Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte, bilanţul investiţiilor realizate cu fonduri din bugetul local

Publicat

pe

Prima întâlnire cu presa a primarului municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, în 2019, a fost dedicată unui bilanţ al realizărilor în plan socio-edilitar, dar şi prezentării proiectelor care urmează să fie continuate sau demarate în acest an.

A spus edilul că 2018 a fost plin de realizări, în ciuda faptului că a fost un an dificil din punct de vedere financiar, urmare modificărilor aduse Codului Fiscal, care au frânat oarecum ritmul investiţional.

În majoritate, proiectele de infrastructură stradală, pietonală, iluminat public, locuri de joacă, parcări şi de amenajare peisagistică în cartierele târgoviştene au fost executate cu fonduri de la bugetul local.

În 2018 s-au derulat ample lucrări de reabilitare şi modernizare pe străzile Radu Gioglovan, Crăiţelor, Nicolae Iorga, Ion Ghica, Urmuz, Constantin Brâncoveanu, Radu cel Mare, Popa Şapcă, IE Florescu, Tighina, Herţa, Alexandru Ilie, Pictor Ion Crăciun, Leo Plângă, Oprescu Adrian, Udrea Bălcescu, Plevnei, Tudorică Popescu, Nifon, Miron Costin, Plantelor, Gimnaziului, Cetăţii, Ileana Sărăroiu şi în Cartierul Sagricom, unde nu s-a mai efectuat lucrări de reabilitarea a infrastructurii de zeci de ani.

De asemenea, în microraionul 3, la sfârşitul anului trecut, au început lucrările de reabilitare şi modernizare, care vor continua în 2019. Deocamdată, în spatele blocurilor C6 şi C 10, au fost dezafectate garajele, urmând ca anul acesta să se amenajeze o parcare.

În cartierul Priseaca, după ani şi ani, s-a reuşit asfaltarea altor 4 km de străzi. Practic, în 2018, pe teritoriul municipiului Târgovişte, au fost modernizaţi 15 km artere rutiere.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa n-a împărţit toţi banii către localităţi şi lasă loc speculaţiilor politice!

Publicat

pe

Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor din TVA şi impozitul pe venit către localităţile din Dâmboviţa a fost adoptat, şi anul acesta, doar cu votul consilierilor judeţeni PSD, aleşii PNL fiind împotriva modului cum au fost distribuiţi bani. Aceştia au punctat, prin vocea liderului de grup Aurelian Popa, că sunt foarte multe unităţi administrativ-teritoriale care nu-şi acoperă cheltuielile de funcţionare. Prin urmare, despre investiţii şi dezvoltare nici nu poate fi vorba!

Au mai fost nemulţumiţi liberalii şi de faptul că nu au fost împărţiţi toţi bani, rămânând 20 de milioane de lei pentru o etapă viitoare. Cu aceste fonduri se vor acoperi o parte din solicitările venite dinspre primării, iar întrebarea pusă de Aurelian Popa a fost de ce nu s-au dat deja din moment ce Conbsiliul Judeţean a centralizat de mai multă vreme cererile administraţiilor locale.

CITEŞTE ŞI: Bugetul repartizat pentru fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa

Au formulat răspunsuri Silviana Marin – director economic, consilierul PSD Alexandru Oprea – nominalizat de partid să revină în fruntea CJ Dâmboviţa, vicepreşedintele Alin Manole şi preşedintele Daniel Comănescu, însă liberalii nu s-au lăsat înduplecaţi. Din punctul lor de vedere, la baza repartizării sumelor nu au stat doar criterii obiective, ci şi unele subiective. Şi nu i-a putut convinge că lucrurile nu stau aşa nici expunerea uşor sarcastică a consilierului PSD Alexandru Oprea.

„Observ că este al treilea an în care PNL n-a reuşit să înţeleagă modul cum se fundamentează un buget. Calculul este foarte simplu. (…) Acolo aveţi două coloane. Dacă le însumaţi, o să observaţi că bugetele unităţilor administrativ-teritoriale asigură secţiunea de funcţionare. Sigur că, din acest buget, se scad cheltuielile pentru asistenţă socială, care, pentru prima dată în acest an, revine în totalitată UAT-urilor. (…) Aţi vorbit că sunt centralizările făcute. Din experienţa anilor trecuţi, vă pot preciza faptul că, dacă centralizăm sumele cerute de unităţile administrativ-teritoriale, o să avem nevoie de vreo trei ori bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, drept pentru care eu nu cred că, în cinci zile cât am avut la dispoziţie pentru a face această repartiţie, puteam să facem o analiză. (…) Vor exista şi rectificări bugetare”.

Cert este că, deşi n-au expus problema oficial, au existat voci care au avansat ideea că cele 20 de milioane, pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu le-a repartizat încă, sunt de fapt un fel de armă cu care vor putea fi ţinuţi la ordin primarii, în sensul că banii vor ajunge la cei care vor reuşi să scoată un scor bun pentru PSD la alegerile europene din luna mai. Nici nu este de mirare că au apărut astfel de speculaţii, din moment ce există precedentul creat în luna decembrie 2018, când au primit fonduri, din economiile PNDL, cu preponderenţă, edilii care au răspuns chemării secretarului general al PSD, Codrin Ştefănescu, de după excluderea lui Adrian Ţuţuianu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Bugetul repartizat pentru fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa se va întruni, astăzi – 22 martie 2019, în şedinţă extraordinară de lucru, pentru a repartiza bugetele localităţilor, respectiv: sumele din cote defalcate din impozitul pe venit, sumele pentru echilibrarea bugetelor localee, sumele din taxa pe valoarea adăugată.

Potrivit surselor noastre, primarii din judeţ sunt extrem de nemulţumiţi de bugetele ce urmează a le fi distribuite.

Vezi sumele din impozitul pe venit pe fiecare localitate
Vezi sumele din TVA pe fiecare localitate

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!