşti.

„Având avantajul propriei săli de spectacole, Centrul Cultural Județean Argeș va pune în scenă nu mai puțin de opt premiere, spectacole cu caracter inovativ și care ne dorim să fie apreciate de publicul cunoscător și captivante pentru cel tânăr.

Fanfara «Argeșul» (o premieră), Secția «Doina Argeșului» (două premiere), Secția «Divertisment» (patru premiere) și Corul «Ars Nova» (o premieră) vor veni anul acesta în fața publicului cu interpretări inedite și cu multe surprize”, se arată într-un comunicat remis de Centrul Cultural Judeţean Argeş.

Spectacolul extraordinar de inaugurare a Sălii „Lumina” se va intitula „Spune, Argeșule, Spune!”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!