Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte, bilanţul investiţiilor realizate cu fonduri din bugetul local

Publicat

pe

Prima întâlnire cu presa a primarului municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, în 2019, a fost dedicată unui bilanţ al realizărilor în plan socio-edilitar, dar şi prezentării proiectelor care urmează să fie continuate sau demarate în acest an.

A spus edilul că 2018 a fost plin de realizări, în ciuda faptului că a fost un an dificil din punct de vedere financiar, urmare modificărilor aduse Codului Fiscal, care au frânat oarecum ritmul investiţional.

În majoritate, proiectele de infrastructură stradală, pietonală, iluminat public, locuri de joacă, parcări şi de amenajare peisagistică în cartierele târgoviştene au fost executate cu fonduri de la bugetul local.

În 2018 s-au derulat ample lucrări de reabilitare şi modernizare pe străzile Radu Gioglovan, Crăiţelor, Nicolae Iorga, Ion Ghica, Urmuz, Constantin Brâncoveanu, Radu cel Mare, Popa Şapcă, IE Florescu, Tighina, Herţa, Alexandru Ilie, Pictor Ion Crăciun, Leo Plângă, Oprescu Adrian, Udrea Bălcescu, Plevnei, Tudorică Popescu, Nifon, Miron Costin, Plantelor, Gimnaziului, Cetăţii, Ileana Sărăroiu şi în Cartierul Sagricom, unde nu s-a mai efectuat lucrări de reabilitarea a infrastructurii de zeci de ani.

De asemenea, în microraionul 3, la sfârşitul anului trecut, au început lucrările de reabilitare şi modernizare, care vor continua în 2019. Deocamdată, în spatele blocurilor C6 şi C 10, au fost dezafectate garajele, urmând ca anul acesta să se amenajeze o parcare.

În cartierul Priseaca, după ani şi ani, s-a reuşit asfaltarea altor 4 km de străzi. Practic, în 2018, pe teritoriul municipiului Târgovişte, au fost modernizaţi 15 km artere rutiere.

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere

Publicat

pe

Lucrările de reabilitare și de modernizare a străzilor din municipiul Târgoviște se desfășoară într-un ritm susținut. Autoritățile vor ca, până în toamnă, majoritatea căilor rutiere să fie puse la punct. Ieri, primarul Cristian Daniel Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu şi de directorii instituțiilor subordonate, s-a aflat pe strada Herţa din microraionul 3, unde au fost demarate lucrările de asfaltare.

„Sunt primele lucrări de modernizare de la darea în folosință a acestei străzi. Tot în această zonă se află și strada Tighina, pe care, în momentul de față, se montează rețeaua de canalizare. În perioada următoare, va fi asfaltată și această stradă”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Din cadrul acestui proiect de reabilitare și modernizare fac parte și străzile Leo Plângă, Bastionului și Alexandru Ilie. După definitivarea lucrărilor de canalizare, și pe aceste artere municipale se va trece la turnarea stratului de asfalt. De asemenea, pe strada Mihai Bravu, lucrările la rețeaua de gaze naturale sunt aproape gata. Primăria va începe refacerea trotuarelor, iar, în final, se va turna un nou covor asfaltic.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Nume de voievozi pentru cartierele municipiului Târgovişte

Publicat

pe

Gest lăudabil făcut de reprezentanţii executivului târgoviştean, care s-au raliat iniţiativei profesorului Honorius Moţoc, consilier local PNL, care a propus de mai multă vreme schimbarea denumirilor cartierelor târgoviştene. Demersul a intrat în linie dreaptă.

Conform proiectului promovat de ilustrul dascăl şi susţinut de Primărie, în viitorul apropiat, se va renunţa la denumirea sovietică de microraioane, iar principalelele zone ale municipiului Târgovişte vor primi numele domnitorilor de care se leagă nemijlocit istoria acestor locuri, istoria vechii Cetăţii de Scaun a Ţării Româneşti.

Aşa după cum a explicat Honorius Moţoc, este vorba de un recurs la istorie, de revenire la normalitate într-o localitate în care au domnit unii dintre cei mai bravi voievozi ai Ţării Româneşti.

„Eu doar am argumentat, din postura profesorului de istorie, de ce trebuie să dăm cartierelor târgoviştene numele celor mai de seamă domnitori. Astfel, microraioanele 2 şi 3 vor căpăta denumirea de Cartierul Matei Basarab, micro 4 se va numi Radu cel Mare, micro 5 – Constantin Brânvcoveanu, micro 8 şi 9 – Mihai Viteazul, microraionul 11 se va numi Vlad Ţepeş, micro 12 – Petru Cercel, iar zona centrală se va numi Mircea cel Bătrân”, a precizat profesorul Honorius Moţoc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!